Caracteristicile rasei de pui sussex

Pui cu producție mare de ouăCea mai veche rasă de pui, Sussex este foarte populară printre fermieri. Puii Sussex pot decora orice curte, deoarece sunt frumoase ca aspect. Cu exteriorul lor, ele atrag atenția nu numai a fermierilor amatori, ci și a crescătorilor de păsări profesioniști. Pe lângă aspectul lor strălucitor, aceste păsări au și o producție ridicată de ouă, precum și un gust delicat și suculent al cărnii. Mulți gurmanzi preferă carnea acestei rase de păsări, deoarece are un gust unic și inimitabil..

Păsările au fost numite după județul Sussex, care se află în Marea Britanie. Aceste păsări spectaculoase și productive au fost crescute pentru prima dată acolo. Există chiar și cluburi în Anglia unde se adună fanii acestei rase extraordinare de pui..

Pentru reproducerea puilor Sussex, crescătorii au folosit următoarele rase de păsări:

 • cornish;
 • Dorking;
 • Orpington;
 • brama;
 • cochinquin.

Rasa Sussex de pui descrierea aspectului

Culoarea puilor Sussex poate fi variată:

 • alb;
 • stambă;
 • porţelan;
 • galben-maroniu;
 • argint;
 • Columbian (corp alb, coadă neagră, colier negru).

Până în prezent, oamenii de știință intenționează să reproducă găini Sussex cu culori de lavandă și cuc..

Bărbații din Sussex sunt destul de aspect masiv, femelele arată puțin mai mici.

Descrierea aspectului cocoșului:

 1. Cu toate acestea, capul lat este destul de mic în raport cu corpul.
 2. Cioc roz și destul de puternic.
 3. Pieptene mic, aspru, cu cinci dinți.
 4. Ochii roșii sau portocalii cu stropi.
 5. Cercei și cercei roșii.
 6. Gât masiv, lungime medie, penaj bine.
 7. Coadă scurtă, destul de largă.
 8. Set înalt, aripi scurte.
 9. Corp dreptunghiular.
 10. Sâni mari și puternici.
 11. Viței musculari, medii.
 12. Pene moi, uniforme.

Descrierea aspectului straturilor:

 1. Cap mic.
 2. Pieptene mici.
 3. Gât scurt.
 4. Labe puternice.
 5. Pene delicate, cu atingere moale (multă puf alb în partea inferioară a corpului).

Descrierea naturii rasei de pui Sussex

Pui sussexaceasta rasă rezistentă de găini, tolerează bine sezonul rece. Natura acestor păsări frumoase este prietenoasă și în același timp destul de mândră. ei nu agresiv față de copii și contactați de bună voie alte păsări. Reprezentanții acestei rase pot fi numiți în siguranță îmblânziți. Au capacitatea de a-și recunoaște și de a-și urma proprietarul..

Păstrarea găinilor Sussex

Rasa de pui SussexCreșterea și păstrarea acestor păsări este destul de simplă. Cu toate acestea, ar trebui prevăzute toate condițiile necesare pentru îngrijirea păsărilor. Dacă urmați cu atenție și respectați toate regulile de îngrijire, atunci puii mici se vor dezvolta rapid, straturile vor avea o productivitate ridicată și gustul cărnii acestor păsări va fi de neuitat..

Coșul de pui ar trebui să fie voluminos, deoarece puii Sussex sunt mari. De asemenea, cocoșii și cuiburile ar trebui să fie mari. Nu ar trebui să păstrați mai mult de o jumătate de sută de persoane într-un singur pui..

Metoda de păstrare a păsărilor trebuie să fie în aer liber. De asemenea, este important să aveți un gunoi adânc care nu trebuie schimbat..

Pentru ca carnea acestor păsări să fie și mai gustoasă, trebuie să le ofere spațiu liber. Puii din această rasă au nevoie doar de plimbări.

Ar trebui să aveți grijă să asigurați o iluminare bună în coop. Doar puii ecloziți au nevoie de lumină, atât ziua cât și noaptea. După câteva săptămâni de la nașterea puilor, orele de lumina zilei pot fi reduse treptat. Iluminatul este un aspect important nu numai pentru puii mici, ci și pentru straturile adulte. Dacă este slabă, atunci producția de ouă a găinilor se poate deteriora semnificativ..

Nu uitați de nivelul de umiditate și temperatură din cameră. Aceste momente necesită, de asemenea, o monitorizare atentă. În ciuda faptului că Sussex tolerează bine vremea rece, pereții din găinărie ar trebui totuși să fie izolați..

Hrănirea rasei Sussex

Pentru a hrăni păsările, este necesar să se echipeze hranitoare și băuturi speciale. Cel mai bine este să hrănești adulții cu o hrană compusă echilibrată. Cu toate acestea, este posibil să se hrănească găinile și piureul pe bază de cereale. În acest caz, nu uitați să adăugați suplimente minerale..

Puii din SussexPuii sunt hrăniți cu cereale zdrobite, ouă fierte și brânză de vaci. Treptat, legumele, ierburile, precum și tărâțele și oasele se adaugă în dieta lor. Porumbul poate fi adăugat la hrana puilor la câteva luni după naștere..

Straturile bine hrănite vor produce un număr destul de mare de ouă. Cu o alimentație adecvată, greutatea femelei va fi mai mare de două kilograme, iar greutatea masculului poate ajunge la patru kilograme.

Crescă pui Sussex

Majoritatea crescătorilor preferă rasa Sussex. Aceste păsări au carne suculentă și gustoasă, care conține o mulțime de proteine, precum și o producție ridicată de ouă. O găină poate produce aproximativ două sute de ouă pe an. Greutatea medie a unui ou este de obicei de aproximativ 60 de grame.

Straturile sunt găini bune. Instinctul de incubație la găini este remarcabil dezvoltat.

Înainte de a cumpăra păsări, trebuie să citiți cu atenție descrierea rasei. Cel mai bine este să cumpărați pui de la furnizori de încredere.

Dezavantajele exterioare considerate căsătorie sunt:

 • culoare deschisă a ochilor;
 • pieptene mari;
 • corpul este triunghiular;
 • cocoșat înapoi;
 • piept îngust;
 • metatars galben.

Rasa de pui cu producție ridicată de ouăCreșterea puilor Sussex nu este mare lucru. Puii încep să se grăbească de la cinci luni. Găinile ouătoare pot aduce pui de mai multe ori vara.

Puii au rate de supraviețuire ridicate și se îngrașă foarte repede. În câteva luni ating greutatea la sacrificare.

Puii de culoare galbenă sunt considerați de rasă pură. La cocoși, este mai ușor decât la găini..

Beneficiile găinilor Sussex includ:

 1. Dispunere pașnică.
 2. Nutriție fără discriminare.
 3. Conținut fără pretenții.
 4. Bună adaptabilitate la diferite condiții climatice.
 5. Instinct excelent.
 6. Imunitate puternică.
 7. Exterior atractiv.

Boli de pui Sussex

Puii din Sussex rareori se îmbolnăvesc. Cu toate acestea, aceste păsări pot detecta infecții care nu sunt anticipate în timpul vaccinării..

Păsările nu sunt imune la infestarea cu paraziți. Pentru a evita acest lucru, este necesar să se efectueze în timp util profilaxia și dezinfectarea spațiilor. Și, de asemenea, este necesar să dotați păsările cu scăldat, care va fi umplut cu cenușă și nisip.

În timpul năpârlirii, femelele suferă de stres. În această perioadă, au nevoie de îngrijire atentă și calitate, nutriție echilibrată..

După ce ați studiat cu atenție toate caracteristicile, caracteristicile și avantajele rasei, puteți face în siguranță o alegere în favoarea creșterii puilor Sussex.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Caracteristicile rasei de pui sussex