Tratamentul cistitei la pisici cu furagină

Pisicile, ca și oamenii, suferă adesea de cistită. O boală infecțioasă dă animalului senzații dureroase, pisicile merg adesea la litiera de gunoi. În prezența factorilor predispozanți, alte patologii se pot alătura procesului inflamator, ceea ce duce la complicații mai grave. Pentru tratamentul cistitei, medicii veterinari recomandă utilizarea Furagin pentru pisici.

Când se tratează cistita la pisici cu Furagin, se observă o doză ușor diferită de cea la om. Caracteristicile recepției sunt, de asemenea, diferite.

Furagin este disponibil sub formă de pulbere galben-portocalie fin cristalină, ușor solubilă, sub formă de tablete, unguente și supozitoare. Este utilizat pentru inflamația severă a tractului urinar la un animal. De asemenea, medicamentul este utilizat în chirurgie pentru tratamentul suprafeței plăgii sub formă de loțiuni, tampoane, comprese, bandaje.

Furagin este eficient în tratamentul și prevenirea unor astfel de boli:

  • flegmon;
  • abcese;
  • osteomielită;
  • arsuri;
  • fierbe.

Medicamentul promovează vindecarea rapidă a rănilor, ameliorând simptomele durerii și reducând activitatea procesului inflamator. Furagin are cea mai mică toxicitate dintre toate medicamentele din grupul nitrofuran, prin urmare, efectele secundare după administrarea acestuia sunt ușoare.

Precauții

Se poate da Furagin unei pisici? Comprimatele Furagin pot fi utilizate pentru o pisică bolnavă, dar există și o formă injectabilă a medicamentului pentru injectarea soluției sub piele. Injecțiile Furagin sunt mai ușor tolerate de animale, iar tratamentul este mult mai ușor..

Un agent antimicrobian este cel mai adesea prescris pentru pisicile cu incontinență urinară evidentă în caz de progresie a cistitei acute. Proprietarul ar trebui să depună toate eforturile pentru a opri rapid atacul și pentru a preveni răspândirea infecției prin tractul urinar..

Furagin nu este recomandat pisicilor gravide și animalelor de companie în timpul alăptării. De asemenea, este interzisă utilizarea medicamentului pentru animalele de companie cu boli hepatice diagnosticate. Furagin este format din componente sintetice care pun o sarcină semnificativă asupra sistemelor interne și a organelor individuale. Dacă, în prezența avertismentelor descrise, medicul veterinar prescrie Furagin pentru pisică, trebuie să reducă cu siguranță doza zilnică pentru a preveni intoxicația corpului pisicii bolnave..

Dozajul medicamentului

Cantitatea zilnică de Furagin pentru pisici este prescrisă de medicul veterinar individual și depinde de greutatea animalului de companie. Doza medie de Furagin pentru pisici constă în 2-3 comprimate pe zi. Injecțiile se efectuează în condiții staționare. Doza de injecție este, de asemenea, determinată individual pentru fiecare pisică..

Cursul tratamentului nu depășește șapte zile. Dacă terapia este întârziată pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci poate apărea intoxicația totală a corpului felin cu simptome nedorite. În caz de ineficiență a terapiei intensive cu Furagin, medicul veterinar va prescrie un analog de droguri mai puternic.

Instrucțiunile pentru medicament descriu în detaliu că Furagin poate fi combinat cu alte medicamente. Medicul curant poate prescrie o terapie complexă pentru cistită și incontinență urinară evidentă pentru o pisică bolnavă. De exemplu, pentru a obține un efect mai mare al tratamentului, administrarea Furagin poate fi suplimentată cu utilizarea complexelor de vitamine. Această metodă de tratament va salva pisica de orice consecințe negative.. Dacă Furagin este combinat cu antibiotice pentru o pisică cu cistită, atunci este posibil să aduceți o pisică bolnavă la intoxicații alimentare cu simptome severe.

Medicamentul pătrunde bine în țesuturile organelor. După câteva ore, concentrația sa în corp atinge apogeul și apoi începe treptat să fie excretată din corp. Furagina este excretată în principal prin rinichi, o parte din medicament este excretată împreună cu fecalele. După 42 de ore, substanța din urină nu mai este detectată.

O persoană care a luat vreodată Furagin ar trebui să-și amintească că doza umană pentru o pisică bolnavă este periculoasă. Dacă aveți întrebări despre doza și regimul de tratament, este mai bine să contactați medicul veterinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tratamentul cistitei la pisici cu furagină