Cele mai bune animale de companie pentru persoanele alergice sau pisicile care nu se varsă

Se știe că prezența unei pisici în casă determină adesea dezvoltarea alergiilor la proprietar sau la membrii familiei sale. La ce fel de proprietari nu merg, pentru a nu renunța la animalul de care sunt atât de atașați! Folosesc șervețele speciale, se scaldă de mai multe ori pe săptămână și efectuează zilnic curățare umedă. Toate acestea își dau rezultatele, dar nu rezolvă problema 100%. Și de ce să depunem atât de mult efort în a cumpăra o pisică obișnuită în loc de una hipoalergenică? Deja cu ea, proprietarul care este predispus la alergii nu va avea probleme de sănătate!

Dar pisicile hipoalergenice (într-o măsură mai mică sau chiar minimă care provoacă alergii) există încă. Și acestea sunt pisici care nu se varsă.

Deci, proprietarii de animale din astfel de rase suferă cel mai puțin de alergii:

  • Sphynx canadian;
  • Peterbald;
  • Don Sphynx;
  • Devon Rex;
  • Cornish rex.

Interesant este că:

  1. Riscul de a dezvolta alergii este mai mic dacă un pisoi se află în casă. Cu vârsta, animalul de companie devine din ce în ce mai alergenic la proprietarul său..
  2. După spălare, cei mai puțini alergeni sunt reținuți în țesăturile de bumbac.
  3. Proprietarii de pisici suferă cel mai puțin de alergii. Proprietarii de pisici sunt mai expuși riscului de a dezvolta alergii.

Oaspetele Elenei Malysheva știe totul despre pisicile hipoalergenice.

Sfinx canadian

Pisicile din rasa canadiană Sphynx ocupă un loc onorabil printre pisicile hipoalergenice. La urma urmei, concentrația unui antigen proteic periculos în secrețiile transpirale salivare ale animalelor din această rasă este minimă.

La prima vedere la această creatură, se pare că este „un amator”. Dar aproape toți cei care au avut norocul să cunoască mai bine acest minunat animal se atașează de el..

Prima atingere a învelișului din lână oferă o senzație plăcută de neuitat: se pare că atingeți catifea fierbinte. Într-adevăr, temperatura corpului sfinxurilor este cu câteva grade mai mare decât de obicei la pisici..

Obsesive și neiertătoare, aceste animale nu suportă singurătatea, dar, de asemenea, nu oferă proprietarului compania lor prea intruziv.

Ce alte caracteristici diferențiază Sfinxurile canadiene printre pisicile din alte rase?

  1. Vor mânca atât ciocolată, cât și salată cu aceeași plăcere, chiar dacă ar fi lăsat.
  2. Aceste animale transpira mult. Prin urmare, covorul, unde Sfinxul canadian are obiceiul de a se odihni, își pierde foarte repede aspectul prezentabil, devine gras. Pentru a proteja mobilierul tapițat de o soartă similară, sfinxii canadieni sunt adesea scăldați și îmbrăcați în halate..

În apărarea sfinșilor, observăm că, potrivit experților, pisicile cu păr lung transpiră nu mai puțin, doar că acest lucru este mai puțin vizibil datorită hainei pufoase..

Peterbald (Sfinxul Petersburg)

Spre deosebire de Sphynxul canadian, care a devenit cunoscut lumii cu aproximativ o jumătate de secol în urmă, vârsta rasei Peterbald este de aproximativ 18 ani.

Această pisică are o dispoziție bună. Sphynx-ul din Sankt Petersburg nu este un animal al unui proprietar, este devotat în egală măsură fiecăruia dintre membrii familiei, de a cărei companie are nevoie disperată. Copiii mici pot avea încredere în animale înțelepte: nu îi jignesc pe cei mici care iau animale de companie pentru jucării vii.

Peterbald apreciază atitudinea afectuoasă față de ei înșiși, răspunzând la cuvintele prietenoase și la atingerea proprietarului. Cu toate acestea, în acele momente rare în care Sfinxurile din Petersburg nu au chef, pot să-l oblige pe cineva să ia în calcul.

Îngrijirea hainei acestor pisici implică ștergerea zilnică cu șervețele umede și scăldatul o dată pe săptămână..

Don Sphynx

Mândria crescătorilor ruși este Pisicile Donskoy Sphynx - la fel de afectuos ca și alți sfinxuri, dar mult mai solicitant. Se ofensează din lipsa de atenție față de ei înșiși, dar nu se răzbună niciodată.

Îngrijirea pentru Donskoy este la fel ca pentru canadian și pentru Petersburg: rufele și scăldatul sunt binevenite, nu este permisă întreținerea în aer liber.

Don Sphynxes are un apetit excelent, sunt termofile și nu au deloc miros.

Devon rex

Spre deosebire de sfinxuri, Devon Rexes are lână. Doar foarte scurt, moale și cret.

Devon Rex poate sări foarte sus. Conform activității de comportament, aceste creaturi seamănă cu maimuțele. Dulapuri, rafturi înalte, mezaninuri, mansarde sunt locurile preferate pentru jocurile lor. Le place să se târască în colțuri strânse..

Devon Rexes poate sări brusc pe gazdă pentru a se cuibări pe umerii lui. Chiar și adulții acestei rase sunt jucăuși și activi..

Devon Rexes este ușor de antrenat și de antrenat în abilități de manipulare. În acest sens, sunt foarte asemănătoare cu câinii..

Cornish Rex

Textura hainei acestor pisici cu părul scurt seamănă cu blana de astrahan. Cornisul Rexes se distinge printr-o sănătate excelentă și o anumită gălăgie. Dacă dieta lor nu este monitorizată, se pot îngrașa..

Aceste creaturi sunt prietenoase și curioase, agile și săritoare. Fiind excelenți tovarăși, Cornish Rexes reacționează dureros la neatenția proprietarilor lor.

Părul scurt al Cornish Rex nu poate absorbi secrețiile pielii. Prin urmare, pisicile din această rasă, precum sfinxii, ar trebui să fie scăldate destul de des..

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Video "Este posibil să depășești alergiile fără a scăpa de pisică?"

Doctorul Komarovsky oferă sfaturi persoanelor alergice care iubesc pisicile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai bune animale de companie pentru persoanele alergice sau pisicile care nu se varsă