Alegerea picăturilor de purici pentru pisici și pisici

PisicăPuricii - o problemă familiară majorității proprietarilor pisici. De multe ori paraziți deranjează vara, mai ales în cazurile în care animalul este adesea în natură. Un remediu bun pentru purici și căpușe poate ajuta în lupta împotriva lor. Picăturile pe greabăn pentru pisici și-au câștigat multă vreme popularitatea datorită ușurinței de utilizare și eficacității. Să vorbim despre cele mai bune disponibile pe piața noastră.

Mecanismul de acțiune al drogurilor

Popularitatea picăturilor se datorează următorilor factori:

 • eficienţă;
 • ușurință în utilizare;
 • preț accesibil.

Principiul de acțiune al tuturor picăturilor este același: substanțele chimice, cel mai adesea, insecticidele, pătrunzând pe pielea și părul unui animal, creează un mediu inacceptabil pentru viața insectelor.

Picăturile de purici se aplică pe piele. Pentru pisici, agentul nu reprezintă o amenințare, deoarece nu intră în contact cu sângele animalului. La paraziți, medicamentul acționează ca un agent nervos, blocând sistemul nervos și imobilizând insecta.

Unele caracteristici ale acțiunii picăturilor:

 1. Puricii începe să părăsească animalul aproape imediat după aplicarea produsului.
 2. Larvele mor.
 3. Nu vă fie frică de contactul cu pisici, care au purici, paraziții nu vor urca pe animalul tratat.
PuricePrincipalele insecticide utilizate în diferite preparate sunt:
 • permetrin;
 • fipronil;
 • metopren;
 • ivermectina;
 • imidacloprid;
 • piriproxifen.
Important! Fipronil - un insecticid cel mai des folosit pentru a ucide paraziții la animalele de companie. Se referă la clasa de pericol II-III. Nu există antidot împotriva acțiunii sale, prin urmare, dacă intră în corpul uman, este prescris un tratament simptomatic.
Ingredient activ atunci când este aplicat pe acoperirea pielii, intră în stratul de grăsime subcutanat și este eliberat treptat, afectează paraziții. Este important să urmați instrucțiunile exact, să urmați toate recomandările privind dozarea.

Dacă animalul are o intoleranță individuală la produs, al cărui semn poate fi o zgârietură severă după aplicarea picăturilor, spălați-l cu multă apă.Tratament

Cele mai bune remedii

Printre numeroasele remedii pentru purici pentru pisici, există mai multe care, dintr-un motiv sau altul, pot fi numite cele mai bune. Principalul criteriu prin care au fost selectate drogurile au fost recenziile proprietarilor animalelor. Un rol important în evaluarea medicamentelor l-a avut și eficacitatea medicamentului și prețul acestuia..

Aflați ce să faceți când conjunctivită, epifore, epilepsie, stafilococ, herpes, coronavirus, aspergiloză la pisici.

"Bastion"

Remediu pentru purici Gigantul farmaceutic american Pfizer. Se produce sub formă de picături care se aplică greabănului. Potrivit atât pentru pisici, cât și pentru câini. Pe lângă purici, distruge căpușe, viermi și alți paraziți.

Selamectina conținută în preparat este eficientă și împotriva ouălor și larvelor de paraziți. Are efect în prima zi. Dispune de un formular de eliberare convenabil și poate fi utilizat pentru pisoi la vârsta de șase săptămâni. Printre neajunsuri ar trebui menționat un preț destul de ridicat..Bastion

Hartz

Medicamentele veterinare Hartz Producția americană este lider pe termen lung pe acest segment de piață. Produce remedii pentru paraziți, atât pentru pisici, cât și pentru alte animale de companie. Pentru pisici, se eliberează picături de purici care conțin metopren, care trebuie picurate pe greabăn.

Știați? Vikingii credeau o pisica animal sacru. Conform mitologiei scandinave, Freya, zeița iubirii și a fertilității, călărea pe un car tras de două pisici..
Paraziții mor sau lasă animalul într-o zi. Instrumentul este valabil cel puțin 30 de zile. Poate fi utilizat de la vârsta de trei luni. Nu trebuie utilizat când sarcina.Hartz

Frontline

Picături de purici francezi. Acționează asupra paraziților cu fipronil. Acest brand are o lungă tradiție și o experiență de producție similară, care le permite să producă un medicament care poate fi utilizat în siguranță pentru pisoi, începând de la 2 luni.

O caracteristică distinctivă este ambalajul ergonomic. Pipetele de unică folosință permit o manipulare rapidă și convenabilă. Perioada de valabilitate - cel puțin 30 de zile. Frontline

Avantaj

Preocuparea farmaceutică germană Bayer lansează un drog, care conține imidacloprid în compoziția sa. Animalul trebuie prelucrat lunar. Aplicat de la vârsta de 10 săptămâni.Avantaj

„Fipron”

Picăturile sunt produse în Republica Cehă de către compania Biovet. După cum sugerează și numele, substanța principală este fipronilul. Indicații de utilizare - căpușe, purici. Aplicați o dată pe lună.Fipron

"Ajutor"

Picături de acțiune insectă-acaricidă pe bază de diazinon. Conceput pentru a scăpa efectiv animalul de purici, păduchi, căpușe. Medicamentul se aplică pisicilor la greabăn și în mai multe puncte de-a lungul coloanei vertebrale..

Nu își pierde proprietățile chiar și cu scăldatul frecvent. Aplicați puricii și păduchii la fiecare două luni. A combate căpușe utilizați la fiecare 20 de zile.

Important! Substanțele active din picăturile de purici se dezintegrează rapid și sunt bine excretate din corp. Cu toate acestea, dacă vedeți pisica lingând produsul de la locul de aplicare, acesta trebuie oprit..
Ajutor

Phyprex

Compania poloneză Vetagro produce medicamentul Fiprex. Distruge căpușele și puricii la pisici și câini. Principala substanță este fipronil. Lichid transparent cu un miros ușor. Poate fi utilizat pentru tratarea pisoilor de la două luni. Procedura pentru pisici se efectuează:

 • din purici - la fiecare 8 săptămâni;
 • din căpușe - la fiecare 4 săptămâni.
Nu poate fi utilizat în timpul sarcinii, pisicilor care alăptează și pentru pisici bolnave.Phyprex

„Counter Strike”

Picături pe bază de fipronil, fabricate în Ucraina. Un agent eficient și ieftin pentru distrugerea paraziților. Forma convenabilă de eliberare (pachet de 3 pipete de unică folosință) vă permite să observați produsul de-a lungul coloanei vertebrale și pe greabănul animalului.

Aproape imediat animalul dvs. de companie va simți ușurare, deoarece puricii nu mai mușcă după câteva minute. Nu se spală la scăldat. Aplicați medicamentul o dată la două luni.Counter Strike

"Leopard"

Picături "Leopard" Fabricat în Rusia - remediu destul de accesibil și destul de eficient pentru purici la pisici. O opțiune excelentă pentru tratamentul și prevenirea paraziților la domiciliu. Principalul ingredient activ este fipronil.

Garantat o lună de protecție împotriva insectelor. Dacă nu există intoleranță individuală, aceasta nu dăunează absolut animalului. Puteți începe să utilizați de la două luni.Leopard

Recomandări generale de utilizare

Majoritatea remediilor parazite au caracteristici similare. Componentele preparatelor sunt clasificate ca substanțe cu risc redus, moderate și extrem de periculoase (clasa de pericol II-IV). Prin urmare, în timpul procedurii, trebuie să urmați câteva recomandări pentru lucrul cu echipamente veterinare.

Știați? Pisica are 12 mustăți pe fiecare parte. Această mustață se numește vibrissae, sunt cea mai importantă sursă de informații. Dacă este eliminat, comportamentul animalului se schimbă complet..
Înainte de a utiliza orice produs, trebuie să studiați cu atenție instrucțiunile. Dacă animalul nu are o intoleranță individuală la medicament, atunci medicamentul de obicei nu provoacă reacții adverse. Dar doza trebuie respectată cu strictețe..

Nu utilizați picături în următoarele cazuri:

 • animale bolnave;
 • pisici însărcinate și care alăptează;
 • pisoi cu vârsta de până la două luni.

Copiii trebuie să evite contactul cu animalele după tratament timp de două zile. Utilizați mănuși de cauciuc atunci când manipulați medicamentul. În caz de contact cu pielea, clătiți bine cu săpun și apă curentă. Nu fumați și nu mâncați în timpul procedurii. După terminarea manipulării, trebuie să vă spălați pe mâini cu detergent..

Nu lăsați medicamentul la îndemâna copiilor, aruncați pipetele sau flacoanele conform instrucțiunilor. Nu utilizați produsul după data de expirare.

După cum puteți vedea, există medicamente pe piață pentru a scăpa de purici pentru orice gust. În acest soi, puteți găsi cu siguranță unul care vă va ajuta animalul să uite de purici pentru totdeauna..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Alegerea picăturilor de purici pentru pisici și pisici