Cât trăiesc melcii acasă?

Dacă doriți să aveți acasă un animal de companie atât de neobișnuit ca un melc, trebuie să vă familiarizați mai detaliat cu caracteristicile întreținerii lor..

În primul rând, trebuie să decideți ce tip de melc vi se potrivește cel mai bine..

Dintre melcii de pământ, Achatina este considerată cea mai ideală animală de companie..

Melcii în natură

Achatina este o specie bine cunoscută de melci care trăiesc în pădurile tropicale. Există aproximativ o sută de soiuri de melci și fiecare dintre ele are propriile diferențe specifice - culoarea cochiliei sau nuanța corpului moluștei.

Locuiesc pe trunchiuri de copaci. Melcul Achatina este greu și lent, poate să se târască nu mai mult de un centimetru pe minut. Glandele picioarelor situate pe talpa secretă mucus, care ajută melcii să se deplaseze pe suprafețe uscate.

Având o memorie pe termen lung, își amintesc toate evenimentele care au avut loc în ultima oră. Reveniți la sursele de hrană, pe măsură ce își amintesc unde sunt.

Sunt activi, de regulă, în întuneric.

În condiții naturale, mănâncă plante, muguri de copaci și frunze căzute.

Câți ani trăiesc melci?

În condiții naturale, durata de viață a melcilor depinde direct de mediul în care trăiesc, de dușmanii și paraziții care le înconjoară. De obicei, crustaceele trăiesc nu mai mult de 10 ani.

Melci Achatinidae melci - trăiesc 7-10 ani și reprezentanți ai speciilor melci Helix - 2-3 ani.

Achatina acasă

Melcii Achatina nu sunt capricioși de îngrijit și nu necesită costuri mari în numerar pentru întreținere și hrănire. Mișcarea acestei creaturi este destul de interesantă de urmărit. Dar, înainte de a ridica melcul, trebuie să vă asigurați că mâinile sunt curate și umede. Cel mai bine este să luați Achatina sub talpă și nu lângă chiuvetă. Și numai atunci când este pe pământ, este interzis să rupi molușa din pahar. Nu strângeți chiuveta prea mult, deoarece există șansa de a o zdrobi.

Cu îngrijirea adecvată, melcul nu se îmbolnăvește. Melcii domestici sănătoși sunt activi, corpul lor este umed și curat, iar cojile lor sunt dense, fără a se deteriora.

Melc african Achatina
Melc african Achatina

Câți achatini trăiesc acasă?

O casă Achatina poate trăi cinci ani, sau poate zece. Principalul factor care are un efect puternic asupra duratei de viață a Achatina este condițiile în care sunt păstrate. Pentru ca melcul să trăiască cât mai mult timp, aveți nevoie de:

  • Cumpără un terariu volum adecvat. Pentru un melc - cel puțin 10 litri.
  • Alegeți solul potrivit: necesar, astfel încât textura sa să fie slabă și moale, astfel încât melcul să poată să se cufunde complet în el. Grosimea solului trebuie să fie între 5 și 10 cm. Pulverizați în timp util solul cu apă pentru a menține umiditatea necesară.
  • Setați temperatura aerului în intervalul 25-28 de grade. Dacă temperatura este prea mare sau scăzută, Achatina adoarme.
  • Mențineți curățenia. Locuința unui animal de companie iubit trebuie să fie pusă în ordine cel puțin o dată pe săptămână: îndepărtați restul de alimente și deșeuri, ștergeți paharul cu un prosop fără a adăuga detergenți. Curățați temeinic și schimbați solul o dată pe an.
  • Includeți ciupercile în dietă, porumb, ouă fierte, mazăre, fructe și legume crude. Melcii au nevoie și de cretă și pulbere de coajă de ouă, deoarece sunt surse directe de calciu.
Mazăre
Mazăre

Câți melci trăiesc într-un acvariu?

Melcii nu sunt doar decorul natural al acvariului, ci și ordinea naturală a lumii acvatice. Aceștia curăță acvariul de particule moarte de plante, reziduuri de hrană pentru pești și plăci de pe pereții acvariului..

Cât trăiesc melcii de acvariu, vom analiza folosind exemplul celor mai populare specii:

  • Ampularia. Acest melc nu poate trăi mai mult de patru ani și, pentru a atinge această vârstă maximă, este necesar să se creeze temperaturi ideale ale apei pentru acesta. Dacă apa se află la 23 - 25 de grade, asigurați-vă - melcul va trăi timp de aproximativ trei ani. Dacă este puțin mai rece - aproximativ 4 ani și dacă este mai cald, mai mult de 25 de grade, acest melc nu poate trăi mai mult de un an.
  • Con melania. Are o culoare galbenă sau gri. Trăiește în medie 2,5-3,5 ani.
  • Bobina. Unul dintre cei mai nepretențiți melci. Cele mai comune culori sunt roșu și maro. Trăiește 2 - 4 ani.
  • Neritin. Se diferențiază prin faptul că învelișul galben-maroniu are dungi și puncte longitudinale. Nu trăiesc foarte mult - doar aproximativ un an.
  • Melc tigru. Are o culoare maro deschis cu dungi întunecate. Poate locui într-un acvariu timp de 3-4 ani.

Melcii de acvariu nu trăiesc foarte mult. Dar orice proprietar grijuliu va putea prelungi cât mai mult viața animalului de companie dacă îi oferă condiții bune pentru existență..

Când sunt păstrate corespunzător, melcii sunt ușor de domesticit și îmblânzit. Moluștele au memorie pe termen lung. Dacă le tratezi cu atenție, ele se vor obișnui cu tine rapid și ușor. Ele îți vor înveseli viața fără să necesite atenție și griji constante..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cât trăiesc melcii acasă?