Picături din purici pentru pisici pe greabăn

Chiar și animalele care stau acasă nu sunt imune la paraziți. Proprietarii cu experiență știu asta bine. Cei care au făcut mai întâi un prieten cu patru picioare ar trebui să țină seama de sfaturile experților: picăturile din purici pentru pisici pe greabăn trebuie aplicate periodic. Indiferent dacă animalul de companie merge pe stradă sau stă acasă. Alegerea picăturilor trebuie luată în serios pentru a obține cel mai sigur produs pentru pisică..

Semne ale prezenței paraziților

Prezența paraziților pe corpul unei pisici este ușor de observat. Deoarece aceste insecte suge sânge de la animal, pisicile se simt inconfortabile și prezintă semne de anxietate.. Animalul începe nu numai să mănânce, ci să se muște singur în locul puricelui. Căpușele, de regulă, se așează în urechile unei pisici sub forma unei substanțe negre, care este vizibilă cu ochiul liber. Urechea afectată se va zgâria și violent, uneori sângeroasă. Pieptănându-și urechile sau corpul, o pisică atacată de paraziți va miauna plângând, căutând simpatie de la proprietar.

Utilizare preventivă

După ce au găsit simptome similare la un animal, proprietarii responsabili de pufuri picură un preparat special pe greaban pisicii. Prin eliminarea paraziților, eliberează rapid animalul de companie de chin. Cu toate acestea, o modalitate bună de a le preveni în totalitate este de a utiliza picături pentru prevenire..

Utilizarea periodică a produsului este necesară în special pentru pisicile cărora li se permite să meargă afară. De exemplu, în sezonul estival, când un animal care a fost închis de câteva luni își găsește brusc libertatea. Pentru a împiedica pisica să dobândească purici și căpușe cu ea, proprietarul trebuie să trateze greaban animalului cu un medicament eficient împotriva paraziților.

De ce puricii sunt periculoși pentru un animal

Este necesar să aplicați picături la greabăn de la purici și căpușe pentru pisicile domestice imediat ce proprietarul a observat că insectele periculoase atacă animalul. Sunt cu adevărat periculoși, deoarece pot duce chiar la moartea unui prieten cu patru picioare. Puricii provoacă adesea moartea pisoilor abandonați în subsol. Dar un pisoi domestic poate muri și de paraziți dacă proprietarul său nu ia măsuri la timp..

Mușcând printr-un purice, o pisică se poate infecta cu viermi, deoarece o insectă care suge sângele este adesea purtătoarea lor.. În plus, paraziții provoacă următoarele boli ale animalelor de companie:

  • tulburări mentale ale animalului (datorită mâncărimii constante a pielii pisicii);
  • anemie (deoarece substanțele nutritive și sângele în sine vor fi aspirate de paraziți);
  • dermatita, caderea parului, caderea parului de pisica;
  • micoplasmoza (infecție fungică a diferitelor organe);
  • pierderea poftei de mâncare și apoi greutatea animalului.

Aplicarea în timp util a unuia dintre agenții antiparazitari populari va scuti animalele cu patru picioare blană de astfel de boli. Proprietarul trebuie doar să stabilească tipul de picături de purici la pisici și să le aplice pe greaban animalului de companie.

Soluție pentru problemă

Astăzi, magazinele de animale de companie au o selecție largă de picături de paraziți de pisică. Printre acestea se numără dezvoltările interne („Baruri”, „BlokhNet”, „Patru cu coadă”) sau produse importate („Advanstage”, „Ms. Kiss” și altele). Veterinarul dvs. sau experiența personală vă vor ajuta să alegeți cel mai eficient medicament. Principalul lucru este să respectați cu strictețe instrucțiunile atașate picăturilor..

Produsul este aplicat cu atenție pe greaban animalului de companie. Picăturile de purici acționează selectiv, fiind o otravă specială pentru paraziți, și nu pentru o pisică. Posibilitatea unei reacții alergice la un animal este principalul dezavantaj al picăturilor. Cu toate acestea, este incomparabil cu consecințele care pot duce la paraziți care deranjează pisica. În caz de alergii, trebuie fie să schimbați picăturile, fie să încercați un alt remediu anti-purici - spray, guler sau șampon.

Dacă pisica a lins picăturile de purici, atunci poate fi otrăvită. Pentru a evita acest lucru, unii proprietari îmbracă animalul mai întâi cu un guler special care nu îi permite să ajungă la greaban tratat cu agentul.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Picături din purici pentru pisici pe greabăn