Top 7 cele mai inteligente rase de pisici

Contrar părerii unor oameni, pisicile sunt animale destul de inteligente, iar antipatia lor de a urma poruncile umane nu poate fi un indicator al abilităților intelectuale ale animalelor de companie. Cele mai inteligente rase dintre pisici sunt cele care au fost crescute cu multe secole în urmă. Dar chiar și printre rasele tinere există animale destul de inteligente..

Pisică orientală

oriental

Această rasă de pisici a fost introdusă în Anglia din Thailanda la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar a fost recunoscută oficial abia în 1977. O pisică orientală are o inteligență emoțională ridicată, așa că înțelege perfect emoțiile proprietarului ei. Orientalii sunt capabili să prindă chiar și cea mai mică schimbare în starea de spirit a unei persoane și să se adapteze la ea.

Unii crescători cred că o pisică orientală poate vindeca boli, așa că vă sfătuiesc să vă aplicați animalul de companie în locurile inflamate. Poate că aceasta este ficțiune, dar dacă vă simțiți rău, atunci animalul de companie cu siguranță nu va fi lăsat afară. În plus, orientalii sunt ușori și foarte jucăuși. Dar dacă îți jignești animalul de companie, atunci pregătește-te pentru faptul că nu își va uita insulta mult timp.

Pisică siameză

Pisică siameză

La fel ca orientalul, siamezii au fost aduși în Anglia din Thailanda la sfârșitul secolului al XIX-lea. Chiar și atunci, britanicii au remarcat inteligența ridicată a acestor pisici, care mergeau liber cu lesa, făceau diverse comenzi și trucuri acrobatice la cererea proprietarului, precum câinii.

Mulți cred că pisicile siameze sunt animale capricioase și agresive, dar acest lucru nu este pe deplin adevărat. Această rasă de pisici simte slăbiciunile proprietarilor și folosește cu succes aceste cunoștințe în scopuri egoiste proprii, ceea ce duce cel mai adesea la iritarea umană. Prin urmare, această rasă ar trebui să fie începută de oameni încrezători în sine și echilibrați. Numai ei sunt capabili să devină un lider pentru animalul lor de companie, demn de respect..

Maine Coon

Maine Coon

Patria acestei rase este Maine, SUA. Se crede că în urmă cu multe secole, Maine Coon a fost o pisică sălbatică care s-a cuie la locuința umană și a fost domesticită. Crescătorii Maine Coon notează că animalele lor de companie se disting prin inteligență rapidă, acțiuni logice și memorie bună. Maine Coon este capabil să facă distincția între intonație, expresii faciale și starea de spirit a proprietarului său. De asemenea, aceste pisici, ca și câinii, au adesea mare grijă de copiii mici..

Pisica din Bengal

Bengal

Pisica din Bengal este un animal frumos de dimensiuni medii, cu un corp slab puternic. Rasa a fost crescută artificial. Una dintre „rudele” ei este un prădător sălbatic - pisica leopardă asiatică.

Bengalii sunt extrem de inteligenți. Cu toate acestea, nu sperați că puteți antrena o pisică din Bengal. Ea își direcționează fericită mintea doar pentru a învăța trucuri care îi sunt benefice. De exemplu, cum să deschideți un dulap sau ușa frigiderului.

Odată ajunsi într-o locuință umană, aceste pisici vor studia cu atenție fiecare parte a acesteia. Acesta este unul dintre motivele pentru care pisicile bengaleze nu trebuie ținute într-un apartament - animalul de companie se va plictisi rapid cu un spațiu mic închis..

Sfinx

Sfinx

Dacă în natură un pisoi chel se naște unei pisici, atunci curând moare, deoarece aceasta este o mutație care nu este compatibilă cu viața. Dar când un bărbat a văzut pentru prima dată o pisică goală, a decis că arăta foarte neobișnuit și, prin experimente lungi, a crescut rasa pe care o cunoaștem cu toții astăzi sub numele „Sphynx”..

Odată ajuns în casă, sfinxul devine aproape un membru cu drepturi depline al familiei. Dacă oamenii din jurul lor sunt ocupați cu ceva, atunci animalul de companie va încerca să ia parte activ la această acțiune. În plus, sfinxii simt perfect starea de spirit a unei persoane și îi descoperă destul de repede punctele slabe, pe care le folosesc cu succes..

Pădurea norvegiană

pisică norvegiană

Această rasă nu a fost supusă selecției, ceea ce înseamnă că are o imunitate bună. În sălbăticie, pisicile norvegiene din pădure trăiau în turme, prin urmare, intrând într-o familie, animalul percepe oamenii ca turma sa, determină imediat un lider în ea și devine aliatul său.

Toți proprietarii pisicii norvegiene de pădure sărbătoresc caracterul independent al animalului lor de companie. În ciuda acestui fapt, animalele sunt prietenoase și înțeleg cu ușurință „regulile jocului” propuse de oameni. Nu le place excesul excesiv și pot avertiza cu un șuierat dacă proprietarul trece peste linia permisă.

Munchkin

Picioarele scurte ale lui Munchkin nu sunt rezultatul selecției. Pentru prima dată, apariția pisicilor cu picioare scurte a fost documentată la începutul secolului al XIX-lea, iar istoria oficială a acestei rase a început în 1983. Apoi, un locuitor din Louisiana a luat o pisică însărcinată fără adăpost, cu picioare scurte. S-a dovedit că lungimea labelor acestor animale este rezultatul unei mutații genetice naturale, care nu le împiedică să ducă un stil de viață deplin..

Munchkins sunt foarte atașați de proprietarii lor, le place să petreacă mult timp cu ei, să se joace sau doar să fie în preajmă. Trebuie remarcat faptul că această rasă nu ar trebui să fie inițiată de acei oameni care nu au timp pentru un animal de companie, deoarece din cauza lipsei de atenție din partea unei persoane, Munchkin suferă foarte mult și chiar se poate îmbolnăvi..

Fanii pisicilor inteligente au de unde alege, deoarece există destul de multe rase cu inteligență ridicată. Dar nu uitați să vă calculați puterea și timpul atunci când alegeți un animal de companie. Dacă nu puteți dedica mult timp pisicii dvs., obțineți, de exemplu, o pisică din pădure din Bengal sau din Norvegia. Cei care caută un însoțitor fidel ar trebui să acorde atenție raselor mai prietenoase, de exemplu, Sphynx sau Munchkin..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Top 7 cele mai inteligente rase de pisici