Cele mai inteligente zece rase de pisici

Cele mai inteligente rase de pisiciPisicile sunt animale unice, au un caracter capricios, dar, în același timp, se adaptează perfect noilor condiții. Aceste animale de companie sunt greu de dresat, dar nici ele nu pot fi numite prost. Pisica nu îți va aduce niciodată papuci, dar simte perfect starea de spirit a proprietarului și înțelege totul.

Care este mintea pisicilor?

Aici nu putem răspunde la această întrebare fără echivoc câteva semne care vorbesc despre o minte felină:

 • cât de repede pisica se obișnuiește cu regulile stabilite în casă;
 • cum se comportă un animal atunci când are nevoie să obțină ceva sau să ajungă undeva;
 • felul în care pisica simte starea de stăpân a proprietarului;
 • cât de curios este animalul de companie.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că starea de spirit afectează foarte mult comportamentul animalului și numai proprietarul poate aprecia mintea unei pisici. În ciuda acestui fapt, există unele dintre cele mai inteligente rase de pisici..

Ce rasă de pisici este cea mai inteligentă?

Deși inteligența pisicilor din aceeași rasă poate diferi, sunt luate în considerare unele dintre cele mai inteligente pisici reprezentanți ai celor mai vechi rase orientale. Cu toate acestea, unele rase tinere nu sunt inferioare lor în ceea ce privește inteligența. Cele mai inteligente rase de pisici includ pisici Sphynx, siameze, orientale..

 1. Sphynx Cat surprinsSfinx - o pisică fără păr neobișnuită, un animal de companie foarte afectuos și sensibil. Sfinxurile sunt clasificate în mod meritat drept una dintre cele mai inteligente rase de pisici. Această pisică determină în mod inconfundabil starea de spirit a unei persoane și într-un moment dificil regretă proprietarul cât de mult poate: ronțăește, freacă, mângâie. Sfinxul este prietenos cu oaspeții, iar copiilor le place pentru dispoziția sa jucăușă și veselă. Această pisică învață rapid regulile gospodăriei și este suficient să arate tava o singură dată..
 2. Pisică tânără siamezăPisică siameză dotat cu inteligență și curiozitate, iar unii indivizi sunt chiar capabili să efectueze trucuri de circ, desigur, cu condiția ca proprietarul să aibă o mare răbdare. Un animal de companie din această rasă se distinge printr-un caracter obstinat și este prudent față de străini. Unii chiar compară comportamentul unei pisici siameze cu un câine. Siamezul este gelos și, prin urmare, nu se înțelege bine cu alte animale de companie.
 3. Drăguțe pisici orientalePisică orientală are o dispoziție prietenoasă, curioasă și inteligentă. O pisică orientală este capabilă să se atașeze puternic de proprietar și să aibă încredere în el la infinit. În plus, trebuie remarcat faptul că un astfel de animal de companie adoră să se joace cu copiii și este prietenos cu oaspeții..
 4. Pisica Teckel - munchkinPisica Munchkin are picioare scurte și seamănă cu un teckel în aspectul său. Munchkins sunt clasificați ca pisici foarte inteligente, în plus, sunt înzestrați cu o dispoziție veselă, veselă, le place să se joace cu copiii și să se înțeleagă bine cu alte animale de companie. Munchkin se poate adapta rapid la un loc nou și intră ușor în contact chiar și cu străini. Aceste animale sunt foarte sociabile și nu le place să stea singure mult timp..
 5. Pisoii abisinieniRasa pisicii abisiniene recunoscut ca fiind cel mai vechi și are cel puțin două mii de ani. Aceste animale se disting prin dragostea lor pentru jocuri în aer liber și energie. Iubesc copiii și nu manifestă agresivitate față de ei, sunt foarte atașați de oameni și le este dor când rămân singuri mult timp. Abisinianul este capabil să învețe câteva comenzi, de exemplu, pentru a aduce diverse articole. O astfel de pisică este foarte prietenoasă și capabilă să se înțeleagă cu alte animale de companie, chiar și cu un câine nu va intra în conflict.
 6. pisică domestică afectuoasă din BengalPisica din Bengal, asemănându-se exterior cu un prădător sălbatic, este rezultatul încrucișării pisicilor domestice și a unui leopard. Are sângele pisicilor americane Shorthair, birmaneze, abisiniene și a moștenit cele mai bune calități de la toți strămoșii săi. Pisica din Bengal este foarte mobilă, jucăușă, curioasă, iubește să urce obiecte înalte. Acest animal de companie se bucură fericit cu copiii și, de asemenea, se înțelege bine cu alte animale. Bengalii nu se tem deloc de apă și înoată cu plăcere. Pisicile din Bengal au nevoie de îngrijire standard, au imunitate puternică și practic nu au boli genetice.
 7. Pisică siberiană pufoasăPisici siberiene - Aceasta este o rasă de vârstă mijlocie, cunoscută de la mijlocul secolului al XVI-lea. Aspectul lor a fost în mare parte influențat de climatul dur în care trăiau aceste animale. Siberienii au un instinct de vânătoare excelent și nu tolerează rozătoarele în casă. Dar, împreună cu restul animalelor, ei pot găsi un limbaj comun. Aceste animale iubesc copiii mici, se joacă cu ei cu bucurie și chiar arată îngrijire maternă. Dar sunt foarte atenți la oaspeți, în special la cei necunoscuți. Siberianul este o pisică foarte inteligentă, pentru că numai ea este capabilă să-și amintească numele pentru prima dată.
 8. Pisică neagră Maine Coon - mică panterăMaine Coon - o rasă de pisici originară din continentul nord-american, condițiile climatice dure din Maine, de unde provin aceste animale de companie, au avut o mare influență asupra formării acestei rase. Maine Coons este considerat meritat una dintre cele mai inteligente pisici. Aceste animale de companie sunt inteligente, au o memorie bună și o minte plină de viață. Drept urmare, sunt bine instruiți și pot memora rapid comenzile. Aceste pisici sunt prudente față de străini, dar cu abordarea corectă se vor obișnui rapid cu o persoană nouă.
 9. Pădurea norvegiană CatSkogcat sau pisica norvegiană de pădure coborât direct din pisici de pădure sălbatice. În sălbăticie, aceste animale trebuiau să devină inteligente și rezistente. În general, acestea sunt animale de companie destul de prietenoase, se pot înțelege atât cu copiii, cât și cu alte animale. Și, deși skogcat-ul este sociabil, nu-i place să stea în brațe, preferă să fie lângă proprietar. La început, acest animal este suspect de oaspeți, dar se obișnuiește repede cu oameni noi și devine destul de prietenos.
 10. Pisică adultă de rasă balinezăPisică balineză prin natură înzestrat cu o minunată amintire și stăpânește cu ușurință regulile gospodăriei. De asemenea, pisica balineză este foarte activă și jucăușă, iubește să alerge, să sară și să urce pe diverse dealuri, așa că periodic acest animal de companie trebuie plecat afară. Acest animal este foarte afectuos și puternic atașat de o persoană, așa că nu ar trebui să-l lăsați în pace mult timp, balinezul va avea de suferit. Balinezul, deși exterior arată ca o pisică siameză, are un caracter mai moale și mai flexibil, este tolerant față de copii și alte animale.

Sunt pisicile mai inteligente decât pisicile?

Cresc pisicile Maine CoonConform asigurării felintologilor, atât pisici, cât și pisici poate fi la fel de inteligent, nu există prea multe diferențe aici. Abilitățile mentale și caracterul unei pisici depind nu numai de apartenența unui individ la o anumită rasă, ci și de condițiile în care trăiește animalul de companie. De la cât timp este dedicat comunicării cu animalul de companie, cât de confortabil este în casă, modul în care animalul a fost crescut în timp ce era încă un pisoi. O pisică din orice rasă iubită și îngrijită, cu care studiază regulat încă din copilărie, își va încânta stăpânii cu inteligență și ingeniozitate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai inteligente zece rase de pisici