Păstrarea găinilor ouătoare acasă: sfaturi și videoclipuri

Instrucțiuni de reproducere pentru găinile ouătoare acasăDe multă vreme, oamenii s-au interesat de reproducerea puilor, deoarece cu o muncă minimă, timp și bani, ouă și puf și carne și găini ar putea fi obținute de la aceste păsări. Acum știința creșterii puiului a pășit mult înainte, mulți decid să experimenteze - creându-și propria casă de pui. Produsele rezultate sunt adesea folosite nu numai de familie, ci și vândute, ceea ce face ca afacerea cu pui să fie principala sursă de venit. Cât de fezabil?

Principalele etape ale reproducerii

Se pot distinge următoarele etape, care ar trebui să fie ghidate de puii începători:

 • Descrierea creșterii pas cu pas a găinilor ouătoare la domiciliuamenajarea localului;
 • alegerea rasei de pui;
 • pregătirea furajelor;
 • achiziționarea de păsări de curte, îngrijirea acesteia;
 • primirea și vânzarea produselor.

Cea mai importantă etapă este crearea unei „case»Pentru populația cu pene. Succesul în continuare al întreprinderii sau eșecul acesteia vor depinde în mare măsură de acest lucru. În primul rând, ar trebui să alegeți tipul de reproducere, acesta poate fi celular sau de podea.

Celular

Pe Internet, puteți găsi un număr imens de videoclipuri care demonstrează în mod clar procesul de creare a unei găini cu propriile mâini. Vă puteți asigura că nu este nimic complicat în acest sens, principalul lucru este să abordați problema cu înțelepciune și să depuneți efort și sârguință. Puteți crește pui singuri sau cu toată familia.

Calculul dimensiunii camerei necesare pentru găinile ouătoare este foarte simplu: nu trebuie să fie plasate mai mult de patru păsări într-un metru pătrat. Doar în acest caz găinile se vor simți confortabile și libere. Dimensiunea standard a cocoșului este de aproximativ 3 metri pătrați. metri.

Păstrarea podelelor găinilor ouătoare

Reguli pentru păstrarea podelelor găinilor ouătoare în casăAtunci când alegeți această metodă de reproducere, podeaua din cameră ar trebui să fie ordonată: pentru a evita hipotermia și o scădere a productivității găinilor, aceasta trebuie se izolează cu lut sau pământ, blatul poate fi acoperit cu turbă, paie sau nisip.

Este necesar oferă lumină naturală, dar pentru iarnă, ar trebui prevăzută una artificială, camera în sine ar trebui să fie uscată, bine ventilată, dar fără amenințarea unui curent. Podeaua este acoperită cu moloz și nisip, deasupra - cu un strat subțire de rumeguș.

De asemenea, veți avea nevoie cuiburi pentru ouă (un cuib pentru patru găini), un biban (nu este greu să-l faci din stâlpi de lemn, pe găină - 20 cm de biban). Dimensiunea optimă a cuiburilor este de 30 cu 40 cm, sunt făcute din fân sau paie, ar trebui așezate în cel mai îndepărtat loc întunecat.

Pentru un confort sporit, păsările pot fi instalate în interior băi, cutii cu cenușă, astfel încât găinile să poată zace în ele, scăpând de paraziți: purici, acarieni de pene. Astfel de „băi” sunt importante în special pentru găini, care sunt ținute acasă și nu au voie să meargă afară.

Dacă intenționați să lucrați nu numai cu pui adulți, ci și creșterea puilor, ar trebui pregătește incubatorul. Pentru condițiile de acasă, modelul cu ventilator, conceput pentru 70 de ouă, este cel mai potrivit. Este de dorit hrana autonomă, care va salva viitoarele animale tinere de hipotermie în cazul unei întreruperi a curentului electric în casă.

Cum să alegeți o rasă de găini ouătoare

Succesul unei afaceri înființate depinde și de cât de bine este aleasă rasa de pui pentru reproducere acasă. În primul rând, trebuie să vă decideți asupra crucii, adică cu produsul care va deveni cel principal, acesta este carne sau un ou. Acestea pot fi următoarele cruci:

 • Nuanțele alegerii unei rase de găini ouătoare pentru reproducereCarne (utilizată pentru creșterea pe scară largă a puiului, nerecomandată pentru reproducerea la domiciliu).
 • Ou (producție mare de ouă).
 • Mixte (greu de ținut acasă, este mai bine să le abandonezi în favoarea puilor de rasă).
 • Pui de carne (productivitate ridicata, ideala pentru uz casnic).

Deci, pentru întreținerea locuinței, cel mai bine este să îl folosiți rasele de pui de ou, dacă se intenționează ca produsul final să fie un ou sau pui de carne (dacă este carne). Următoarele rase de ouă sunt cele mai potrivite pentru reproducerea la domiciliu:

 1. Rodonitul (rasa foarte prolifică, compactă, tolerează bine temperaturile scăzute în timpul iernii și este rezistentă la boli).
 2. Leghorn (productivitate ridicată, coajă albă, ușor de păstrat).
 3. Alb rusesc (tolerează frigul remarcabil, găini albe cu o fertilitate bună).
 4. Pushkinskaya.
 5. Lohmann Brown (rasă germană, schimbare de hrană prolifică, bine tolerată).
 6. Jubileul Kuchinskaya (productivitate ridicată la o vârstă fragedă, ouă mari).
 7. Hisex (maro sau alb, depune ouă mari, ideal pentru începători, ușor de întreținut).

Vârsta puilor depinde de obiectiv: dacă obține carne, atunci vârsta puii de carne este de o zi (este foarte ușor să o determinați prin înveliș - în loc de pene au puf moale), pentru rasele purtătoare de ouă este mai semnificativ - 3-4 săptămâni (la astfel de pui este deja pene dezvoltate).

Selectarea și cumpărarea furajelor

Caracteristicile hrănirii corespunzătoare a găinilor ouătoare acasăDacă puii necesită formulări specializate pentru furaje, atunci păsările adulte vor fi bucuroase să guste boabele (vor face hrișcă, grâu, orz) sau furaje compuse. Pentru ca pasărea să se dezvolte bine, se recomandă să o hrăniți periodic cu complexe minerale și vitaminice.

Calculul cantității necesare de furaje nu este dificil: o pasăre va avea nevoie de până la 100-120 grame de cereale zilnic. Hrănirea se efectuează de doua ori pe zi, în același timp, accesul la apă curată trebuie să fie asigurat în permanență.

Iarna, iarba verde, fânul preparat, cojile de ouă, creta tocată ar trebui adăugate în dietă. În timpul toamnei nuieli, semințe de in și floarea-soarelui, prăjitura cu ulei se adaugă în furaje.

Lucrul principal - alege o dieta echilibrata, în caz contrar, lipsa furajelor va afecta producția de ouă. Cum să hrăniți și să păstrați găinile ouătoare acasă, puteți viziona videoclipul.

Păstrarea găinilor acasă

Factori de luat în considerare atunci când țineți găinile ouătoare acasăDeci, tot ce aveți nevoie a fost cumpărat, acum ar trebui să aveți grijă de turma cu pene pentru a obține rezultatul dorit. În primul rând, ar trebui să respectați regula principală de conținut - curățenia în coșul de pui.

Este necesar să curățați în mod regulat excrementele păsărilor, să curățați așternutul din cuști de cel puțin două ori pe săptămână. Straturile adoră pur și simplu aerul proaspăt, deci este important asigurați o ventilație regulată. Pe videoclip puteți vedea care sunt caracteristicile păstrării straturilor acasă.

Iarna, găinile ouătoare au nevoie de îngrijiri speciale. În primul rând, ar trebui izolează camera, scapă complet de curenți de aer. Condițiile de temperatură și lumină ar trebui să fie apropiate de perioada de primăvară, în acest caz, producția de ouă va fi cât mai mare posibil. Este mai bine să includeți iarbă verde, legume: morcovi, felii de varză în alimente, astfel încât păsările să primească vitamine.

Primăvara și toamna sacrificare: îndepărtați găinile slabe și cele cu productivitate scăzută, astfel încât este posibil să identificați straturi bune. Acestea ar trebui utilizate pentru reproducere. Există mai multe secrete pentru identificarea unei găini productive.

În primul rând, este o pasăre activă, veselă, cu o creastă netedă și un cioc scurt elastic. De asemenea, ar trebui să acordați atenție distanței dintre oasele pelvine: în straturi bune este destul de mare, de aproximativ 6 cm, în timp ce la persoanele neproductive este mult mai puțin, grăsimea se simte clar pe oase.

Cu o îngrijire adecvată, oul rezultat îl va depăși pe cel din fabrică în multe feluri, va fi mai hrănitor, cu o culoare naturală a gălbenușului. Dacă primiți un număr mare de produse, atunci ar trebui să treceți printr-un examen veterinar și să-l vindeți cu îndrăzneală! Cererea pentru astfel de ouă este întotdeauna mai mare decât pentru produsele fabricilor.

Crescătoare de găini acasă

Straturile productive sunt bune pentru toată lumea, cu excepția unui singur lucru - au un instinct matern slab dezvoltat. Prin urmare, cei care doresc să-și încerce mâna la reproducere ar trebui să cumpere un incubator..

Pentru comoditate, procesul de incubație este împărțit în trei perioade, fiecare diferă în condiții:

 • prima zi - a unsprezecea (este necesară cea mai mare temperatură posibilă, aproximativ 38 de grade, cu umiditate ridicată);
 • 12-18 zile (temperatura scade la 37,4 ° C, umiditatea ar trebui, de asemenea, redusă);
 • 19-21 de zile (temperatura scade la 37 de grade, dar umiditatea crește la 70%).

Este important să ne amintim că într-un incubator ventilarea trebuie efectuată, pentru a promova dezvoltarea corectă a embrionilor.

Sfaturi de la crescători de păsări cu experiență

Vă sugerăm să vă familiarizați cu minunatele trucuri pe care le-au împărțit deținătorii de pui cu experiență:

 • Sfaturi de la crescători de pui cu experiență pentru creșterea și întreținerea corectă a găinilor ouătoareZiua pentru un pui durează de la 6 dimineața, până la 19:00, așa că iarna pasărea poate fi „păcălită” prin aprinderea iluminatului artificial.
 • Dacă scopul este obținerea ouălor, atunci achiziția unui cocoș este opțională, însă prezența acestuia va contribui la creșterea producției de ouă.
 • Acasă, puteți păstra aproximativ 30 de straturi.
 • Statisticile sunt după cum urmează: un pui depune un ou la fiecare două zile, iar timpul de productivitate activă este de aproximativ șase luni, apoi locuitorii gospodăriei de acasă ar trebui să fie actualizați. Pentru a nu face față acelorași costuri mari, puteți umple treptat coșul de pui cu persoane tinere.
 • Deoarece găinile ouătoare nu sunt foarte îngrijite, ar trebui să alegeți un băutor de probă închis, acest lucru vă va ajuta să păstrați apa proaspătă curată mai mult timp.
 • Straturile sunt sociabile, deci chiar și crescătorii începători trebuie să cumpere cel puțin trei persoane, astfel încât să nu se plictisească.

Costurile de păstrare a straturilor sunt minime, cu o îngrijire adecvată, aceste frumuseți cu pene vor da cu fidelitate ouă, produs proaspăt ecologic, care pot fi consumate independent sau, atunci când sunt mărite, pot fi vândute în magazine și piețe. Chiar și un începător poate face față îngrijirii acestor păsări nepretențioase.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Păstrarea găinilor ouătoare acasă: sfaturi și videoclipuri