Știucă de coajă de acvariu și condițiile de păstrare a acestuia

Știuca carapace este un locuitor popular al acvariilorAcum a devenit foarte popular să ai acvarii cu pești diferiți acasă. Unora le plac gupii pentru că sunt foarte ușor de păstrat, în timp ce alții păstrează pești reali pradă în acvariu. Prădătorii sunt mult mai interesanți de urmărit. Există o mulțime de pești răpitori pentru păstrarea în acvariu. Acest articol va descrie unul dintre reprezentanții lumii prădătoare a hobby-ului acvariului - acesta este știuca de coajă de acvariu.

Știucă carapace în sălbăticie

Există în jur de șapte specii de știuci blindate în sălbăticie..

Locuiesc în principal în râurile din America de Nord și Cuba. Este un pește de apă dulce care preferă proaspete sau ușor sărate habitat. Aceasta este o specie foarte veche de pești, care are mai mult de două sute de milioane de ani..

Lungimea corpului acestui pește în sălbăticie poate ajunge la trei metri, iar greutatea sa este de o sută treizeci de kilograme. Corpul lor este acoperit cu solzi groși, care servește ca armură, protejându-i de daune. Peștele are maxilarul lung și dinții foarte ascuțiți..

Carnea de știucă cu coajă nu este deosebit de valoroasă, este preferată să pescuiască pentru interese sportiveAceste șuturi sunt foarte periculoase și există chiar și cazuri de atac al acestora asupra oamenilor..

Carnea acestor pești nu are un gust special, deci nu este foarte populară printre pescari. Sunt foarte interesați de pescarii sportivi care visează să-l prindă din cauza unei dimensiuni atât de mari..

Durata de viață a știucii în sălbăticie este de până la douăzeci de ani.

Știucă de coajă de acvariu

Multe specii de pești sunt adaptate acvariilor. Șobolani carapace prosperă, de asemenea, într-un acvariu. Ai nevoie doar selectați cu atenție vecinii pentru acest prădător.

Acești pești au nevoie de mult spațiu, mai ales când cresc. Cu cât este mai mare capacitatea acvariului, cu atât vor crește mai mulți pești..

Există mai multe tipuri de șuturi de acvariu:

  • Varietatea standard de știucă de acvariu este stiuca comuna. Un astfel de pește are nevoie de cel puțin o sută șaizeci de litri de apă într-un acvariu. Apa ar trebui să aibă o temperatură de până la douăzeci de grade Celsius, deoarece dacă temperatura este sub acest indicator, peștii pot muri. Dimensiunea maximă a unui pește de acvariu este de cincizeci de centimetri lungime.
  • Un știuc de coajă are nevoie de multă apă pentru a se simți bineSarganoshchuk. Specii vivipare. Crește până la cincisprezece centimetri lungime. Un pește va necesita o sută cincizeci de litri de apă. Prezența algelor dense în acvariu este imperativă. Apa trebuie să fie ușor sărată, deoarece acestor pești le place mai multă apă sărată. Cel mai bine este să le păstrați 2-3 pești într-un acvariu. Acești pești se hrănesc cu viermi, viermi de sânge și alimente mari.
  • Și, în sfârșit, știucă de coajă. Această știucă poate crește până la patruzeci de centimetri lungime. Totul depinde de volumul de apă în care trăiește.

Descrierea știucii

Pește frumos și lung, cu pete negre pe corp.

Acesta este un pește destul de nepretențios. Ea plutește în straturile superioare de apă, deci este mai bine să alegeți vecini pentru ea, ținând cont de acest fapt. Cel mai bun dintre toți, peștii care sunt mai mari decât ea ca mărime și cei cărora le place să înoate de-a lungul fundului se vor înțelege cu ea. Este posibil, dacă este posibil, să le păstrați într-un acvariu separat pentru maximum două persoane. Datorită faptului că știuca blindată pești destul de agresivi cu ea, puțini oameni se înțeleg în același spațiu. Va mânca toți peștii mai mici decât ea și indivizii slabi chiar mai mari decât ea.

Temperatura apelor din acvariu ar trebui să fie până la douăzeci de grade Celsius. Sticlele blindate, spre deosebire de cele vivipare, nu necesită alge în acvariu. Decorațiunile trebuie să fie bine fixate, astfel încât peștele să nu le strice.

Pentru acest pește, trebuie să selectați cu atenție vecinii.În acvariu, trebuie să creați o mică mișcare de apă, deoarece științele sunt pești de râu.

Datorită faptului că acest pește înoată în straturile superioare de apă acvariu, acvariul trebuie să fie închis. Mai ales atunci când peștele crește, încercările de a sări din apă vor fi destul de frecvente..

De obicei, peștii din acvariu se comportă destul de calm. Va înota activ numai la vânătoare.

Alimente

Știuca carapace, ca și alți pești prădători, este hrănită cu următoarele alimente:

  • pește tocat;
  • bucăți mici de carne;
  • vierme de sânge;
  • râme;
  • dafnie;
  • Ciclop;
  • hrană mare pentru prădători.

Domesticirea știucii sălbatice

Cel mai bine este să prindeți șuturi mici pentru păstrarea ulterioară în acvariu vara, deoarece diferența de temperatură din râu și acvariu poate duce la moartea peștilor..

Înainte de a replanta peștii din acvariu, trebuie să adăugați apă din acvariu la apa în care se află peștele capturat, astfel încât să se adapteze treptat la noile condiții. Adăugați apă puțin câte puțin pe parcursul a două ore. Este imperativ să conectați un compresor la container cu știucă pentru a accesa oxigenul.

În ciuda naturii sale agresive, acest pește este minunat pentru păstrarea într-un acvariu.Trebuie să transferați peștii în acvariu cu calm, astfel încât să nu se sperie. După câteva zile, când peștele se obișnuiește cu noua sa casă, îi puteți da mâncare. Acasă, acești pești cresc suficient de repede.

Principalul lucru la păstrarea acestor pești este volum mare de apă și vecinii selectați corect. Cel mai bine este să le păstrați într-un recipient separat și atunci niciunul dintre locuitorii acvariului nu va suferi de natura sa agresivă..

Știuca blindată este un pește de acvariu interesant și fascinant. Este interesant să o urmărești. Cu condiții adecvate de îngrijire și păstrare, precum și hrană echilibrată, acest pește își va încânta proprietarul timp de douăzeci de ani. Aceasta este o perioadă suficient de lungă pentru peștii de acvariu..

Nu vă fie frică să păstrați un prădător. În ciuda naturii lor agresive, pot deveni un adevărat decor al oricărui acvariu..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Știucă de coajă de acvariu și condițiile de păstrare a acestuia