8 Tipuri populare de somn acvariu

Tipuri de somn acvariu

În articol, voi lua în considerare și vă voi spune despre condițiile de păstrare, reproducere și existența somnului de acvariu. Somnul este cel mai interesant și util locuitor al acvariului. Unele dintre ele sunt capabile să sape pământ, obiecte în mișcare, care îi ajută foarte mult pe proprietar să echipeze și să creeze un interior nou în acvariu. Vă voi spune despre varietatea lor de culori și despre diferența lor față de ceilalți locuitori ai acvariului, care i-au făcut atât de populari..

Câți somni trăiesc într-un acvariu, îngrijire și

Mulți acvaristi novici sunt interesați de cât vor trăi animalele lor de companie. Somnii sunt păstrați în acvarii cu temperaturi relative cuprinse între 22 și 28 de grade, duritatea apei până la 12 și aciditate neutră.

Somn de acvariu adult
În funcție de tipul și condițiile de păstrare, somnul de acvariu poate trăi până la 8 ani

În condiții favorabile și îngrijire adecvată, somnul de acvariu poate trăi până la 8 ani. Mai mult, somnul mare în sălbăticie trăiește până la 100 de ani. Somnul este divers și, dacă luați în considerare, toate formele hibride crescute artificial, atunci există 800 de specii.

Tipuri de somn acvariu

Somnul ajută la curățarea fundului acvariului de deșeuri și alimente nemâncate. Fiecare tip de somn este bun în sine, dar modul în care diferă unele de altele în plus față de culoare și cum arată, nu toată lumea știe.

Cele mai frecvente dintre locuitorii acvariului de somn sunt:

 1. Ancistrus;
 2. Tarakatum;
 3. Somn de brocart;
 4. Somn de sticlă;
 5. Fractocefalie;
 6. Somn Baggill;
 7. Somn blindat;
 8. Somn cu cap lat.

Ancistrus

Cuvântul ancistrus provine din limba greacă veche, care înseamnă corn. Astfel de creșteri (coarne) se formează pe capul unui ancitru matur. În exterior, seamănă cu o barbă sau cu spini..

Somn Ancistrus
Somn Ancistrus

Ancistrus de culoare diferită, dar în principal:

 • Deschis la culoare;
 • negrul;
 • gri cu puncte.

Peștii tineri diferă de cei mai în vârstă prin prezența unor pete deschise sau galbene pe corp sau cap..

Aproape toate speciile acestui somn sunt acoperite cu spini și spini. Spinele situate pe capacele branhiale nu sunt inițial vizibile, masculul le arată doar atunci când simte pericol.

Somnul mănâncă aproape toate algele și toate alimentele vii și uscate care se găsesc în partea de jos a acvariului. În timpul perioadei de reproducere, câțiva somni sunt transplantați într-un alt recipient, cu un volum de 20 până la 30 de litri, în principal în apă rece (20-24 grade). În această perioadă, pe lângă hrană, femela are nevoie să mănânce viermi de sânge sau creveți. După un timp, femela depune până la 100 de ouă, iar masculul le inseminează.

Tarakatum

Această specie este maro deschis, cu pete pe tot corpul și aripioarele. Spoturile încep să apară pe măsură ce îmbătrânești.

Somn Tarakatum
Somn Tarakatum

Durata de viata tarakatuma de la 5 ani sau mai mult, în funcție de condițiile de viață. Această specie are o structură neobișnuită, respiră oxigen aer. Periodic, somnul pătat se ridică la suprafață pentru o „gură” de aer. În același timp, somnul crește viteza și dacă acvariul nu este închis, atunci poate sări din el.

Un pește adult are dimensiunea de 15 cm, acvariul are nevoie de unul spațios, de cel puțin 100 de litri în volum.

Un acvariu nu trebuie să conțină mai mult de 6 taracatum și doar 1 mascul. În perioada de reproducere, 2 sau mai mulți masculi nu se înțeleg.

Brocart

În natură, somnul poate trăi 50 de ani, într-un mediu de acvariu de la 10 la 15 ani.

O trăsătură distinctivă a somnului este înotătoarea sa dorsală, care ajunge adesea la 15 cm sau mai mult în lungime..

Somn de brocart
Somn de brocart

Somn de brocart capabil să mănânce alge în cantități mari. Această specie se înțelege cu alți pești. Doi somni adulți necesită mult spațiu, cel puțin 400 de litri de apă. Un vârf mare ar trebui să fie așezat pe fund, atunci când se acumulează creșteri pe acesta, somnul le va mânca, aceasta este una dintre principalele surse de hrană.

Deși această specie mănâncă plante, în natură sunt scuturi. Noaptea, mănâncă solzii peștilor încet și plat (scalari, disc). În dimensiune, această specie poate ajunge la 45 cm, ceea ce este mult pentru un pește de acvariu..

Sticlă

Somn de sticlă sau somnul-fantomă (al doilea nume) este un pește aquaruim, la care este pur și simplu imposibil să nu fii atent. În natură, există multe soiuri ale acestui tip de somn, dar în acvariu doar:

 • Indian;
 • minor.

Diferența este că indianul crește până la 10 cm, iar minorul este capabil să crească până la 25 cm în lungime..

Somn de sticlă
Somn de sticlă

Primul lucru pe care alții îl văd este transparența peștilor, astfel încât toate organele sale interne și coloana vertebrală să fie vizibile. Merită lansat peștele numai în apă pre-pregătită, cu o temperatură normală (cel puțin 26 de grade) și un conținut scăzut de nitrați.

Trebuie să vă hrăniți cu viermi de sânge, creveți cu saramură și mâncare uscată fină (au guri mici). Într-un mediu de acvariu, somnul de sticlă mănâncă prăjiți din alți pești, se hrănește astfel în sălbăticie.

Oamenii de știință nu își pot da seama cum să le spună unei femei dintr-un bărbat.

Fantomele nu se reproduc într-un acvariu. Magazinele de animale de companie vând somn capturat în sălbăticie.

Fractocefalie

Coada roșie sau Fractocephalus este numită astfel datorită înotătoarei sale caudale portocalii strălucitoare. Acesta este unul dintre cei mai mari și mai prădători somni. Culoarea sa este gri închis, cu pete negre pe tot corpul. Somnul are gura mare, lățimea întregului corp. În sălbăticie, dimensiunile sale ajung la 1,5 metri sau mai mult, iar greutatea sa este de aproximativ 70-80 kg, dar acest lucru nu-l face un locuitor de acvariu mai puțin popular..

Fractocefalie de somn
Fractocefalie de somn

Chiar și într-un acvariu, dimensiunile sunt impresionante (până la 130 cm), este nevoie de un acvariu mare, de cel puțin 300 de litri, iar pentru un adult, de cel puțin 6 tone. Somnul cu coadă roșie își petrece cea mai mare parte a zilei, ascunzându-se în fund, în inimă, este inactiv, dar omnivor, mănâncă tot și toți cei care îi intră în cale.

Somnul trăiește într-un acvariu până la 20 de ani.

Somnul cu coadă roșie nu este capricios în alimente, folosește:

 • vierme de sânge;
 • fructe;
 • crevetă;
 • midii;
 • viermi;
 • șoareci.

Diferențele de sex nu au fost încă stabilite. În habitatul acvariului, nu au existat încă cazuri de reproducere.

Sackgill

Acest tip de somn de acvariu nu este doar un prădător, ci și un pește otrăvitor. Într-un mediu artificial, este capabil să atingă dimensiunea de 30 cm. La acești locuitori, în loc de branhii, pungile sunt situate de-a lungul întregului corp, care, atunci când peștii lovesc uscatul, îl ajută să trăiască încă câteva ore..

Somn Sackgill
Somn Sackgill

Când un somn mușcă, o persoană începe șocul anafilactic, mușcătura este similară cu cea a unei albine, trebuie luate măsuri simple de precauție la curățarea acvariului. Când este mușcat, un deget este scufundat în apă fierbinte, acest lucru va preveni răspândirea otrăvii și consultați imediat un medic.

Speranța de viață este de 5-7 ani.

Culoarea este închisă sau maro deschis. Multiplica somn baggill destul de greu. Femela este mult mai mică decât bărbatul ca mărime, pentru reproducerea normală are nevoie de injecții speciale.

Somn blindat

Dimensiunea somnului de la 2,5 la 25 cm, sunt triunghiulare, dar plate dedesubt. O caracteristică distinctivă a speciei este prezența unei cochilii. Nu manifestă agresivitate față de alți pești. Temperatura apei este cuprinsă între 18 și 28 de grade.

Somn blindat
Somn de coajă

Nu au existat cazuri de reproducere în acvarii, pentru aceasta peștii sunt injectați. În natură, reproducerea cade în timpul sezonului ploios..

Cu capul larg

Aspredovye sau somnul cu cap lat în dimensiune au o lungime de până la 15 cm. Somnul mare în natură crește până la 40 cm. Acești somni nu au un wen și solzi.

Somn cu cap lat
Somn cu cap lat

Caracteristicile caracteristice sunt:

 • gură mică;
 • cap plat (trecând în piept);
 • ochi mici;
 • mustață mare.

Într-un mediu artificial, somnul se adaptează la orice aliment al peștilor de acvariu. De câteva ori pe săptămână, o treime din apa din acvariu trebuie înlocuită. Nu au existat cazuri de reproducere în acvariu.

Fiecare tip de somn este individual. Unele sunt mici, în timp ce altele, dimpotrivă, ajung la 50-100 cm lungime, ceea ce nu este întotdeauna convenabil cu o dimensiune medie a acvariului. Majoritatea speciilor de somn sunt prădătoare, acestea ar trebui să fie păstrate cu locuitori similari în acvariu.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » 8 Tipuri populare de somn acvariu