Cele mai inteligente pisici din lume

Cel mai mare, cel mai drăguț, cel mai pufos - chiar și în alegerea unui animal de companie, ne străduim să ieșim în evidență, ne place totul neobișnuit, toate cele mai uimitoare și extraordinare. Și, desigur, cele mai inteligente pisici sunt visul multor oameni. Este atât de grozav să comunici cu un animal de companie care te înțelege perfect! Dar cum să recunoaștem un viitor intelectual într-un pisoi?

Nu există teste care să poată aproxima chiar mintea unei pisici. Nu există nicio modalitate de a afla care dintre cele două mauri este mai inteligentă. Prin urmare, toate încercările de a face calificarea „Cele mai inteligente pisici” sunt sortite eșecului. O pisică poate fi prostă din cauza circumstanțelor - abuz, viață în condiții inadecvate, boli. Dar dacă pisoiul este înconjurat de îngrijire și sănătos, va crește inteligent, chiar dacă proprietarul crede că bebelușul nu strălucește cu inteligență. Captura este exact ceea ce numim mintea când vorbim despre animale.

Fiecăruia după capacitatea sa

Toate pisicile, fără excepție, sunt animale inteligente, capabile să ia instantaneu decizii dificile, să sperie un adversar mai puternic și să supraviețuiască în condiții dificile. Mintea pisicii a fost perfecționată de-a lungul secolelor de evoluție. Pisica nu are de la cine să se aștepte ajutor, este obișnuită să se bazeze doar pe propriile forțe. Acesta este un prădător solitar care pur și simplu nu ar putea exista, fiind lipsit intelectual. Dar chiar și pisicile domestice sunt inteligente, deși multe din instinctele lor sunt în mod deliberat oprite în timpul selecției. Crescătorii „repară” pisica, transformând un animal sălbatic într-un animal de companie mai calm și mai confortabil pentru viață alături de o persoană.

Dar schimbând pisica, ajustându-i comportamentul și severitatea instinctelor, o persoană nu poate crea un ideal pentru toată lumea. Pentru unul, cea mai inteligentă pisică din lume este cea care bate cu măiestrie tastele pianului cu labele, în timp ce cealaltă o consideră prostie și batjocură față de animale. Fiecare persoană înțelege mintea felină în felul său: primul se așteaptă la sociabilitate și contact strâns, al doilea - abilități de independență și vânătoare, al treilea - abilități de antrenament ridicate. Pentru majoritatea oamenilor, pisicile sunt foarte inteligente dacă se obișnuiesc rapid cu comanda, nu strică lucrurile, nu fac zgomot, nu zgârie sau ratează litiera. Ce calități considerați că este mintea?

Și deodată! Vreau ca animalul meu de companie să fie în topul celor mai inteligente pisici și, de preferință, în primul rând! Lasă-l să fie sociabil, dar când îmi pasă de el. Anunță-l să prindă șoareci, dar nu se potrivește cu vânătoarea de șosete și nu strică lucrurile. Vreau ca pisica să fie ușor de învățat tot felul de trucuri, dar pentru a nu fi agitată și să nu aranjeze un pogrom în apartament, rămânând singură mult timp. Și Shvets, și secerătorul și jucătorul de pe pipă ... Desigur, pisicile sunt inteligente, dar mai des vorbim despre una sau două abilități, strâns asociate cu o manifestare vie a unui instinct sau altului. Iar instinctul este genetica, așa că atunci când alegeți un pisoi, faceți cunoștință cu părinții săi și aflați de la proprietarul pisicii-mamă trăsăturile principale ale personajului ei.

Cei mai destepți curățători

Nu știu care pisici sunt cele mai inteligente, dar cu siguranță a noastră nu este o prostie. Bebelușul a petrecut doar câteva zile în casă și a învățat deja cum să intre în tavă, să folosească un stâlp de zgârieturi și să doarmă în casa propusă. Dar principalul lucru este că nu există pete sau zgârieturi pe mobilier și pereți.!

Dacă pentru tine mintea unei pisici este o curățenie înnăscută, alege un pisoi de la o mamă curată și întotdeauna dintr-o casă curată. Din momentul în care copiii stau pe labele lor, mama le transferă comportamentul, îi învață să meargă la toaletă, să-și ascuțească ghearele, să se joace și să se spele. Desigur, animalul de companie are nevoie de anumite condiții: este o prostie să-l certezi pe bebeluș după o băltoacă pe covor dacă ușa toaletei a fost închisă toată ziua. Mintea unei pisici curate scânteie cu atât mai strălucitoare cu atât este mai bună condițiile de păstrare și cu cât proprietarul a dedicat mai mult timp creșterii copilului.

Cele mai inteligente cascadorii

Nu pot să înțeleg cine este mai deștept - o pisică sau o pisică, ambele învață atât de repede! Și sar peste cerc și, la comandă, vin și prind bucăți de carne din mers. Murka deschide ușa cu labă, Vaska aduce papuci - nu orice câine poate face asta!

Vrei un astfel de pisoi? Acordați atenție raselor active - siameze, birmane, bucle, orientale, abisiniene, Rex și Sphynx. Pisicile pline de viață, jucăușe și curioase adoră totul nou. Le place să exploreze colțurile ascunse ale apartamentului, să urce în dulapuri, să ascundă jucării în spatele canapelei, să se plimbe pe perdele și să se joace cu grădinarul cu flori de interior. Cele mai inteligente pisici pot învăța cu ușurință comenzile „câinelui”, pot participa la competiții de agilitate și pot distra oaspeții cu trucuri incredibile.

Dar un astfel de animal de companie necesită o atenție extraordinară. Pentru a împiedica talentul bebelușului să se transforme într-un dezastru, acesta trebuie dezvoltat - jocuri comune frecvente, locuri de joacă mari, jucării logice interactive, noi impresii în fiecare zi. Pisicile exploratoare mobile nu sunt potrivite pentru rolul de decorare, sunt prietene afectuoase, a căror inteligență este vizibilă numai cu un contact strâns constant. Apropo, pisicile active își pot întoarce mintea împotriva proprietarului, începând să fie răutăcioase, să strice lucrurile și să marcheze casele din plictiseală..

Cei mai deștepți oameni cu care vorbi

Vulpea mea este cea mai inteligentă pisică din lume! Când vin acasă, ea mă întâlnește pe prag, mă întâmpină, se așează lângă mine și nu interferează cu odihna. Înțelege că sunt obosită și vreau să dorm - mă ronțăie cântece de leagăn, își freacă ușor obrazul pe mână și nu mă deranjează dimineața.

Visezi la o pisică însoțitoare, o însoțitoare inteligentă, discretă, care nu face zgomot? Aruncați o privire mai atentă la persani, siberieni, britanici și norvegieni. Aceste pisici știu să fie jucăușe, dar cu măsură. Dă dovadă de curiozitate, dar nu prea mult entuziasm. Cu toate acestea, o astfel de pisică poate ignora apelul, nu răspunde la mângâiere și se poate „retrage în sine” pentru întreaga zi, uitând de oameni și de alte vanități pământești. Pentru ca o însoțitoare inteligentă să-și arate cele mai bune calități, pisica trebuie tratată cu respect, fără dominanță și note de poruncire. Comunicarea în condiții egale este singura cale sigură către o idilă liniștită.

Cei mai destepti vanatori

Care sunt cele mai inteligente pisici? Desigur, cei care nu lasă șoarecii să coboare! O pisică deșteptă trebuie să poată prinde șoareci și trebuie să adore să vâneze, altfel nu are sens.

Dacă sunteți de acord cu această afirmație, mergeți după pisoi ... în sat. Cele mai inteligente capcane pentru șobolani provin de la pisici care își petrec cea mai mare parte a timpului vânând. Deja din gheare mici, un astfel de pisoi îl cunoaște pe „inamic” prin vedere, este capabil să urmărească corect un mouse și să calculeze cu exactitate singurul salt, ultimul pentru pradă. Amintiți-vă însă că vânătoarea de pisici nu este foarte sociabilă. Principalele evenimente din viața lor au loc în afara casei, la care se întorc să mănânce și să doarmă..

Vrei ca pisica ta să crească inteligent? Petreceți mult timp jucând jocuri, aduceți o frumusețe fără nervi și discutați mai des cu preferatul. Fiți atenți la sănătate și măsuri preventive, nu ignorați pisica, nu uitați să vă scăldați animalul la timp și schimbați cutia de gunoi mai des. Toate pisicile sunt inteligente, dar o minte felină aduce bucurie doar unei familii iubitoare și grijulii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai inteligente pisici din lume