Cele mai populare 16 tipuri de melci

Tipuri de melci

În articol vă voi spune ce sunt melcii și cele mai populare tipuri ale acestora: terestru, pulmonar, branhial și maritim. Voi descrie cei mai strălucitori reprezentanți ai raselor, habitatului, culorii, mărimii, de ce sunt crescuți sau păstrați. Voi acorda o atenție specială beneficiilor crustaceelor ​​și caracteristicilor sale distinctive..

Cele mai populare tipuri și soiuri de melci

Există un număr imens de crustacee în lume. Se târăsc pe pământ, în corpuri de apă dulce și oceane, provocând beneficii și rău oamenilor.

În mediul acvatic, melcii curăță rezervorul de vegetație și rămășițele peștilor morți. În grădini și grădini de legume, se pot hrăni cu plante cultivate, ceea ce este dăunător grădinarilor.

Rase terestre

Melcii terestre sunt animale de companie drăguțe și fără pretenții, îngrijirea cărora nu necesită mult efort și costuri financiare. Cele mai populare dintre ele sunt Achatina. Să luăm în considerare principalele:

 1. Achatina reticulata diferă prin mobilitate și curiozitate. Acordă întotdeauna atenție la ceea ce se întâmplă în jur. Gâtul și capul sunt colorate în maro sau negru, marginea picioarelor este cu câteva nuanțe mai deschise. Punctele și dungile maronii sunt împrăștiate pe toată suprafața cochiliei într-un mod haotic. Molusca este modestă în alimente. El poate fi învățat să se hrănească cu ora. Poate depune până la 300 de ouă.
 2. Achatina fulica o moluscă foarte leneșă, care preferă să stea în repaus majoritatea timpului. Carapacea este colorată în negru, roșu sau maro. Coaja este mare și poate crește până la 20 cm. Dacă hrănești bine animalul și nu îl deranjezi des, femela se reproduce activ, depunând un număr mare de ouă. Speranța de viață în captivitate este de până la șase ani.
 3. Akhatina Iradeli ca dimensiune inferioară rudelor anterioare. Coaja sa nu crește mai mult de 5-7 cm. Culoarea moluștei este galbenă. Din ceea ce se numește „lămâie”. O trăsătură distinctivă a iradel este că nu depune ouă, ci aduce tinerii vii. Numărul lor poate ajunge la două duzini.
 4. Achatina obișnuită are o culoare tigrată. Este foarte mare, iar coaja poate crește până la 30 cm. În comportament este inactivă și preferă să se odihnească în timpul liber de la mâncare. Speranța de viață în captivitate este de până la 7 ani.
Achatina reticulata
Achatina reticulata

Melci de mare

 1. Cirpea Este un melc de mare de care este greu de făcut fără într-un acvariu de recif marin. Se hrănește cu alge și curăță bine acvariul de depozitele lor, fără a deranja coralii. Dimensiunea unei moluste în captivitate rareori depășește 5 cm. În timp ce în natură există exemplare de 15 cm. Cirpea este activă noaptea și seara, în timpul zilei se odihnește undeva într-un defileu de pietre.
 2. Con geografic Este cea mai otrăvitoare crustacee din lume. Locuiește în ocean. Un adult este capabil să elibereze în apă un nor de insulină mare. Acesta din urmă duce la o scădere accentuată a nivelului de zahăr din sânge al victimei și persoana moare. Astăzi nu a fost găsit niciun antidot pentru crustacee.
 3. Trumpet gigant australian - cel mai mare melc din lume, a cărui cochilie poate avea o lungime de până la 90 cm. Habitatul obișnuit al moluștei este partea de coastă a nordului Australiei. Coboară la o adâncime de 30 m și se simte confortabil acolo. Mănâncă viermi și alți mici locuitori ai lumii acvatice.
Trumpet gigant australian
Trumpet gigant australian

Care sunt melcii branhiali

 1. Bitinia - melci mici cu scoici conice, ovoidale sau în formă de turn. Coaja lor nu crește mai mult de 2 cm. Coaja melcului este de culoare maro, gri închis sau bej. O scoică în apă proaspătă.
 2. Luzhanka sau vivipar, așa cum se numește la oamenii de rând, este un locuitor al corpurilor de apă dulce. Cochilia sa are forma unui con bont și atinge o dimensiune de până la 4 cm. În funcție de habitat, paleta de culori a moluștei poate varia de la roșu-maroniu până la bej cu o nuanță verde. Acestea sunt indivizi vivipari care trăiesc în Europa..
 3. Buccinums (trompetieri) - moluște marine cu lungimea cojii de 25 cm. Forma cochiliei este alungită, culoarea este maro deschis. Este un prădător care paralizează prada cu saliva otrăvitoare. Habitat familiar apelor răcoroase ale oceanului din emisfera nordică.
Luzhanka
Luzhanka

Pulmonar

 1. Este considerat un reprezentant proeminent al moluștelor pulmonare melc de struguri. Se obișnuiește creșterea la scară industrială, având în vedere valoarea cărnii obținute. Se numește „Viagra natural”, iar farmaciștii susțin că astfel de alimente pot activa procesele vitale ale corpului uman. Molusca este de culoare bej, mai rar gri închis. Diametrul cojii este de 5-6 cm. Se hrănește cu vegetație, de exemplu, frunze de struguri, varză sau salată verde.
 2. Bobină de melc este de culoare bej deschis și, uneori, portocaliu-maroniu. Dimensiunea cochiliei sale poate ajunge până la 3,5 cm. Habitatul bobinelor este corpuri de apă puțin adânci, umplute cu o cantitate mare de vegetație.
 3. Slug roșu la marginea drumului nu are cochilie. Corpul său este de culoare roșu-maroniu, portocaliu și chiar maro. Este o molustă de pământ care trăiește în grădini și grădini de legume. Corpul său atinge 10 cm lungime și este acoperit cu mucus.
Bobină de melc
Bobină de melc

Acvariu

Cochilii joacă un rol important în acvariu. Purifică apa, solul și mănâncă resturile de alimente din pești. Cele mai populare dintre acest tip de moluște sunt:

 1. Melania melc - o moluscă foarte utilă pentru acvariu. Se mișcă constant în pământ, circulând apă în el. Se hrănește cu resturile de hrană pentru pești. Este vopsit în gri, forma cochiliei este conică. Se înmulțește foarte repede, ceea ce devine adesea o problemă. După un timp, întreaga suprafață a fundului acvariului este complet acoperită cu melanie, care strică imaginea din acvariu. Deoarece moluștele trăiesc în pământ, este dificil să le prinzi. Pentru a scăpa complet de un astfel de animal de companie, trebuie să fierbeți solul..
 2. Melcul Helena - un prădător, care deschide vânătoarea rudelor și peștilor morți. Îl va ajuta pe acvarist să scape de alte moluște care se reproduc fără control, cum ar fi melania. Acest lucru nu necesită chimie și eforturi speciale din partea proprietarului. Helana are o carapace de tip con, cu dungi alternante de galben și maro. Populația lor poate fi controlată fără probleme, deoarece nu se reproduce rapid..
 3. Ampularia melcului una dintre cele mai populare moluște de acvariu. Coaja crește până la 5-7 cm în mărime. Cel mai adesea este colorată în galben, mai puțin bej. Aceasta este o molustă erbivoră, care nu trebuie cultivată într-un acvariu pe bază de plante. Ampularia va mânca imediat toate algele și apoi va trece la plantele cu frunze tari. Molusca extrage oxigenul din mediul acvatic și, cu ajutorul proboscisului, atrage aerul la suprafața apei. Melcul își depune ouăle pe sticlă.
Ampularia melcului
Ampularia melcului
Astăzi, melcii sunt crescuți nu numai în acvarii, ci și la scară industrială..

Sunt folosite în saloane de înfrumusețare și preparate ca delicatesă în restaurante. Nu este dificil să se stabilească și să crească crustacee, principalul lucru este să vă doriți.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cele mai populare 16 tipuri de melci