Furinaid pentru pisici

Furinaidul este un medicament utilizat pentru prevenirea și tratarea bolilor sistemului genito-urinar la pisici. Medicamentul dezvoltat de firma irlandeză TPM este extrem de eficient și este popular printre medicii veterinari. Datorită formulei sale sigure, poate fi utilizat pentru o perioadă lungă de timp, fără riscul de efecte secundare sau alte probleme de sănătate.

Furinaid pentru pisici

Nu sunt necesare condiții speciale pentru păstrarea medicamentului. Este suficient să plasați sticla de gel într-un loc uscat, departe de lumina soarelui. Și, deși medicamentul este considerat sigur, acesta trebuie totuși păstrat departe de alimentele și furajele destinate animalelor de companie. Temperatura aerului trebuie să fie cuprinsă între 5 și 25˚С. Nu lăsați gelul să înghețe, deoarece acest lucru poate duce la pierderea proprietăților sale medicinale..

Acțiune și caracteristici

Datorită hipotermiei, malnutriției și din alte motive, patologiile urologice se găsesc adesea la pisici și pisici. De obicei, bolile sunt însoțite de senzații dureroase, probleme cu urinarea și alte simptome neplăcute. Acest lucru necesită un tratament lung și complex, dar Furinaid este capabil să accelereze semnificativ recuperarea animalului de companie..

Compoziția medicamentului include N-acetiglucozamină. Această substanță face parte din celulele care formează un strat protector în vezică. Acesta servește ca un fel de „material de construcție” sau fundație pentru formarea de celule noi. Odată cu aportul regulat de substanță în organism, procesele de regenerare sunt accelerate, ca urmare a cărei mucoasă a vezicii urinare este restabilită. În timpul procesului inflamator, stratul protector al acestui organ este deteriorat, țesuturile devin susceptibile la efectele factorilor iritanți, ceea ce implică durere și alte simptome. Odată cu refacerea membranei mucoase, dispar și simptomele neplăcute ale patologiilor sistemului genito-urinar..

Pisică în tavă

Deoarece N-acetiglucozamina se prezintă sub formă de gel, este absorbită rapid în tractul gastro-intestinal. În corpul animalului, acesta interacționează cu acidul hialuronic, care este prezent în epiteliu și în alte țesuturi. Substanța este bine tolerată de animale de companie, nu creează dependență și nu are un efect toxic negativ.

Când se aplică

Conform instrucțiunilor de utilizare, Furinaid este utilizat pentru pisici pentru tratarea următoarelor boli:

 • cistita;
 • boli infecțioase ale tractului genito-urinar;
 • urolitiaza;
 • sindrom urologic;
 • alte patologii urologice.

Notă! Medicamentul poate fi utilizat pentru a trata cistita idiopatică. Particularitatea acestei boli este că procesul inflamator are loc pe fondul șocurilor nervoase și al influenței altor factori externi.

Pisica în stres

De obicei, medicamentul este utilizat în combinație cu alte medicamente. Acestea pot fi medicamente antibacteriene sau antivirale, medicamente care acționează pentru ameliorarea simptomelor. Furinaidul poate fi folosit și pentru prevenire. Utilizarea acestuia este deosebit de importantă pentru animalele care au avut anterior probleme cu sistemul genito-urinar, precum și pentru animalele de companie în vârstă.

Cum se aplică

Gelul furinaid se administrează zilnic cu alimente. Îl puteți adăuga la orice delicatete pe care animalul o iubește. Dacă medicamentul este utilizat în scop profilactic pentru mai multe animale, fiecărui animal de companie trebuie să i se administreze medicamentul separat, dozând cu precizie cantitatea de gel.

Doza de medicament este calculată simplu:

 1. În primele 2 săptămâni, doza zilnică de gel este de 2,5 ml (două apăsări pe dozator). Doza nu depinde de greutatea sau vârsta animalului.
 2. După ameliorarea simptomelor acute ale bolii, după 14 zile, doza se reduce la jumătate. Pentru a asigura un efect pe termen lung de la utilizarea medicamentului, acesta se administrează animalului de companie încă 14 zile, 1,25 ml pe zi..

Dacă o pisică sau o pisică refuză să se hrănească cu un gel, este permis să dea medicamentul cu forța, dar acest lucru creează dificultăți suplimentare pentru proprietari. Pentru aceasta, se poate folosi o lingură mică sau o seringă fără ac..

Pisica refuză să mănânce

Notă! Atunci când folosește Furinaid, animalul de companie trebuie să aibă acces constant la apă potabilă curată. Sub acțiunea medicamentului, animalul are o senzație constantă de sete. Deshidratarea poate apărea dacă animalul dvs. de companie nu își satisface nevoile de apă..

Care sunt restricțiile?

Furinade este un produs sigur pentru animale care nu are contraindicații. Puteți să-l dați animalelor de companie de diferite vârste, inclusiv animalelor vechi care pot avea probleme de sănătate.

Pisică bătrână

Gelul este bine tolerat de pisici și pisici de rase diferite, deci poate fi utilizat fără restricții, deși dozele recomandate trebuie totuși respectate. Refuzul de utilizare este necesar numai dacă animalul are o intoleranță la componente. Deși în practică acest lucru este extrem de rar.

Avantaje și dezavantaje

Principalele avantaje ale Furinaid includ următoarele:

 1. Poate fi utilizat pentru tratamentul și prevenirea bolilor urologice.
 2. Se combină cu diverse medicamente și furaje.
 3. Diferă în ceea ce privește eficiența. Proprietarii și medicii veterinari observă că rezultatele cererii sunt vizibile după câteva zile.
 4. Nu are restricții de utilizare și poate fi utilizat pentru animale indiferent de vârsta, rasa și greutatea lor.
 5. Nu provoacă efecte secundare și este bine tolerat de animale.

Furinaidul nu este un panaceu, ci un bun suport pentru corpul animalului în caz de boli urologice. Formula medicamentului este dezvoltată luând în considerare caracteristicile corpului pisicilor, mecanismul de apariție a bolilor urologice și alți factori importanți.

Pisică

Dezavantajele includ durata cursului. Când animalul mănâncă în mod independent gelul împreună cu mâncarea, atunci aceasta nu este o problemă, dar aceasta este o chestiune complet diferită dacă trebuie să forțați medicamentul să fie împins. La cumpărare pot apărea dificultăți. Este posibil să cumpărați Furinaid pentru pisici din Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe mari, dar în orașele mici este adesea absent.

Costul

Prețul unei sticle de 150 ml Furinade este de 1200-2000 ruble. Răspândirea costurilor este foarte mare, nu numai în diferite regiuni, ci și în diferite farmacii. O sticlă este suficientă pentru trei cure complete.

Recenzii proprietarului

Marina, proprietarul unei pisici albastre rusești:

„Ni s-a prescris Furinaid pentru tratamentul cistitei în combinație cu alte medicamente. Găsirea gelului în farmacii s-a dovedit a fi o sarcină descurajantă. A trebuit să sun la toate farmaciile. Prețul este foarte ridicat și eficacitatea este dificil de judecat. Faptul este că pisica noastră a refuzat categoric să mănânce alimente cu gel. A trebuit să forțez drogul în el. Nu a mers întotdeauna. Am vindecat cu succes cistita, dar nu există nici un merit al Furinaidului în acest sens ".

Catherine, amanta pisicii persane:

„Ni s-a prescris acest aditiv pentru hrana pentru tratamentul cistitei în frumusețea noastră. Producătorul scrie că pisicile mănâncă ele însele gelul, dar nu este cazul. Pufosul nostru mirosea imediat un miros care nu-i plăcea. Chiar și încercările de a ascunde gelul adânc în furaj nu au avut succes. Timp de câteva săptămâni l-au împins cu forța în pisică și apoi i-au cerut medicului să corecteze tratamentul. ".

Galina, proprietarul unei pisici de 10 ani:

„Tratamentul cistitei idiopatice a devenit un adevărat chin pentru noi. Tratamentul a dat rezultate temporare, dar la sfârșitul cursului boala a revenit. Odată ce o cunoștință, o doamnă pisică inveterată, a vorbit despre Furinade și a sfătuit-o să încerce să o aplice unei pisici. Deoarece remediul nu are contraindicații, au început să-l caute în farmacie. S-a dovedit a nu fi o sarcină ușoară, majoritatea farmaciilor nici nu auziseră de un astfel de remediu, dar am reușit totuși să-l găsim. Pisica a mâncat medicamentul fără probleme (amestecat cu conserve), după o săptămână starea ei s-a ameliorat. Acum îl luăm periodic pentru prevenire ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Vladimir, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Furinaidul este un bun aditiv pentru hrana animalelor. În cazul bolilor urologice, pe care pisicile și pisicile le întâlnesc adesea, este un suport excelent pentru organism. Nu poate vindeca boala, dar poate accelera acest proces. Principalul dezavantaj este că este foarte dificil să-l găsești în farmacii. ".

Tamara, medic veterinar cu 12 ani de experiență:

„Consider că cumpărarea Furinaid este o risipă inutilă de bani. Vorbirea despre eficacitatea sa este, în opinia mea, exagerată. În plus, am auzit în repetate rânduri de la proprietari că animalele refuză să mănânce voluntar gelul. Cumpărați sau nu cumpărați, depinde de voi. Cu siguranță nu va fi rău produsului, dar eficacitatea este pusă la îndoială ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Furinaid pentru pisici