Cum să hrăniți puii de carne acasă

Pui de carne - întreținere și îngrijireCreșterea puii de carne pentru carne este considerată o afacere foarte profitabilă. Creșterea rapidă în greutate, productivitatea ridicată și gustul excelent al cărnii sunt principalele criterii care caracterizează găinile în această direcție. Cu toate acestea, în procesul de reproducere și păstrare, fermierii de păsări se confruntă cu nuanțe și probleme specifice care necesită o atenție specială..

La domiciliu, de regulă, puii de carne sunt crescuți intens cale. Animalele tinere sunt cumpărate la fiecare 3-4 luni pe tot parcursul anului. Puii broiler nu au voie să meargă și sunt hrăniți cu amestecuri de preparate proprii sau furaje complete. Măcelarea găinilor se efectuează când ajung la 2-2,5 luni, deoarece nu are sens să le menținem mai mult - cu vârsta, dezvoltarea păsării încetinește, ceea ce înseamnă că rambursarea hranei scade.

Hrănirea puii de carne acasă

Există următoarele etape de dezvoltare a broilerului, fiecare dintre ele având propriile sale dietă:

 • Nutriția puilor de la naștere;
 • dieta păsărilor de curte după 20 de zile de viață;
 • hrănirea puii de carne până la sacrificare.

Pentru a crește rapid masa puilor, acestea sunt udate intens și hrănite. O dată pe săptămână, în timpul lipirii de dimineață, se adaugă o soluție roz de mangan.

Cand creştere iarba pentru puii trebuie tăiată și tocată mărunt. Colecția nu trebuie să conțină celandină, deoarece este otrăvitoare. Puii mici pe zi în total (pe turmă) mănâncă aproximativ 1 kg de furaj / zi. Treptat, această rată crește și până la sfârșitul îngrășării ajunge la 6 kg.

Furaje pentru puiÎn timpul perioadei de penaj a puilor de găină, frunzele proaspete de varză ar trebui incluse în dieta lor. Acestea conțin un element atât de important precum sulful, care este necesar pentru creșterea intensivă a penelor. Puii de carne deja din momentul nașterii necesită o dietă specială, care este pregătită în funcție de vârsta lor.

Pentru o dezvoltare completă și adecvată, puii trebuie să primească un anumit complex de nutrienți, vitamine și oligoelemente. Spre deosebire de puii obișnuiți, crucile au nevoie de hrană cu un conținut ridicat de vitamine și proteine. Pentru aceasta există următoarele vederi furaje compuse:

 • Pornire. Conceput pentru hrănirea puilor. Acest tip de alimente este bogat în proteine ​​pentru o creștere sănătoasă și dezvoltarea puilor..
 • Finisare. Este utilizat pentru puii de carne în creștere care au atins deja vârsta de șase săptămâni. Conținutul de proteine ​​din acest furaj compus este redus la 20%. Pasărea se hrănește cu ea până la sacrificare.

Dar furajele compuse speciale sunt utilizate în principal de proprietarii de ferme de păsări pentru pui sau de fermierii mari. Într-o fermă privată, pentru a economisi bani, pasărea este hrănită cu amestecuri de cereale uscate și diverse piure. Puii de carne sunt, de asemenea, buni la consumul deșeurilor din bucătărie.

Cum se hrănesc puii de carne de la naștere?

Dieta pentru puii de carne de o zi nu este practic diferită de cea a puilor de aceeași vârstă a altor rase. Cand îngrăşare păsări de curte pentru carne, regimul de hrănire nu are, de asemenea, o importanță mică. Puii trebuie să primească alimente de cel puțin 8 ori / zi, la intervale regulate.

Soluție de manganÎncă din primele zile de viață, puii primesc deja alimente cu proteine ​​și carbohidrați. Acestea sunt amestecuri obișnuite de cereale și praf de ouă - aceste componente ar trebui să constituie baza dietei. Este necesar să le adăugați un premix de vitamine și suplimente minerale. Deoarece puii de carne, care sunt obișnuiți genetic să mănânce alimente uscate, într-o gospodărie trebuie să li se ofere mei uscat, care se administrează de 5 ori pe zi.

Mulți fermieri de păsări hrănesc ouăle fierte puii obișnuiți. Faceți acest lucru cu cruci nu se poate, deoarece acest lucru poate duce la dezvoltarea diareei și la moartea ulterioară a păsării. Udarea puilor de o zi, de preferință cu o soluție apoasă care conține preparate speciale sau o soluție slabă de mangan.

Ce să hrănești pui de pui de o săptămână?

Puii care trăiesc până la 5-10 zile sunt primul pas pentru creșterea cu succes a păsărilor. Cu toate acestea, nu trebuie să vă relaxați, deoarece de la vârsta de șapte zile puii încep să crească și să se dezvolte activ. Acum dieta lor este necesară diversifica.

Începând din a cincea zi de viață, următoarele se adaugă la dieta copiilor produse:

 • Furaj compus starter;
 • morcovi rasi (5 g / cap);
 • alimente uscate, care ar trebui să fie întotdeauna prezente în alimentator;
 • verdeață tocată (urzici, lucernă, ceapă);
 • începând cu vârsta de 10 zile, puii sunt hrăniți cu brânză de vaci și zer, care se adaugă amestecului. Nu este de dorit să se dea produse lactate pure.
 • De la vârsta de șapte ani, puii ar trebui să primească morcovi sau dovleac răzuit..

În scop preventiv, puii de carne trebuie să fie udați Triavit (5 gr. / 1 ​​l apă). În plus, un alimentator suplimentar cu coajă, cretă sau pietriș este plasat în coșul de pui..

Cum se hrănesc puii de carne la vârsta de două săptămâni?

Medicamentul BaycoxPuii de carne la vârsta de 14 zile sunt încă hrăniți cu amestecuri uscate și furaje compuse, precum și ierburi și produse lactate. Deoarece crucile au un stomac destul de slab, noi componente sunt introduse în dietă treptat..

Unii crescători folosesc pui de carne umezi atunci când hrănesc pui de carne pentru carne. piure, totuși, aici trebuie să fii extrem de atent și să introduci treptat furajul umezit.

Puii cu vârsta de 1,5-2 săptămâni li se administrează medicamentul pentru a preveni coccidioza Baycox, care este divorțat în proporție de 0,5 gr. înseamnă / 1 litru de apă. Cu trei zile înainte de introducerea Baycox, păsările sunt hrănite cu o soluție apoasă de vitamina B.

Hrănind pui de douăzeci de zile

Când puii ating vârsta de trei săptămâni, apare un set activ de masă musculară și pasărea atinge o rată de creștere maximă. În această perioadă, este necesară diversificarea dietei și creșterea ratei de hrănire. Furajele inițiale sunt înlocuite cu furaje pentru îngrășare, se adaugă produse de origine animală și se mărește cantitatea de alimente proteice.

La vârsta de 20 de zile, în alimentația puilor de pui se adaugă resturi de pâine sau cartofi fierți.

Peștele fiert se adaugă la amestecul furajer, câte 2 g fiecare. drojdie de brutar, făină de carne și oase și ficat. Bulionul de carne este folosit pentru a pregăti piureul. Peștele și carnea trebuie să fie proaspăt, altfel puii pot muri.

Din verdeață dau varză de Peking, urzică, păpădie, salată verde. Ca sursă de proteine ​​vegetale, turta de floarea-soarelui sau de arahide este adăugată la piure. Pentru a preveni diferite boli, se recomandă udarea puii de carne cu o soluție slabă de mangan la fiecare două zile..

Hrănirea puii de carne lunare

Baza dietei de găină la vârsta de 1 lună include zdrobit boabe grâu, ovăz, porumb și mazăre. Toate componentele pot fi amestecate în proporții egale și diluate cu zer sau bulion de carne. Brânza de vaci și uleiul de pește trebuie adăugate la piure. De asemenea, este necesar să oferiți păsării suficiente substanțe nutritive și vitamine. Pentru aceasta, verdele din grădină ar fi ideal. Puii de carne sunt bucuroși să consume frunze de sfeclă și salată verde, varză, ceapă verde.

Boabe încolțitePuii mai mari de o lună pot fi administrați în avans germinat boabe de orz și grâu. În loc de furaje compuse, este permisă hrănirea păsării cu un amestec de finisare format din următoarele ingrediente:

 • 25% grâu și orz fiecare;
 • 20% soia și porumb;
 • tort de floarea soarelui - 5%;
 • mazăre - 10%.

La orice vârstă, puii de carne ar trebui să adauge cretă și coajă zdrobită, drojdie, suplimente de vitamine și făină de pește la hrana lor. Puii mănâncă de bunăvoie pulpa de dovlecei și dovleac, precum și deșeurile alimentare proaspete.

Cum să hrăniți puii de carne în mod corespunzător?

Când creșteți pui de carne, trebuie să respectați următoarele reguli hrănire:

 • Alimentatoarele trebuie umplute în mod constant, astfel încât găinile să mănânce suficient.
 • Dieta găinilor trebuie să includă calciu aditivi sau doar coji de ouă. De asemenea, puteți utiliza creta măcinată ca umplutură..
 • Deoarece puii se bucură cu bucurie de pășuni ecologice și sănătoase, așa că vara pot fi eliberați în pajiște, unde ei înșiși se vor înfunda și, în consecință, costul hranei speciale va fi redus.
 • Pentru a preveni mestecarea mușchilor din gură, se adaugă pui de carne nisip. Deoarece pasărea nu are dinți, mâncarea este tăiată numai în stomac prin contracția sa. Nisipul transformă bucăți mari de mâncare în bucăți mici.
 • Furajele obținute din cereale de înaltă calitate trebuie depozitate corespunzător sau riscați să vă răniți păsările. Este depozitat într-un recipient uscat, etanș și etanș, altfel furajul poate fi stricat. În plus, hrana pentru pui trebuie protejată împotriva păsărilor sălbatice și a diferitelor rozătoare care pot introduce viruși și paraziți în hrană..

Un punct important este îngrijire în spatele alimentatoarelor și băuturilor. Condițiile de viață nesalubre pot provoca tulburări digestive la puii de carne, care vor afecta negativ creșterea puilor. Prin urmare, recipientele pentru apă și furaje trebuie clătite bine în apă fierbinte, deoarece acestea se murdăresc..

Crucile sunt aproape omnivore, cu toate acestea, următoarele nu ar trebui incluse în dieta lor produse:

 • Pui de carneBrânzeturi;
 • cacao și ciocolată;
 • gem;
 • unt pur și ulei vegetal;
 • lapte nou;
 • piei de citrice și pepeni;
 • carnati.

Când hrăniți puii de carne cu deșeuri din bucătărie, aveți grijă să nu lăsați resturile produselor de mai sus să intre în alimentatoarele de pui..

Hrănirea puii de carne cu furaje compuse: informații utile

Feed compus - elementul principal al dietei găinilor broiler în toate fermele și fermele de păsări. Când creșteți cruci în curți private fără condiții speciale și în loturi mici, hrănirea cu furaje compuse poate fi neprofitabilă.

 • În primul rând, în întreprinderile mari, ratele de alimentare sunt strict dozate..
 • În al doilea rând, atunci când se hrănesc pui de carne la fermele de păsări, păsările sunt cântărite săptămânal pentru a determina doza necesară de furaje compuse pentru săptămâna următoare..
 • În al treilea rând, furajele sunt selectate în funcție de vârsta găinilor și au un conținut diferit de substanțe nutritive în funcție de nevoile urgente ale corpului păsărilor..

Desigur, toate acestea pot fi organizate acasă, cu toate acestea, astfel de manipulări pot provoca anumite dificultăți. Prin urmare, hrănirea animalelor tinere cu furaje compuse nepractic.

Opțiuni de alimentare economice

 • Mănâncă doar alimente uscate. Mulți proprietari de păsări de curte susțin că hrănirea puii de carne cu hrană exclusiv uscată este mult mai convenabilă: acest lucru simplifică foarte mult îngrijirea găinilor, în special pentru fermele mari. Mashul umed este mai ieftin, totuși, este necesită ore de muncă plătite. În plus, există posibilitatea apariției unor probleme de sănătate a păsărilor de curte din cauza riscului ridicat de cumpărare a unor componente necorespunzătoare. Furajele uscate au o compoziție echilibrată pentru a asigura o creștere optimă a puiilor de carne. Cu această hrănire, pasărea câștigă rapid în greutate, în timp ce utilizarea de piure umed, există întârzieri în creștere și creșterea în greutate corporală (până la două săptămâni de la normă).
 • Mash umedFoarte des, fermierii folosesc piure umed (0,5 l bulion, apă, produse lactate la 1 kg de furaj uscat), ceea ce reduce semnificativ costurile cu alimentele. În plus, economiile sunt create de produsele rămase de la masă (legume, cereale, drojdie etc.), precum și de deșeuri proaspete care pot fi adăugate la piure. Această opțiune ideal potrivit pentru fermele cu un buget modest și un număr mic de pui de carne (până la 100 de capete).
 • Mancare combinata. Are mai multe opțiuni: alimentele uscate sunt adăugate direct la piure - alimentele uscate sunt în mod constant în alimentator, iar alimentele umede sunt folosite ca adaos.
 • Folosind Bmvd (concentrat proteic), care conține substanțe biologic active, vitamine. Adăugarea BMVD la hrana uscată poate reduce semnificativ costurile de hrănire, poate îmbogăți meniurile pentru puii de carne cât mai mult posibil, îmbunătățind calitatea cărnii, productivitatea și promovând o rezistență mai mare la diferite boli. Această metodă este ideală pentru fermele mari de păsări..

Furnizand alfabetizat îngrijire și condiții optime pentru hrănirea și păstrarea puii de carne, în perioada mai - august, puteți îngrășa două loturi de pui de pui. În același timp, costul furajelor va fi minim și vi se vor oferi carne dietetică delicioasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să hrăniți puii de carne acasă