Cele mai inteligente rase de pisici

Pentru o lungă perioadă de timp, sa crezut că cele mai inteligente rase de pisici sunt orientale, deoarece sunt foarte vechi. Cu toate acestea, cercetările recente efectuate de oamenii de știință resping această opinie. Reprezentanții altor rase apar și în topul celor mai inteligente pisici de pe planetă, care i-au presat serios pe foștii lideri. Cum arată astăzi „hit parada” cu patru picioare??

Abisinianul este fericit să-l ajute pe proprietar în toate treburile sale casnice. Este receptivă și ușor de învățat. Încercarea de a o antrena nu merită, dar cu abordarea corectă, puteți realiza că pisica va aduce jucării și alte lucruri la cerere. Nu este niciodată plictisitor cu ea. Caracterul viu și mobilitatea pisicii vor încânta pe oricine. Pentru copil, animalul va deveni cel mai bun companion în jocuri. Speranța maximă de viață a majorității reprezentanților rasei este de 15 ani.

2. pisică balineză

Pe locul 9 este balinez, crescut în SUA. Printre trăsăturile principale ale acestei pisici:

 • pace;
 • calm;
 • amintire uimitoare.

Animalul nu este foarte mobil, dar iubește să fie în centrul evenimentelor. El este gata să meargă la orice trucuri pentru ca proprietarul să-i acorde atenție. Inteligența pisicii este uimitoare. Este foarte perceptiv. Capabil să găsească un lucru ascuns și să găsească o ieșire din orice situație: de exemplu, aflați cum să deschideți ușa, să porniți televizorul, să scoateți o jucărie din cutie.

Reprezentanții acestei rase mai inteligente au o înălțime medie. Greutatea lor ajunge de la două la cinci kilograme. Balinezii trăiesc până la 15 ani, păstrând o minte limpede și o memorie bună până la bătrânețe.

3. Pisica din Bengal

Pe locul 8 al „topurilor” celor mai inteligente pisici se află o altă rasă, Bengal, crescută de americani. Abilități distinctive ale animalelor:

 • viclean;
 • insidiositate;
 • perspicacitate;
 • observare;
 • memorie excelentă.

Pisica este capabilă să-și amintească unde proprietarul a pus acest lucru sau altul și apoi să-l ia. De asemenea, reprezentanții rasei înțeleg cuvintele des folosite de oameni și chiar pot îndeplini unele cereri. Pisica din Bengal are nevoie de educație strictă. Fără el, va crește un dăunător capricios și capricios: mobilierul, tapetul și alte proprietăți din casă nu vor fi bune..

Proprietarii locului al optulea atrag oamenii nu numai prin inteligența lor rapidă, ci și prin aspectul lor. Superba amprentă de leopard atrage atenția. Înălțimea medie a acestei pisici este de 25-30 de centimetri, greutatea este de 4-7 kilograme. Speranța maximă de viață - 15 ani.

4. Pisica Munchkin

Datorită siluetei lor alungite, stăpânii locului 7 sunt numiți pisici teckel. Foarte rar miaună. Ele dau o voce doar în cele mai extreme cazuri, ceea ce este deosebit de apreciat de proprietari. Nu se va plictisi niciodată degeaba.

Munchkins, crescuți în SUA, sunt considerați pisici foarte inteligente și loiale. Acest animal are mare nevoie de societatea umană. Lăsat fără stăpân, poate muri de melancolie. Proprietarii de pisici din această rasă menționează că se străduiesc pentru egalitate. Încercările de a împinge și de a le comanda nu duc la altceva decât la insulte. Munchkin mai mult decât alții are nevoie de respectul stăpânului său și este gata să facă multe pentru a-l cuceri.

Abilitățile mentale remarcabile, blana lungă și frumoasă, figura originală și sociabilitatea pisicii nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Munchkin este partenerul ideal și cel mai bun prieten al omului. Greutatea medie a unei pisici este de 2-6 kilograme. Speranța maximă de viață - 15 ani.

5. Pisică orientală

Pe locul 6 al topului sunt pisici foarte inteligente - orientale. Ele sunt, de asemenea, crescute în Statele Unite ale Americii. Principala lor trăsătură distinctivă este emoționalitatea. Este dificil să găsești o creatură mai sensibilă și mai vulnerabilă în lumea pisicilor.

Aceste animale nu iartă trădarea, care poate deveni o lovitură cumplită pentru ei. Indiferent cât de mult încearcă o persoană să compenseze vinovăția sa ulterior, nu va putea restabili încrederea pierdută.

Pisicile orientale au reputația de a fi telepatice și de vindecători excelenți. Dacă proprietarul are ceva în neregulă cu sănătatea, animalul de companie pufos va identifica cu exactitate locul dureros, se va așeza pe el și va ușura starea. Înălțimea medie a orientalilor atinge 25 de centimetri, greutatea - până la 7 kilograme. Pisicile trăiesc 15 ani.

6. Pisică siameză

Primul reprezentant al raselor orientale este pisica siameză. Ea ocupă doar locul cinci în clasamentul celor deștepți. Crescut în Thailanda. Diferă în inteligența uimitoare, o mare curiozitate, bine pregătită. Din această cauză, unii chiar compară pisicile siameze cu câinii. Cu toate acestea, pentru a obține ceea ce vrei de la animalul tău de companie, trebuie să dai dovadă de maximă răbdare și înțelepciune..

Trebuie să puteți găsi o abordare a acestei pisici, deoarece o altă trăsătură distinctivă a acesteia este voința. Pisicile siameze au viață lungă. Mulți membri ai rasei ating vârsta de 25 de ani. Înălțimea medie a unei pisici este de 25 de centimetri, iar greutatea sa este de 5-7 kilograme.

7. Sfinxurile

Există două tipuri de sfinxe - canadian și don. Multă vreme s-a considerat că aceasta este cea mai inteligentă rasă, dar astăzi are doar al patrulea loc în top. Printre caracteristicile sfinxului:

 • prietenie;
 • dispoziție calmă;
 • învățare ușoară;
 • blândeţe.

În exterior, acestea diferă de multe alte rase în absența lânii. Cu toate acestea, această caracteristică nu este considerată un defect. Aceste animale sunt mai predispuse la narcisism decât altele..

Mulți oameni, atunci când stabilesc care pisici sunt cele mai inteligente, indică sfinxii. Sunt foarte atașați de proprietarii lor și sunt întotdeauna gata să ajute o persoană. Sfinxurile nu se tem deloc de câini. Aceste pisici sunt ușor de antrenat. Se obișnuiesc rapid cu casa, acceptând toate comenzile existente în ea..

Sfinxurile nu sunt capricioase, se pot îngriji singuri. Dacă sunt reci, vor găsi rapid un loc în care să se încălzească. Când le este foame, vor anunța proprietarul despre asta sau vor găsi singuri mâncare. Greutatea medie a animalelor este de 3-7 kilograme. Cu o îngrijire bună, reprezentanții rasei trăiesc până la 15 ani.

8. pisică britanică

Pisicile britanice sunt, de asemenea, calme și pașnice. Ei sunt pe locul trei în clasamentul de smart. Acestea sunt animale foarte frumoase. O altă caracteristică distinctivă este loialitatea. Găsirea unor pisici mai loiale este dificilă.

Britanicii sunt fericiți să petreacă timp cu o persoană, au nevoie de atenția, grija, afecțiunea și comunicarea acesteia. Dacă proprietarul lipsește mult timp, pisicii îi va lipsi cu adevărat. Din plictiseală, el poate chiar să-și piardă pofta de mâncare și să slăbească mult..

Cu toată sociabilitatea lor, britanicii sunt mari individualiști. Nu vor împărți vase, tavă, jucării cu alte animale. Numai proprietarul adorat are voie să-și atingă lucrurile. Greutatea medie a pisicilor din această rasă este de 3-7 kilograme. Trăiește până la 20 de ani.

9. Pisica Scottish Fold

Una dintre cele mai inteligente rase de pisici este Scottish Fold. Ea este una dintre cele trei lideri, clasându-se pe locul doi în top, dar se deosebește. Aceste pisici nu sunt doar inteligente, ci și foarte drăguțe. Arată ca niște urși de pluș. Au linii ale corpului rotunjite, ochi uriași și urechi aplatizate.

Haina este moale și plăcută la atingere. Ideal pentru familiile cu copii. Scoțianul se va lăsa bucuros și va lua parte la jocuri. Cu toate acestea, cel mai mult îi place să doarmă sau doar să mintă. Această rasă este destul de leneșă..

O caracteristică remarcabilă a pisicilor scoțiene este capacitatea de a sta pe picioarele din spate. De asemenea, este ușor să le înveți diferite trucuri. Greutatea masculului poate ajunge la opt kilograme, iar cele mai bine hrănite pisici cântăresc 6 kg. Cu o îngrijire bună, un animal poate trăi până la 22 de ani.

10. Angora turcească

Liderul în clasamentul celor mai inteligente pisici de pe planetă este Angora turcească, numită după țara în care a fost crescută rasa. Acest animal grațios, cu părul lung. Majoritatea reprezentanților rasei au un strat alb orbitor, dar există și alte tipuri de culoare. Strămoșii Angora sunt pisici africane, de la care a fost moștenită harul incredibil. O caracteristică notabilă a rasei este ochii de diferite culori.

Angora turcească este ușor de antrenat. Trebuie doar să-i arăți unde să meargă la toaletă și își va aminti. Bălțile din casă sunt excluse. Pisica este foarte calmă, afectuoasă, amabilă, se înțelege bine cu copiii. Greutatea maximă a majorității reprezentanților acestei rase ajunge la doar 3 kilograme. Ei trăiesc până la 15 ani.

Așa arată astăzi cele mai inteligente pisici din lume. Include multe rase crescute în diferite părți ale lumii. Oricine își face reprezentantul unuia dintre ei, timp de mulți ani, va fi uimit de abilitățile incredibile ale animalului său de companie și va primi un adevărat motiv de mândrie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai inteligente rase de pisici