Caracteristici ale îngrijirii și reproducerii guppy endler în acvariu

Guppy endlerNumele acestui pește conține o anumită jenă. Această specie de pește a primit denumirea de „guppy” în ultimul secol de la prenumele omului de știință englez Robert Guppy, iar varietatea acestui pește a fost descrisă în secolul trecut de către un alt om de știință John Endler. Rezultatul este un absurd sub forma guppy-ului lui Endler. Dar această stângăcie nu diminuează în niciun caz splendoarea și chiar luxul acestui pește, în special jumătatea masculină a speciei sale.

Descrierea și fotografia peștilor

Acest pește mic, colorat, grațios și extrem de mobil este o rudă a guppy-ului, dar el însuși este mai mic și nu are o coadă atât de largă și luxuriantă. Dar atrage atenția prin culorile sale magnifice. Este acoperit de modele complexe în tot felul de nuanțe vibrante..

Femelele, fiind de două ori mai mari, nu strălucesc de frumusețe, dar au un caracter mai furios decât partenerii frumoși pașnici excepționali.Guppy endler

Aflați mai multe despre îngrijirea diferitelor tipuri de pești guppy.

Gupii Endler nu trăiesc mult - în medie, puțin mai mult de 2 ani. Mai mult, speranța de viață a acestor pești depinde de temperatura din acvariu: cu cât este mai mare, cu atât mai repede își petrec viața guppii, în timp ce îl scurtează semnificativ.

Există mai multe soiuri de gupi Endler:

 • Coada de leopard;
 • "Blond";
 • „Coadă de aur”;
 • „Coadă ascuțită”.

Trăind în sălbăticie

Pentru prima dată, acești pești au fost descoperiți în America de Sud într-un lac venezuelean în anii treizeci ai secolului trecut de un călător pe nume Bond. Cu toate acestea, această descoperire, din motive necunoscute, a trecut fără urmă de publicul larg și doar descoperirea repetată a peștilor aproape 40 de ani mai târziu de către naturalistul Endler și-a început marșul triumfător prin acvariile lumii..

Știați? Numărul total de specii de pești care trăiesc pe planeta noastră nu a fost calculat cu precizie, deoarece până acum nu toate au fost identificate și clasificate. Dar sunt nu mai puțin de 25 de mii dintre ei.

Această specie de guppy trăia într-un lac situat în apropierea Oceanului Atlantic și separat de acesta printr-o fâșie îngustă de pământ. Evident, odată ajuns în lagună, apa sărată a oceanului a fost păstrată, dar în timp a devenit proaspătă cu ajutorul ploilor abundente. Când Endler a descoperit gupii cu același nume, în lac era apă caldă și destul de dură, în care algele crescuseră rapid. Acesta a fost habitatul natural al locuitorilor de astăzi din numeroase acvarii din întreaga lume..Guppy endler

Caracteristicile conținutului din acvariu

Gupii Endler sunt atât de mici, nepretențioși, nu sunt capricioși atunci când se hrănesc, iubitori de pace și ușor de reprodus încât aceștia, împreună cu rudele lor sub formă de gupi obișnuiți, nu au fost, fără motiv, desemnați drept cei mai buni animale de companie pentru acvaristii începători. Dar totuși, au propriile lor caracteristici unice de păstrare într-un acvariu.

Care ar trebui să fie volumul

Datorită dimensiunilor mici ale peștilor, locuința lor poate avea dimensiuni foarte modeste. Pentru guppy-ul Endler, acvariile de până la 50 de litri sunt destul de potrivite. Și dimensiunea specifică a casei de sticlă în fiecare caz este determinată de numărul de pești din ea, spațiul liber și fondurile disponibile acvaristului..

Cerințe de apă

Întrucât în ​​viața sălbatică, acești gupi trăiau în apă dură, apoi într-un acvariu, apa dură la un nivel de dH 25-30 li se potrivește destul de bine. Aciditatea pH-ului apei pentru acești pești ar trebui să fie între 6,7 și 7,6.

Temperatura optimă a apei este cuprinsă între 24 și 30 de grade. Așa cum am menționat deja, cu cât apa este mai caldă, cu atât peștele se dezvoltă mai repede, dar și pleoapele sunt mai scurte. Se recomandă schimbarea a 1/3 din apa acvariului la una nouă săptămânal..Acvariu de 60 litri

Știați? Gupii lui Endler au devenit acei pești de acvariu care au fost primii care au vizitat spațiul. Containerul cu ele era gravitațional zero la bordul stației orbitale Salyut-5.

Sol, pietre, plante

La fel ca strămoșii lor din lacul venezuelean, această specie de pește iubește vegetația densă acvatică. Puii se simt minunat în desișuri, iar mamele lor însărcinate își găsesc adăpost.

Solul este necesar în principal pentru înrădăcinarea plantelor subacvatice, iar pietrele pitorești servesc drept decor pentru acvariu, însă peștii înșiși preferă să se frolească în coloana de apă sau chiar mai des la suprafața sa, astfel încât plantele care plutesc acolo vor fi foarte utile.

Verifică top 10 cele mai bune plante pentru acvariu.

Echipament optional

Acești pești mici produc puține deșeuri, astfel încât nu este instalat un sistem puternic de filtrare într-un acvariu locuit doar de ei, dar aerarea suplimentară a apei va fi benefică. De asemenea, trebuie să fie instalat un încălzitor în acvariu, care menține automat temperatura optimă pentru pești..

Mini guppii sunt foarte săritori și ar trebui să fie acoperiți cu un capac..Sol pentru pești

Ce mănâncă gupii lui Endler

În natură, acești mini-gupi se hrănesc cu insecte mici, detritus și alge, iar în condiții de acvariu folosesc următoarele tipuri de alimente:

 • în viaţă;
 • îngheţat;
 • artificial.
Principala condiție este ca alimentele să fie suficient de mici și accesibile pentru gura mică a peștilor. A doua condiție importantă este necesitatea prezenței unei componente vegetale în furaje. De exemplu, dacă hrănești peștii cu fulgi, atunci neapărat cu spirulină sau alte verdeață. Cel mai bun meniu pentru guppy-ul lui Endler constă din:
 • fulgi cu componente vegetale;
 • viermi de sânge vii sau înghețați;
 • tubifex;
 • creveți de saramură congelați;
 • dafnie;
 • ciclop.

Important! Cu o mulțime de alimente, gupii Endler pot suferi de obezitate, astfel încât peștele nu trebuie supraalimentat și o dată pe săptămână este util să le aranjați o zi de post..
Guppy

Compatibilitate cu alți pești

Guppii sunt creaturi excepțional de pașnice. Chiar și căutând favoarea femelei, masculii nu luptă, așa cum fac majoritatea celorlalți pești. Și femelele, manifestând uneori revendicări teritoriale față de alți indivizi, o fac cu blândețe și nu provoacă mari probleme altor specii de pești..

Se înțeleg bine cu pești mici, cum ar fi cardinali, danios, curcubee, tetras și vecini similari din acvariu. Dar în niciun caz aceste gupi nu ar trebui să fie soluționate nu numai cu prădători evidenți, ci și cu indivizi agresivi (de exemplu, un barbus).

Important! Nu este recomandat să păstrați mini-guppi cu guppi obișnuiți pentru a menține puritatea rasei.

Reproducere

Gupii Endler se reproduc în condiții favorabile ușor și simplu, fără a necesita ajutor special de la o persoană, cu excepția cazului în care proprietarul decide să se angajeze în muncă de reproducere.

Cum diferă un bărbat de o femeie

Este absolut imposibil să confundăm masculul și femela acestei specii de pești. Nu numai că femeia este de două ori mai mare decât partenerul ei, dar arată și ca o adevărată Cenușăreasa pe fundalul unui prinț strălucit în cele mai bogate haine.Mascul și femelăO femelă nedescriptibilă, de nuanță palidă aurie sau argintie palidă, are aproape întotdeauna o burtă plăcută, în care descendenții se maturizează într-o cantitate de 5 până la 25 (uneori mai mulți) alevini.

Iar masculul este suplu, frumos, elegant și extrem de mobil, mai ales când urmărește după femelă (ceea ce face aproape tot timpul).

Perioada de reproducere și caracteristicile de reproducere

Mini-gupii, la fel ca rudele lor mai mari, sunt pești vivipari. Adică, acestea ies din uterul femelei în lumina din coloana de apă ca prăjiți complet formați și nu ies din ouă sub formă de mormoloci, așa cum este cazul majorității celorlalți pești..Femelele sunt gata să reproducă descendenți deja la 2 luni după naștere și pot arunca prăjiți la fiecare 23-24 de zile pe tot parcursul anului.

Important! Scăderea temperaturii apei sub 20 de grade inhibă brusc fertilitatea acestor pești iubitori de căldură.

O altă trăsătură caracteristică a guppy-ului Endler este că peștii adulți mănâncă foarte rar prăjituri. Cu toate acestea, pentru acvaristul preocupat de obținerea descendenței maxime, puietul ar trebui plasat într-un recipient separat..GuppyPuii se nasc relativ mari și sunt gata să înoate și să se hrănească independent. La început, mănâncă ciliați, ciclopi mici și naupilii de creveți în saramură. Și după 3-5 săptămâni, reprezentanți cu drepturi deplini ai speciei lor cresc din ei.

Acești pești frumoși combină pretenția, ușurința de îngrijire, fertilitatea cu un aspect frumos. Fiecare guppy Endler mascul este un joc unic de modele și culori pe corpul său și o coadă decorată originală. Urmărirea mișcărilor ciudate ale acestor pești în acvariu este o adevărată plăcere pentru o persoană obosită după o zi lungă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici ale îngrijirii și reproducerii guppy endler în acvariu