Sphynx canadian - descrierea rasei de pisici

Sfinx canadianPentru mulți oameni, cuvântul „sfinx” evocă asocieri asociate cu istoria Egiptului antic sau cu momente mistice și magice. Tocmai aceleași asociații pe care o rase atât de minunate de pisici cu același nume le evocă la oameni. Această rasă a absorbit un aspect atent, liniile moi vii ale corpului, armonia și magia, uneori putem spune chiar că aceste pisici au venit pe pământul nostru de pe o planetă complet diferită.

Aspectul specific al animalelor provoacă diverse reacții la oameni, cineva le admiră aspectul neobișnuit și cineva le consideră necondiționat o creație inacceptabilă, dar este important pentru toată lumea să rețină că aceste pisici și-au câștigat popularitatea tocmai datorită excentricității și aspectului lor excentric..

Acest articol va explica în detaliu despre rasa canadiană Sphynx, va oferi o descriere a naturii acestor pisici și a trăsăturilor îngrijirii acestor creaturi neobișnuite.

Descrierea sfinxurilor canadiene

Caracteristicile rasei de pisiciÎn plus față de corpul fără păr, o caracteristică a acestei rase este considerată a fi o expresie, care amintește de manifestările magnetismului, un aspect, cu un mod incredibil de a privi direct în ochii unei persoane. Rasa canadiană Sphynx câștigă recunoaștere în întreaga lume de peste patruzeci de ani. Fără alte explicații, se observă că aceste pisici sunt complet diferite de ceilalți frați ai lor.. Cu toate acestea, există o serie de standarde recunoscute, prin care poți recunoaște Sfinxul canadian.

Corpul Sfinxului canadian are linii corporale moi, neapărat fără îndoiri unghiulare și drepte, cu forme convexe, rotunjite. Corpul animalului se transformă ușor într-o coadă lungă, netedă și flexibilă, care este într-o stare pliată. Speranța de viață a acestei rase nu diferă de alte pisici, dar în același timp există cazuri în care reprezentanții acestei rase interesante au trăit până la treizeci de ani.

Sfinxurile au un corp foarte fierbinte, atunci când atingi animalul, există dorința de a nu-i da drumul, de a arăta afecțiune și grijă. Astăzi, Sphynxes canadian este considerat cel mai chel în comparație cu reprezentanții din Petersburg și Don Sphynxes. Este demn de remarcat faptul că la Petersburg și Don Sfinx este permisă prezența unei cantități mici de păr pe piele, ceea ce nu se poate spune despre Sfinxurile canadiene.

Genetica pisicilor

Este demn de remarcat faptul că lipsa de păr cauzată de o mutație a sfinxilor este un proces recesiv, ceea ce înseamnă că într-o stare heterozigotă, gena responsabilă de căderea părului din această rasă nu se poate manifesta absolut fenotipic. Semnul lipsei părului apare doar în starea homozigotă, când pisica posedă simultan un set dublu al genei responsabile de căderea părului. Denumirea științifică pentru această genă este hr.

Adevăratul, sfinxul homozigot canadian de rasă trebuie să aibă neapărat o piele groasă din momentul nașterii pisoiului. Pe pielea pisoilor, falduri distincte care acoperă întregul corp al animalului în primele luni de viață.

Caracteristici ale structurii corpului Sfinxurilor canadiene

Descrierea pisicii SphynxÎn medie, un individ adult ajunge la trei kilograme și jumătate până la șase kilograme, în timp ce masculii cântăresc întotdeauna mai mult decât femelele. Din punct de vedere vizual, reprezentanții acestei rase par a fi foarte miniaturali, dar dimensiunea este pe deplin compensată de aspectul original al animalului. Un Sphynx real, pur ras, este grația și eleganța. Este important să subliniem că, pe lângă toată originalitatea lor, Sfinxurile canadiene au o formă neobișnuită a burții, care seamănă cu o pere.

Labe de pisici din această rasă sunt de lungime medie, cu picioarele posterioare puțin mai lungi decât partea din față. Acest fizic determină grațiunea și eleganța mersului animalului. Mulți crescători observă că labele sfinxurilor în aspectul lor, datorită degetelor specifice lungi și mobile, seamănă cu mâinile copiilor.

Pe un cap mic în formă de pană există tampoane pronunțate de vibrissa. Cu o îndoire netedă, capul trece într-un gât muscular, scurt. Trebuie remarcat faptul că, în ciuda prezenței plăcuțelor vibris, această rasă nu are deloc mustăți. Barbia Sfinxului canadian este puternică și formează în mod necesar o linie perpendiculară cu buza superioară. Nasul reprezentanților acestei rase este drept, urechile sunt largi și mari, cu o rotunjire netedă la capete..

După cum sa menționat mai devreme, ochii sunt considerați o caracteristică a acestei rase. Sunt destul de mari, în formă de migdale.. Cel mai adesea în natură există sfinxuri canadiene cu ochi verzi. Privirea este foarte atentă și emoționantă, privind în ochii unei persoane, sfinxul pare să înțeleagă tot ce se întâmplă și simte starea sufletească a unei persoane.

Sfinxurile au un număr mare de pliuri pe corp, iar cu cât o pisică are mai multe pliuri, cu atât mai bine pentru el, deoarece acest lucru înseamnă că a fost capabil să obțină toate genele necesare de la strămoși. Dar dacă nu există pliuri pe corpul pisicii sau sunt foarte puține dintre ele, acest lucru sugerează că individul este considerat un reprezentant inferior al acestei rase..

Piele Sphynx este catifelată, care poate fi comparată cu atingerea unei suprafețe din piele de căprioară. Culori mai comune sunt considerate culorile piebald și albe ale pielii.

Culori Sphynx

Această rasă are următoarele tipuri de culori:

 • negrul;
 • liliac;
 • ciocolată (de la lapte la negru);
 • roșu;
 • alb;
 • tortie (o combinație de pete în cantitate de două culori);
 • tabinet;
 • punct de culoare.

Natura sfinxului canadian

Descrierea rasei canadiene SphynxO caracteristică importantă a acestor animale este că, după o comunicare pe termen lung cu ei, devine clar că aceste creaturi nu sunt feline. Afecțiunea lor se exprimă într-o dispoziție pașnică, o natură bună și o atitudine absolut adecvată față de alte animale care trăiesc pe același teritoriu. Aceste pisici nu se tem absolut de câini, ci, dimpotrivă, manifestă curiozitate față de ele și încearcă să le cunoască mai bine.. Și, de asemenea, mulți crescători iar oamenii cu experiență cu animale confirmă faptul că pisicile canadiene sunt antrenabile. Acest fapt confirmă încă o dată ingeniozitatea și abilitățile lor mentale..

Este important de reținut, în ciuda faptului că Sfinxurile canadiene sunt percepute pur și simplu ca un animal de companie, sunt educatori excelenți și pot influența cu ușurință formarea personalității copiilor mici.. Mai mult, sfinxii complet incapabil să se simtă gelos pe alte animale sau copii. Aceste pisici sunt foarte răbdătoare, atente și capabile să suporte toate farsele copiilor..

Sfinxurile canadiene, la fel ca multe alte pisici, în ciuda faptului că tratează bine toți membrii familiei, aleg un proprietar pentru ei, cu care își petrec cea mai mare parte a timpului liber. În plus, se întâmplă ca printre oaspeții obișnuiți, sfinxul să poată alege și o persoană dragă, în timp ce este dificil să spui pe ce se bazează alegerea lor..

Înnebunește-l pe unul sau este foarte dificil să înfuriezi un canadian, deoarece sunt incredibil de pașnici și prietenoși, calmul lor poate fi invidiat, datorită acestui fapt sunt gata să înconjoare membrii familiei cu dragoste și afecțiune discretă.

Oamenii cărora nu le plac sfinxii pot susține că sunt creaturi agresive, dar acest lucru este complet greșit, iar astfel de concluzii se pot baza doar pe o reprezentare vizuală a acestor animale. Dar de multe ori astfel de oameni, după o oră petrecută cu aceste creaturi minunate, și-au dat seama că s-au înșelat.

Cum să hrănești un Sphynx canadianSfinxurile canadiene nu mușcă și rareori se scarpină, pot face acest lucru doar în joc. Influența psihicul pisicii poate trăi numai în condiții stresante constante care irită psihicul animalului. Dacă o pisică și o pisică din această rasă sunt abuzate în mod constant, atunci instinctul lor natural este declanșat și încep să-și folosească ghearele și dinții ca instrument de protecție. În același timp, pisicile înțeleg perfect când sunt jucate și când încearcă să le facă rău sau sunt tratate cu cruzime..

Numai calitățile de bunăvoință sunt inerente caracterului canadienilor și nu știu ce este răzbunarea sau răul, sunt complet supărate, chiar și după pedeapsă. Reprezentanții acestei rase au cel mai greu timp să rămână singuri mult timp, prin urmare, atunci când plecați, nu ar trebui să îi lăsați singuri închiși într-un apartament., și cel mai bun dintre toate temporar mutați animalul la prieteni sau rude. Este demn de remarcat faptul că canadienii sunt animale foarte artistice, astfel încât reprezentanții acestei rase sunt adesea invitați la diferite împușcături pentru o fotografie sau un film..

Sensibilitatea bolii

Dintre soiuri această rasă poate avea următoarele boli:

 • acnee;
 • dermatită;
 • vasculită;
 • subdezvoltarea timusului;
 • hiperplazie gingivală;
 • hiperplazia mamelonului;
 • volvulusul pleoapelor (o boală congenitală destul de rară).

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sphynx canadian - descrierea rasei de pisici