Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea picăturilor din purici și căpușe pentru pisici și câini

Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea picăturilor din purici și căpușe pentru pisici și câini

În acest articol vă voi spune despre un astfel de medicament precum picăturile de purici și căpușe leopard. Voi descrie compoziția sa, mecanismul de acțiune și instrucțiunile de utilizare pentru pisici și câini. Voi lua în considerare ce măsuri de precauție trebuie luate atunci când se utilizează, precum și contraindicații și efecte secundare. Voi enumera tipurile de analogi și categoria lor de preț.

Forma de eliberare și compoziția medicamentului

Picăturile sunt disponibile sub formă de pipete polimerice în cantitate de trei bucăți.

Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea picăturilor din purici și căpușe pentru pisici și câini
Forma de dozare: soluție pentru uz extern

Compoziția medicamentului include: fipronil (10 mg / ml), diflubenzuron (1 mg / ml), dicarboximidă (MGK-264) (1 mg / ml), precum și alcool izopropilic ca excipient.

Indicații de utilizare și mecanism de acțiune

Picăturile sunt potrivite pentru tratamentul pisicilor și câinilor predispuși la atac de purici, păduchi și căpușe și au, de asemenea, un efect terapeutic la scabie, urechi și acarieni subcutanati, acariaza.

Medicamentul este aprobat pentru utilizare numai după ce animalele au împlinit vârsta de opt săptămâni.

Principala componentă activă a picăturilor - fipronil - care ajunge pe piele, este absorbită în glandele sebacee, dar nu este absorbită în sânge și nu dăunează mediului intern al animalului.

Picăturile cu bare sunt utilizate o dată prin aplicarea prin picurare pe pielea uscată intactă
Picăturile cu bare sunt utilizate o dată prin aplicarea prin picurare pe pielea uscată intactă

Când parazitul începe să bea sânge, compoziția chimică a medicamentului este absorbită în corpul său prin capacul superior, blochează sistemul nervos, duce la paralizie și moarte. Diflubenzuronul perturbă funcția de reproducere a paraziților pielii, ceea ce reduce semnificativ reproducerea acestora și populația viitoare.

Instructiuni de folosire

Cantitatea de aplicare a medicamentului este calculată în funcție de greutatea animalului.

Pentru pisicile care cântăresc un kilogram sau mai puțin, trebuie să aplicați 10 picături pe piele de-a lungul coloanei vertebrale, apoi - pentru fiecare kilogram, trebuie să măriți numărul de picături cu 10 (2 kilograme - 20 picături etc.).

Câinii cu greutatea de până la trei kilograme ar trebui să aplice 20 de picături, pe o pipetă întreagă. Și pentru rasele mari - 2-3 pipete de la 20 de kilograme.

Instrucțiuni de utilizare bare de picături
Instrucțiuni de utilizare bare de picături

Regulile de utilizare a medicamentului sunt după cum urmează: este necesar să distribuiți uniform medicamentul de-a lungul greabănului și coloanei vertebrale, astfel încât să lovească suprafața pielii (pentru aceasta, trebuie să îndepărtați lâna când aplicați).

Pentru a preveni scurgerea picăturilor, purtați un guler veterinar pe animal..

Și pentru cel mai eficient rezultat, se recomandă să nu spălați animalul de companie cu trei zile înainte și trei zile după aplicare (de asemenea, nu îl atingeți câteva zile după tratament).

Precauții

În ciuda inofensivității relative a medicamentului pentru un animal, componentele sale principale sunt otrăvurile.

Nu trebuie să spălați și să scăldați animalul timp de 3 zile înainte și după procesare
Nu trebuie să spălați și să scăldați animalul timp de 3 zile înainte și după procesare

Prin urmare, este necesar să respectați măsurile de siguranță în timpul procesării și după: nu vă aduceți mâinile cu resturile produsului pe față, gură, căi respiratorii, clătiți-vă bine mâinile după ce l-ați folosit și, de asemenea, depozitați într-un loc protejat de copii.

Trebuie avut în vedere faptul că ingredientele care compun compoziția sunt patogene și uneori fatale pentru broaște țestoase, pești, rozătoare.

Efecte secundare

Efectele secundare ale picăturilor sunt observate numai în cazuri excepționale (supradozaj sau reacție alergică la componentele individuale ale medicamentului). În acest caz, animalul poate prezenta lacrimi, salivație excesivă, vărsături..

De regulă, nu există efecte secundare și complicații la utilizarea picăturilor de leopard în conformitate cu instrucțiunile
De regulă, nu există efecte secundare și complicații la utilizarea picăturilor de leopard în conformitate cu instrucțiunile

La primele semne de incompatibilitate ale corpului cu medicamentul, este necesar să clătiți pielea cu apă și apoi să prescrieți medicamente antialergice sau mijloace pentru ameliorarea simptomelor.

Contraindicații pentru pisici și câini

Contraindicațiile sunt sarcina animalului de companie, starea bolii, hipersensibilitatea la ingredientele picăturilor, precum și vârsta insuficientă a pisoiului (mai puțin de 8 săptămâni).

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Barele forte trebuie depozitate în ambalaje închise într-un loc întunecat și uscat, departe de alimente, la temperaturi de peste 0 grade Celsius (dar nu mai mari de 30 de grade).

Perioada de valabilitate a produsului este de 2 ani de la data fabricației (cu depozitare adecvată).

Analogi și prețul unei picături de bare din purici și căpușe

Printre analogii acestui medicament se disting următoarele:

  1. Rostopască (picături)
  2. Inspector (picături)
  3. Advantix (picături)
  4. Dana (picături pentru pui)
  5. Frontline (picături)

Este demn de remarcat faptul că majoritatea analogilor costă mai mult (de la 250 la 400 de ruble) decât Barele, al căror preț, la rândul său, variază de la 100 la 190 de ruble, în funcție de greutatea pentru care sunt proiectate picăturile.

Picăturile de leopard sunt excelente nu numai pentru tratament, ci și pentru prevenirea bolilor cauzate de paraziții pielii. În plus, medicamentul este foarte ușor și practic de utilizat, ceea ce economisește mult timp..

Nu numai că este foarte eficient în acțiunea sa, dar își depășește performanțele omologilor din categoria prețurilor. Datorită avantajelor enumerate, leopardul este un medicament popular și solicitat în rândul proprietarilor de animale de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni detaliate pentru utilizarea picăturilor din purici și căpușe pentru pisici și câini