Utilizarea monural la pisicile cu cistită

Cistita este o boală destul de frecventă la pisici și câini. Aceasta este o inflamație a vezicii urinare. Atât adulții, cât și pisoii sunt bolnavi de ea. Dar la pisici, datorită caracteristicilor structurale ale sistemului genito-urinar, cistita este mai frecventă. Monural pentru pisici este utilizat pentru tratament.

La pisici, uretra este largă, iar la pisici este lungă, se îndoaie și se îngustează. Din acest motiv, pisicile dezvoltă dopuri de sare care împiedică excreția urinei. Pisicile castrate sunt mai susceptibile de a avea cistită decât pisicile necastrate. La pisicile castrate, sângele stagnează în organele genitale, ceea ce duce la umflături. Edemul provoacă spasme, stagnarea urinei, pierderea de sare. Apoi se dezvoltă în inflamație cronică a vezicii urinare. Este foarte important să diagnosticați cistita cât mai devreme posibil. Dar în fazele incipiente poate fi dificil să se identifice cistita, mai ales dacă pisica se plimbă afară..

Este mult mai ușor să-i observi simptomele la animale de companie. Când există un proces inflamator, pisica suferă durere atunci când vizitează toaleta. Animalul vizitează adesea toaleta, miaună plângând și zgârie supărat toaleta cu ghearele. Procesul de urinare durează mult. Dacă pisica a mers la toaletă, trebuie să examinați cu atenție descărcarea. Pot fi sângeroși, puroi sau pot avea un miros neplăcut. La animalele care vizitează strada, diagnosticul acestei boli este dificil. Dar acasă, pisica va fi indiferentă la minciună sau la sunete de durere.

Dacă există suspiciunea că pisica are o inflamație a vezicii urinare, trebuie să îi simțiți abdomenul. Odată cu inflamația vezicii urinare, animalul va experimenta senzații dureroase în abdomenul inferior. Dacă cistita nu este diagnosticată cât mai devreme posibil, atunci animalul dezvoltă sindromul de intoxicație. Temperatura pisicii crește, apare vărsăturile. Și când apare umflarea labelor, înseamnă că s-a dezvoltat sindromul nefrotic. Acesta este un semn că cistita a afectat tractul urinar superior și inferior..

Cauzele inflamației în vezică:

  • boli infecțioase;
  • boală metabolică;
  • stres;
  • hipotermie;
  • leziuni abdominale și la spate.

Dar pisicile nu arată întotdeauna că suferă. Dacă există suspiciunea de cistită fără manifestări externe, atunci puteți face teste în laborator. Se fac următoarele teste:

  • analiza generală a sângelui;
  • analiza generală a urinei;
  • Ecografia vezicii urinare și a rinichilor;
  • test de sânge biochimic cu determinarea complexului renal-hepatic.

Uneori, cistita curge în urolitiază (urolitiază). În timpul acestei boli, pietre sau nisip se formează în vezică, rinichi sau uretra. Cu mkb, este imperativ să urmați un regim alimentar și de apă. Pietrele sunt îndepărtate chirurgical. Pietrele mici sunt îndepărtate cu un cateter. Este plasat în scopul lărgirii canalului urinar. Se va lărgi și pietrele vor ieși singure.

Antibioticele sunt întotdeauna necesare pentru inflamația vezicii urinare. Adesea prescris unei pisici cu cistită Monural. Cu toate acestea, utilizarea sa este justificată atunci când antibioticele mai slabe nu ajută. Monuralul este un antibiotic puternic. Este un medicament uman vândut în farmacii. Monural este disponibil în granule de 2 și 3 grame. Medicamentul este dizolvat în apă și administrat pe cale orală. Ingredientul activ al medicamentului Monural este fosfomicina.

Monuralul afectează multe tipuri de bacterii. Medicamentul se absoarbe rapid și, după 2 ore, atinge concentrația maximă în sânge.

Dozarea Monural pentru o pisică: 1/3 sau 1/4 din 2 grame o dată. După 10 zile, Monural este administrat din nou animalului. Este mai bine să dați soluția cu o seringă fără ac, injectând medicamentul în colțul gurii, astfel încât animalul să nu-l scuipe. Cu toate acestea, cea mai corectă doză va fi calculată de un medic veterinar..

În caz de supradozaj, pisica este otrăvită cu Monural. În acest caz, animalul are vărsături, salivație, amețeli, diaree. Trebuie să udați animalul mult și să îl arătați imediat medicului.

Cistita se dezvoltă adesea într-o formă cronică. Inflamația vezicii urinare poate apărea la o pisică pentru perioade, repetate, chiar și atunci când este complet vindecată. Prin urmare, este important să monitorizați comportamentul animalului și să îl arătați medicului în timp util..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Utilizarea monural la pisicile cu cistită