Cauzele și tratamentul incontinenței urinare la câini

Cauzele și tratamentul incontinenței urinare la câini

În acest articol, voi vorbi despre incontinența urinară la câini și frecvența urinară. Voi da motivele unei patologii atât de lungi. Vă voi spune de ce câinele își golește adesea vezica și ce să facă. Voi da metodele de tratament, ce medicamente și prevenirea incontinenței urinare.

Tipuri de incontinență urinară la câini și cauzele acestora

Incontinența urinară este mai frecventă la animalele mai în vârstă, dar poate apărea și la animalele mai tinere. Animalul de companie nu este capabil să controleze procesul de excreție a urinei, motiv pentru care poate apărea o baltă în orice loc unde a fost câinele.

Există mai multe tipuri de boală:

 • Adevărată incontinență. Ca urmare a traumei sau a patologiei în structura organelor urinare. De asemenea, boala se dezvoltă la animalele sterilizate din cauza scăderii tonusului muscular al uretrei..
 • Fals. Se dezvoltă pe fundalul altor boli (cistita, Diabet, piometru, boli de rinichi, uretrită etc.). Poate scrie des. La fel, pentru bucuria de acasă pe care am întâlnit-o pe proprietar. De asemenea, motivele includ apariția neoplasmelor sau chisturilor în cavitatea ureterelor și a vezicii urinare..
 • Stresant. Animalul de companie poate scrie mult și scrie din stres sever sau din manifestări violente ale emoțiilor (de exemplu, întâlnirea cu proprietarul).
 • Senil. Este caracteristic unui individ vechi, în care activitatea reflexă este slăbită.
Un câine incontinent nu poate controla procesul de urinare, deci se poate uda în timp ce doarme sau pur și simplu în timp ce se odihnește.

Animalele mai în vârstă au nevoie de mers mai des.

Cauzele și tratamentul incontinenței urinare la câini
Uneori scurgerea involuntară de urină este declanșată de obezitate la un câine

De ce urină animalul de companie des?

Urinarea frecventă indică faptul că are loc un proces inflamator în organele urinare..

Câinele are disconfort sau durere atunci când încearcă să golească vezica urinară, se așează adesea, dar în același timp nu poate stoarce mai mult de câteva picături.

Această afecțiune poate fi rezultatul hipotermiei, uretritei sau cistitei comune. De asemenea, urinarea frecventă indică dezvoltarea urolitiaza, care poate fi însoțită apariția impurităților sanguine în urină.

Cauzele și tratamentul incontinenței urinare la câini
Pentru un tratament adecvat, trebuie să aveți un diagnostic precis.

Tratarea unui animal cu urinare frecventă

Înainte de a începe tratamentul, animalul de companie trebuie examinat pentru a identifica cauza principală a incontinenței urinare..

Asigurați-vă că luați urină și sânge pentru analiză pentru a identifica procesul inflamator. De asemenea, efectuează diagnostice cu ultrasunete și raze X, care vor permite detectarea unei neoplasme sau a unei patologii în structura organelor interne..

Metoda de tratament depinde de cauza principală a afecțiunii sau de urinare crescută:

 1. Proces inflamator (cistita, uretrita etc.). Se poate scurge. În acest caz, medicul veterinar prescrie un curs de antibiotice (amoxiclav etc.). Antispastice sunt utilizate pentru ameliorarea durerii. Un efect bun este dat de o singură doză de pulbere Monural. De asemenea, este utilizat pentru ameliorarea inflamației și tratarea cistitei ciston, opriți cistita.
 2. Neoplasme în organele urinare. Dacă câinele nu poate controla din cauza tumorii, medicul veterinar examinează și prescrie o operație în timpul căreia țesutul anormal este îndepărtat. Merg sub ea. Dacă neoplasmul este malign, câinele este indicat pentru chimioterapie..
 3. Consecințele sterilizării (slăbirea sfincterului). Pentru a trata acest tip de afecțiune, se utilizează un medicament propalin. Dozajul este calculat pe baza greutății animalului de companie. Acest medicament poate fi administrat animalului pe viață..
 4. Boala urolitiaza. Această boală este tratată cu o dietă veterinară care dizolvă nisipul și struvitul. Pietrele mari sunt îndepărtate prin intervenție chirurgicală. Dintre medicamente, sunt prescrise cistita, fitoelitele, rinichii sănătoși, furosemid.
Cauzele și tratamentul incontinenței urinare la câini
Antibiotic Lek (Sandoz) Amoxiclav

Dacă un câine în vârstă suferă, animalul ar trebui să facă o plimbare mai lungă. De asemenea, puteți purta un scutec absorbant de unică folosință pe animalul de companie.

În unele cazuri, un efect bun este dat de administrarea medicamentului propalin, care ajută la creșterea tonusului sfincterului uretral.

Prevenirea incontinenței urinare la un câine

Prevenirea este după cum urmează:

 1. Asigurați-vă că animalul de companie nu prinde răceală sau hipotermie. Împiedicați câinele să înoate în apă rece în lunile de primăvară și toamnă. Oferiți animalului un așternut cald și moale pentru a se odihni.
 2. Monitorizează dieta câinelui tău. Un meniu compus necorespunzător poate provoca dezvoltarea urolitiazei, care este cauza urinării frecvente.
 3. Mergeți mai des cu animalul de companie. Acest lucru este valabil mai ales pentru animalele mai în vârstă și puii mici..
 4. Educă animalul și explică faptul că vezica poate fi golită doar în aer liber..

Incontinența urinară și urinarea frecventă sunt simptome grave.

Cauzele și tratamentul incontinenței urinare la câini
Dacă incontinența urinară a câinelui dvs. este cauzată de o vătămare, nu încercați să o tratați singură.

Simptomele care indică dezvoltarea unei boli sau a unei patologii a organelor interne. Dacă observați că animalul dvs. de companie a început să urineze sub el însuși sau de multe ori se așează în toaletă, contactați medicul veterinar și examinați câinele..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cauzele și tratamentul incontinenței urinare la câini