Descrierea rasei de pui adler argint: recenzii

Cum să crești pui adlerMajoritatea crescătorilor de păsări iau în serios alegerea raselor de pui. Unii în cele din urmă vor să obțină carne gustoasă, în timp ce alții vor să obțină un număr mare de ouă de la găini. Crescătorii moderni au muncit din greu pentru a reproduce diferite rase de pui. Astfel de rase includ argintul Adler. Pentru ce este remarcabil, descrierea, caracteristicile sale, care sunt recenziile crescătorilor de păsări din argintul Adler?

Rasa de pui argintii Adler: descriere

Oamenii de știință moderni încearcă în mod constant să dezvolte noi rase de păsări de curte care să îndeplinească toate cerințele de bază ale crescătorilor de păsări. Acest lucru durează adesea ani. Oamenii de știință din Teritoriul Krasnodar au trebuit să lucreze destul de mult timp pentru a crea o rasă mixtă de argint Adler. A ei obținut prin trecere, în ca rezultat, a apărut o rasă de carne și ouă. Pentru traversare, au fost implicate 5 rase de păsări:

 • Yurlovskaya;
 • Zi de mai;
 • White Plymouth Rock;
 • White Russian;
 • New Hampshire.

Reproducerea a constat din mai multe etape principale, iar scopul principal al obținerii unei rase noi a fost un nou grup de păsări cu productivitate ridicată. Oamenii de știință au reușit să obțină un rezultat pozitiv, deoarece această categorie de pui îndeplinește toate cerințele. Se grăbesc în orice perioadă a anului, iar carnea lor este suculentă și moale.

Majoritatea crescătorilor preferă acest tip de pui, deoarece nu numai că au o productivitate remarcabilă, ci și aspectul. În ceea ce privește aspectul, ei nu sunt inferioare raselor decorative. De la frații lor, acționând ca fondatori ai rasei Adler, au luat doar cele mai bune:

 • Cum să crești pui adlerpenaj rar, dar strâns, cu pene columbiene;
 • corpul este de mărime medie, este îndesat, dar are pieptul bine dezvoltat și spatele drept, gâtul înalt cu osul puternic, dar totul arată foarte ușor;
 • la prima vedere, spatele drept are un ușor unghi față de coadă;
 • capul proporțional, mare și relativ lat împodobește un gât drept înalt;
 • pe cap sunt mici ochi convex roșu-portocaliu, un cioc mic curbat și lobi urechi bine delimitați, cercei roșii;
 • pe gât există un mic pieptene cu 5 dinți de culoare roșie, iar la masculi este puțin mai mare decât la femele;
 • picioare de dimensiuni medii cu tibii proeminente și metatarsiene bine dezvoltate;
 • coada este de lungime medie, dar aripile sunt mari, împletiturile sunt puternic curbate în sus.

La rasele necurate, gâtul va fi extins inutil în sus, coada are dimensiuni mai lungi și, de asemenea, ele pieptene mare căzut.

Principalele caracteristici

Puii argintii Adler au multe avantaje. Principalele avantaje includ:

 • conținut fără pretenții;
 • bună rezistență;
 • productivitate ridicată;
 • caracter prietenos.

Această rasă de pui apreciat pentru calitățile sale productive. Un adult este capabil să producă până la 160 de ouă mari într-un an, cântărind aproximativ 60 de grame. Producția de ouă a indivizilor depinde de greutatea găinii, cele mai mici oferă o productivitate mai mare, poate ajunge până la 200 de ouă pe an. Ouăle sunt de culoare maro deschis. De la vârsta de 6 luni, găina este pregătită pentru producția de ouă. Productivitatea poate veni chiar mai devreme, dar acest lucru este în detrimentul sănătății păsărilor.

Rasa se caracterizează prin creșterea rapidă în greutate, iar la un an femelele pot cântări până la 2,5 kg. Masculii Adler cântăresc și mai mult la vârsta de 1 an, greutatea lor poate ajunge la 4 kg. Ele sunt adesea crescute ca pui de carne dacă sunt hrănite corespunzător. Prima generație poate fi încrucișată cu succes cu alte rase de pui de carne și ouă pentru a obține descendenți cu un gust minunat de carne..

Cocosii de rasă argintie Adler sunt foarte activi. Într-un grup de 15-20 de femele, este suficient un cocoș.

Condițiile de detenție

Pui adler argintPui de argint Adler fără pretenții în întreținere și îngrijire. Acestea sunt considerate una dintre cele mai reușite opțiuni de reproducere în ferma de origine. Puii tolerează bine condițiile meteorologice nefavorabile. Nu se tem de frig și căldură.

Este recomandabil ca puii Adler să nu depună primul ou înainte, deoarece acest lucru poate afecta negativ sănătatea păsării. Cea mai bună perioadă pentru productivitate este considerată a fi între 5 și 9 luni..

Puii adulți sunt bine adaptați să trăiască în orice condiții. Păsările se pot descurca fără culcare. Este suficient pentru ei să echipeze pardoseala. Turba este ideală pentru așternut, deoarece are o absorbție excelentă.

Proprietarii ar trebui să aibă grijă de costumele de baie pentru păsări în prealabil. Ar putea fi cenușă sau nisip. Astfel de proceduri îi vor ajuta să scape de diverși paraziți..

Hrănire

Pentru a asigura creșterea rapidă a puilor de argint Adler, precum și dezvoltarea completă, este foarte important să alegeți imediat nutriția potrivită, echilibrată în compoziție. Într-o perioadă caldă de timp, găinile pot găsi în mod liber ceva din alimente în condiții naturale. Iarna, acestea sunt deficitare în substanțe nutritive și proprietarii trebuie să le ofere o nutriție adecvată. Se recomandă hrănirea păsărilor adulte de două ori pe zi..

Este recomandabil să includeți diferite soiuri de cereale în dieta zilnică. Găinile ouătoare au nevoie în special de grâu și orz, iar unele legume le sunt bune - cartofi verzi, dovleac. Meniul păsărilor trebuie să includă cu siguranță:

 • făină de oase;
 • o bucată de cretă;
 • scoici.

Reproducere

Adler pentru îngrijirea puiuluiAceastă rasă are nevoie de condiții speciale de incubator pentru reproducere. Este foarte dificil să-l propagi acasă. Cu un incubator, se poate obține un randament ridicat de pui de până la aproximativ 95%. Media este indicativă de 85%.

Puii tineri nu trebuie ținuți la adulți. Au nevoie de un loc separat pentru a fi acolo uscat și cald. În condiții meteorologice calde, la 5 zile după eclozare, puii pot fi plimbați în curte.

Recenzii ale rasei

Fermierii și crescătorii profesioniști de păsări apreciază această rasă. Acest lucru poate fi explicat foarte simplu - puii sunt nepretențioși, sunt foarte productivi. Iată ce scriu unii fermieri de păsări.

Am puțină experiență în cultivarea argintilor Adler. Rasa este calmă și fără pretenții. Depun bine, cu toate acestea, ouăle nu sunt mari. Au nevoie de aceeași îngrijire ca orice pasăre. În zona noastră, aceasta este o rasă destul de comună..

Saratov, Edward

Nu știu încă despre productivitate, sunt încă tânăr, dar aspectul este foarte impresionant. Toți bărbații frumoși, în special cocoșii, sunt confundați doar de pieptene.

Tavrovo, Natalia

Sunt încă un începător în creșterea puiului, anul acesta am decis să încerc. L-am luat pe Adlers și mi-au plăcut imediat. Păsări calme și foarte productive, zboară bine chiar și iarna.

Izhevsk, Natalia
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Descrierea rasei de pui adler argint: recenzii