Broiler colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutului

Pui de carne de puiCumpărarea unui broiler colorat este considerată o mișcare foarte inteligentă, deoarece, pe lângă producția excelentă de ouă, are o creștere rapidă în greutate și o carne delicioasă. Conform statisticilor, o pasăre câștigă 50-60 grame de greutate într-o singură zi. Este foarte dificil să descrieți toate beneficiile puiilor de carne colorate. Această rasă este considerată cea mai valoroasă sursă de carne dietetică într-un volum uriaș și în același timp este de interes pentru mulți crescători. Prin încrucișarea acestei păsări de curte cu alte rase de pui, este posibil să se reproducă specii unice cu producție maximă de ouă și creștere în greutate bună.

Descrierea și caracteristicile rasei de pui de culoare

În zilele noastre, se pot distinge mai multe rase de pui de carne colorate, care diferă prin aspectul lor, hrănirea și întreținerea.. Printre ei:

 • pui de carne rosii RedBro;
 • Maestrul Gris;
 • Uriași maghiari;
 • Pui Cornish;
 • Pui vulpoi.

Astăzi ne vom ocupa separat de fiecare soi..

Pui de carne rosii RedBro

Pui Red BroLocul de naștere al rasei este Foggy Albion, iar strămoșii rasei erau puii din Malaezia și reprezentanți ai speciilor din Cornish. Persoanele crescute sunt caracterizate de mușchi uimitori, picioare puternice și un aspect grațios.. Acest lucru se datorează în mare măsură influenței strămoșilor, printre care se luptau găinile. Culoarea are o culoare roșie pronunțată sau nuanțe de maro. În cazuri rare, puii RedBro sunt albi..

Puii de carne roșii se adaptează perfect condițiilor din zona noastră, astfel încât oricine îi poate ține la o fermă de acasă. Este important de reținut că puii tolerează calm nu numai climatul nostru dur, ci și o bază alimentară specifică. În plus, păsările de curte nu prezintă cerințe ridicate în ceea ce privește hrănirea și păstrarea, deci este crescută ca un pui domestic obișnuit.. Un avantaj bun al rasei este toleranța liberă la schimbările climatice., prin urmare, nu este necesar să se mențină un regim strict de temperatură în casă. Creșterea normală a găinilor se observă la indicatorii standard de temperatură.

Reprezentanții RedBro diferă de puii de carne obișnuiți, cu o sănătate uimitoare și o intensitate scăzută a bolii. Nu trebuie să li se administreze antibiotice sau alte medicamente. Cantitatea de furaje consumate este relativ mică, ceea ce oferă economii incontestabile în economiile financiare.

Carnea roșie de pui se remarcă prin gustul său de neegalat. Chiar și cel mai pretențios gourmet îl poate aprecia și o poate numi o capodoperă culinară. În ceea ce privește producția de ouă, rasa depășește multe dintre rudele sale. Cu hrana și întreținerea adecvate, o găină poate produce aproximativ 300 de ouă pe an. Greutatea unui pui de șase luni este de trei kilograme, iar un cocoș este de aproximativ 4,5 kg.

Maestrul gris

Puii stăpânesc grisRasa franceză de pui Master Gris a fost crescută relativ recent.. Astăzi este considerată cea mai productivă sursă de ouă și carne.. Acești pui de carne sunt caracterizați prin rezistență excelentă și pretenții față de condițiile de detenție, datorită cărora sunt foarte apreciați pe terenurile agricole..

Reprezentanții rasei au o culoare albă strălucitoare, iar uneori nuanțele de gri și alb pot fi prezente în culoare. Îngrijirea unei păsări nu necesită eforturi speciale, așa că crește calm într-o cușcă, într-o volieră și într-un fel de libertate. Rata de supraviețuire a puilor rămâne maximă și se ridică la 98%.

Indicatorii masei adulților depind de multe condiții. Greutatea medie a unui cocoș adult ajunge la șapte kilograme, iar un pui - 4 kg. Un avantaj bun al rasei este producția excelentă de ouă. Puii încep să depună ouă la vârsta de patru luni, iar producția medie de ouă depășește adesea 280-300 de ouă pe an.

Carnea de pui de carne are un gust excelent și un conținut scăzut de grăsimi, cum se consideră o delicatesă dietetică.

Uriași maghiari

Pui gigant maghiarPuii de rasă maghiară sunt foarte solicitați în Federația Rusă. Principalele avantaje ale acestor păsări sunt:

 1. Masă corporală mare.
 2. Productivitate ridicată a ouălor.
 3. Nemulțumirea față de particularitățile păstrării și hrănirii.
 4. Adaptare la orice condiții climatice.
 5. Pui cu cost redus.

Giganții maghiari au apărut după ce au traversat rase native cu Orpington. Ca urmare a unei astfel de lucrări de reproducere, au apărut indivizi uimitori cu creștere rapidă, care câștigă masă musculară mare în câteva săptămâni. În plus, aceste păsări se adaptează rapid la frig sau la orice altă schimbare a vremii..

Mulți crescători experți încă încrucișează rasa cu alți pui, bazându-se pe posibila reproducere a indivizilor mai productivi..

În exterior, giganții maghiari arată elegant și masiv. Corpul atletic și penajul luxuriant adaugă un aspect deosebit aspectului lor. Reprezentanții rasei pot avea o culoare roșu-maroniu sau roșu, dar coada cocoșilor rămâne neagră și există nuanțe mai întunecate pe spate și aripi.

Este convenabil să țineți gigantul maghiar pe complotul personal. Tolerează perfect apăsările bruste de frig sau umiditatea ridicată.. Chiar și cei mai mici indivizi se înrădăcinează rapid într-o fermă de origine și se adaptează la condiții adverse. În acest sens, atunci când alegeți o rasă de pui de carne colorate, va fi înțelept să acordați atenție acestor păsări..

Păstrarea giganților maghiari este simplificată de instinctul matern bine dezvoltat la găini. Găinile creează singure o ambreiaj de ouă și stau pe ele până la ultimul. De asemenea, păsările au grijă responsabil de descendenții lor și salvează fermierul de dificultăți suplimentare..

Puii maghiari cresc rapid și, deși rata lor de creștere este puțin mai mică decât cea a puiilor de carne convenționali, rasa crește rapid. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, crescătorul primește aproximativ trei kilograme de carne pură, de înaltă calitate.

Dar pentru ca pasărea să crească rapid și eficient, trebuie hrănită cu hrană specială. Puteți cumpăra amestecuri gata preparate sau puteți încerca să le creați singur, folosind diferite cereale sau cereale. Pentru ca creșterea puilor să fie sistematică și stabilă, este important să adere la regimul stabilit..

Inițial, giganții maghiari erau folosiți pentru fermele de acasă, așa că pentru a le păstra este suficient să echipăm o mică curte. Poate fi complet verde sau pământesc. De asemenea, găinile pot fi ținute într-o grădină sau într-o zonă împrejmuită, astfel încât să poată găsi insecte și cereale..

Pui Cornish

Pui CornishAceastă rasă a apărut ca urmare a încrucișării luptelor englezești și a celor rase de pui malai. Și, deși reprezentanții speciilor s-au remarcat prin calitățile uimitoare ale cărnii, au fost rareori folosiți în agricultura casnică. Acest lucru s-a datorat producției scăzute de ouă și capacității reduse de eclozare..

Cu toate acestea, printr-o muncă complexă de reproducere, a fost posibil să se îmbunătățească descrierea generală a rasei și, recent, o găină adultă din Cornish dă de la 110 la 130 de ouă, cântărind 56-60 de grame. Coaja de ou este maro deschis. Procentul de eclozare este de 70%. Puii se nasc albi, calmi și grei. Un cocoș adult are 4,2-4,8 kg greutate vie, iar o găină - 3-3,6 kg. Puii de 8 săptămâni deja câștigă aproximativ 1,2-1,8 kilograme de greutate.

O trăsătură caracteristică a găinilor din Cornwall este un cap mic, cu spatele larg și rotunjit al capului și o creastă cu formă de bob de mazăre sau de bob. Din cauza crestelor frunții bine dezvoltate, ochii pot părea scufundați. Culoarea irisului variază de la portocaliu la roșu. Ciocul scurt se distinge printr-o musculatură excelentă și prezența unui strat întunecat pe vârf.

Corpul larg se distinge prin forma sa ovoidală și masivitatea specială. Picioarele sunt galbene, iar penajul este strălucitor.

Principalul avantaj al găinilor din Cornish și al hibrizilor lor este calitatea înaltă a cărnii dietetice.

Pui vulpoi

Puii foxy puiTradus din engleză, Foxy Chick înseamnă „pui de vulpe”. Rasa a primit acest nume datorită culorii deosebite a penajului, care este denumită în mod obișnuit vulpe. Pasărea este clasificată ca o cruce foarte productivă de carne și ouă, care sunt ușor de reprodus pe parcele personale și ferme de acasă. Rasa este renumită pentru adaptarea sa excelentă la orice condiții de mediu, lipsit de pretenții în ceea ce privește întreținerea și nutriția, precum și o bună capacitate de eclozare.. Acești pui de carne colorate sunt capabili să facă față în mod adecvat cu o scădere bruscă a temperaturii aerului și o creștere a umidității..

Rata de supraviețuire a găinilor și a animalelor tinere rămâne foarte mare și ajunge la 100%. Datorită proprietăților bune ale rasei, puiul poate produce până la trei sute de ouă pe an. În același timp, greutatea corporală a unui pui adult ajunge la 4 kilograme, iar un cocoș - până la 5,7 kilograme. La vârsta de o lună, un pui poate cântări aproximativ 1 kilogram.

Are sens să cumpărați un broiler colorat și să creați pe site-ul dvs.

Recent, puii de carne colorate sunt foarte solicitați. Acest lucru nu este ciudat, deoarece această rasă are multe avantaje, inclusiv maturitatea timpurie și productivitatea. Cumpărarea acestei păsări poate fi o investiție foarte profitabilă de economii financiare, care în curând își va aduce propriile venituri. Și dacă țineți cont de caracteristicile cheie ale rasei selectate și înțelegeți principiile păstrării, atunci succesul reproducerii va fi maxim.

Un avantaj important al acestor găini este adaptarea lor rapidă la condițiile climatice din regiunile noastre. Din această cauză, practic nu este nevoie să creăm și să dotăm case speciale de păsări cu sisteme climatice complexe și costisitoare. Bineînțeles, pentru a păstra pasărea de diferite boli în timpul iernii, va fi rezonabil să se asigure un regim normal de temperatură prin furnizarea unui sistem de încălzire. Dar o astfel de cerință se aplică altor rase de pui, inclusiv straturilor obișnuite..

Dacă comparăm rasa cu găinile obișnuite, atunci se remarcă prin creșterea rapidă și eficientă în greutate. Din această cauză, crescătorii apreciază și preferă puii de carne colorate. Cu toate acestea, reprezentanții speciei sunt solicitați în rândul micilor fermieri și proprietari de dachas obișnuite. Nu există nicio îndoială că achiziționarea unui broiler colorat va aduce cu siguranță un venit bun, deoarece este suficient să ne amintim de producția de ouă și de creșterea rapidă în greutate..

Sfaturi de bază privind conținutul

Experții cu experiență recomandă să acordați atenție următoarelor principii de păstrare a puii de carne de culoare:

 • atât cuștile, cât și țarcurile pot fi folosite ca casă pentru păsările de curte;
 • regimul optim de temperatură nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius - cea mai bună temperatură pentru dezvoltarea completă a unei păsări este de 15-20 grade Celsius;
 • este necesar să închideți toate fisurile și orificiile din casă pentru a evita curenții de aer;
 • paiul sau rumegușul pot fi folosite ca așternut pe podea.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » » Broiler colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutului