Tipuri populare de somn acvariu, numele, descrierea și fotografia acestora

Soiuri de somn acvariuÎn aproape fiecare acvariu, puteți vedea pești precum somnul. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece nu numai că sunt foarte frumoși, dar joacă și un rol important în viața subacvatică. Acești pești servesc ca un filtru natural, curățând fundul de mucus pe care îl produc alți locuitori. Există o mulțime de soiuri de somn. Puteți găsi reprezentanți de diferite dimensiuni, de la câțiva centimetri la indivizi uriași, a căror lungime poate ajunge la 5 metri.

Majoritatea acestor pești prefer să locuiască în partea de jos a acvariului, prin urmare, trebuie să știți clar ce condiții sunt potrivite pentru una sau alta specie, cum să echipați corect acvariul și ce pești vor fi cei mai buni vecini. Luați în considerare descrierea celor mai populari reprezentanți cu fotografii.

Catfish Ancitrus (familia lanțului)

Antitriturile, numite și fraierele, autocolantele sau produsele de curățat, sunt foarte populare printre pasionați pentru structura neobișnuită a gurii. Acest tip de somn are multe avantaje. Principalul lucru este că nu sunt absolut capricioși, ceea ce le permite să fie păstrate chiar și de cei care nu au experiență în această chestiune. La fel ca toți somnii, le place să curețe acvariul. De asemenea, au un comportament ciudat și, prin urmare, este foarte interesant să-i urmărești..

Pentru acvariul ancitrus, trebuie să îl întrețineți temperatura de la 20 la 28 de grade, pH de la 6 la 7,3 și dH la 10.

Durata medie de viață a unui băț este de 7 ani, timp în care pot crește până la 10 centimetri lungime, totul va depinde de volumul acvariului în care trăiește. În sine, acest pește trăiește pașnic cu toți ceilalți, cu excepția ciclidelor agresive, care își scot înotătoarele, ceea ce poate duce la moartea ulterioară a individului.

Tarakatum de somn (familie de coajă)

Cum se păstrează somnulNu este mai puțin rar în acvarii să găsești somn al familiei blindate, cel mai strălucit reprezentant al acestuia fiind tarakatum. Această specie este destul de pașnică și, datorită coajei sale durabile, poate fi așezată chiar și cu pești răpitori.

Regimul de temperatură pentru tarakatums variază de la 22 la 28 de grade, pH-ul de la 5,8 la 7,5, dH la 25.

Durata lor de viață este suficient de lungă, aproximativ 10 ani, prin urmare, printre pești, sunt considerați de lungă durată. Cel mai bine este dacă habitatul lor este locuit de diverse vegetații și obstacole. Cu o îngrijire adecvată, acest somn poate crește până la 20 cm lungime..

În raport cu mâncarea, sunt nepretențioși, pot mânca orice mâncare, dar preferă să trăiască.

Somn Coridoras (familie de coajă)

Un alt reprezentant al familiei blindate este coridorul. Acest somn este pașnic și are o colorare frumoasă, prin urmare poate fi adesea găsit într-un habitat artificial..

Temperatura optimă a apei pentru somnul de pe coridor este de aproximativ 25 de grade, pH-ul este de aproximativ 6,5, dH este de până la 4.

Spre deosebire de congeneri, această specie este de dimensiuni mici și crește până la doar 7 centimetri. Dar durata vieții sale poate ajunge la 10 ani și au existat cazuri când au trăit până la 15. Acești somn prefer să trăiască în pachet, sunt pașnici prin natură și se înțeleg cu aproape toți ceilalți pești (excepțiile sunt ancitruses, labeo și bătălii modeste). Mănâncă orice mâncare, principalul lucru este că se scufundă până la fund, deoarece coridoarele nu se ridică pentru mâncare..

Somn de Synodontis (familie cu franjuri)

Somn în acvariuCea mai uimitoare din familia cu franjuri este somnul inversat. Acest pește este diferit prin faptul că preferă să se miște cu burta în sus, motiv pentru care a primit o astfel de poreclă. Se află în poziția sa normală doar atunci când colectează alimente de-a lungul fundului..

Norma de temperatură pentru sinodontă este de 25 de grade, pH 6,5 - 7,5, dH până la 15.

Acest somn nu este foarte mare și crește până la 10 centimetri, trăiesc aproximativ 10 ani. Simțiți-vă cel mai bine în pachet, preferând un stil de viață nocturn.

Pot trăi împreună cu orice pește care are dimensiuni și caracter asemănător. Puteți hrăni cu orice fel de hrană, principalul lucru nu este să supraalimentați sau să descărcați. Dacă decideți să vă cumpărați un somn de sinodontă, atunci vă așteptați ca o persoană să aibă nevoie de cel puțin 50 de litri de apă.

Somn de brocart (familia lanțului)

Somnul de brocart poate fi numit pe bună dreptate un bun curățător de acvariu. Datorită ventuzei sale, curăță și lustruiește pereții acvariului, făcându-l curat și ordonat. Acest somn acvariu este nepretențios în habitatul său. Regimul de temperatură poate varia de la 22 la 30 de grade, pH-ul de la 6,5 ​​la 8,2, dH până la 20.

Somnul de brocart are o dimensiune cu adevărat eroică, poate crește până la 60 cm lungime, de aceea, pentru o persoană, este nevoie de un rezervor de cel puțin 200 de litri. Necesită aerare și filtrare constantă a acvariului, precum și înlocuirea a jumătate din apă cu apă proaspătă. Cu o îngrijire constantă și adecvată, pot trăi până la 10 ani.

Se comportă pașnic cu alți locuitori, nu deranjează pe nimeni, cea mai mare activitate se notează în întuneric. Poate mânca atât hrană pentru plante, cât și pentru animale.

Catfish Flathead (familie pimelodică)

Ce hrana somnuluiExistă somn de acvariu, care sunt extrem de rare în habitatele artificiale. Capul plat sau fractocefalul, din familia pimelodică, aparține doar unor asemenea. În natură, indivizii de acest tip poate ajunge la 1,2 metri în lungime, în acvarii cresc până la un metru, datorită unor dimensiuni atât de gigantice, acest somn are nevoie de un volum mare, de cel puțin 300 de litri.

Fractocefalul are o culoare foarte interesantă, spatele și abdomenul sunt de culoare închisă, iar laturile sunt deschise (așa cum se vede în fotografie). Poate fi găzduit cu orice pește ornamental mare. Este absolut omnivor și foarte lacom. Preferă să locuiască în partea de jos a acvariului, ascunzându-se în adăposturi. Cea mai mare activitate are loc noaptea. Puteți vedea acest bărbat frumos trăind în acvariul Alushta.

Somn de sticlă (familia somnului)

Somnul de sticlă aparține acelor tipuri de pești care nu pot lăsa pe nimeni indiferent. Toate acestea se datorează unui aspect atât de neobișnuit. Fotografia arată că întregul său corp este absolut transparent și că întregul schelet este vizibil, de unde și numele, sticlă.

Somnul din sticlă de acvariu trăiește într-o turmă, așa că este mai bine să cumpărați 6-8 bucăți simultan. Pentru o turmă de această dimensiune, este necesar un acvariu cu un volum de cel puțin 100 de litri, în plus, habitatul din acesta ar trebui să fie aproape de natural. Vegetația, zonele întunecate și fluxurile de apă trebuie să fie prezente. Somnii de sticlă sunt foarte pretențioși în ceea ce privește calitatea apei, deci sunt necesare o filtrare bună, aerare și schimbări regulate de apă.

Peștii calmi de aceeași dimensiune sunt vecini potriviți pentru acești somni. Mâncarea vie este preferată. În timpul zilei, acestea sunt inactive, cu excepția timpului de hrănire. Se reproduc numai în mediul lor natural.

Clarias de somn (familia clariyev)

Numele somnuluiClarias sunt somn de acvariu care preferă să ducă un stil de viață prădător. Prin urmare, numai peștii mari pot coexista cu ei sau pot trăi singuri. Somnul acestei specii poate atinge o lungime de 35 de centimetri, are nevoie rezervor cu un volum de cel puțin 150 de litri.

Temperatura apei pentru Clarias trebuie să fie de aproximativ 23-2 grade, pH 7-9, dH 40.

După cum sa menționat deja, acest somn este un prădător, prin urmare va mânca pești mai mici și, având și un caracter rău, poate conduce alți locuitori ai acvariului.

Puteți hrăni orice mâncare, combinația este cea mai bună. Fotografia prezintă Claria angoleze.

Reguli pentru păstrarea somnului de acvariu

Pentru ca somnul tău să trăiască și să se reproducă într-un mediu artificial, este necesar urmați câteva reguli simple:

  • trebuie să existe un flux de apă în acvariu, acesta poate fi creat folosind un filtru puternic
  • în fiecare săptămână trebuie să schimbați jumătate din volumul de apă în proaspăt
  • fundul trebuie să fie decorat; lemnul de drift, grotele, încuietori sunt potrivite pentru acest lucru
  • cea mai bună mâncare pentru toate tipurile de somn este sub formă de tablete, deoarece majoritatea se hrănesc cu fundul
  • dacă aveți prăjiți, aceștia nu ar trebui transferați într-un acvariu comun până nu vor crește
  • somnul necesită vegetație, inclusiv plutitoare

Reguli pentru alegerea unui somn acvariu

Pentru a alege și a cumpăra corect somnul, aveți nevoie ia în considerare mai mulți factori:

  • Acvariu de somndacă luați somnul la un acvariu unde există deja alți pești, atunci alegeți speciile cele mai pașnice, acest lucru vă va salva necazurile în viitor
  • prădătorii de somn nu pot fi adăugați acolo unde trăiesc deja pești de dimensiuni mai mici, îi vor mânca
  • nu trebuie să uităm de mărimea unui adult, să fim pregătiți din timp pentru ca somnul dvs. să crească până la 50 sau chiar mai mult de centimetri în lungime
  • atunci când cumpărați un pește nou, acesta trebuie ținut în carantină pentru a evita contaminarea altor pești

Somnii de acvariu sunt foarte frumoși reprezentanți ai lumii subacvatice. Varietatea lor este excelentă și, prin urmare, toată lumea poate găsi una care îi place. Este o plăcere să-i urmăresc, mai ales în timpul orelor de cea mai mare activitate. Datorită acestor pești frumoși, zona de jos se va înviora, iar fundul va deveni vizibil mai curat..

Specii de acvariu de somn Crescă somnulAcvariu somn ancistrusSomn de acvariuSomn leopardHrănirea somnuluiNumele peștelui de somnSomnul și soiurile lorAcvariu somn ancistrusConținutul somnului
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Tipuri populare de somn acvariu, numele, descrierea și fotografia acestora