Tipuri de melci de acvariu

Melcul acvariuluiUn acvariu, ca un ecosistem artificial, găzduiește nu numai pești, ci și melci. Melcii nu sunt doar decorul natural al acvariului, ci și ordinii naturali ai lumii acvatice..

Își curăță locurile de reședință de părți de plante moarte, reziduuri de hrană pentru pești, plăci bacteriene și alte resturi..

Acvaristul novice trebuie să știe nu numai despre cine și de ce ar trebui să trăiască în acvariu, ci și cum să creeze condiții confortabile pentru locuitorii sistemului, cum să aibă grijă în mod corespunzător de toți locuitorii și ce tipuri de melci ar trebui să fie preferate..

Ampularia

Melc de apă dulce din America de Sud al familiei Ampullariidae.

Aspect

Acesta este un melc albicios foarte frumos, cu o coajă galben strălucitor. Magazinele de animale de companie vând exemplare mici - cu o coajă de 2-3 cm în diametru, crescând ulterior până la 5-7 cm. Uneori există persoane cu coaja în dungi, dar sunt destul de rare. Ampularia are o durată de viață de 2 ani.Ampularia

Știați? Melcii sunt considerați unul dintre cei mai vechi locuitori ai planetei. Au apărut acum aproximativ 600 de milioane de ani. Ei știu să se adapteze la orice habitat.

Mod de viata

Se hrănește cu reziduuri organice: fulgi de pește, legume fierte, pesmet. Ampularia nu mănâncă alge dacă au suficientă hrană. Rezistența cochiliei depinde de cantitatea de calciu din corpul crustaceelor. Pentru a menține duritatea cojii, are nevoie de apă cu un conținut ridicat de calciu.

Mulți oameni decid să aibă un melc ca animal de companie. Luați în considerare toate caracteristicile de păstrare a melcilor melcul iazului, ampullaria, Achatina gigant, bobina, luncă și Helena.
Această frumoasă varietate de gastropode este bisexuală și, prin urmare, necesită mai mulți indivizi pentru a se reproduce. Perioada de dezvoltare a melcilor mici este de 3 săptămâni. Ampularia se poate reproduce tot anul. Se înțeleg bine cu puii prăjiți și vivipari. Nu le puteți așeza împreună cu peștii prădători, deoarece prădătorii mănâncă moluște.Ampularia

Cerințe

Ampularia se simte confortabil la temperaturi ale apei de la +17 la +27 C. Temperaturile ridicate scurtează durata de viață. Duritatea apei și aciditatea nu contează.

Pentru o populație mică, este suficient un acvariu de 40 de litri. Păstrează populația într-un acvariu închis, deoarece fiind departe de apă, ampularul poate muri. Are nevoie de spațiu de oxigen deasupra suprafeței apei, deoarece plasează ouă în partea superioară a rezervorului și face periodic promenade deasupra apei.Ampularia

Bazele îngrijirii și hrănirii

Ampularia este un melc scavenger și poate fi hrănit cu legume moi fierte și furaje din pește. Ampullia flămândă poate mânca alge moi.

Dacă animalul nu se mișcă timp de câteva zile, atunci cel mai probabil a murit. Aceste melci trebuie scoase din acvariu, deoarece se descompun și poluează ecosistemul..

Știați? În Oceanul Indian în 1999, oamenii de știință au descoperit un melc uimitor. Cochilia animalului seamănă cu o armură de plăci medievală. Această caracteristică îl face legat de moluștele fosile antice. Acest efect „melc de fier” a primit datorită sulfurii de fier. Acest animal unic trăiește în apropierea izvoarelor geotermale, ceea ce contribuie la acumularea de sulfură de fier în corpul său, în special în coajă.
AmpulariaRecenzii de pe Internet despre ampullaria
Acum un an mi-am cumpărat o Petushka și l-am pus într-un pahar mare.La început am schimbat apa la fiecare 3-4 zile, apoi din ce în ce mai des ... acum măcar se schimbă în fiecare zi! Nu știu de unde am luat-o și de unde am auzit că trebuie să cumpăr melci pentru curățarea acvariului ... Am luat 2 ampularii. Mulțumită, i-a lăsat să intre în mini-acvariu, dar ... nimic nu s-a schimbat!))) Pe parcurs, sunt doar decor pentru paharul meu) Deși am citit pe Internet că ajută să fac față înverzirii apei, dar nu o primesc ! Nu necesită îngrijiri speciale, mănâncă restul de mâncare din pește. Cresc foarte repede !!! Am luat acum o lună, în general erau mici, 0,5 cm undeva ... Vânzătorul a avertizat că ar putea crește în dimensiune cu pumnul, cumva în acel moment am crezut că acest lucru nu se va întâmpla în curând, dar așa ritmul ..... Simt că în curând va trebui să cumpăr un acvariu mare normal))) În ceea ce privește reproducerea ... cred că sexul acestor melci nu poate fi ghicit! Se pare că nu se înmulțesc cu mine ... ceea ce în opinia mea este foarte bun! Dacă totuși vrei să le înmulțești ... ar trebui să iei 5-6 bucăți pentru a fi sigur!

Beetlejuice

https://irecommend.ru/content/moi-obitateli-mini-akvariuma-mnogo-foto

Melcul este foarte frecvent, aproape toată lumea are burtica în acvariu, se înmulțesc foarte repede și cresc bine și repede. Nu sunt pretențioși în îngrijire .. Mănâncă orice fel de mâncare, pentru somn, fulgi, granule .. Beneficiile lor sunt foarte mari, mănâncă alimente din plante și răzuiesc alge verzi de pe pereții acvariului, acest lucru simplifică îngrijirea acvariului, deoarece este mare + ceea ce nu este trebuie să curățați pereții acvariului în fiecare săptămână. Când vine sezonul de reproducere, melcul se târăște pe uscat și își depune ouăle deasupra apei. Când ouăle sunt coapte, încep să clocească și melcii mici cad în apă și se pot hrăni deja singuri.

Îi sfătuiesc pe toți să aibă un astfel de melc, este de mare beneficiu.

Dmitriyves

https://irecommend.ru/content/klassnaya-ulitka

Bobina

Specii de apă dulce de gastropode din genul sesil-eyed din familia Planorbidae.

Aspect

Bobina este un melc mic, de aproximativ 3 cm, cu o coajă spirală delicată maro. Ocazional există persoane cu o nuanță roșiatică.

Mod de viata

Durata de viață a unei moluste este de 1 an. Desișurile de alge sunt atât acasă, cât și mâncare în același timp. Bobina se hrănește cu părți moarte ale algelor și distruge pelicula bacteriană de pe suprafața rezervorului.Bobina

Datorită reproducerii excesive a bobinelor, este posibil să se stabilească cu specii de animale prădătoare. Bobinele vor curăța ecosistemul, iar prădătorii vor controla creșterea populației. Fiind hermafrodit, se reproduce prin ouă, care se atașează de frunzele de alge. Ciclul de reproducere are loc pe tot parcursul anului.

Se știe că melcii de acvariu pot fi atât benefici, cât și dăunători, în funcție de tipul și numărul lor. Verifică motivele apariției și metodelor de tratare a melcilor de acvariu.

Cerințe

Pentru o reproducere bună, are nevoie de apă cu o temperatură de +20 C. Această specie de melc poate trăi în apă foarte murdară. Numărul de bobine din acvariu este un indicator al stării sale - cu cât sunt mai mulți melci, cu atât apa este mai murdară.

Pentru a preveni multiplicarea prea activă a animalelor, se folosesc filtre pentru acvariu. Dacă populația este suficient de mare, atunci puteți colecta melci pentru momeală: o bucată de coajă de banană, frunză de varză sau altă plantă și apoi aruncați-o. Sau achiziționați produse speciale pentru a reduce populația la magazinul de animale de companie.Bobina

Bazele îngrijirii și hrănirii

Deoarece molușa mănâncă toate reziduurile organice din acvariu, nu are nevoie de nutriție și îngrijire suplimentară. Apa trebuie să fie suficient de caldă, să aibă o duritate medie și o aciditate la 7 Ph.

Recenzii de pe Internet despre bobină

Melcii au fost aduși acasă de fiica mea. La școală, profesorul a dat. Atunci nu știam cât de repede se înmulțesc și m-am bucurat pentru că erau puține animale. La început a fost interesant să-i urmăresc, erau mai puține resturi în acvariu, evident că supraalimentam peștele, pereții deveneau mai curați. Și apoi melcii au umplut totul în jur - fundul, pereții, plantele. Mai ales înfuriat dimineața. Aprindeți lumina și au lipit toți pereții în partea de sus și chiar se târăsc deasupra suprafeței apei. Nu mai era păcat să arunci melcii. Și a încercat să smulgă ouăle din frunze. Dar nu au fost retrași, ci doar mai mici. Am cumpărat doi melci răpitori și am așteptat să câștige. Nimic nu s-a schimbat, helens nu s-au înmulțit cu mine și nu au mâncat bobine. În orice caz, nu am văzut-o niciodată. Nici spălarea acvariului nu a ajutat, caviarul și melcii au rămas pe plante și s-au crescut din nou.

Și recent am reumplut apa din acvariu. Pentru a face acest lucru, am pus o foaie de hârtie pe suprafață și apoi am uitat să o îndepărtez. Dimineața mă uit și el este acoperit de melci. Mă bucur că am aruncat-o. Lăsat doar cel mai mare melc, lasă-l să fie. Câteva zile mai târziu am decis să repet procedura. Erau puțini melci și sunt atât de mici încât sunt aproape invizibili.

svikso

https://irecommend.ru/content/ya-izbavilas-ot-nikh-za-2-dnya

Melcii în spirală se află în acvariul meu de zeci de ani încoace, iar culoarea, după părerea mea, variază ușor în funcție de condițiile și mărimea acvariului. În acvariile mici, în apa rareori înlocuită, acestea sunt burgund, nu mari, adesea cu un strat albicios pe coajă (lipsa de calciu). În condiții bune, sunt roșu-roșu, uneori cu puncte mici ușor mai întunecate decât culoarea principală, mari - de până la 1 cm în diametru. Exact asta se întâmplă pentru mine, deși strămoșii melcilor sunt aceiași. Melcii sunt pur și simplu superbi, curăță pereții acvariului (nu va exista niciodată o placă verde), mănâncă plante putrede și reziduuri alimentare în partea de jos a acvariului. De asemenea, pot mânca un pește mort, dacă nu observă și îl prind la timp. Rămâne doar coloana vertebrală a peștilor.

Se înmulțesc rapid, depun ouă pe plante și pe pereții acvariului, după aproximativ 15 zile, aproximativ melci se strecoară din ouă pe măsură ce se maturizează.

Un dezavantaj - atunci când curăț acvariul, nu-mi place să sortez solul și să selectez cochiliile melcilor morți.

Când sunt o mulțime de melci, îi împărtășesc celor care doresc, tuturor le plac foarte mult melcii.

anglise

https://irecommend.ru/content/sanitary-akvariuma

Maryse

Melc de apă dulce din America de Sud, aparținând familiei Ampullaridae.

Aspect

Această scoică uimitoare cu o coajă mare de aur, răsucind ca un corn de miel, poate deveni un adevărat decor al acvariului. Cochilia melcului este decorată cu dungi întunecate. Diametrul ajunge la 6 cm. Culoarea corpului poate fi albă sau închisă cu pete de pigment pe ea.Maryse

Mod de viata

Marise este considerată mașina de tuns iarba din lumea acvariului și, prin urmare, este descurajată de majoritatea acvaristilor. Mănâncă orice hrană vegetală, precum și caviar de crustacee și alți pești. Durata de viață a moluștei este de 2 până la 4 ani. Această specie coexistă pașnic cu alți locuitori, dar servește drept hrană pentru peștii răpitori.

Reproducerea unui melc bisexual. Femelele și masculii diferă prin culoare. Corpul masculilor este pătat de gri, în timp ce la femele este maro închis. Femela depune ouă, atașându-le de peretele acvariului, de o pietricică sau de o frunză de plantă. După 2 săptămâni, din ouă vor apărea indivizi mici care se pot hrăni singuri. Rata de supraviețuire a tinerilor este foarte mică.

Cerințe

Molizca tropicală mariza trăiește bine și se reproduce în apă cu o temperatură de +25 C de duritate medie. La o temperatură mai scăzută, această specie nu se reproduce, iar la temperaturi sub +20 C moare. Nu există cerințe speciale pentru aciditatea apei.Maryse

Necesită un acvariu cu un volum minim de 20L deschis sau închis. Cerințe privind aciditatea apei - 7 Ph. Apa poate avea duritate medie sau mai mare. Se recomandă utilizarea unui sistem de filtrare bun în acvariu, care va preveni creșterea excesivă a scoicilor.

Bazele îngrijirii și hrănirii

Melcul este fără pretenții în ceea ce privește iluminarea. Indiferent dacă mariza are hrană suplimentară, algele din acvariu vor suferi în continuare. Prin urmare, acvaristii nu recomandă categoric pornirea acestui tip de creaturi vorace în ecosistem. Mariz care trăiește în acvariu poate fi hrănit cu legume: felii de dovlecei, varză.

Știați? Primele mențiuni despre rezervoare artificiale și selecția locuitorilor acestora datează de la domnia dinastiei Tang din China (618-907 d.Hr.) Și primul acvariu a fost inventat abia în secolul al XIX-lea.
Maryse

Melania

Melc tropical de apă dulce din familia Thiaridae cu o gamă destul de largă de habitate naturale în Africa și America de Sud.

Ca melcii de acvariu, orz perlat (moluște bivalvă) este, de asemenea, în viață filtru și curăță unde locuiți.

Aspect

Melania este o coajă de con maro, cu nuanțe de măslin sau verde. Pe chiuvetă sunt dungi mici care sunt mai întunecate decât nuanța principală. Diametrul cojii aproximativ 3cm.

Mod de viata

Melcul este surprinzător de invizibil, deoarece trăiește în partea de jos, îngropându-se în nisip. Melania are o durată scurtă de viață - aproximativ 2 ani.Melania

Molusca este un excelent produs de curățare pentru solul acvariului. Solul este ideal pentru a trăi - nisipos sau format din pietriș fin. În procesul de viață, melania asigură curățarea stratului inferior și drenajul său de înaltă calitate. În mediul lor natural, formează colonii uriașe. Molusca se înțelege pașnic cu locuitorii acvariului. Coaja solidă și scufundarea fac melania inaccesibilă peștilor prădători.

Reproducerea melaniei este bisexuală. Se referă la indivizi vivipari, cu capacitatea de a se reproduce pe tot parcursul anului.

Cerințe

Moluștele intră în noul acvariu împreună cu plantele. Melania nu necesită condiții speciale de detenție și se poate îngriji de ea însăși. La fel ca alte specii tropicale, trăiește în apă caldă cu o temperatură de aproximativ +22 C. Melania moare în apă rece. Melcii respiră oxigenul dizolvat în apă.Melania

Bazele îngrijirii și hrănirii

Varietatea substanțelor organice din acvariu va oferi întotdeauna moluște cu alimente, iar lipsa de pretenție față de calitatea apei și a oxigenului face posibilă viața sa în orice habitat. Aceste animale sunt ordonatoare de acvariu și un indicator precis al disponibilității suficiente a oxigenului. Dacă melcii încep să se ridice de jos, acesta este un semn al lipsei de oxigen în ecosistem..

Neritin

Această specie de melci mici trăiește în apă sărată sau dulce, aparține ordinului Cycloneritimorpha.

Aspect

Neretina este o varietate foarte interesantă de gastropode cu o coajă în formă de lacrimă.. Cochilia acoperă aproape complet molușa. Principala caracteristică a cochiliei maronii gălbui este prezența dungilor longitudinale și a punctelor. Prin urmare, scoica seamănă puțin cu gândacul din cartoful Colorado..Neritin

Mod de viata

Speranța de viață nu este foarte lungă - doar 1-2 ani. Unele neretine mor în prima săptămână după mutarea în acvariu, deoarece tolerează foarte puțin transportul și condițiile de viață noi.

Trăiește în alge, care este și hrană. Se hrănește cu părți în descompunere ale plantelor și cu alge moi. Neretina este o moluscă bisexuală, dar ouăle depuse într-un rezervor artificial de apă dulce nu sunt viabile..

Este indiferent față de restul locuitorilor acvariului, dar datorită învelișului moale poate suferi cu ușurință de peștii care se hrănesc cu crustacee.Neritin

Cerințe

Fiind o specie tropicală, poate trăi în apă cu o temperatură nu mai mică de +25 С. Se poate reproduce numai în apă sărată.. Apa trebuie să fie medie dură, cu o aciditate de 7 Ph.

Citiți și cum să determinați duritatea apei și temperatura optimă a apei în acvariu.

Molusca este foarte delicată și nu tolerează bine transportul, este dificil să se înrădăcineze în noul habitat. În plus, trebuie coborât cu atenție în acvariu: datorită caracteristicilor structurale, nu va putea să se răstoarne singur..

Neretina este solicitantă pentru volumul acvariului: pentru 2-3 persoane, este necesar un recipient cu un volum de cel puțin 40 de litri.Neritin

Bazele îngrijirii și hrănirii

Specia va prinde rădăcini mai bine într-un acvariu cu un ecosistem stabil. Prezența reziduurilor de alge îi va oferi hrană suficientă..

Important! Nu puteți popula moluștele colectate în cel mai apropiat rezervor în acvariu. În primul rând, vor polua recipientul cu mucus și vor strica vegetația acvariului, iar în al doilea rând, gastropodele sunt purtători excelenți de helminti.

Tilomelania

O varietate de melci de apă dulce din Indonezia, familia Pachychilidae Troschel.Tilomelania

Aspect

Tylomelania este o scoică în formă de con care vine într-o varietate de nuanțe. Cojile sunt netede, acoperite cu spini, cu bucle. Lungimea cochiliei poate varia de la 2 la 12 cm. Combinația de culori a corpului și a cochiliei este foarte diversă. Ochii se ridică deasupra corpului pe picioare lungi și subțiri.

Știați? Tylomelania este ca rezultatul unui uimitor experiment genetic. Proboscisul melcului este similar cu cel al unui elefant. Și corpul - pe o felie de fruct exotic galben strălucitor.

Mod de viata

Durata de viață a acestei specii tropicale este de 2-3 ani.. Molusca este foarte pasionată de roci și apă cu aciditate ridicată. Acest tip de gastropod este omnivor și mănâncă de toate: plante, alți melci, hrană pentru pești. Datorită lacomiei excesive a moluștei, este indicat să o hrăniți de 2-3 ori pe zi cu resturile de legume. În caz de lipsă de nutriție, melcul va trece la consumul de vegetație din acvariu..Tilomelania

Este extrem de agresiv față de ceilalți locuitori ai ecosistemului. Această frumusețe este un prădător natural care mănâncă toate moluștele care sunt mai mici decât dimensiunea sa, mănâncă și ouă de moluște și pește. De aceea nu se recomandă așezarea tilomelaniei cu alte specii. Această moluscă este bisexuală. Femela poartă un ou și este vivipară.

Cerințe

Doar câteva crustacee pot fi plasate într-un acvariu mic. O populație de 4-5 melci are nevoie de un recipient cu un volum de cel puțin 60 de litri. Temperatura confortabilă a apei - nu mai puțin de +25 С, aciditate nu mai puțin de 7,5 Ph. Apa trebuie să fie dură, deoarece în apa moale începe procesul de înmuiere a cochiliei. Tylomelania nu poate tolera lumina strălucitoare, prin urmare, ar trebui să existe adăposturi în acvariu unde molusca s-ar putea ascunde într-o zi însorită..

Nu poate fi cazat la alte specii dacă nu doriți să reduceți populația acestora.Tilomelania

Bazele îngrijirii și hrănirii

Pentru a păstra vegetația acvariului, molușca trebuie hrănită de mai multe ori pe zi cu bucăți de legume: castraveți, dovlecei, frunze de copac. Tilomelania mănâncă de bunăvoie alimente pentru pești, rămășițele organelor organice din acvariu.

Fiza

Un mic melc al familiei Fizida, care trăiește în corpurile de apă dulce din Europa și Asia.

Aspect

Este un individ mic, cu un corp transparent și o coajă maronie ascuțită, cu pete ușoare. Cochilia se răsucește spre stânga și arată destul de exotică: în lumină aruncă ușor o sidef. Mărimea molușii atinge doar 1-2 cm.Fiza

Mod de viata

Nu are o preferință specială pentru habitatele din acvariu. Molusca nu are nevoie de iluminat, dar lumina directă a soarelui o va deteriora. Cu o cantitate suficientă de hrană, fiza nu va atinge plantele de acvariu în creștere. Durata de viață a moluștei este de 1-2 ani. Principala caracteristică a fizicii este construirea scărilor din fir adeziv. De-a lungul acestor structuri, ca pânzele de păianjen, melcul se deplasează la suprafața apei și înapoi..

Specia este nepretențioasă pentru apă și poate trăi confortabil la temperaturi nu mai mici de +20 С. Are nevoie de apă dură, deoarece în apa moale coaja melcului poate deveni mai subțire.

Fiza este hermafrodită și depune până la 20 de ouă într-un singur ambreiaj. Zidăria este atașată la fundul frunzelor plantei. După 2 săptămâni, melci tineri vor apărea din ouă.Fiza

Cerințe

Pentru condiții confortabile, melcul necesită o capacitate de cel puțin 20 de litri cu apă tare. Temperatura nu trebuie să scadă sub +22 С. Acești melci tropicali vor muri când temperatura scade..

Datorită învelișului său subțire, molușa nu poate fi așezată cu pești pentru care melcii sunt hrană. De asemenea, nu poate fi combinat cu specii care apar pe suprafața apei. De asemenea, fizica se mișcă periodic în jurul suprafeței acvariului. Mucusul secretat de moluște poate deteriora cu ușurință ouăle de pește, în plus, molușca le mănâncă ușor dacă se întâlnesc pe drum.

Deoarece fiza se reproduce foarte repede, se recomandă așezarea împreună cu peștii care mănâncă ouă fiza, controlând astfel dimensiunea populației din acvariu..Fiza

Bazele îngrijirii și hrănirii

Fiza este un acvariu ordonat care mănâncă reziduuri organice, îndepărtează placa de pe pereții rezervorului și pelicula bacteriană de pe suprafața apei. Cu suficientă materie organică, nu are nevoie de surse alimentare suplimentare și se poate îngriji de sine fără intervenția umană.

Helena

Un melc popular de apă dulce din Asia de Sud-Est din familia Nassariidae.

Aspect

Helena este un melc original cu coajă conică. Există cercuri galbene și întunecate de-a lungul circumferinței sale. Dimensiunea scoicii este de aproximativ 2cm.Helena

Mod de viata

Durata de viață a acestei moluste tropicale este de aproximativ 3-4 ani. Indivizii tineri din Helena trăiesc la fundul acvariului timp de 6 luni, de aceea au nevoie de sol nisipos sau de pietriș. Adulții au o preferință mică pentru habitat.

Astfel de plante, la fel de pennywort, pogostemon Helfer, pogostemon erectus, lomariopsis, Hemianthus Cuba, echinodorus, caracatiță pogostemon, sagittariya, marsilia, mușchi javanez, aquascape, cryptocoryne și hornwort în acvariu joacă un rol important în viața locuitorilor săi.
Pentru a evita bolile, trebuie să:

Helena este un carnivor care se hrănește cu alte moluște, melci și ouă de pește. Excelent pentru reducerea naturală a populației altor melci.

Reproducerea la Helena este bisexuală. Ouăle sunt depuse pe obiecte solide din acvariu. După 2 săptămâni, helenele eclozionate cad în fundul acvariului și se cufundă în pământ, unde cresc până la pubertate. Rata de supraviețuire a tinerilor nu este prea mare, ceea ce este asociat cu lupta pentru hrană în stratul inferior în timpul dezvoltării și creșterii..Helena

Important!Moluștele carnivore sunt acuzate că au ucis pești. Acest lucru nu este adevărat: un melc pur și simplu nu poate ajunge din urmă cu un pește activ și rapid. Dar, din moment ce mulți melci mănâncă cariune cu plăcere, este posibil să fi mâncat deja pești morți. Scoateți peștele și crustaceele moarte din acvariu în timp util: acest lucru va menține ecosistemul sănătos.

Cerințe

Melcul este foarte rezistent și nu prea solicitant de îngrijit. Poate trăi în apă ușor acidă. Helenii trăiesc și se dezvoltă confortabil în apă cu duritate medie, tolerează salinitatea ușoară a apei. La fel ca alte specii tropicale, are nevoie de apă cu o temperatură de cel puțin +20 С.

Substratul din acvariu ar trebui să fie nisip sau pietriș foarte fin.Helena

Bazele îngrijirii și hrănirii

Helena va face o treabă excelentă de a reduce numărul altor melci de acvariu. Poate mânca ouă de melci și pești. Dacă nu există crustacee în ecosistem, Helena poate fi hrănită cu creveți congelați sau krill de aproximativ 3 ori pe zi..

Există o mare varietate de moluște de acvariu în întreaga lume care pot trăi în medii similare. Fiecare dintre aceste tipuri are propriile sale caracteristici. Înarmat cu aceste cunoștințe, puteți face cu ușurință o alegere în favoarea exact a acelor locuitori care sunt necesari pentru ecosistemul acvariului dumneavoastră..

Video: cei mai frumoși și mai utili melci de acvariu

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri de melci de acvariu