Simptomele cistitei la câini și tratamentul cu antibiotice la domiciliu

Simptomele cistitei la câini și tratamentul cu antibiotice la domiciliu

În acest articol, voi vorbi despre cistita la câini și pisici. Voi descrie cauzele bolii, simptomele acesteia, tratamentul la domiciliu, precum și măsurile de prevenire a bolii.

Descrierea bolii cistita

Câinii sunt supuși acelorași boli ca și pisică atât oamenii, cât și cistita sunt una dintre aceste boli.

Cistita este un proces inflamator care apare în vezică. Adesea, proprietarii de animale de companie nici măcar nu sunt conștienți de evoluția bolii în corpul prietenului lor credincios.

Inflamația începe să se dezvolte după ce bacteriile intră în vezică în mod descendent sau ascendent. Medicii veterinari ascendenți numesc intrarea agenților patogeni din uretra. Și animalul de companie poate urina cu durere și crampe. Intrarea în aval este pătrunderea bacteriilor din alte organe, caz în care este necesar să se trateze rapid nu numai cistita, ci și cauzele acesteia.

Simptomele cistitei la câini și tratamentul cu antibiotice la domiciliu
În majoritatea cazurilor, cistita se dezvoltă datorită activității microorganismelor patogene.

Inflamația vezicii urinare

Datorită diferenței în structura sistemului genito-urinar, femelele sunt mai susceptibile la cistită decât bărbații. Uretra largă și scurtă, poziția sa apropiată în raport cu anusul, contribuie la pătrunderea aproape nestingherită a bacteriilor în organism. În plus, sexul frumos la câini este adesea expus unor astfel de afecțiuni feminine ca o încălcare a microflorei interne - vaginită sau metrită.

Cauzele cistitei la câini

Când inflamația este detectată la animalul lor de companie, proprietarii se întreabă adesea - de unde a apărut această afecțiune??

Mai jos sunt cele mai frecvente motive:

 1. Infecții la rece și hipotermie. Aproape toți câinii adoră să se jefuiască în aer curat, indiferent de condițiile meteorologice, în timp ce vremea rece și slushy este cel mai bun moment pentru a obține hipotermie. Același lucru se poate spune despre înotul în apă deschisă la temperaturi scăzute ale aerului..
 2. Infecții aduse în vezică (E. coli, streptococ, stafilococ, candidoză, chlamydia). Microflora patogenă intră în vezică în două moduri principale - prin uretra și cu flux limfatic.
 3. Complicații după afecțiunile anterioare ale rinichilor și ale tractului urinar.
 4. Deteriorarea paraziților sistemului genito-urinar.
 5. Nutriție necorespunzătoare și lipsă de activitate la animal.
 6. Tranziția inflamației de la organele vecine.
Simptomele cistitei la câini și tratamentul cu antibiotice la domiciliu
Nu permiteți câinelui să facă hipotermie, mai ales iarna, aranjând plimbări lungi

Semne și simptome ale bolii

Adesea, boala la adulți și pui dispare fără simptome pronunțate și, ca urmare, devine cronică.

În formă acută, este imposibil să nu observați semnele sale.

Unele simptome ale inflamației sunt inerente altor boli, deci numai un medic veterinar poate stabili un diagnostic precis.

Semnele includ:

 • dorință frecventă de a urina, incontinență urinară;
 • senzație constantă de sete la câine;
 • animalul de companie plânge de disconfort în timpul urinării;
 • este posibilă apariția descărcării de la organele genitale cu un amestec de puroi sau sânge;
 • în procesul de urinare, câinele nu ridică laba, ci se așează;
 • câinele nu permite să-și atingă burta;
 • mirosul urinei se schimbă;
 • în forma acută de cistită, temperatura crește, apar greață și vărsături.
De asemenea, trebuie să fii atent la comportamentul animalului. Câinele poate deveni inutil agresiv sau, dimpotrivă, letargic.
Simptomele cistitei la câini și tratamentul cu antibiotice la domiciliu
În cazul cistitei, comportamentul la mers se schimbă: femela se așează adesea, iar masculul își ridică laba în același timp

Tratamentul la domiciliu cu medicamente

Pentru a stabili un diagnostic precis, proprietarul trebuie să solicite ajutor de la un medic veterinar. La diagnosticarea cistitei, medicul efectuează o serie de studii: analize de laborator ale urinei și frotiului, examinare cu ultrasunete și, în unele cazuri, fluoroscopie.

Autotratamentul este strict interzis..

Simptomele cistitei sunt similare cu simptomele altor boli periculoase la animalele de companie, până la tumorile maligne.

Chiar înainte de sfârșitul examinării complete a animalului de companie, medicul veterinar prescrie medicamente care neutralizează simptomele bolii. Dacă sângele este prezent în urină, se recomandă medicamente hemostatice. Analgezicele și antispastice sunt utilizate împotriva durerii..

Când se pune un diagnostic precis și se identifică cauza bolii, se prescrie o gamă completă de măsuri terapeutice.

În prezența unei infecții, este necesar să beți un curs de antibiotice în combinație cu sorbanți pentru a nu dăuna microflorei intestinale. Recomandă furadonină, furagină, a cărei doză este determinată de medicul veterinar. În cazurile în care infecția a intrat în vezică în jos, cauza principală a bolii este identificată și tratată - viermi, gingie și afecțiuni dentare, pielonefrită, boala urolitiaza.

În plus față de terapia medicamentoasă, este uneori necesară spălarea vezicii urinare pentru a elimina resturile de sânge, puroi, mucus din cavitatea sa.

Simptomele cistitei la câini și tratamentul cu antibiotice la domiciliu
Furadonină pentru cistită

Îngrijirea unui animal bolnav

Un prieten bolnav cu patru picioare trebuie odihnit. Aranjați pentru el un loc de dormit cald, departe de curenți.

Animalul are nevoie de multă băutură și alimente sănătoase, prin urmare, alimentele dietetice trebuie introduse în dietă..

Alimentele picante, grase, prăjite, greu digerabile, alimentele uscate trebuie excluse.

Măsuri preventive

Ca orice boală, cistita este mai bine prevenită decât tratată. Prin urmare, pentru prevenirea acestuia, este necesar să respectați câteva reguli: să monitorizați curățenia animalului, să îl protejați de hipotermie, să hrăniți animalul cu hrană echilibrată și să beți apă curată, să vizitați regulat medicul veterinar în scopuri preventive.

Când sunt detectate primele simptome ale cistitei, proprietarul trebuie să solicite sfatul unei clinici veterinare pentru a evita posibilele complicații și trecerea bolii la o formă cronică.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Simptomele cistitei la câini și tratamentul cu antibiotice la domiciliu