Sphynx canadian: farmec pur

Pisica mea nu este ca altele:
Pliuri moi și piele delicată.
Mângâind-o pe lateral și pe spate,
Și ridurile sunt înghesuite sub mână.
Nu există păr de pisică,
Dar pentru ea nu este deloc o dramă.
Toate piele de căprioară, fierbinte și rezistentă,
Noaptea ne vom îmbrățișa cu tandrețe.
Pisica își bagă fața în palmă -
Tu ești stăpânul meu, mărește pisica ta!
Urechile sunt uriașe în alertă
Poate că nu este deja o pisică ...
Autor Sergey Afonkin
Animalele fără blană au existat din cele mai vechi timpuri. Aztecii considerau pisicile fără păr sacre și le tratau cu profund respect. Lipsa părului nu este un capriciu al geneticienilor extravaganti. Sfinxul canadian nu este rezultatul unor experimente teribile. În plus, el nu este singur: șoareci cheli, șobolani, iepuri, câini și chiar maimuțe sunt un fenomen rar, dar nu exclusiv, care apare în habitatul natural al acestor animale..

Referință istorică

Din întâmplare sau din capriciul unei minți superioare, goi s-au născut și se nasc din pisici „de lână” în toate țările în care aceste animale sunt răspândite. În 1966, în Ontario, un astfel de bebeluș a apărut în așternutul unei nobile de rasă. Pisicuța extraordinară l-a inspirat pe proprietar să creeze o nouă rasă. O altă linie de sfinxuri se întoarce la pisica Epidermis, care s-a născut în Minnesota în 1975. A treia surpriză sub forma a două adorabile pisici goale îi aștepta pe iubitorii acestei rase la Toronto, la sfârșitul anilor șaptezeci. Aceste patru pisici au fost începutul începuturilor.
Pentru a evita împerecherea strâns legată și pentru a îmbunătăți tipul, sângele altor rase, în special Devon Rex, a fost amestecat cu ele. Sphynxul I-canadian este astăzi cea mai comună rasă de pisici fără păr. Sunt recunoscuți în întreaga lume și sunt suficient de populari pentru o astfel de rasă extravagantă..

Aspect

Rasa a primit prefixul „sfinx” pentru asemănarea reprezentanților săi cu monumentul cu același nume. Și canadienii își respectă pe deplin numele: puternic, musculos, cu oase bine dezvoltate și un cap elegant, pisicile uimesc până la capăt cu frumusețea lor. El nu ar trebui să fie subțire și fără greutate - acestea sunt animale grele, masive. Cu toate acestea, este de dorit un contur moale..
Principalul lucru care atrage atenția este absența aproape completă a părului. Deliciul, șocul, dezgustul - orice, dar nu indiferența! Pielea goală poate speria, poate vă place sau nu, dar publicul cu siguranță nu va rămâne fără emoții. Atingerea sfinxului distruge mitul conform căruia aceste pisici sunt lipicioase și alunecoase. Pielea unui canadian poate fi catifelată, ca o piersică sau un satin copt, precum nectarina suculentă, dar în ambele cazuri provoacă doar senzații plăcute..
Primul tip de piele este cel mai delicat velur sau piersică, - puf milimetric pe tot corpul. Nectarina este o piele netedă, complet fără păr, la fel de fragedă ca a unui bebeluș. Pielea Sfinxului canadian este destul de groasă, nu pergament. Pliurile fermecătoare acoperă complet corpul pisoiului, dar o pisică adultă are „riduri” doar pe cap, gât și picioare.
Punctul culminant al rasei este urechile lor mari și largi la bază, care dau armonie aspectului exterior al creaturilor nepământene. Ochii canadienilor sunt comparați cu lămâia și seamănă într-adevăr cu această formă citrică. Culoarea ochilor poate fi oricare, dar este de dorit ca aceasta să fie în armonie cu culoarea pielii, care poate fi și de orice nuanță..
Aceste pisici „știu” să facă plajă. Puțină rază de soare, iar culoarea va fi mai intensă, saturată. Dar este important să ne amintim că pisicile fără păr se supraîncălzesc rapid și nu pot tolera schimbări bruște de temperatură..

Caracter

Pisicile fără păr sunt adesea denumite bărbați mici. Dar nu numai lipsa protecției naturale împotriva capriciilor vremii face ca oamenii și pisicile fără păr să fie similare: caracterul sfinxului este similar cu cel al unui copil, activ și curios, neliniștit și omniprezent. Pisicuțele sunt capabile să alerge ore în șir, să urce, să caute și să se ascundă, să galopeze și să vâneze. Copiii sunt atât de activi încât proprietarul își va cheltui mai degrabă toată rezerva de energie decât pisoiul se va sătura să exploreze această lume.
Sfinxurile canadiene sunt bune și bune. Converg cu ușurință cu alte animale de companie, le place să petreacă timp în compania copiilor mobili, dar îngrijite..
După ce s-au maturizat, ei dobândesc o aură de mister și o oarecare vanitate. Nu sunt mai puțin curioși și activi, dar nu atât de enervanți. Sfinxul nu va cere atenție cu strigăte puternice. Ar prefera să se ocupe de ceva interesant în timp ce așteaptă un minut când proprietarul se poate distrage și se poate juca.

Întreținere și îngrijire

Aceste pisici sunt pasionate de urcarea în cele mai neașteptate locuri. Proprietarul trebuie să aranjeze spațiul în așa fel încât animalul de companie să poată oferi energie: complexe de joacă ridicate, rafturi pe mai multe niveluri, hamace, trepte.
Pentru a evita problemele dermatologice, animalul de companie ar trebui să facă o baie la fiecare două până la două săptămâni. După scăldat, trebuie să îndepărtați ceara cu un tampon de tifon înmuiat în apă caldă. Urechile canadienilor sunt mari și fără păr, ceea ce contribuie la acumularea de sulf. Nu este dăunător sănătății, dar pare inestetic.
Uneori pielea „se usucă”, devine puțin aspră și nu la fel de moale ca de obicei. Vinovatul poate fi radiatoare sau plajă prelungită. Pentru a restabili elasticitatea pielii, trebuie să aplicați o cremă hidratantă ușoară pe mâini și apoi să mângâiați pisica..

Sănătate

Rasa este considerată centenară și, în general, sănătoasă. Sunt predispuși la unele boli genetice, dar nu mai mult decât alte pisici..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sphynx canadian: farmec pur