Hrănire compusă de pornire pentru găinile de pui

Furaj compus pentru pui de găinăÎn gospodărie, găinile se găsesc cel mai adesea, deoarece este destul de profitabil să le păstrăm. Există mai multe explicații pentru acest lucru: carne de pui gustoasă și slabă și, cel mai important, găinile depun ouă care pot fi consumate. Dar recent, ținând cont de acești factori, proprietarii de gospodării au început să aleagă cea mai cărnoasă rasă și acum cunoscută - puii de carne..

Dar atunci apare întrebarea despre cum să hrăniți astfel de păsări de curte, ce hrană să folosiți pentru acestea și cât de mult ar trebui să li se dea. Se știe că puteți prepara chiar și compusul de pasăre să vă hrăniți acasă, dar trebuie doar să cunoașteți rețetele pentru prepararea acestuia.

Caracteristici ale furajelor compuse

Compoziția furajelor compusePui - puii de carne sunt buni, deoarece cresc rapid și acesta este principalul lor avantaj față de orice rasă de pui. Prin cumpărarea lor, proprietarii se așteaptă ca ei va crește în termen de 3 luni, prin urmare, nu sunt păstrate mai mult decât această perioadă. Acest timp este suficient pentru ca pasărea să poată crește nu numai, ci și să se îngrașe. Păstrarea puii de carne mai mult timp nu are sens.

Dar pentru ca acest tip de reprezentanți de pui să aibă o greutate bună, este necesar să se utilizeze un astfel de furaj compus care să fie hrănitor și să conțină în mod necesar o cantitate mare de proteine ​​și proteine, dar mai ales diverse minerale și vitamine, care au permis păsării să rămână întotdeauna sănătoasă.

Este demn de remarcat faptul că furajul compus care este produs acum în fabrici este tip de hrănire destul de scump, dar calitatea sa și prezența tuturor substanțelor necesare în ea este pur și simplu imposibil de controlat.

Dacă furajele nu au succes, atunci sănătatea întregii animale va fi subminată și, în consecință, proprietarul păsărilor de curte nu va primi o cantitate mare de carne. Prin urmare, mulți fermieri care cultivă o rasă specială de pui pentru carne preferă să pregătească singuri astfel de furaje acasă. Apropo, nu există nicio dificultate în realizarea acestuia. Trebuie doar să știm că baza sa este porumbul și grâul, care permit doar păsării să câștige o masă musculară mare..

Compoziția furajelor compuse

Plantele care produc furaje pentru pui, împărțiți produsul în două tipuri:

 1. Starter, care se administrează păsărilor tinere (până la 2 săptămâni).
 2. Finisher, care pregătește puii pentru sacrificare și îi dă câteva săptămâni înainte de acest eveniment.

În funcție de tipul de furaj compus, compoziția și rețetele sale pentru prepararea acestuia vor diferi. Dar totuși, există o listă cu acele produse de bază care se află într-un furaj și într-un alt produs pentru pui de carne. Furajul compus pentru pui de carne include:

 1. Porumb și grâu.
 2. Mese și tort.
 3. Ovăz și orz.
 4. Făină: pește și carne și os.
 5. Sare, grăsime forfetară, cretă.

În ce constă hranaDesigur, merită o atenție specială alimentare de start, care sunt un factor important în creșterea cu succes a găinilor. Există mai multe varietăți ale acestora, dar pot fi identificate prin marcare și diferă semnificativ ca aspect. Deci, pentru găinile foarte mici, particulele de hrană vor fi mici, cu cât puii de carne devin mai în vârstă, atunci, în consecință, particulele de hrană vor crește.

Clasificarea furajelor pentru puii de carne:

 1. PC 6.
 2. PC 6-2.
 3. PC 6-3 sau „finisare”.

PC 6 se administrează puiilor de la naștere până la aproximativ 2 săptămâni. Conține porumb, care este zdrobit, și va influența perfect formarea mușchilor. Acest furaj conține orz, grâu și toate vitaminele necesare. Desigur, alimentele uscate nu pot înlocui alte suplimente pentru găinile mici, care sunt pur și simplu necesare la această vârstă. de exemplu, ierburi proaspete, ou fiert sau brânză de vaci.

Hrana PK 6-2 începe să dea pui când au împlinit deja 2 săptămâni. Peletii sunt acum mai mari și afectează creșterea puilor. Comparativ cu primul furaj compus, compoziția se modifică în procente. Făina de pește și oase se adaugă la hrana puilor de această vârstă.

Alimentele PK 6-3 sau „finisaj” marcat sunt utilizate pentru hrănirea păsărilor de curte de la o lună până la sacrificare. Se crede că astfel de alimente uscate ar trebui combinate cu cereale. Acest lucru are un efect bun asupra păsărilor, precum și benefic și economic..

Viteze de alimentare cu furaje compuse

Dar nu numai compoziția furajului compus se va schimba, se vor schimba și normele pentru consumul furajului de către pasăre. La urma urmei, se știe că cu cât puii de carne de vârstă devin, cu atât apetitul lor este mai mare. Dar nu uitați că supraalimentarea, ca și supraalimentarea, este periculoasă la orice vârstă. Prin urmare, merită să adere la anumite norme, care sunt listate în tabel:

Vârsta broileruluiViteza de alimentare în grame
0-2 săptămâniAproximativ 10-25
2 săptămâni - 1 lunăAproximativ 50-120
1 lună - sacrificareAproximativ 150

Cum să hrăniți corect puii de carne

Cum se hrănesc puiiEste mai bine să dați hrana compusă păsării sub formă de piure, dar este posibilă și într-o formă sfărâmicioasă. Desigur, producătorii de furaje compuse recomandă utilizarea furajelor pur și simplu sfărâmicioase, pe care le puteți stropi pur și simplu pe pui și să le umpleți cu apă. Pasărea lui în această formă mănâncă întotdeauna cu mare plăcere..

Un plus excelent pentru hrănirea păsărilor de curte va fi cereale încolțite, sau cel cu care s-a efectuat procedura de drojdie. Acest lucru îmbunătățește valoarea nutrițională a alimentelor pentru pui. Apropo, drojdia de cereale se poate face acasă destul de simplu..

Deci, pentru aceasta aveți nevoie de o tigaie cu apă caldă, în care să fie turnată drojdie obișnuită. De obicei, acestea sunt luate cu o rată de 10 grame la 10 litri de apă. Aproximativ 1 kilogram de furaje compuse este turnat în același lichid și lăsați această masă timp de 6-9 ore, dar trebuie amestecat. După finalizarea tuturor procedurilor, puteți pregăti în siguranță hrana pentru drojdie.

Fermierii profesioniști din carne de pui își pregătesc uneori hrana pentru păsări. Se crede că acest aliment este absorbit mult mai bine decât restul. Dar, pentru a pregăti granulat acasă, trebuie să achiziționați un granulator, dar numai acesta este destul de scump. Unii fermieri încearcă să o facă singuri..

Rețete de bricolaj pentru pui de carne acasă

Pentru a păstra puii de carne, trebuie să aveți grijă de hrana pe care o folosiți pentru a le crește. Desigur, mai convenabil cumpărați hrană gata fabricată, dar totuși, prepararea hranei pentru păsări cu propriile mâini acasă este considerată astăzi o opțiune mai profitabilă. Și acest lucru nu necesită cunoștințe sau abilități speciale..

Dar este demn de remarcat faptul că fermierul cheltuie majoritatea banilor din toată întreținerea păsării. Dar nu uitați că economiile nu ar trebui să se reflecte în calitatea furajelor. Există un număr mare de rețete care vă vor ajuta să faceți hrană de calitate pentru pui la domiciliu. Desigur, pentru diferite vârste de păsări, compoziția și rețeta se schimbă ușor.

Așadar, să ne cunoaștem doar câteva astfel de rețete pe care să le puteți pregăti rapid. Să începem cu o rețetă simplă pentru puii mici sub două săptămâni. La urma urmei, se știe că primele două săptămâni sunt formarea îmbunătățită a oaselor păsărilor, precum și întărirea lor și formarea imunității.

În compoziția unui astfel de amestec, care va fi făcut de unul singur, include următoarele componente:

 1. Porumb. Trebuie pregătit atât de mult încât să reprezinte jumătate din întreaga compoziție din pupa..
 2. Grâu. Din masa totală, va fi de 16%.
 3. Turtă cu ulei și masă. Ei iau aproximativ 14% din masa totală.
 4. Kefir, de preferință cu conținut scăzut de grăsimi. Este 12% din amestecul total.
 5. Orzul, care în amestec va reprezenta aproximativ 8% din compoziția totală.

Când au trecut 2 săptămâni pentru puii de carne în creștere, atunci va fi posibilă trecerea la utilizarea unei compoziții ușor diferite în furaje. Se crede că cel mai bun furaj compus pentru hrănirea păsărilor este PC 6-2. Puteți face să arate ca acasă cu propriile mâini, dacă știi rețeta:

 1. Hrănirea găinilor cu furaje compuse48% din amestecul total va fi preluat de porumb.
 2. 19% tort și masă.
 3. Pentru grâu trebuie alocat cel puțin 13%.
 4. Obligatoriu este carnea și oasele și, în consecință, făina de pește. În compoziția amestecului preparat, acesta ar trebui să fie de cel puțin 7%.
 5. 5% drojdie de brutar sau furaje.
 6. Puteți adăuga invers pentru frământare, asigurați-vă că iarba și hrana pentru grăsime. Procentul prezenței lor în amestec trebuie să fie de cel puțin 5, dar poate ajunge la 7.

Și numai după ce păsările dvs. au ajuns deja la o lună, puteți trece la hrană, care de obicei hrănit până la sacrificare. Finisarea furajelor compuse poate fi făcută cu ușurință independent, mai ales că alte două rețete au fost deja pregătite înainte. Puii de carne care au o lună vor avea nevoie de următoarele ingrediente:

 1. Porumb. Trebuie luat pentru fabricarea furajelor cel puțin 45% din masa totală primită.
 2. Făină de pește și carne și oase, care, împreună cu făină și prăjitură din compoziția acestor furaje ar trebui să fie de aproximativ 17%.
 3. Grâu. Ca procent, compoziția trebuie să includă cel puțin 13.
 4. Aproximativ 8% orz.
 5. 10% vor fi un amestec de drojdie, grăsime, sare, cretă și iarbă.

Atât de atent și, cel mai important, mâncare economică puii broiler vor permite nu numai obținerea unei păsări sănătoase, ci și hrănirea și creșterea lor foarte repede pentru sacrificare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrănire compusă de pornire pentru găinile de pui