Reproducerea unui melc prădător helena, conținut

Melci prădători acasăMelcul Helena este o ucigașă, este un prădător. Este ușor de recunoscut, deoarece este foarte diferită de ceilalți în aspectul ei. Coaja melcului este ușor alungită, culoarea sa este o alternanță de dungi negre și maro deschis. Are o mică proboscidă alungită pe cap..

Melcii care trăiesc în acvariu îi fac mult bine, mai ales melcii precum melania, au formă de țeavă. În acvariu, fac același lucru pe care îl fac viermii în pământ, adică slăbesc solul, mișcându-se de-a lungul acestuia. Astfel, previn, o astfel de problemă ca acidificarea solului în acvariu.. De asemenea, sunt foarte utile. pentru alge și alte plante care cresc în acvariu, acestea permit un aport mai bun de oxigen la substrat.

În plus, micii locuitori ai acvariului devin bătători, elimină alimentele care nu au mâncat peștii. Cu toate acestea, ele nu pot fi supraalimentate, deoarece atunci când melcul se simte foarte bine hrănit, începe să depună ouă în mod activ și, în timp, există o mulțime de descendenți. Și apoi există o astfel de problemă, cum ar fi repornirea biologică a acvariului. Pur și simplu devine mic pentru locuitorii săi..

Pentru a preveni acest lucru, este necesar să se regleze fluxul de alimente în acvariu, iar acest lucru, la rândul său, va permite controlul asupra reproducerii melcilor. Dar acest lucru poate să nu fie suficient, deoarece aceste mici creaturi se hrănesc și cu alge. Puteți încerca să le controlați numărul ștergându-le manual. Și, de asemenea, în ajutorul tău pot veni și alți locuitori ai acvariului, cum ar fi consumatorii de melci, printre care se numără tetradoni și loaches. Dacă acest lucru nu ajută, atunci trebuie să utilizați substanțe chimice speciale care le distrug descendenții. Dar recent, un animal precum melcul Helena a apărut în magazinele de animale de companie, este o ucigașă a altora de felul ei care locuiesc lângă ea.

Originile și comportamentul Helenei

Unde locuiește helenaHelena locuiește într-un acvariu de apă dulce și poate fi găsită în Asia de Sud-Est. Iar patria ei este Indonezia, Malaezia și Thailanda.

Trăiește în principal în corpuri mici de apă, poate fi șanțuri sau diferite iazuri. Iubește locurile, unde există un substrat argilos sau nisipos.

În magazinele de specialitate, acești prădători ucigași au apărut acum aproximativ opt ani. De atunci, aceste creaturi au devenit foarte populare și s-au răspândit rapid. Aceste animale confirmă foarte mult reputația ucigașilor, pot curăța un acvariu mic în câteva luni, în care există multe scoici. După instalarea helenei în acvariu, vor rămâne doar scoicile din melci nedorite.

Helena ucigașul iubește stai în ambuscadă, în timp ce se îngropă în pământ și își așteaptă prada. Urmărirea acestor melci este foarte ispititoare. Când și-au prins potențiala victimă, sapă în corpul ei cu o proboscidă și o aspiră. Le plac foarte mult melcii tineri..

Melcul Helena trăiește aproximativ doi ani și, dacă ai grijă de el, atunci chiar mai mult.

Pentru a menține Helena în acvariu, dimensiunea acestuia trebuie să fie de cel puțin o sută zece litri. Dar dacă nu aveți de gând să reproduceți aceste animale prădătoare, ci doriți doar să aveți una sau două persoane, atunci acvariul va fi puțin mai mic, poate avea o dimensiune de aproximativ douăzeci de litri. Dar nu uita, că acești melci sunt foarte sensibili la calitatea apei, astfel încât, pentru ca conținutul să fie corect, trebuie să îl schimbați în mod regulat și, în același timp, să spălați bine acvariul.

Un acvariu care conține melci ar trebui să conțină nisip sau pământ moale, deoarece Helens adoră să intre în el și să stea acolo în ambuscadă, așteptându-și prada

Hrănire

Cum să ai grijă de HelenaMai ales asasinii Helena mănâncă alți melci și viermi, dar pot mânca și alte alimente care ajung în acvariu. Aceasta include resturi de pești și nevertebrate mici. Nu trebuie să fie hrăniți suplimentar, doar dacă există alți melci lângă ei. Helens adoră mâncarea vie și, astfel încât să fie disponibilă în mod constant, va trebui să creați suplimentar melci mici într-un alt rezervor.

Potrivit pentru hrănirea și păstrarea Helenei:

  • bobine:
  • melania;
  • melci de baltă;
  • în cazuri rare, ampule mici.

Dacă dintr-o dată nu există organisme vii care să o hrănească pe Helen, atunci hrana simplă pentru pești le poate convine, dar acestea preferă hrana proteică. Și vor mânca cu plăcere:

  1. creveți de saramură congelați;
  2. midii;
  3. fulgi care dau peștelui;
  4. diferite granule;
  5. alimente care conțin alge;
  6. scufundarea alimentelor pentru creveți.

Creșterea melcilor Helena

Cum arată helena melcHelenele nu sunt hermafrodite, există femele și bărbați printre ei. Este aproape imposibil să stabiliți sexul lor, dacă doriți să începeți să le creșteți, va trebui să cumpărați cel puțin șase persoane.

În perioada de împerechere, animalele se împerechează timp de aproximativ douăsprezece ore.. După împerechere melcul femelă depune ouă, sunt solitare. Ouăle pot fi văzute în tot acvariul: pe paharul său și pe decorațiunile din el. Caviarul este pătrat și are un punct maro în centru.

Practic, ouăle eclozează, de la trei la opt săptămâni, acest lucru poate fi influențat de duritatea apei. După eclozionarea prăjiturilor, se ascund în pământ și rămân acolo până ajung la maturitate. Se maturizează la vârsta de șase luni..

Compatibilitate

Descrierea melcului HelenaToți melcii, care locuiesc în același acvariu cu Helena sunt în pericol, deoarece îi va distruge în timp, cu excepția celor mari.

Dar Helenele trebuie să fie precauți față de speciile mari de ciclide, deoarece nu sunt împotriva consumului lor. Coaja melcului - ucigașul nu o va salva dacă este atacată constant.

Helen poate fi păstrată în orice acvariu unde există vegetație, deoarece nu sunt interesați de el. Dar nu le puneți în acvarii pentru creșterea peștilor, deoarece acești melci pot mânca ouă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Reproducerea unui melc prădător helena, conținut