Cele mai bune 7 specii de melci de acvariu

Melci de acvariu

În acest articol voi vorbi despre importanța melcilor în acvariu. Efectele lor pozitive și negative asupra locuitorilor acvariului. Voi da ca exemplu principalele specii de acvariu: fiza, bobină, melania, helena, ampullia, neretina și melcul cu coarne. Voi evidenția principalele caracteristici ale speciei. Voi enumera cu ce mănâncă și cu ce sunt compatibili, cu cine ar trebui evitat și pentru ce sunt în general.

Pentru ce sunt melci într-un acvariu cu pești?

Melcii pot fi și buni și răi.

Funcția principală este distrugerea reziduurilor care plutesc în mediul acvatic al acvariului. Este vorba de pești morți, resturi de alimente, părți putrede de plante. Lista va prelungi placa de pe pereți, deșeurile de pește și multe altele, ceea ce este neplăcut pentru proprietarii acvariului..

Multe soiuri sunt bune la curățarea pereților și sunt comparate cu ciupercile. Ele sunt similare doar ca funcție, dar habitatul este diferit. Echilibrul biologic al acvariului depinde direct de prezența melcilor în acesta.

Este surprinzător faptul că comportamentul molustei va clarifica curățenia habitatului și a solului. Acvaristul primește o notificare și ia măsuri urgente. Este adaptat pentru a trăi în toate tipurile de acvariu și este un tovarăș de pește.

Uneori au un impact negativ. Când alimentele din rezervor se epuizează, acestea ajung la extreme. Poate dăuna structurii algelor, plantelor ornamentale.
Funcția principală a melcului este de a distruge rămășițele care plutesc în acvariu.
Funcția principală a melcului este de a distruge rămășițele care plutesc în acvariu.

Acest lucru se întâmplă adesea în timpul postului lor. Unii secretă mucus, care afectează ulterior puritatea oxigenului din apă și cantitatea acestuia. Lipsa de oxigen este inacceptabilă pentru viața normală a peștilor care trăiesc în acvariu.

Un alt dezavantaj este capacitatea excesivă de reproducere. Ei creează noi indivizi în numele procreației, care afectează compoziția cantitativă din acvariu. Dar nu vă temeți, deoarece există mai puține minusuri decât plusuri..

Nu este sigur să aduceți melci din rezervoarele naturale. Procentul de probabilitate ca, împreună cu acestea, infecția în corpurile de apă crește, de asemenea.

Acoperiți acvariul cu un capac pentru a păstra compoziția melcilor. Au capacitatea de a se deplasa cu ușurință pe sticlă și de a se târî peste margini. Rolul lor este foarte valoros, oferind o bază pentru a trăi permanent..

Care sunt câteva specii bune de acvariu

Melcii, precum crustaceele, creveții și peștii sunt locuitori cu drepturi depline în acvariu.

Există multe specii care diferă între ele în moduri diferite. Unii - în mărime, alții - în frumusețe, alții - în abilități uimitoare.

Multe melci în cantități excesive sunt periculoase pentru a trăi în acvarii, în timp ce altele, dimpotrivă, sunt benefice. Luați în considerare mai detaliat tipurile de melci.

Fiza

Fiza
Fiza

Phiza este comună în rândul acvaristilor. De dimensiuni relativ mici. Prevalența și popularitatea fizei primite datorită rezistenței sale la condiții dure..

Capacitatea de adaptare și reproducere o face o specie bogată în ceea ce privește compoziția cantitativă. Are un efect negativ asupra plantelor.

Fiza roade găuri mari. Acest lucru duce la pierderea aspectului adecvat în acvarii..

Bobina

Popularitatea a câștigat melc-bobină. Se caracterizează prin dimensiuni reduse și aspect specific. A primit statutul de clasic, deoarece bobina se găsește în aproape orice acvariu..

Bobina
Bobina

Bobina dăunează locuitorilor acvariului în cantități excesive. Cu toate acestea, dacă urmați un număr moderat, bobina va beneficia doar.

Melania

Melaniile diferă într-un mod de viață diferit de celelalte specii. Acest lucru îl face unic ca specie de melc. Habitat-sol. Mișcându-se de-a lungul fundului acvariului, amestecă solul, făcându-l fertil. Acest fapt afectează viața locuitorilor, deoarece solul este un element important al ecosistemului acvariului..

Factorul negativ al melaniei este creșterea rapidă și dificultățile de a scăpa.

Melania
Melania

Helena

Helena este cel mai neobișnuit melc.

Instilează frică în alte specii de lacomie. Dieta Helenei include melci. Acesta este un plus în cazul în care mulți indivizi sunt deja crescuți în acvariu. Atunci când nu există altă opțiune decât să scape de reprezentanții inutili, Helena este capabilă să se descurce cu ușurință..

Helena
Helena

Ampularia

Ampularia nu diferă de bobina în răspândire. Cu toate acestea, condițiile complexe și solicitante de detenție te fac să te gândești să le cumperi..

Faptul este că ampullaria este cel mai mare reprezentant al melcilor. Apetitul ampulariei nu te va face să te îndoiești de mărime. Dezavantajul se manifestă prin deteriorarea plantelor. Dar plăcut ochiului, care afectează prevalența în acvarii.

Ampularia
Ampularia

Cu coarne

Cu aspectul cornului corespunde numelui. Are doi spini, sub forma unui crescut, care ies în lateral. Spargerea de spini nu afectează sănătatea.

Aspectul prezentabil face melcul popular printre acvaristi.

Cu coarne
Cu coarne

Neretina

Neretina este de mare ajutor. Dimensiunea sa este de 2 cm. Curăță acvariul de alge, motiv pentru care este adesea pornit. Neretina este un melc frumos, care stabilește o politică de prețuri corespunzătoare. Durata ei de viață nu depășește un an.

Neretina
Neretina

Ce mănâncă

Tipul de mâncare depinde de tip.

Fiecare dintre reprezentanți are un tip special de dietă, dar totuși există similitudini în alimentele consumate de aceste moluște.

Majoritatea sunt omnivori și mănâncă tot ce le vine în cale. Suprafețele de sticlă, algele, peștii morți, resturile din alimentele nemâncate sunt incluse în dietă. Ei ajută acvaristul cu munca lor. Nu trebuie să păstrați melci acolo unde trăiește reproducerea. Ei sunt capabili să spună caviar, în locurile disponibile.

Strică plantele până la bază, din păcate acest lucru se aplică și tipului lor de hrană.

Melcii de evitat

Melcii periculoși sunt încă rare, iar majoritatea nu sunt dăunători. Cu toate acestea, neglijența intenționată a vânzătorilor care caută profit poate fi dăunătoare. Vânzarea melcilor care trăiesc în ape naturale în loc de melci de mare poate duce la răspândirea infecțiilor în acvarii.

Luzhanka este un consumator de plante și ar trebui evitat
Luzhanka este un consumator de plante și ar trebui evitat

Acestea includ:

  • gazon
  • melcul iazului
  • arpacaș

Pe lângă purtătorii de boli, aceștia sunt ca și consumatorii de plante..

Melcii de acvariu sunt mari locuitori ai acvariului! Am făcut un tur ghidat printre diferitele tipuri de melci și am evidențiat principalele caracteristici. Sperăm că cunoștințele pe care le-ați dobândit vă vor ajuta la păstrarea melcilor de acvariu..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai bune 7 specii de melci de acvariu