Cum să hrănești o găină ouătoare pentru a evita deficitul de vitamine

Cum se hrănește o găină ouătoareStarea de sănătate a puiului este în mare măsură depinde de calitatea alimentelor

. Din ce anume se hrănește pasărea va depinde de performanța sa. Hrana echilibrată, adăugarea corectă de suplimente nutritive, va asigura că găinile produc ouă în fiecare zi pe tot parcursul anului.

Un mare plus în timpul nostru este disponibilitatea literaturii de specialitate în domeniul accesului liber, studierea căreia puteți găsi răspunsuri la orice întrebare.

Hrănirea găinilor, ceea ce îngrijorează mulți oameni care decid să-și întemeieze o gospodărie.

Alimentație adecvată pentru găinile ouătoare

Ce să hrănească găinaPentru ca găinile să zboare pe tot parcursul anului, trebuie să aveți grijă de alegerea dietei corecte. Nu este suficient să alegeți o rasă bună care să producă o ouă bună, ci și să hrăniți pe deplin animalele. Mulți fermieri se întreabă cum să hrănească găinile ouătoare acasă. Răspunsul la această întrebare este mâncare variată.

De obicei găinile ouătoare sunt foarte pretențioase în ceea ce privește îngrijirea și nutriția. Numărul și calitatea ouălor pot fi, de asemenea, puternic influențate de vârsta păsării..

Găinile ouătoare încep să depună ouă din a șaptea lună de viață. Cea mai mare productivitate se observă de la vârsta de șapte luni până la doi ani.

Pentru o viață deplină și dezvoltarea puiului, este necesar să respectați norma și include asemenea substanțe în dietă, la fel de:

 • Vitamine;
 • Proteine;
 • Leguminoase precum mazărea, fasolea, linte
 • Diverse cereale.

Pentru ca corpul păsării să se obișnuiască cu noua dietă, este necesar să introducem treptat produse noi în porții mici. Elementele utile sunt adăugate la hrana obișnuită sau la prepararea unui amestec.

Cum să hrănești puii acasă

Alimentație adecvată pentru găiniÎn primul rând, hrana păsărilor ar trebui să fie echilibrată și variată..

Puiul ar trebui să primească zilnic toate ingredientele necesare. Dieta ar trebui să aibă o dietă variată.

Nu este dificil să pregătiți mâncare pentru găinile ouătoare acasă, dar dacă respectați toate normele, puteți reuși în acest sens..

Hrana cu proteine

Principalul lucru este menținerea unei cantități suficiente de proteine ​​în dietă, deoarece afectează calitatea ouălor și cantitatea acestora. Cu cât un pui are o rată de producție de ouă, cu atât are nevoie de aditivi mai speciali. Pentru a-l menține în organism în cantitatea necesară și pentru a umple în timp util pierderile, este necesar include astfel de componente în dietă, la fel de:

 • Leguminoase;
 • Floarea soarelui;
 • Culturi de rapiță;
 • Făină de carne și oase;
 • Viermi;
 • Resturi de pește și crustacee.

Toate acestea conțin proteine ​​în cantități mari, dacă găina ouătoare obține suficient din aceste produse, nimic nu îi va afecta sănătatea..

După cum știți, proteina este elementul principal care este cerut de toate animalele și păsările pentru creșterea și dezvoltarea de înaltă calitate a corpului..

Vitamine și minerale

Vitaminele și mineralele trebuie să fie prezente în dieta tuturor ființelor vii. Este deosebit de important ca găinile ouătoare să includă elemente precum:

 • Vitamina D;
 • Vitamina B și toți derivații săi;
 • Vitamina A.
 • Dacă lipsește un element, pasărea poate dezvolta diferite tipuri de boli complexe..
 • Pentru a crea dieta potrivită pentru găini, trebuie să le hrăniți cu alimente precum:
 • Siloz;
 • Făină de conifere;
 • Grăsime de pește;
 • Drojdie;
 • Iarbă verde, mai ales primăvara și nu numai.

Mineralele sunt, de asemenea, foarte importante pentru a asigura un stil de viață de calitate și pentru a menține o producție optimă de ouă..

O hrană care conține o cantitate suficientă de minerale ar trebui să conste în:

 • Cenușă de lemn;
 • Lămâie verde;
 • Coji de sol;
 • Masă de oase;
 • Creta și alte elemente semnificative.

Dacă amestecați cel puțin câteva dintre aceste substanțe și le hrăniți periodic la o găină ouătoare, acest lucru nu numai că va crește numărul de ouă pe care le va depune, ci și va îmbunătăți calitatea acestora. Calitatea și structura albușului, gălbenușului și cojii depind de nutriție..

Cum să formulați corect dieta găinilor ouătoare

Cum să hrănești găinile acasăCând elaborați o dietă pentru o nutriție bună a unei păsări, trebuie să vă gândiți la ce să o hrăniți în fiecare zi.

De asemenea, este important să aveți grijă de proporțiile elementelor care se adaugă la alimentele obișnuite..

Elemente precum proteine, ierburi, făină și altele trebuie alternate constant. Pasărea ar trebui hrănită de mai multe ori pe zi, de cel puțin trei până la patru ori..

Dimineața, în timpul primei hrăniri, cel mai bine este să dați puiului furaje cu cereale uscate, care se recomandă să fie turnate în hrănitoare cât mai devreme posibil;

A doua și a treia oară dau hrană umedă - este ca o piure de orice fel de terci cu adăugarea unei cantități mari de vitamine;

Ultima masă are loc de obicei chiar înainte de culcare, constă în aceeași masă ca masa de dimineață - și anume, mâncare uscată.

Este important ca alimentele să fie nu numai variate, ci și de înaltă calitate. Capacitatea animalului de a rezista diverșilor factori dăunători care pot apărea va depinde de câte substanțe nutritive primește animalul. Dar, de asemenea, calitatea nutriției afectează numărul ouălor, la găinile ouătoare ar trebui să fie întotdeauna la cel mai bun nivel, deoarece această rasă a fost crescută în acest scop..

Caracteristicile dietei sezoniere

Caracteristica dietei sezoniere a straturilorPrimăvara, puii au nevoie în special de o alimentație adecvată, deoarece aceasta este perioada de tranziție de la hrana de iarnă la cea de vară. Principalul lucru este să organizezi totul astfel încât săritura să nu fie prea ascuțită. După iarnă, păsările încep să fie eliberate afară și au acces la iarba de primăvară, pe care o pot consuma în cantități nelimitate.

Alături de mâncarea obișnuită, răsadurile de cereale trebuie introduse în dietă, sunt bogate în diverse vitamine, în special E.

Este util să amestecați drojdia de bere în alimente, care conține o cantitate mare de vitamine B și C.

O trăsătură distinctivă a nutriției găinilor ouătoare în primăvară este că păsările petrec mult timp în aer liber și își pot obține în mod independent o parte din hrana lor. Începeți treptat să reduceți cantitatea de cretă și pietriș, precum și numărul total de hrăniri de până la două ori pe zi. Dar dacă puii sunt în interior chiar și primăvara și vara, atunci trebuie să fie hrăniți de trei ori pe zi..

Dieta zilnică ar trebui să includă:

 • Cinci grame de sare și minerale;
 • Zece până la cincisprezece grame de proteine
 • Două grame de făină de oase;
 • Zece grame de vitamine;
 • Cincizeci de grame de iarbă sau alte alimente verzi;
 • Cincizeci de grame de cereale;
 • Cincizeci de grame de făină.

Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru ca puiul să se dezvolte și să trăiască pe deplin..

Hrănirea găinilor ouătoare în timpul mutei

Hrănirea găinilor în timpul muteiCând orele de vară încep să scadă la pui, de regulă, începe năvalirea și productivitatea începe să scadă, inclusiv producția de ouă..

În acest moment, păsările au nevoie de ajutor, au nevoie de hrană mai saturată pentru a avea suficientă putere pentru a face față tuturor obstacolelor. În primul rând, este important să se asigure un conținut caloric crescut al furajelor. Poate fi important pentru o viață sănătoasă de pui..

Puteți găsi toate substanțele necesare în complotul personal, tot ce crește este potrivit pentru a mânca păsări.

Mesele în timpul iernii

Iarna, păsările trebuie hrănite de cel puțin trei ori pe zi. Este important să urmați o anumită secvență:

 • Dimineața - hrănirea în jurul orei opt dimineața;
 • După-amiaza - pe la ora treisprezece;
 • Seara - înainte de culcare, cam la ora opt sau nouă.

Iarna, mâncarea trebuie să fie variată, fiecare masă ar trebui să aibă o compoziție specifică. Deci, dimineața, furajele pentru cereale sunt potrivite, trebuie să fie uscate. În timpul hrănirii în timpul zilei, cel mai bine este să dați legume și alimente suculente, cum ar fi terci, cu adaos de morcovi, dovlecei și altele. De asemenea, cel mai bine este să dai cereale seara..

În orice moment al anului, este necesar să vă asigurați că puii au apă. Acest lucru este foarte important, pasărea ar trebui să poată bea oricând dorește..

Amestecuri gata și furaje compuse pentru găini

Hrănirea găinilor ouătoare este uneori dificilă, deoarece nu toată lumea poate face singură proporțiile corecte. Pot fi salvate furaje gata preparate specializate, în care a fost deja respectată formula nutrițională corectă.

Pentru ca păsările să nu dezvolte deficit de vitamine, au nevoie de o hrană specială de drojdie, care conține o cantitate mare de minerale și substanțe nutritive.

Recenzii:

Mereu m-a interesat o astfel de întrebare ca hrănirea puilor. Pregătindu-mă pentru creșterea animalelor, am citit despre normele de vitamine și elemente speciale pentru animale la domiciliu. În publicațiile specializate, există o mulțime de informații despre cum să hrăniți găinile ouătoare acasă și cum să vă pregătiți propria hrană pentru găinile ouătoare. Aceasta este o condiție foarte importantă care trebuie respectată. Viața unei păsări în captivitate este dificilă și, prin urmare, are nevoie de o dietă echilibrată. De asemenea, am aflat despre ce să hrănească găinile ouătoare pentru a alerga mai bine, acest lucru a fost, de asemenea, foarte util pentru dezvoltarea economiei..

Tatyana

Când eu și soțul meu am decis să avem găini, ne-am întrebat cum să le îngrijim în mod corespunzător. Aveam doar o înțelegere de bază a menajului. Ce să hrănească puii a fost prima întrebare, iar rata de hrănire a găinilor ouătoare acasă a fost, de asemenea, interesată. Părea foarte greu. Am citit un număr mare de cărți și reviste tematice care au discutat despre normele de hrănire, astfel încât puiul să poată culca cât mai des posibil. Am găsit hrană specializată la magazinul veterinar care conținea un număr mare de elemente benefice. De atunci, hrănirea puilor a devenit mai ușoară, ceea ce ne bucură foarte mult.

Daria
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Cum să hrănești o găină ouătoare pentru a evita deficitul de vitamine