Rase de pisici hipoalergenice (antialergenice)

Pisici antialergeniceMulți oameni care tratează bine animalele de companie ca pisicile nu își permit să le țină acasă. Și dacă oamenii pe care au venit în vizită au acest pufos, o astfel de vizită poate deveni o întreagă tragedie. Și totul datorită faptului că o persoană este alergică la lână. Mulți oameni din lume suferă de această problemă. Dar, după cum știți, există o ieșire din orice situație. În prezent, au apărut rase de pisici hipoalergenice care nu-l vor face pe proprietarul lor să sufle în mod constant nasul și strănutul.

Ce rase de pisici nu au o reacție alergică??

Pisici și pisici javanezeDe ceva timp, oamenii de știință au crezut că părul pisicii este de vină pentru reacția alergică. Dar multe studii au arătat asta alergenul în sine este localizat în epiderma, urina și saliva animalului de companie. Este proteina Fel D1, care se acumulează pe pielea și părul animalului. Aceasta este dovada că încă nu există nici o pisică în lume care să fie absolut sigură pentru viața și sănătatea omului. Pisicile hipoalergenice sunt visul crescătorilor care încearcă să le reproducă.

Pentru ca o reacție alergică să se manifeste într-o măsură mai mică, o persoană trebuie să o facă acțiuni:

 1. Pisică balineză expusăAlegeți o rasă mai puțin lână.
 2. Să știți că o pisică este mai alergică decât o pisică.
 3. Sterilizați sau castrează animalul de companie (în funcție de sex).
 4. Alegeți un animal de culori deschise.

Rase de pisici hipoalergenice

Există rase anti-alergenice în lume și care dintre ele este cea mai bună alegere? Astfel de întrebări îi chinuie pe oamenii cărora le plac foarte mult pisicile, dar nu își permit să aibă nicio rasă dorită din cauza prezenței unei reacții alergice. Iată deci răspunsul: există astfel de animale de companie în lume și este foarte ușor să le recunoști după părul lor scurt și nu foarte pufos. Și logica din spatele acestui lucru este: dacă pisoiul are o cantitate mică de lână, atunci se eliberează puține proteine.

Dacă sunteți alergic la lână, dar doriți totuși să vă faceți o pisică, aruncați o privire mai atentă asupra acestor rase:

 1. Pisică albastră rusă cu aspect expresivAlbastru rusesc.
 2. siberian.
 3. Sfinx.
 4. Cornish Rex.
 5. Devon rex.
 6. Pisică javaneză (javaneză).
 7. Părul scurt oriental.
 8. Pisică balineză.

Rase de pisici care nu au un substrat

Cu cât haina animalului dvs. de companie este mai scurtă și cu atât este mai mic substratul, cu atât este mai puțin probabil să dezvolte simptome alergice. Pisici fără pardoseală, nu se estompează iar proteina dăunătoare organismului uman nu se acumulează în lână. Iată o listă cu unele dintre aceste rase:

 1. Pisoii LikoiPisică orientală.
 2. Likoi (pisica vârcolac). Datorită aspectului său, nu toată lumea îndrăznește să înceapă această rasă în casa lor..
 3. Sfinx canadian. La fel ca toate soiurile de sfinx, are un corp fierbinte și o piele mătăsoasă..
 4. Reprezentant cu urechi lungi etiopian (abisinian) al pisicilor.
 5. Asher. Această rasă a fost numită după zeița Ashera. Este cea mai puțin alergenică.
 6. Pisica drăguță Cornish RexCornish Rex. Aristocratic, elegant, „creț” - acest reprezentant merită doar astfel de complimente.
 7. Devon Rex. Aceste pisici arată ca niște zâne mici din familia felinelor. Vor aduce proprietarului doar emoții pozitive..
 8. Don Sfinx. Pisici fără alergeni crescute în Rusia.
 9. Peterbald. Acest tip de sfinx a fost crescut la Sankt Petersburg.
 10. Sfinxurile. Acești reprezentanți ai familiei feline au un substrat mic subtil, care seamănă cu piele de căprioară la atingere..

Rase de pisici hipoalergenice pentru astmatici

Dacă dumneavoastră sau membrii familiei dumneavoastră aveți astm, dar visați să vă faceți un animal de companie felin, atunci nu disperați din timp. Și pentru dvs. există multe rase care sunt incapabile să provoace o reacție alergică..

Aceste tipuri includ:

 1. Cap de pisică javaneză aproapeRasa javaneză. Pentru astmatici este - alegerea perfecta. Și chestia este că aceste animale de companie nu au un substrat și, prin urmare, nu există unde să se adune pentru veveriță. În plus, reprezentanții acestei rase sunt foarte afectuoși și loiali..
 2. O alegere sigură pentru astmatici este frumusețe balineză. Deși are părul pufos și lung, pielea ei practic nu emite proteine..
 3. Slim Cornish RexReprezentanții rasei sunt, de asemenea, un însoțitor antialergenic. cornish rex. Stratul său cret și moale nu-l va face pe proprietar să se sufoce de atacurile alergice. Acestea pot fi călcate pentru o perioadă lungă de timp, fără a simți simptome nedorite. Iar mulțumirea și liniștea lor îi vor face să fie favoriții tuturor membrilor familiei..

Cea mai mare rasă hipoalergenică

Sfinx canadian cap marePisicile hipoalergenice și pisicile au propriul nume, propriul lor rating pentru siguranța vieții umane. Primul loc printre astfel de rase este sfinx canadian. Această rasă este cea mai nealergică. Nu contează ce fel de aspect are. La urma urmei, dacă cel puțin unul dintre membrii familiei este alergic la animale, atunci nu veți găsi un animal de companie mai bun. Sfinxurile practic nu secretă proteine, care sunt atât de periculoase pentru sănătatea umană..

În timp, o persoană se obișnuiește cu absența completă a mustății, a pielii goale, îndoite și a urechilor mari. Animalele de companie chele încearcă întotdeauna să fie mai aproape de proprietarul lor. Acest lucru se datorează faptului că ei iubesc foarte mult societatea. Pielea și bunătatea lor uimitor de moale au început din ce în ce mai mult să câștige inimile iubitorilor de animale. Dezavantajele acestor rase sunt sensibilitatea crescută a acestora la sezonul rece și necesitatea unei igiene constante a pielii..

Care sunt semnele alegerii unei pisici hipoalergenice?

Sunt cateva reguli pentru alegerea unui pisoi pentru persoanele cu alergii, care trebuie urmat la alegerea unui animal de companie.

 1. Pisicuță drăguță din Cornish RexNu ar trebui să cumperi animale de companie din mâinile tale. Pentru a cumpăra este mai bine să contactați creșe de renume.
 2. Alegerea unui însoțitor cu coadă ar trebui să fie ghidată de inimă și suflet și nu de moda pentru această rasă.
 3. Merită să citiți în avans despre rasa de pisică dorită. Unii pot avea dificultăți în îngrijirea sau mâncarea..
 4. Dacă decideți să obțineți un reprezentant de sex masculin, atunci planificați în prealabil castrarea acestuia.
 5. Pisicile antialergice sunt de culoare deschisă.

Cum să aveți grijă în mod corespunzător de astfel de pisici?

Sphynx canadian hipoalergenicDupă ce ați aflat despre ce rase sunt antialergenice, merită să aflați despre ce fel de îngrijire au nevoie. Trebuie amintit că nicio rasă nu poate deveni un panaceu - alergiile vor fi sub control numai atunci când se iau toate măsurile de precauție.

Pentru început, trebuie să discutați cu crescătorul și să aflați dacă va fi posibil să returnați animalul de companie în cazul în care alergia se face simțită.

În creșele de renume, această opțiune este aproape întotdeauna posibilă. Dar dacă iei un animal de companie la un adăpost, atunci ai șanse mai mari să te întorci..

Este imperativ să aflăm dacă pisoiul a fost vaccinat și când ar trebui să primească următorul vaccin.

Mai jos vom scrie câteva sfaturi pentru a ajuta la menținerea la minimum a eliberării alergenului din corpul animalului:

 1. Pisica Cornish Rex face baie în baiePisoiul trebuie scăldat. Este mai bine să încredințați acest proces unui membru al familiei care nu are o reacție alergică. Apa rece poate ajuta la reducerea nivelului de alergeni eliberați. Nu exagerați cu această procedură, astfel încât pisoiul dvs. să nu răcească..
 2. Spălați jucăriile pentru pisici. Toți șoarecii de jucărie și bilele cu care animalul dvs. de companie interacționează trebuie să fie păstrate curate în orice moment.
 3. Așternutul trebuie curățat. Nu ar trebui să existe nicio acumulare de resturi, praf, lână în casa pisicii. Din acest motiv, locul de dormit al animalului trebuie aspirat zilnic..
 4. Pisica alba Cornish RexUstensilele pentru băut și mâncare trebuie să fie întotdeauna curate. Schimbați apa în fiecare zi, spălați bine tava și farfuriile.
 5. Dacă pisoiul tău începe să urce mese de la o vârstă fragedă, atunci oprește-te imediat în acest fel. Pentru persoanele care suferă de alergii, acest lucru poate afecta negativ.
 6. Curățarea umedă în apartament trebuie făcută cât mai des posibil..
 7. Igiena merită amintită: încearcă să nu-ți atingi fața cu mâinile după ce ai mângâiat pisoiul. Spălați-vă bine mâinile după ce ați manipulat animalul de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Rase de pisici hipoalergenice (antialergenice)