Acvariu rechin somn pangasius

Somn de acvariuAcvaristii încearcă să creeze condiții pentru animalele lor de companie cât mai aproape de mediul lor natural. Aproape toate tipurile de pești de acvariu sunt potrivite pentru rolul animalelor de companie. Unii preferă locuitorii acvariilor calmi, fără grabă, cunoscătorii piranelor de rasă exotică și rechinii decorativi în acvariile lor. Acestea din urmă includ somnul de rechin acvariu sau somnul pangasius.

Descriere

Pangasius are mai multe nume. Crescătorii îl numesc rechin de apă dulce sau somn siamez. În mediul său natural, acest pește poate fi găsit în regiunile din Asia de Sud-Est, în corpurile de apă dulce din Laos, Thailanda, Vietnam. În sălbăticie, pangasius este considerat un pește comercial, carnea sa are un gust excelent..

Somnul de rechin are un corp neted, construit dens, fără solzi. Capul este triunghiular, ușor turtit. Botul somnului de rechin este foarte asemănător cu cel al unui rechin, înotătoarea dorsală triunghiulară doar îmbunătățește asemănarea. Pe ambele părți ale gurii, somnul are mustață, ochi, destul de rotunzi și mari. Aripioarea caudală este împărțită în doi lobi, culoarea peștilor este predominant argintie, dungi laterale alungite care se întind de-a lungul corpului, aripioarele sunt maro închis, mai rar negre.

Peștele își schimbă culoarea pe măsură ce crește, de exemplu, la un adult, dungi complet în timp. Dintr-o culoare argintie, peștele se transformă ușor într-o culoare mai închisă, adesea neagră, doar abdomenul va rămâne argintiu.

Aripioarele puilor sunt translucide, culoarea principală este gri deschis, la adult, aripioarele sunt gri-albastru, au o margine argintie.

În mediul natural pangasius poate crește până la o dimensiune destul de mare, de aproximativ 100 cm. Subspecia acvariului crește până la 50-60 cm. Somnul siamez este considerat a fi un ficat lung, trăiesc aproximativ 20 de ani.

Natura peștilor

În ciuda faptului că peștele are o dispoziție calmă și pașnică, ar trebui să-ți alegi cu atenție vecinii. Somnul de rechin este foarte timid, are o vedere slabă, așa că ar trebui explicat restului familiei și oaspeților că nu puteți bate la paharul acvariului, acest lucru va speria peștii. Pangasius se teme de sunetele și mișcările bruște. Peștele nu poate fi apucat brusc cu mâinile.

Condițiile de detenție

Crescătorii încearcă să le ofere animalelor de companie îngrijirea adecvată. Pentru a face acest lucru, experții recomandă respectarea anumitor reguli:

  • Cum să crești pangasiusSomnul de rechin este un pește destul de mare, așa că iubește foarte mult spațiul. Are nevoie de un acvariu mare, de aproximativ 500 de litri. Acest tip de pește de acvariu este destul de mobil și activ, îi place să înoate rapid, mai ales în jurul perimetrului acvariului. Un adult și cu atât mai mult o școală a acestor pești va trebui să înființeze un acvariu cu o capacitate de aproximativ 1000 de litri.
  • O atenție deosebită trebuie acordată apei. Temperatura optimă pentru păstrarea pangasiusului este de 22-27 grade Celsius. Apa trebuie să aibă o duritate moderată, să nu depășească 20 dh. Aciditatea din apă nu trebuie să depășească 7-8 pH. Crescătorul trebuie să instaleze un filtru de putere maximă în acvariu, somnul nu se simte bine în apă stagnantă. Nivelurile de amoniac și nitrați trebuie reglementate, nivelurile excesive ale acestor substanțe sunt dăunătoare pentru pești. Experții recomandă să adăugați apă filtrată curată în acvariu săptămânal.
  • Alegeți un decor mare pentru acvariu. Evitați pietrele cu colțuri ascuțite și așchii, deoarece peștele se poate răni. Fundul acvariului este de obicei acoperit cu nisip grosier sau pietriș neted. Somonul de rechin subminează adesea solul, astfel încât plantele ar trebui alese cu un sistem puternic de rădăcini..

Planta poate fi plantată în ghivece mici, ceea ce va păstra planta de la dispariție. Chiar dacă peștele sapă pământul, nu va ajunge la rădăcini.

Ce mănâncă pangasius?

Sănătatea animalelor de companie din acvariu depinde direct de o alimentație adecvată. Cu o dietă formulată necorespunzător, animalele de companie se pot îmbolnăvi și pot înceta să crească. Există anumite principii pentru hrănirea acvariului pangasius:

  • Aspect PangasiusExperții sfătuiesc să hrănească peștii în porții mici, de 2 ori pe zi.
  • Proteinele din dieta zilnică sunt obligatorii.
  • Creșterea normală a animalului de companie va fi asigurată de pești de dimensiuni medii vii, pești congelați, calmar, bucăți de carne de vită, creveți, râme.
  • Alimentele vegetale sunt considerate a fi o componentă fundamentală în asigurarea unei dezvoltări adecvate a peștilor. Se recomandă hrănirea cu dovlecei, varză și castraveți.
  • Peștele iubește terciul. Se poate hrăni cu hrișcă, orez și terci de grâu.
  • O dată la șapte zile, este necesar să aranjați o zi de post. Această măsură este eficientă în combaterea obezității animalelor de companie.

Crescă somn de rechin într-un acvariu

În mediul natural această specie nu are probleme cu reproducerea. Peștii migrează constant, deoarece au cerințe ridicate pentru locurile de reproducere. Când înoată, peștele alege locul ideal și dă naștere.

Acasă, reproducerea este extrem de rară. Întreaga problemă este că este foarte dificil pentru un crescător să asigure condiții cât mai apropiate de condițiile naturale..

Pangasius și alți locuitori ai acvariului

Pești PangasiusMini rechinul este considerat pește școlar. Se înțelege destul de ușor cu alți pești. Nu se recomandă așezarea peștilor mari împreună cu somnul, iar ideea nu este chiar faptul că pangasius poate fi consumat. Este suficient ca somnul să se teamă de vecinii atât de mari. Este recomandabil să adăugați un pește mic, acesta va ajuta somnul să fie în mișcare, deoarece va servi drept pradă.

Somnul se înțelege bine cu ciclide, labe, barbă, cuțit de pește. Curcubeul este potrivit și ca vecini, va ajuta la menținerea acvariului curat. Somnii sunt locuitori ai stratului de apă mijlociu, iar irisul va prelua hrana care a căzut pe fund și, astfel, va curăța locuința.

Boli

Somnul de rechin, ca orice creatură vie, este uneori predispus la afecțiuni. Practic, toate bolile se datorează nutriției deficitare..

Cel mai adesea, acest tip de pește este îngrijorat de problemele cu tractul gastro-intestinal: otrăvire și manifestări ulcerative.

Înainte de a cumpăra un somn de rechin, crescătorul trebuie să consulte un specialist. Acest tip de pește are nevoie de îngrijire atentă, un acvariu spațios și un filtru de bună calitate. Dacă o persoană crede că cheltuielile sunt prea mari, nu trebuie început somnul. Există și alte tipuri de pești care se păstrează fără pretenții.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Acvariu rechin somn pangasius