Păstrarea unui somn unic în coridorul acvariului

Panda coridor de somn

În articol voi lua în considerare condițiile pentru îngrijirea, întreținerea și reproducerea peștilor de acvariu de pe coridorul panda. Vă voi spune despre caracteristicile reproducerii, voi lua în considerare ce pești de acvariu pot fi adiacenți și ce cartier este mai bine de evitat. Vă voi spune ce să hrăniți și cum să vă înmulțiți.

Caracteristicile coridorului somnului

Patria Panda Koridoros este America de Sud și Centrală. Preferă râurile și apele care curg rapid, cu o saturație bună de oxigen. Apele râurilor sunt suficient de reci, prin urmare, pentru acest individ, temperatura apei este de obicei de +17 - 22 grade. Nu poate rezista o scădere a temperaturii la +13 grade pentru o lungă perioadă de timp.

Panda de pe coridor este un somn de tip coajă și are numeroase plăci pe corp, care îi servesc drept protecție. Burtica este egală, spatele este ușor convex. Culoarea este albă, galben pal, portocaliu-roz. Culoarea aripioarelor nu diferă de culoarea corpului. O mască neagră este conturată în jurul ochilor, căzând mai jos. Există o pată neagră în jurul cozii. Aripioarele dorsale sunt negre sau au pete negre. Au 3 perechi de mustăți și mai mulți dinți. Lungimea peștilor ajunge la cinci centimetri.

Coridor panda - un pește alb cu dungi negre pe ochi și coadă
Coridor panda - un pește alb cu dungi negre pe ochi și coadă
O trăsătură distinctivă a femelelor este un abdomen mai rotunjit, lățimea dorsală și o aripă dorsală rotunjită. La bărbați, aripa este mai ascuțită. De asemenea, femelele sunt mai mari decât masculii..

Speranța de viață este de 10 până la 15 ani.

Îngrijirea și întreținerea peștilor în acvariu

Panda de pe coridor este un pește școlar și moare singur. Dacă acvariul nu depășește 20 de litri, atunci nu mai mult de 4 persoane sunt luate pentru un astfel de volum. Cu toate acestea, este mai bine să păstrați o turmă de peste 10 persoane în apropierea altor pești. În acest caz, acvariul trebuie să aibă cel puțin o sută de litri..

Apa din acvariu trebuie să fie ușor acidă și moale. Apa trebuie schimbată în fiecare săptămână, deoarece acest individ este deosebit de sensibil la puritatea apei. Acvariul trebuie să aibă un filtru aerat. Panda își petrece cea mai mare parte a timpului în fund, săpând în pământ, dar uneori plutește la suprafață pentru o porțiune de oxigen. În cazul în care acvariul este acoperit, acesta nu trebuie umplut cu apă până la refuz..

Substratul din acvariu ar trebui să fie compus din nisip și pietricele mici. Lumina ar trebui să fie difuză, iar o parte din acvariu să fie la umbră. Decorațiunile ar trebui să fie cu diverse adăposturi, nu ar trebui să existe multă vegetație în acvariu, astfel încât să existe spațiu liber pentru pești să înoate.

Coridoare
Coridoarele iubesc lumina difuză și întunecarea

Compatibilitate cu alte specii de pești

În ciuda faptului că somnul panda este un pește iubitor de pace și se înțelege bine cu alte specii de pești, nu ar trebui să păstrați Coridoras în același acvariu cu barbele din Sumatra, deoarece acestea au tăiat aripioarele somnului..

Vecinii buni pentru un panda sunt:

Se alătură bine cu pești de dimensiuni mari, cu o dispoziție calmă. O altă condiție a cartierului este toleranța altor indivizi cu apă rece..

Alimente

Coridorele nu sunt pretențioase în ceea ce privește mâncarea și vor mânca tot ce intră în acvariu. Cu toate acestea, cele mai bune alimente pentru ei sunt comprimatele de somn, care includ toate componentele nutriționale necesare..

coridor alimentar panda
Somnul se hrănește cu comprimate de fund și viermi de sânge vii

Periodic este necesar să se hrănească indivizii cu alimente vii:

  • dafnie;
  • vierme de sânge;
  • creveți în saramură;
  • producător de țevi.

Se recomandă adăugarea tubifexului la dietă cât mai des posibil, deoarece are un efect benefic asupra creșterii peștilor.

Acești indivizi sunt activi noaptea, deci ar trebui să fie hrăniți după apusul soarelui.

Reproducere

Coridoarele ajung la maturitate în perioada de la 8 la 10 luni. Pentru reproducerea somnului, este necesar un acvariu de reproducere cu un volum de cel puțin 30 de litri. Acvariul trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • apa ar trebui să fie între 20 și 24 de grade-
  • aciditate ph6.2-7.2;
  • duritate de la 5 la 15.

Schimbați apa din acvariu săptămânal, este necesară aerarea și filtrarea apei. Iluminatul nu trebuie să fie luminos, cu excepția unei singure plante. Femela va depune ouă pe ea.

5 bărbați și o femelă sunt așezați în spațiul de reproducere. Nutriția în această perioadă ar trebui îmbunătățită. Hrăniți peștii cu alimente vii. Temperatura apei ar trebui redusă cu două sau trei grade, deoarece în habitatul natural reproducerea începe în timpul sezonului ploios. Femela va începe să degajeze un loc pentru depunerea ouălor.

Coridor de reproducere a somnului cu panda
Când se reproduc într-un loc de reproducere, este necesar să plantați o femelă cu cinci masculi

Dimineața, masculii vor urmări activ femela. Apoi unul dintre masculi, întorcându-se, apucă femela și eliberează lapte. Femela le captează cu gura și unge foile pe care depune ouă. Apoi totul se repetă cu masculii rămași. În timpul sezonului de împerechere, femela depune până la 75 de ouă.

Peștii adulți sunt așezați într-un acvariu comun pentru a proteja ouăle de a mânca. Puii vor apărea peste 7-10 zile. După un timp scurt, puietii încep să înoate și să se hrănească singuri. Zooplanctonul este utilizat ca hrană, precum și ca micro-hrană.

Apa din acvariu cu pui se schimbă, de asemenea, o dată pe săptămână. Trebuie să se potrivească cu apa din spațiul de reproducere, altfel puii vor muri. După două-trei luni, puii vor avea o culoare identică cu cea a adulților.

Deși reproducerea este o problemă, în general, păstrarea panda Corridoras nu este deosebit de dificilă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Păstrarea unui somn unic în coridorul acvariului