Pui de carne: cresc în casă, hrănesc găinile

Cazane pentru găini în cuști - caracteristici ale conținutuluiDestul de des, fermierii de păsări cresc păsări de pui la curtea lor pentru o carne gustoasă și hrănitoare. Aceasta este o întreprindere profitabilă, deoarece puii de carne sunt caracterizați prin creșterea energiei de dezvoltare la costuri reduse de alimentare. Cu o îngrijire adecvată, greutatea unui pui ajunge la 1,4-1,6 kg cu 2,5 luni.

Cu toate acestea, creșterea și îngrășarea găinilor din această specie are caracteristici specifice, care vor fi discutate în articolul nostru..

Caracteristicile găinilor broiler în creștere

De multe ori puii de carne se cultivă acasă metodă intensivă, în care găinile sunt achiziționate la fiecare trei până la patru luni pe tot parcursul anului. Sunt hrăniți cu hrană completă sau amestecuri auto-pregătite și nu au voie să meargă. Masacrul se efectuează atunci când găinile ating vârsta de șaptezeci de zile, deoarece în viitor dezvoltarea lor încetinește, ceea ce înseamnă că randamentul hranei scade.

Condițiile pentru păstrarea găinilor pot fi de două tipuri:

 • pe o așternut adânc;
 • intr-o cusca.

În prima metodă casa de păsări este dotată cu așternut liber și uscat, care sunt capabile să absoarbă umezeala și gazele nocive. Cel mai adesea, rumegușul este utilizat cu un strat de 10 cm. Sub așternut, podeaua ar trebui să fie presărată cu var (pentru 1 mp - 0,5-1,0 kg). Puii au nevoie de multă lumină, astfel încât camera este luminată non-stop.

Cum să alimentați în mod corespunzător cazaneleÎn primele zile de creștere, temperatura în casă ar trebui să fie între 26C-33C. Apoi trebuie redus treptat la 18C-19C. La această temperatură, găinile ar trebui să trăiască până la vârsta de patru săptămâni. La o temperatură mai scăzută, puii cresc slab, slăbesc și mor.

Puteți încălzi camera folosind încălzitoare electrice de uz casnic, care au un controler de temperatură. Dacă păsările încep să se înghesuie în jurul lui, atunci camera nu este suficient de caldă. Temperatura ar trebui să scadă dacă puii zac cu capul întins și aripile întinse. Când creșteți pui de carne pe o așternut, se recomandă păstrarea 1 mp. m. casă nu mai mult de 18 persoane.

În cuști temperatura aerului ar trebui să fie mai mare, întrucât găinile nu au cum să aleagă un loc mai cald în ele. Norma de temperatură este determinată pentru nivelurile superioare, unde nu ar trebui să scadă sub 34C. Acest regim de temperatură este deosebit de important pentru puii de o zi..

Când plasați animale tinere într-o cușcă, trebuie avut în vedere faptul că 0,5 mp m. nu pot fi crescuți mai mult de 10 persoane. În acest caz, nu va trebui să schimbați cușca până când puii nu sunt păstrați..

Broiler puii au nevoie de aer proaspăt constant, de aceea, este foarte important să folosiți hote în camera în care vor fi păstrate. Cel mai bine este dacă hote sunt echipate cu un termostat pentru a porni și opri la momentul potrivit. Acest lucru este necesar pentru ca găinile să nu înghețe..

Cum se hrănesc găinile de pui?

Spre deosebire de puii convenționali, puii de carne au nevoie de hrană cu un conținut ridicat de proteine ​​și vitamine. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza furaje compuse speciale, dintre care există:

 1. Pornire. Acest tip de furaje se distinge printr-o cantitate mare de material de construcție, care include proteine. Este necesar pentru o pasăre, deoarece participă la toate procesele de dezvoltare și creștere. Puii trebuie hrăniți cu astfel de furaje compuse..
 2. Finisare. Ele sunt hrănite unui broiler adult care are șase săptămâni. În acest tip de hrană, cantitatea de proteine ​​este redusă la 20%. Ar trebui să hrănească pasărea până la sacrificare..

Pui de carne crescuți la o fermă de vânzareDar combinatoarele sunt cel mai des utilizate în fermele de păsări de curte și proprietarii de case de păsări mari. Acasă, pentru a economisi bani, folosesc diverse amestecuri și amestecuri de cereale uscate. Deșeurile de la masă și bucătărie sunt, de asemenea, potrivite pentru găinile de pui.

Desigur, este mult mai ușor să crești și să hrănești puii cu ajutorul furajelor compuse, dar piureul și amestecurile sunt încă mai acceptabile. Prin urmare, ia în considerare a doua dietă în detaliu..

Hrănirea puilor de o zi

Acasa dieta corect formulată din prima zi a vieții unui pui este cheia bunei sale dezvoltări și creșteri rapide. Încă din prima zi, bebelușilor de pui ar trebui să li se administreze deja alimente cu carbohidrați și proteine. Acesta este praf de ouă și amestecuri regulate de cereale care ar trebui să fie baza dietei. La acestea se adaugă suplimente minerale și premixuri de vitamine..

Pentru că pui broiler la nivelul genei obișnuite să primească alimente uscate la fermele de păsări, acasă ar trebui hrănite de cinci ori pe zi cu mei uscat. Puii de carne nu trebuie să primească ouă fierte, pe care mulți crescători de păsări de curte sunt obișnuiți să hrănească puii de rasă comună. Puii broiler pot dezvolta diaree din ouă și pot muri rapid. Se recomandă udarea păsărilor de vârstă întreagă cu apă cu adăugarea de preparate speciale sau cu o soluție slabă de permanganat de potasiu.

Pui de șapte zile

Pui care au supraviețuit până la 5-10 zile sunt prima garanție a succesului. Cu toate acestea, nu va trebui să vă odihniți mai mult, deoarece de la o săptămână bebelușul ar trebui să înceapă să se dezvolte intens și să se îngrașe. Acum dieta sa ar trebui să fie mai variată..

Începând cu a cincea zi de viață, puiul trebuie hrănit:

 • Fotografie cazanelor de pui - bebeluși în volieralimente uscate, care ar trebui să fie întotdeauna umplute în alimentator;
 • pornirea furajelor compuse;
 • verdeață tocată sub formă de ceapă verde, lucernă, urzici;
 • cinci grame de morcovi rasi pentru fiecare bebelus;
 • de la vârsta de 10 zile - zer și brânză de vaci, care se frământă în amestec.

Produse lactate pure nu se recomandă administrarea de pui. Ca profilaxie împotriva infecțiilor păsărilor, trebuie să beți Triavit, adăugând cinci grame de medicament pe litru de apă. Ar trebui să existe întotdeauna un alimentator suplimentar în casă cu cretă, cochilie sau pietriș.

2 pui de carne

Când îngrășăm pentru carne, puii broiler la vârsta de 14 zile sunt încă hrăniți cu furaje compuse și amestecuri uscate, produse lactate și ierburi. Deoarece stomacul unui pui de carne tânăr este slab, se introduc treptat alimente noi..

Unii crescători de păsări exersați hrănirea puilor de carne cu piure umed. Dar acest lucru trebuie făcut treptat și foarte atent. De la o săptămână de vârstă, dovleacul sau morcovii tăiați pe o răzătoare grosieră se adaugă la dieta puilor tineri. De la vârsta de douăzeci de ani, cartofii fierți sau resturile de pâine se adaugă în terci. Rezultatul este un mishmash umed, în care nu trebuie să uitați să adăugați urzică tocată, lucernă și verde de păpădie.

Bebeluși în vârstă de 10-14 zile în scop preventiv, acestea sunt lipite de coccidoză cu Baycox. Diluat 0,5 grame de medicamente într-un litru de apă. Cu trei zile înainte de a utiliza Baycox, puii ar trebui să primească apă cu vitamina B dizolvată în ea..

Pui de 20 de zile

La vârsta de trei săptămâni puii de carne câștigă masă musculară și ating vârful creșterii lor intense. Prin urmare, dieta lor ar trebui să fie crescută și variată. Furajul inițial este înlocuit cu furajul pentru îngrășare, cantitatea de alimente proteice crește, se introduc produse de origine animală.

Cum să aranjați în mod corespunzător un padoc pentru cazaneAdăugat la furajele compuse ficat, făină de carne și oase, pește fiert și două grame de drojdie de brutar. Mash-ul este gătit în bulion de carne. Trebuie avut în vedere faptul că peștele și carnea trebuie să fie întotdeauna proaspete, altfel tinerii pot muri..

Din a douăzecea zi de viață, puii de carne pot fi hrăniți cu cartofi fierți. Din verdeață preferă păpădie, urzici, salată verde, varză chineză. Făina de arahide sau floarea-soarelui adăugată la piure va deveni o sursă de proteine ​​vegetale pentru păsări. Ca profilaxie împotriva diferitelor boli ale păsărilor, se recomandă să beți o dată la două zile cu o soluție slabă de permanganat de potasiu.

Hrănirea puilor lunar

Hrana principală pentru puii de carne de o lună ar trebui să fie boabele zdrobite de ovăz, grâu, mazăre, porumb. Pentru a evita confuzia, toate ingredientele pot fi luate în părți egale și diluate cu bulion de carne sau zer. Asigurați-vă că adăugați ulei de pește și brânză de vaci.

La creșterea puilor tineri dieta ar trebui să fie bogată în vitamine și substanțe nutritive. Pentru aceasta, verdele din grădină este potrivit. Puii de carne mănâncă de bunăvoie ceapă verde, salată și frunze de sfeclă, varză. Pentru puii de carne peste o lună, grâul și orzul pot fi hrănite cu cereale integrale pre-germinate. Furajul compus poate fi înlocuit cu un amestec de finisare, care ar trebui să conțină următoarele produse:

 • 25% orz;
 • 25% grâu;
 • 20% soia;
 • 20% porumb;
 • 10% mazăre;
 • 5% masă de floarea-soarelui.

Orice vârstă nu uita adăugați cantități mici de rocă și cretă zdrobită, făină de pește, suplimente de vitamine și drojdie în furaje. Puii de carne consumă cu nerăbdare deșeuri alimentare proaspete, dovleac și pulpă de dovlecei.

Cum să hrăniți puii de carne în mod corespunzător?

Când creșteți pui de carne, trebuie să cunoașteți câteva reguli pentru hrănirea lor:

 1. Alimentatoarele pentru pui trebuie să fie întotdeauna pline pentru a se asigura că păsările sunt pline.
 2. Deoarece puii iubesc pășunile sănătoase și ecologice, în sezonul estival pot fi eliberați pentru mers pe jos, unde ei înșiși își vor satura corpul și vor exista costuri mai mici pentru hrana specială.
 3. Straturile ar trebui să adauge cu siguranță calciu sub formă de coji de ouă sau suplimente speciale de calciu în dietă. Chiar și creta măcinată folosită ca material de umplutură pentru casă o va face. Puii ciugulesc mici pășuni din ea, ca urmare a cărora creta pătrunde în corpul lor în părți.
 4. Cazanele pentru găini cresc bine într-o fermă privatăPentru a împiedica puii de carne să mestece mușchii din gură, se folosesc suplimente de nisip. Deoarece puii nu au dinți, mâncarea este tăiată numai în stomac prin contracție. Nisipul va ajuta la transformarea alimentelor mari în mici.
 5. Furajele obținute din cereale de calitate și diferiți aditivi trebuie depozitați corespunzător. În caz contrar, va dăuna doar. Ar trebui depozitat într-un recipient etanș, etanș, care trebuie să fie uscat. Umiditatea excesivă și umezeala pot face furajele inutilizabile. De asemenea, este necesar să îl protejați de diverse rozătoare și păsări sălbatice care pot introduce paraziți și viruși în furaje.

Foarte este important să aveți grijă de băutori și hrănitori, care ar trebui să fie întotdeauna curat. Condițiile insalubre pot duce la o digestie slabă a păsării, ceea ce va încetini creșterea acesteia. Prin urmare, imediat ce se murdăresc, recipientele pentru alimente și apă sunt spălate bine în apă fierbinte..

Puii de carne sunt aproape omnivori, dar nu se recomandă adăugarea următoarelor alimente în dieta lor:

 • legume și unt pur;
 • gem;
 • alimente fermentate și alcool;
 • ciocolată și cacao;
 • brânzeturi;
 • lapte nou;
 • carnati;
 • coaja de pepeni și culturi de citrice.

Când hrăniți puii cu alimente de la masă sau din bucătărie, trebuie să aveți grijă ca resturile produselor enumerate să nu pătrundă în alimentatoarele pentru pui..

Cu întreținerea, îngrijirea și hrănirea corespunzătoare a puii de carne, pentru perioada mai-august acasă pot fi crescute două loturi de pui broiler. În același timp, cu costuri minime pentru mâncare, familiei i se va oferi carne dietetică gustoasă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pui de carne: cresc în casă, hrănesc găinile