Rase de găini ouătoare în ucraina: descriere și fotografie

Care sunt rasele găinilor ouătoareSuccesul în reproducerea găinilor și cocoșilor domestici într-o fermă sau fermă de origine depinde în principal de alegerea corectă a rasei, de condițiile de îngrijire și întreținere, precum și de interesul dvs. pentru aceste păsări. Ce rasă alegeți și cum să aveți grijă puteți citi în articol.

Clasificarea raselor de pui, reproducere, fotografie

Rasele de pui sunt împărțite în decorative, de luptă, carne și ouă, carne și ouă. Înainte de a face o alegere, ar trebui să vă familiarizați cu principalele caracteristici ale fiecăruia dintre ele..

Rase de ouă: nume și descriere

Pui Lohman Brown - caracteristici ale raseiMajoritatea găinilor au o scoică bine dezvoltată. De asemenea, se disting prin penajul dens, oasele ușoare și greutatea corporală redusă. În plus, aceste păsări sunt destul de mobile..

Caracteristicile raselor de ouă de pui:

 • Instinct de maternitate subdezvoltat (găini rele);
 • rate ridicate de producție de ouă (170-24o buc / an);
 • ouă cu o greutate de 55-65 de grame, cu coji albe;
 • așezare timpurie;
 • creștere lentă și creștere în greutate.

Cu toate acestea, în ciuda unor dezavantaje, păstrarea puilor de ouă este încă foarte profitabilă nu numai pentru gospodăriile mici, ci și pentru întreprinderile mari de păsări..

 1. Care este diferența dintre rasa găinilor ouătoare Hisex BrownDekalb hibrid alb. Productivitatea medie a găinii ouătoare aproximativ 360 buc. peste 20 de luni. Consumul de furaje este de 106-110 g pe cap. Greutatea corporală este de 1700 g.
 2. Hibrid Lohman. Greutatea corporală la 70 de săptămâni este de 1650-1700 de grame. Consumul de furaje 102 g / zi. Se grăbesc până la 80 de săptămâni. Greutatea testiculului 64 g.
 3. Crucea Ucrainei. Productivitatea este de aproximativ 285-290 buc / an.
 4. Hibrid High Line alb. Greutatea vie la 17-18 luni. - 1,72 kg. Consumul de alimente 100 g / zi pe strat. Perioada de depunere până la 80 de săptămâni, greutatea oului - 60 g.
 5. Hibrizi și rase de pui care depun ouă cu coji brune

 6. Hibrid Bovans Gold Line. Greutatea vie la 76 de săptămâni este de aproximativ 2 kg. Perioada de așezare - 18–75 săptămâni, productivitate - 332 buc. în 72 de săptămâni. Consumul de furaje - 114 g / zi.
 7. Puii Belarus-9 sunt straturi foarte profitabile.Hibrid Dominant 102. Perioada de întindere până la 78 de săptămâni. Greutate ou 63,5 gr. Consumul de furaje 125 g / zi. Greutatea corporală într-un an și jumătate - 2,5 kg.
 8. Hibrid Lohman-Brown. Până la vârsta de un an și jumătate, acestea ating o greutate corporală de 2700 de grame. Consum de energie 102 g / zi. Perioada de întindere până la 80 de săptămâni.
 9. Cruce Hisex maro. Producția de ouă 320 buc. Masa de ou 64 gr.
 10. Tetra SL Hybrid. Consumul de furaje 115–125 g / zi. Productivitate 305 buc., Greutate ou 65 g.

Studii recente privind încrucișarea ouălor au arătat că printre puii cu penaj alb, rase precum Loman SL, Bovans, Dekalb au cele mai bune rezultate. Productivitatea lor pentru o găină ouătoare tânără este de 325-335 ouă la 13 luni, în medie - 336-340 ouă.

Dekalb, Bovans, Hiseks cu penaj maro în aceeași perioadă produc 327-334 și respectiv 337-340 ouă.

Denumiri și descrieri ale raselor de pui de tip carne și ouă

Rasa de pui Cross Borki-117 - aspectAceste straturi au apărut ca urmare a încrucișării găinilor cu ouă și carne. În ceea ce privește rata de creștere, straturile de carne și tipul de ouă sunt apropiate de cele de ouă. Strângerea începe încă din cinci luni, iar tânărul eclozat crește și se dezvoltă foarte repede. Productivitatea găinilor ouătoare este de 160-220 ouă, greutatea fiecăruia dintre ele este de la 55 g la 70 g, coaja este maro deschis, maro sau albastru.

Caracteristicile straturilor acestor rase:

 • Acestea sunt găini excelente;
 • gustul cărnii se compară favorabil cu păsările de curte din rasa ouălor;
 • producție ridicată de ouă (chiar și iarna);
 • tolerează bine climele reci.

Rase populare de specii de carne și ouă

RasăProducția de ouă / anGreutatea ouluiGreutatea corporală medie a straturilor / masculilor
Adler argint160 -180 buc.60 g.2,7 kg / 3,6 kg.
Australorp170 buc.57-60 g.56–62 gr. 2,7 kg / 3,5 kg.
Goloshyka140-160 buc.56–62 gr.2,0-2,6 kg / 2,6-3,0 kg.
Moscova neagrăde la 180 buc.58 g.2,7 kg / 3,6 kg.
Aniversare Kuchinskaya180 buc.60 g.2,8 kg / 3,7 kg.
New Hampshire200 buc.58 g.2,8 kg / 3,7 kg.
Stâncă cu dungi170 buc.58-60 gr.2,7-3,0 kg / 3,8 kg.
Yurlovskaya vociferous120 buc.60-80 gr.2,6-3,0 kg / 3,5-4,0 kg.
insula Rhode170 buc.58 g.2,8 kg / 3,8 kg.
Lut Poltava290 buc.60 g.2,7 kg / 3,6-3,7 kg.
Sussex170 buc.58-60 gr.2,8 kg / 3,7 kg.

În fermele țărănești din Ucraina, cel mai bine este să păstrați găinile ouătoare din carne, ouă și specii de ouă din următoarele rase:

 • Culoarea Borqui încrucișată oferă ouă maro iubite de mulți.Lohmann;
 • Hisex;
 • Belarus-9;
 • Culoare Borky;
 • Tetra SL;
 • Borki-117;
 • Borki 2M.

Cu îngrijire și hrănire adecvate, productivitatea păsărilor hibride este de la 240 la 315 păsări / an. Acești hibrizi se bazează pe rasele Plymouth Rock, Rhode Island

Rase de carne: descriere

Întrucât scopul acestor păsări este tocmai carnea, nu ar trebui să ne așteptăm la performanțe excelente de ouă de la ele. Puii de acest tip au mușchi pectorali puternici și un piept larg. Pentru a face carnea mai utilă și mai gustoasă, cocoșii din direcția cărnii trebuie păstrați în condiții apropiate de cele naturale. Păsările de curte din rasa de carne se remarcă prin încetineală, comportament flegmatic și greutate mare. Acestea sunt pui cu picioare scurte, cu penaj liber..

Pui Ucraina Pui Loman Brown White și un cocoș în cocoș.Cruci de carne de pui Pui Moran - care sunt avantajele lor?Pui de rasă Brahma - găini ouătoare la ferma de păsări

Ovipoziția începe destul de târziu în ele: la 6 luni. Productivitate scăzută de la 90 la 130 de ouă, fiecare cu 58-70 gr.

Caracteristici:

 • productivitate scăzută;
 • instinct de mamă bine dezvoltat: puii de tip carne fac găini excelente.

Cele mai frecvente rase de carne din Ucraina

Pui Borki 2M - caracteristici de îngrijire.Unele dintre cele mai populare cruci de carne din Ucraina sunt Ross, competitorul 2, Arbor Akrez, Cobb-500.

O atenție deosebită trebuie acordată Cobb-500. Greutatea vie a acestor hibrizi este de 1,5 luni. este de aproximativ 2450-2480 gr. În același timp, consumul de furaje este de 1590-1730 g / kg de câștig.

Fermele de păsări de curte cresc și cresc rase de pui precum Hubbard, Lohmann, Dominant. Dintre rasele de rasă, trebuie menționat albul rus și Livorno. În curțile private, puteți găsi, de asemenea, găini Minorks, potârnici italieni și Hamburg..

Cele mai bune rase de straturi din Rusia

 1. Lohman Brown. Dacă alegeți rasa de pui domestici pe baza producției de ouă, atunci primul loc, desigur, poate fi acordat găinilor ouătoare germane Loman Brown, care au devenit foarte populare în rândul proprietarilor de păsări de curte. Productivitatea găinilor ouătoare este de 320 bucăți / an. În plus, găinile ouătoare se obișnuiesc bine cu orice condiții: productivitatea lor nu depinde dacă sunt ținute într-o fermă mare de păsări sau într-o mică fermă privată. Un factor important este și prețul relativ scăzut în comparație cu alte rase comune. O caracteristică foarte importantă contribuie, de asemenea, la popularitatea ridicată a acestei rase: sexul puiului este determinat imediat după naștere. La femele, culoarea pufului este de culoare închisă, la cocoși - albi. Animalele tinere au o rată de supraviețuire ridicată (94-98%), care joacă un rol important în reproducerea rasei. Greutatea cocoșilor adulți atinge 3000 gr., Pui - 1800-2000 gr. Astfel de indicatori sunt mai tipici pentru păsările din carne și ouă decât pentru straturile domestice. Ouăle sunt destul de mari (63-64 gr.), De culoare maro. Prin natura lor, Loman Brown se distinge prin prietenie și ascultare, precum și o lipsă completă de frică. Pasărea se simte bine în cocoșele închise, dar este mai bine să o păstrați în aer liber. La 5 luni, puii încep să depună ouă, care durează 80 de săptămâni.
 2. Cele mai bune rase de găini ouătoare - Hisex BrownHisex Brown. În Rusia, această rasă de pui ocupă în mod meritat locul al doilea în popularitate în rândul fermierilor de păsări. Greutatea corporală medie a unui cocoș adult ajunge la 2500 de grame, straturi - 2000 de grame. Productivitatea este aproape aceeași cu cea a lui Lohman Brown - 280-315 buc / an. Ouăle sunt destul de mari (până la 70 de grame). Rata de supraviețuire a găinilor este de aproximativ 97%, ceea ce face ca reproducerea Hysex să fie o activitate foarte profitabilă. Perioada de ouat pentru Hisex Brown durează aproximativ 80 de săptămâni, apoi, ca și Loman, scade brusc. Proprietarii vor fi, fără îndoială, mulțumiți de o astfel de caracteristică ca și faptul că, atunci când temperatura aerului din găină crește, necesitatea hranei pentru pui scade, în timp ce productivitatea rămâne la același nivel..
 3. Tetra. Reprezentanții acestei rase sunt pe locul trei în Rusia în clasamentul popularității printre pui. Acest lucru se explică prin productivitatea lor ridicată și capacitatea de a depune ouă în orice moment al anului. Dar, deoarece ratele de producție a ouălor acestor pui depind în mod direct de echilibrul regimului alimentar și al regimului de hrănire, reproducerea acestor păsări în gospodăriile mici este dificilă. În condiții adecvate, găinile ouătoare sunt în medie de 310 bucăți / an. Pentru a menține o productivitate ridicată, pe lângă hrana principală, este necesar să se includă hrana compusă (120 g / zi pe strat) în dieta găinii ouătoare..

Astăzi, creșterea păsărilor a devenit o activitate foarte populară. Unele cresc pui pentru ouă și carne, în timp ce altele în scop pur decorativ. Dar, în ambele cazuri, puii și cocoșii domestici trebuie să creeze condiții adecvate găinilor, iar apoi te va încânta cu performanțele sale ridicate și aspectul îngrijit..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Rase de găini ouătoare în ucraina: descriere și fotografie