Rase de pisici hipoalergenice

Din păcate, mulți dintre noi trebuie să renunțe la pisici și pisici din cauza alergiilor la acestea de la cineva din membrii familiei. Atunci, dacă dorința de a avea un animal de companie este atât de puternică încât viața nu este o bucurie fără un prieten cu patru picioare? Există o cale de ieșire - acestea sunt pisici hipoalergenice, minunate creaturi afectuoase, din care nu se chinuie convulsiile de tuse, ochii nu prurit și nu apare o erupție pe piele. Mai mult, există multe astfel de rase și pentru fiecare gust. Un alt lucru este că, atunci când cauți un animal de companie, te poți găsi pe crescătorii fără scrupule care vor transmite un pisoi obișnuit ca fiind hipoalergenic și aici ar trebui să fii atent. Cum să nu fii înșelat? Care pisici sunt potrivite pentru persoanele alergice? Care sunt cauzele alergiilor? Ce rase sunt în TOP-8 și sunt chiar atât de minunate? Să încercăm să ne dăm seama.

  • Pisicile secretă enzime mai iritante decât pisicile.
  • Pisicuțele practic nu emit alergeni.
  • Riscul unei reacții alergice poate fi redus prin sterilizarea pisicii.
  • Același lucru este valabil și pentru pisici - sterilizarea reduce riscul de alergie.
  • Cu cât haina animalului este mai ușoară, cu atât eliberează mai puțin alergenul.

Fata îmbrățișează o pisică pufoasă

Dar nu toată lumea are alergii în același mod. În unele poate fi pe salivă, în altele pe urină și fecale, în altele pe parul animal etc. Și este imposibil să știți din timp dacă pisoiul ales va provoca o reacție alergică. Și dacă aveți o predispoziție clară la alergeni, atunci este mai bine să încercați să reduceți riscul și să obțineți nu o pisică obișnuită, ci una hipoalergenică. Dar chiar nu va provoca alergii??

Rase hipoalergenice: adevărate sau false?

Să punctăm imediat toate i-urile - nu există pisici 100% non-alergenice. Cuvântul „hipo” din limba greacă este tradus prin „mai puțin decât” - mai puțin, nu chiar! Adică, rasele numite hipoalergenice prezintă, de asemenea, un anumit pericol pentru persoanele care suferă de alergii, dar cu singura diferență că produc mai puține proteine ​​proteice. Pur și simplu, în corpul tuturor pisicilor și pisicilor, fără excepție, există o proteină periculoasă pentru persoanele care suferă de alergii, dar cineva produce mai mult din ea și cineva mai puțin. În consecință, persoanele care sunt predispuse la reacții alergice ar trebui să acorde atenție raselor de pisici hipoalergenice. Cu grija adecvată a prietenului tău cu patru picioare, vei avea toate șansele ca alergia să nu se manifeste deloc sau să se manifeste în cantități nesemnificative. Ce rase sunt pe lista hipoalergenilor și cine este mai bine să aleagă?

Ce pisici sunt hipoalergenice: TOP-8

Experții identifică mai multe rase care sunt cel mai puțin periculoase pentru o persoană predispusă la alergii. Această listă include reprezentanți ai raselor feline cu păr lung, păr scurt și fără păr. Să le luăm în considerare mai detaliat.

Pisică balineză

Această frumusețe tonifiată cu blană fină și ochi albaștri a fost crescută de crescătorii americani prin încrucișarea raselor siameze și poartă numele insulei Bali. Pisica a primit acest nume datorită dansatorilor balinezi, care sunt renumiți pentru netezimea și grația lor. Reprezentanții acestei rase sunt pur și simplu numiți „balinezi”, se disting prin aspectul lor aristocratic și caracterul sociabil. Sunt afectuosi, devotati, jucausi, sociabili si foarte atasati de proprietar. Nu suportă singurătatea, dar păstrează un caracter prietenos și jucăuș până la bătrânețe.

Pisică pufoasă balineză

Mai multe detalii: https://usatiki.ru/balinez-balineziyskaya-koshka/

Pisică orientală

Un alt „american”, deși aceste pisici au apărut pentru prima dată în Thailanda. Acesta este un animal foarte grațios și plastic, cu articolul unei pantere, subțire și grațios. Are un corp musculos, urechi mari și ochi expresivi uriași. Caracterul este sociabil, deschis, din fire aceste pisici sunt foarte curioase, sunt ușor de dresat. Sunt îngrijitori și, în schimb, răspund proprietarului cu loialitate, sunt întotdeauna gata să fie în preajmă. Creaturi uimitor de atingătoare și loiale.

Pisică orientală așezată pe masă

Mai multe detalii: https://usatiki.ru/orientalnaya-koshka/

Pisică javaneză

Sau doar javaneze. Acești bărbați frumoși și-au luat numele de pe insula Java și s-au născut datorită încrucișării raselor siameze și himalayene. În ciuda faptului că haina acestor creaturi este lungă și pufoasă, ele sunt, de asemenea, incluse în această listă. O trăsătură distinctivă a acestor animale este frumusețea uimitoare a ochilor în formă de migdale de culoare albastră pură. Aceasta este o rasă destul de solicitantă, are nevoie de o atenție constantă și comunicarea este întotdeauna necesară, deoarece nu tolerează singurătatea. Javanez iubește să fie periat și are instincte excelente de vânătoare.

Patru pisoi javanezi

Mai multe detalii: https://usatiki.ru/yavanez-yavanskaya-koshka/

Pisică siberiană

Pisică tradițional rusă cu un caracter misterios și un păr superb. Diferă în grație naturală și un fel de frumusețe sălbatică, datorită căreia este foarte popular ca animal de companie.

Această rasă rămâne în continuare un mister pentru felinologi: de ce pisica siberiană este hipoalergenică cu atât de multă lână? Cu toate acestea, acesta este cazul. În plus, caracterul „femeii siberiene” este universal - ea poate fi fie pur și simplu casnică sau „poate merge singură”. În plus - devotamentul față de stăpânul tău.

Pisică siberiană cenușie

Mai multe detalii: https://usatiki.ru/sibirskaya-koshka/

Sfinxurile

Această rasă este împărțită în două tipuri: Don Sphynx și Canadian Sphynx. Datorită faptului că ambii sunt complet lipsiți de lână, sunt foarte ușor de spălat, prin urmare, alergenii sunt spălați mai repede. Reprezentanții ambelor rase se disting prin rezistență incredibilă, corpul lor este rezistent la infecții, au o imunitate puternică. Sfinxurile sunt creaturi inteligente și agile, ușor de dresat. Sunt prietenoși și sociabili, deși uneori sunt încăpățânați și atingători. Extraordinar de loial și loial.

Sfinxul la soare

Mai multe detalii: https://usatiki.ru/donskoy-sfinks/ și https://usatiki.ru/kanadskiy-sfinks/

Rex

Ele sunt, de asemenea, împărțite în două tipuri de rase: Devon Rex și Cornish Rex. Au părul scurt, doar Devonii au părul mai puțin ondulat decât Cornish. Ele se disting prin inteligență, caracter plăcut și plăcut, postură grațioasă și o astfel de loialitate față de proprietar încât pot purta chiar și papuci. Sunt gata să fie lângă o persoană non-stop, protejându-l. Proprietarii Rex le compară chiar cu câinii - aceste mici creaturi sunt atât de devotate. În plus - sunt foarte ușor de spălat, astfel încât alergenii sunt spălați instantaneu.

Pisicile Rex

Mai multe detalii: https://usatiki.ru/kornish-reks/ și https://usatiki.ru/devon-reks/

Peterbald

O creatură incredibil de grațioasă, chiar elegantă, un adevărat aristocrat din Sankt Petersburg. Aceste pisici se disting printr-o natură calmă, sunt inteligente, prietenoase și fără conflict. Putem spune despre această rasă că își permite să fie iubită, tratează favorabil proprietarul, deși nu-i place să fie fără ea - este întotdeauna undeva în apropiere. Dar, de asemenea, necesită multă grijă, deoarece vara transpiră adesea, iar iarna îngheță constant. Prin urmare, Peterbalds ar trebui să fie scăldat o dată pe săptămână și îmbrăcat cu căldură în timpul sezonului rece..

Peterbald negru

Mai multe detalii: https://usatiki.ru/peterburgskiy-sfinks/

Introduce

O creatură uimitor de frumoasă care arată mai mult ca un mic leopard decât o pisică. Această rasă a fost crescută destul de recent, iar experții susțin că au primit o pisică non-alergenică (adică 100% non-alergenică), dar acest fapt nu a fost încă confirmat. Ashers sunt creaturi jucăușe cu ochi foarte inteligenți și corpuri mari, adoră copiii mici și sunt întotdeauna gata să fie lângă proprietar. Iar culoarea neobișnuită a leopardului face din această rasă, poate, cea mai originală din întreaga lume..

Pisica poartă pui de greabăn

Mai multe detalii: https://usatiki.ru/ashera/

Likoi

Pisici Lykoi

Aceasta este o rasă cu adevărat uimitoare, se distinge printr-un aspect exotic neobișnuit, datorită căruia reprezentanții acestor rase au fost porecliti „vârcolaci”. Aceste animale au apărut ca urmare a traversării pisicii americane Shorthair și Sphynx. Mai mult, întâmplător, nimeni nu i-a scos intenționat. Aspectul licoanelor este cu adevărat neobișnuit: ochi mari „demonici”, o privire precaută și un corp gol cu ​​smocuri de lână. Dar acest lucru este doar vizual, de fapt, creaturi incredibil de drăguțe, adorabile, prietenoase și loiale sunt ascunse în spatele neatractivității externe..

Am analizat pisicile TOP-8 care sunt incluse în lista pisicilor hipoalergenice și pe care să le alegeți ca animal de companie este o chestiune de gust și preferințe individuale. Imensitatea internetului va ajuta întotdeauna la alegere, unde puteți găsi numele raselor de pisici hipoalergenice cu fotografii. Amintiți-vă însă că niciunul dintre aceștia nu poate fi 100% non-alergenic, dar cu o îngrijire adecvată veți reduce semnificativ riscul de boli.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici hipoalergenice