Picături pentru pisici de la purici și căpușe

Picături pentru pisici de la paraziți externiUnele dintre cele mai comune și dăunătoare creaturi care otrăvesc viața pisicilor sunt așa-numitele ectoparaziți, care includ, de exemplu, căpușe și purici.

Piața medicamentelor este pregătită să ofere proprietarului un număr mare de medicamente diferite pentru a proteja împotriva acestor dăunători. Medicamentele pentru paraziți sub formă de picături sunt cunoscute pe scară largă..

Multe dintre aceste medicamente sunt eficiente și prelungite, ușor de utilizat și pot fi utilizate ca agent combinat de purici și căpușe..

Mecanismul de acțiune al picăturilor din căpușe și purici

Majoritatea preparatelor pentru insecte dăunătoare pentru pisici sunt un fel de insecticid sau un amestec al acestora. De regulă, utilizează componente precum imidoclapridă, amitraz, diazinon, piriproxifen Aceștia acționează provocând paralizie și moartea ulterioară a dăunătorilor și, de asemenea, împiedică dezvoltarea ouălor și larvelor de insecte. Unele dintre aceste otrăvuri sperie paraziții cu mirosul lor neplăcut și, prin urmare, pot fi folosiți și ca repelenți..

În general, toți insectifugii la pisici funcționează tehnic după cum urmează:

 • în timpul aplicării medicamentului, epiderma, foliculii de păr, glandele sebacee sunt saturate cu substanța activă;
 • atunci când interacționează cu dăunătorii, acestea blochează impulsurile nervoase, însoțite de un efect paralitic și moartea ulterioară.

Alegerea picăturilor de purici pentru o pisicăSubstanțele utilizate diferă în ceea ce privește durata acțiunii. Durata efectului antiparazitar al medicamentelor, în primul rând, depinde de tipul substanței active.

Deci, picăturile de căpușe pentru pisici „Stronghold”, „Frontline Spot On” protejează animalul de companie timp de 21-28 de zile și sunt clasificate ca remedii ușoare. În același timp, substanțele pe bază de fipronil și permetrină (de exemplu, "Celandine") își păstrează efectul timp de 2 luni. În general, medicamentele cu două sau mai multe insecticide luate ca ingredient activ au cel mai înalt grad și durată de eficacitate. În plus, astfel de fonduri au un efect combinat, adică protejează pisica de mai multe tipuri de dăunători simultan..

Cerințe pentru picăturile de purici și căpușe

Atunci când achiziționează picături din ectoparaziți pentru pisici, proprietarul trebuie să fie ghidat de instrucțiunile de utilizare. Medicamentul trebuie să îndeplinească cerințele standardelor moderne:

 • aparțin unei clase de toxicitate scăzută pentru pisici. Animalul nu trebuie să sufere din utilizarea picăturilor, chiar dacă pătrund în interiorul corpului;
 • au o gamă largă de acțiuni. În plus față de căpușele ixodide și gândacii de purici, medicamentul trebuie să reziste cu succes altor paraziți: acarienii urechii, păduchii, helmintii etc .;
 • Picături de purici: alegeredistruge dăunătorii în diferite faze ale vegetației lor (ouă, larve, adulți). Un efect similar, de regulă, se obține datorită combinării într-un singur preparat a mai multor substanțe active cu mecanisme de acțiune diferite;
 • să fie eficace pe o perioadă prelungită. Pisica trebuie protejată în mod fiabil de căpușe și purici până când întreaga lor populație este eliminată. De asemenea, picăturile nu trebuie să-și piardă proprietățile de protecție după scăldarea animalului de companie;
 • forma picăturilor trebuie să fie ușor de utilizat și să nu fie incomodă pentru proprietari, iar aplicația să nu fie neplăcută pentru pisică.

Lista celor mai eficiente picături

O serie de preparate interne și importate sunt disponibile proprietarilor de pisici pentru a proteja un animal de companie cu patru picioare de purici și căpușe. Cele mai eficiente dintre ele sunt următoarele:

 • Rostopască. Acțiunea combinată de fipronil și permetrină are un efect remarcabil în lupta împotriva căpușelor și puricilor ixodidici. Produsul nu este recomandat pentru utilizare la pisicile și pisicile însărcinate cu vârsta sub 2 luni. Respectă clasa III de toxicitate. Substanța este foarte alergenică.
 • Leopard. Picăturile produse de compania din Moscova „Agrovetzashchita” luptă eficient împotriva insectelor pe pisici timp de 60 de zile. Fipronilul este utilizat ca ingredient activ. Instrumentul este capabil să distrugă dăunătorii în diferite stadii de dezvoltare. Datorită compoziției speciale a barelor, căpușele și puricii nu dezvoltă dependență de medicament. Este interzisă tratarea animalelor tinere până la 2,5 luni.
 • Bastion (Bastion). Un instrument puternic care distruge în mod eficient puricii, căpușele și alți dăunători, cum ar fi helminții. O singură aplicare de picături este suficientă pentru a proteja animalul de companie timp de 30 de zile. Nu este de dorit să tratați pisoii sub o lună și jumătate cu aceste picături. Este posibil să utilizați produsul pe pisici însărcinate numai cu permisiunea unui medic veterinar. Pentru tratamentul animalelor tinere, se consumă 6 ml de medicament pe 1 kg de greutate vie, iar o pisică adultă va avea nevoie de o pipetă întreagă.
 • Inspector. Efectul combinat în eliminarea căpușelor și puricilor se realizează prin acțiunea fipronilului și a moxidectinei. Durata eficienței tratamentului este de 30 de zile. Este necesar să vă abțineți de la utilizarea picăturilor pentru femeile însărcinate și care alăptează, precum și pentru pisoii mai mici de 7 săptămâni.
 • Natura - DELIX BIO (Natura - DELIX BIO). O singură aplicare a acestor picături de purici la greabăn este suficientă pentru o lună de protecție eficientă. Datorită prezenței în compoziția componentelor naturale (uleiuri esențiale etc.), este permisă utilizarea medicamentului la pisicile care cedează și care alăptează. Vârsta la care produsul poate fi utilizat la animale este de 1 lună.
 • Frontline Spot On (Front Line Spot He). Aceste picături protejează pisicile de căpușe timp de 3 săptămâni și puricii timp de 2 luni. Ingredientul activ este fipronil. Medicamentul este prescris de la vârsta de 8 săptămâni. Sigur pentru pisicile gravide și care alăptează. Disponibil sub formă de pipetă cu vârf din polietilenă. Se recomandă utilizarea pipetelor de 0,5 mm. Uneori există o ușoară schimbare a culorii hainei, care se remarcă mai ales la animalele de companie cu părul alb.
 • Beaphar (Biafar). Avantajul acestor picături produse de compania olandeză este capacitatea de a elimina gândacii de purici și căpușele chiar și în stadiul larvelor. Medicamentul este creat pe baza margosei, o componentă naturală și, prin urmare, este absolut sigur pentru animalul însuși, chiar dacă a lins picăturile. Nu poate fi utilizat pentru pisici, femele însărcinate și care alăptează, precum și pentru persoanele care suferă de alte boli..
 • Avantaj (Avantaj) este un produs al celebrei corporații germane „Bayer”, care se bazează pe imidacloprid. După o singură aplicare de picături, animalul este protejat în mod fiabil de purici și căpușe timp de o lună. Disponibil în două doze - pentru pisoi peste 10 săptămâni și pentru adulți. Cu aprobarea medicului veterinar, poate fi utilizat la pisicile însărcinate și care alăptează. Substanța este utilizată chiar dacă animalul este grav slăbit.
 • Hartz (Hartz) - picături pe bază de metropen. Se referă la medicamente deosebit de puternice, trebuie să le utilizați cu prudență extremă. Este interzis să picurați acest remediu animalelor slăbite, femeilor care cedează și femeilor care alăptează, precum și copiilor sub 3 luni. Aplicat la greaban pisicii.
 • Avocat - eficacitatea acestor picături pe greaban împotriva puricilor și căpușelor durează aproximativ o lună, timp în care pisica este protejată în mod fiabil de dăunători. Medicamentul se bazează pe două ingrediente active principale - imidacloprid și moxidectină - și o serie de altele suplimentare: alcool benzilic, carbonat de propilenă, butilhidroxitoluen. Se aplică greabănului animalului. Nu se recomandă picurarea pentru pisicile însărcinate, care alăptează, persoanele bolnave, pisicile sub 9 săptămâni. „Avocat” nu funcționează bine cu alte mijloace de combatere a ectoparaziților.

Nu există o pregătire universală pentru distrugerea puricilor și căpușelor la pisici. Alegerea unui anumit medicament este influențată de caracteristicile individuale ale animalului de companie, de gradul de deteriorare, de condițiile animalului, de prezența unei tendințe la alergii. Prin urmare, înainte de a începe tratamentul, trebuie să consultați un medic veterinar specialist care vă va ajuta să stabiliți ce remediu este cel mai bun pentru un animal de companie cu patru picioare..

Efecte secundare și situații neașteptate la aplicarea picăturilor

În primele ore după tratamentul pisicii cu picături de la paraziți, animalul, de regulă, începe să mănânce intens. Acest lucru se datorează faptului că în timpul contactului cu otravă, puricii și căpușele dezvoltă o activitate crescută și mușcă animalul de companie mai tare. Aproximativ 18-24 de ore după aplicarea medicamentului, începe moartea în masă a dăunătorilor și animalul se odihnește, de asemenea. Uneori, o pisică dezvoltă dermatită din cauza puricilor, caz în care animalul va mânca puțin mai mult până când se vindecă daunele provocate de paraziți..

Uneori pisica linge picăturile din corp imediat după aplicare. În această situație, nu ar trebui să vă panicați, deoarece remediile moderne pentru picurare pentru paraziți se bazează pe substanțe inofensive pentru animalele de companie, cum ar fi permetrina și fipronilul. Aceste elemente sunt repartizate rapid în stomac, fără a fi absorbite în pereții organelor interne și fără a pătrunde în sânge..

Reactii adverse

Cum se aplică în mod corespunzător picături de puriciUneori, la unii indivizi există o intoleranță individuală la unul sau altul medicament. În acest caz, pisica prezintă principalele simptome ale otrăvirii: greață, vărsături, salivație crescută etc..

Animalul trebuie spălat cât mai repede posibil fără șampon, i se dă apă și cărbune activ și trebuie dus la medicul veterinar pentru un diagnostic și tratament mai precis. Pentru a evita astfel de forță majoră, este necesar să aplicați picături de purici pe greabăn, unde pisica nu le va putea obține.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Picături pentru pisici de la purici și căpușe