Care este cea mai inteligentă rasă de pisici?

PisicileExistă mai mult de 200 de rase de pisici în lume și toate sunt inteligente în felul lor, dar printre această abundență sunt speciale, cele mai inteligente rase de pisici, ai cărui reprezentanți nu doar înțeleg ce li se cere, dar sunt chiar capabili să demonstreze de ce, știu să simtă o persoană și știu când să se apropie de ea, iar când este mai bine să stai undeva într-un colț și să nu pufni, sunt potrivite pentru antrenament. Să încercăm să vorbim despre TOP 10 cele mai inteligente rase de pisici.

Sfinx canadian

La prima vedere la această pisică, avem impresia că el, ca o creatură magică, a venit la noi din Egiptul Antic, unde a trăit pe tablete și obeliscuri..Sfinx canadianNu degeaba se crede că sfinx canadian Este cea mai inteligentă pisică din lume. Felinologii (experți în pisici) susțin că inteligența Sphynx-ului canadian este similară cu cea a unui copil de trei ani și nu uită binele sau răul. Are o abilitate bună de învățare, nici nu se teme câini, nici alte animale.

Sfinxul alege proprietarul pentru el însuși și în comunicare dă preferință doar celui ales. Are un sentiment sporit de egalitate, Sfinx se simte ca oameni, prietenul lor. El este bine versat în obiceiurile și preferințele proprietarilor și își construiește stilul de comunicare pe acest lucru..

El simte bine starea de spirit a stăpânului său și, dacă simte că este în afara soiului sau că este bolnav, va fi mereu acolo, va încerca să-și îmbunătățească starea de spirit cu mângâiere și puroi. Poate chiar vindeca o ușoară durere de cap - are un anumit dar de vindecare.

Vă recomandăm să citiți despre, cum să ai grijă de o pisică după sterilizare, cum să spălați corect o pisică fără a zgâria, cum să scapi de mirosul de urină de pisică, cum să antrenezi o pisică la litiera de gunoi, cum să-ți tundi singur unghiile și ce este un furminator.
Este amabil și prietenos, iubește afecțiunea și este uimitor de devotat. Pentru Sphynx canadian, principalul lucru este „comunicarea” cu proprietarul. Și nu-i pasă unde și cum să trăiască. Dar dacă îl jignești o dată, nu poți returna fosta încredere..Sfinx canadian

Angora turcească

Dacă puneți întrebarea, care pisici sunt cele mai inteligente și mai afectuoase, atunci printre cei enumerați vor exista cu siguranță turca angora. „Femeia turcă” iubește să asculte și să înțeleagă o persoană. Afecționată și loială, ea preferă o relație strânsă cu o singură persoană decât cu întreaga familie.

Are o abilitate de învățare uimitoare, este ușor antrenată și antrenată la toaletă. „Angorka” poate memora cu ușurință câteva zeci de cuvinte și nume ale tuturor membrilor familiei. Dar în acest dulce ascultător și interlocutor înțelegător, se ascunde o voință și perseverență extraordinare.

Până nu-și va lua al - nu va renunța! Și să fie mâncare, o jucărie ascunsă sau doar un lucru care îi place - totul ar trebui să fie exact așa cum își dorește.

Știați? Pulsul la pisoi este de 180-200 bătăi pe minut, iar la pisicile adulte - 110-140.
Angora va găsi o modalitate de a deschide un dulap încuiat, de a urca până la vârful raftului superior, în cazuri extreme, pur și simplu tortura proprietarul cu cererile ei, dar ia-o pe a ei. Ca asta ... personaj oriental.Angora turcească

Pisică britanică

Manieritatea este ceea ce diferențiază această rasă de ceilalți. Independența, aristocrația și inflexibilitatea sunt cei trei piloni ai săi. Sociabilitatea, tandrețea și prietenia sunt incredibil alături de o respingere a ireverenței și familiarității. Se va alege cu cine și când să se joace.

Este imposibil să o forțezi să facă sau să mănânce ceea ce nu vrea. Cu acest animal de companie, sunt necesare doar tandrețe și viclenie, în plus, remarcabile - mintea și ingeniozitatea pisicii sunt chiar prea mari. Capabil să memoreze aproximativ 50 de instrucțiuni și cuvinte și, de asemenea, să înțeleagă cu ușurință comenzile proprietarului, așa cum se spune, din mers.

Știați? Pisicile sunt de obicei dreptaci, dar pisicile sunt stângaci..
Pentru ca „britanicul” să-și dezvăluie pe deplin potențialul intelectual, este necesară o atenție specială și respect pentru personalitatea ei. Principalul lucru pentru o britanică este să aibă proprietarul în apropiere, de dragul acesta i se iertă totul.Pisică britanicăÎi place să vorbească, în funcție de gama intonațiilor sale, se poate înțelege despre ce vorbește - despre dispoziție, despre cochetărie sau despre dragoste sau chiar despre indignarea ei prin comportamentul ei necerimonios cu o persoană regală. Singurătate pisici britanice ușor de tolerat, motiv pentru care sunt numite „pisici de afaceri”.

Pisică orientală

Dacă reprezentanții acestei rase nu sunt cele mai inteligente pisici din lume, atunci ei sunt recunoscuți telepați printre „semenii” lor. Intuiția puternică și sensibilitatea naturală îi ajută să înțeleagă cu ușurință și rapid orice solicitare a proprietarului.

Proprietarii acestor pisici spun că orientalii pot asocia în mod clar cuvintele unei persoane cu anumite fenomene și sunt conștienți de ceea ce li se spune. Iubesc comunicarea și vorbesc foarte mult ei înșiși. Inteligență, loialitate și tandrețe - acest lucru nu poate fi luat de la un oriental.

Dintre toate pisicile - cele mai receptive. Observă foarte acut și inconfundabil cele mai mici schimbări în starea de spirit a proprietarului și răspunde în ton. Are abilități bioterapeutice uimitoare: agățată de un loc dureros al unei persoane, începe imediat să-l vindece mental.

afla ce înseamnă ronronatul pisicii, cum să scapi de mătreața pisicii și cum să faci jucării DIY pentru pisici.
Pisică orientalăȘi în timpul liber de vindecare, este energică, iubește să se joace și să facă o plimbare. Pisici orientale anumite abilități nu chiar feline sunt inerente - sunt supuse instruirii. De exemplu, pot învăța să aducă ceva în dinți..

Dar vor începe să facă tot felul de trucuri atunci când există o dispoziție pentru acest lucru și, de asemenea, ca un semn de simpatie pentru proprietar în timpul jocului. Dar a o face să facă ceva împotriva voinței sale este inutil..

Munchkin

Aceste pisici mici au două trăsături neobișnuit de rare și amuzante: ascund lucruri mici care le plac și, dacă doresc să se uite la ceva, nu stau pe picioarele din spate, ci stau confortabil pe șolduri, în timp ce coada este folosită ca suport pentru echilibru.

Munchkins sunt înzestrați de natură cu o minte plină de viață, inteligență, prudență și capacitate de antrenament. Cu o pregătire adecvată, o pisică inteligentă și ascultătoare crește.

Inteligența acestor pisici se manifestă mai ales în cazurile în care trebuie să te aperi - umil și neglijent în viața de zi cu zi, el devine instantaneu un războinic curajos și cu sânge rece.MunchkinȘi, deși are un corp mic și picioare scurte, el învinge adesea inamicul tocmai datorită picioarelor sale mici, sau mai degrabă imprevizibilității acțiunilor lor, care îl încurcă.

Un alt lucru care face ca aceste animale să iasă în evidență este marea lor curiozitate. Cu siguranță trebuie să știe totul despre ceea ce îi interesa. În fiecare zi își iubesc stăpânul din ce în ce mai mult, intră fericit în contact cu el, îi adoptă caracterul, obiceiurile, împărtășesc starea de spirit.

A-i supăra depășește limitele posibilului, sunt incredibil de calmi și extrem de echilibrați. Deschis lumii, fericit să se joace cu copiii, oameni noi și locuri noi nu îi sperie.

Important! Pisica nu are absolut niciun sentiment de vinovăție. Pedepsirea unei pisici nu o va face decât să vă supere..

Pisică abisiniană

Ea uimește cu aspectul ei - în ciuda dimensiunilor sale miniaturale, are un animal sălbatic. Cu toate acestea, aceasta este toată „sălbăticia” acestui lucru pisici si sfarsit. Este incredibil de curioasă, crede că tot ceea ce este în jurul ei trebuie explorat și, în toate treburile casnice, trebuie să fie un participant indispensabil..Pisică abisiniană

Proprietarii de pisici vor fi interesați să citească despre hrana pentru pisici precum „Gourmet”, „Proplan”, „Gina”, "Royal Canin", „Dealuri”, FortiFlora, "Purina" și „Kitekat”.
Se distinge prin devotamentul, inteligența și flexibilitatea sa. Orice ar face proprietarul ei, va fi mereu undeva în apropiere: se va uita la televizor cu plăcere, privind obiectele în mișcare și comportamentul oamenilor acolo și va „citi” chiar și o carte cu proprietarul, doar că în acest caz va urmări mișcarea ochilor unei persoane..

Dar nu-i place să stea pe poală, ar fi mai bine să urce undeva chiar în vârf și, la fel ca multe pisici, nici ea nu suportă să fie singură. Iubește copiii și comunică bine cu câini, poate chiar să dea impresia că abisinianul stăpânește câinele.

Din fire, el are o intuiție bine dezvoltată, care sugerează întotdeauna ce poți încerca să faci și unde nu ar trebui să riști deloc.

Știați? Când o pisică se freacă de o persoană, ea o marchează. Deci, dacă pisica ta se freacă constant de tine, ești deja proprietatea ei.!
Pisică abisiniană

Scoțian cu urechi

Dacă această pisică se ascunde undeva printre iarbă - la prima vedere puteți decide că există o bufniță. În plus față de aspectul său caracteristic, caracteristica sa principală este capacitatea de a se adapta la oameni noi, la un mediu necunoscut și la orice situație din casă, indiferent dacă există liniște sau agitația multor copii..

Îi place să stea lângă proprietar, dar nu în genunchi (!). El va construi o relație cu o singură persoană și va primi cea mai mare atenție, poate chiar să meargă prin apartament după el. Dar, în schimb, va necesita aceeași atenție în relații..

Verifică descrierea și caracteristicile pisicilor Scottish Fold.
Știe cum să preia schimbări în starea emoțională a unei persoane și să se adapteze în consecință. Nu are nici agresivitate, nici răzbunare.

Dar are propriul tip de yoga și îi place să o facă: se întinde pe spate, își întinde picioarele înainte și ia o poziție meditativă, se întinde ca un covor. Cu toate acestea, o astfel de creatură drăguță are propriile „gheare” - este incredibil de încăpățânată.Scoțian cu urechi

Pisică birmană

Acest prieten jucăuș va face tot ce vrea să se distreze pe el și pe proprietar. Dar când aleargă și sare, Pisică birmană nu te deranjează să dormi în poală, nu te deranjează să fii mângâiat. Are nevoie de multă atenție și, în schimb, pisica va răspunde întotdeauna cu un ronțăit afectuos..

Extrem de atașată și devotată stăpânului ei. El este extrem de conștient de starea generală și emoțională a oamenilor. Ei nu cunosc frica, dar se așteaptă numai binele de la o persoană și reacționează brusc la nedreptatea față de ei înșiși - se ascund undeva într-un colț retras.

Inteligent și inteligent, neobișnuit de antrenat. Când se joacă cu o persoană, în niciun caz nu își vor elibera ghearele. Dar singurătatea nu poate rezista.

Important! Cele mai bune alegeri alimentare pentru pisici sunt alimentele naturale, nu alimentele uscate..
Pisică birmană

Bengaleză

Un adevărat stereotip este un prădător cu un caracter afectuos și jucăuș ca pisică domestică. De la strămoșii lor au moștenit inteligența naturală a unui prădător, viclenia și înșelăciunea. Inteligența acestor animale de companie este o combinație unică de instinct, inteligență și adaptabilitate..

Sunt foarte loiali proprietarilor, intră cu ușurință în condiții schimbate. Și ceea ce este interesant - nu numai că iubesc, dar și prețuiesc confortul casei, sunt capabili să audă orice sunet suspect și să anunțe oamenii.

Dar, în același timp, sunt foarte jucăuși, pot aduce ei înșiși o jucărie pentru a-l rupe pe proprietar de cazurile prea prelungite. La fel ca orientalii, cu intuiția lor naturală, aceștia sunt capabili să simtă și să perceapă modificări în starea de spirit a proprietarului. Vor chema să se joace, astfel încât proprietarul să uite de necazuri.

O altă caracteristică pisici bengale - le poți vorbi cu voce tare, sunt vorbăreți și au întotdeauna nevoie de societatea umană. Deși nu sunt enervante.Bengaleză

Singapore

Până la mijlocul secolului trecut, pisicile nu erau favorizate în Asia de Sud-Est și acest lucru s-a reflectat în caracterul lor, în special pe pisicile din Singapore..

Sunt încă timizi și neîncrezători. Dar, în același timp, o femeie din Singapore are un nivel relativ ridicat de inteligență - iubește să exploreze locuri noi, de obicei se găsește undeva chiar în vârful unui loc retras și observă tot ce se întâmplă de acolo și, în același timp, își amintește tot ce are nevoie..

Știe nu numai unde este tava ei, ci chiar și unde se află mâncarea. Dar asta nu este tot. Singaporeii sunt animale de companie inteligente, cu o educație corectă, percep comenzi nu numai prin vocea lor, prin intonație, ci și, oricât de puțin se crede, dintr-o singură privire.

Proprietarii acestor pisici susțin că reușesc cumva să influențeze oamenii. Ei bine - un truc oriental. Cu toate acestea, în concluzie, trebuie spus că pentru orice proprietar animalele sale de companie sunt cele mai inteligente, cele mai afectuoase, cele mai frumoase și, în general, cele mai.Singapore

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este cea mai inteligentă rasă de pisici?