Thornsia de pește de acvariu. Întreținere și îngrijire

Pește ThornsiaUn pește de acvariu activ și neobișnuit, thornsia este potrivit pentru reproducere pentru începători. Deoarece nu există dificultăți speciale în întreținerea și îngrijirea acestuia, iar peștele este, de asemenea, destul de rezistent. Thornsia este un pește școlar, deci este mai bine să păstrați 7 sau mai mulți indivizi în acvariu. Atunci acest pește se va simți bine și va duce un stil de viață activ. Se vor deplasa în jurul acvariului cu întreaga turmă, efectuând sincron mișcările primilor pești care înoată în față. Este bine să ai un acvariu mare pentru un astfel de spectacol. Thorncia, deși un pește liniștit, îi place totuși să tragă alți pești de aripioare. Merită luat în considerare la înființarea altor specii cu aripioare lungi sau de voal, deoarece spinii le vor strica aspectul.

Descriere și tipuri de spini

Originar din America de Sud, trăiește în râurile Guaporé și Paraguay. Locuiește straturile superioare de apă, unde curentul este mai liniștit. Se hrănește cu insecte și larvele lor. Acasă, thornsia trăiește în medie între 3 și 5 ani.

Corpul ghimpei este înalt și plat, de-a lungul căruia trec două dungi negre. Peștele crește în medie până la 5,5 cm lungime. Există două aripioare pe corp - dorsal și anal, acesta din urmă este foarte bine dezvoltat și arată ca o fustă.

Există trei tipuri de spini:

 1. Spini de voal. O specie destul de comună, crescută în Europa. Dificultatea apare numai la reproducerea unor astfel de pești datorită încrucișării intragenerice, iar întreținerea și îngrijirea sunt aceleași ca și în cazul altor specii.
 2. Ternetia Albino. O specie mai rară, o trăsătură distinctivă este culoarea peștilor.
 3. Caramel spinos. Acestea sunt pești multicolori, această specie a fost creată într-un mod artificial, folosind o injecție de colorare. Cu timpul, vopseaua se estompează, totuși, ca și alți pești, odată cu îmbătrânirea își pierde strălucirea. Caramelul spinos necesită o îngrijire specială, deoarece componentele chimice din sânge nu au un efect foarte bun asupra sănătății. Datorită culorii sale strălucitoare, spini de caramel arată destul de impresionant în acvariu și, prin urmare, este un tip popular.

Condiții în acvariu

Peștele ternetia se adaptează bine oricărei condiții, este nepretențios și rezistent și, prin urmare, este potrivit pentru crescătorii novici de pești de acvariu. in orice caz există câteva nuanțe ale conținutului termenilor pe care ar trebui să-i cunoașteți:

 • Spini de voalThorncia este un pește foarte activ și se simte bine într-un acvariu spațios, cu condiția să fie ținut în turme.
 • Se preferă următorii parametri ai apei: temperatura 22-36 ° С, nivelul acidității 6,5-7,5 pH, duritate 18-20 ° dH. Și filtrarea este de dorit.
 • Aerarea este obligatorie, deoarece peștii vor muri fără oxigen..
 • Plantele trebuie să se afle în acvariu, în condiții naturale, ele trăiesc printre desișuri dense. Dacă se pot ascunde în desișuri și pot înota în locuri deschise, se vor simți confortabil în astfel de condiții..
 • Iluminatul nu ar trebui să fie luminos.
 • Se adaugă și nisip și pietricele mici..
 • Asigurați-vă că schimbați 1/5 din apă în fiecare săptămână..
 • Spinii sar pești, pot sări cu ușurință din acvariu. Pentru a preveni acest lucru, instalați capace pentru acvariu.

Nutriția spinilor

Aceștia sunt pești pretențioși și omnivori, trebuie doar să folosiți plutirea la suprafață și scufundarea lentă a alimentelor, deoarece le este dificil să ridice mâncarea de jos. Se folosesc alimente uscate și congelate. De asemenea, trebuie să vă asigurați că spinii nu mănâncă în exces..

Reproducerea spinilor

Nu există dificultăți în acest proces. Peștii devin maturi sexual cu 8-10 luni, în timp ce ating o înălțime de 3,5-4 cm. După ce ating vârsta de doi ani, spinii încetează să mai producă.

Pentru a începe reproducerea peștilor spini, trebuie să creați condiții favorabile pentru reproducere:

 1. Indicatorii de apă ar trebui să fie după cum urmează: temperatura de 24 ° C și creșterea treptată a acestuia la 28 ° C, nivelul de aciditate 6,0-6,5 pH.
 2. Disponibilitatea aerării.
 3. Icre. În partea de jos a spațiilor de reproducere ar trebui să existe o plasă sau plante cu frunze mici, ouăle ar trebui să zboare ușor. Este imperativ să folosiți spațiul de reproducere, deoarece peștii își mănâncă propriile ouă.

Thornsia albinoO femelă însărcinată și un mascul sunt plasate în spațiul de reproducere. Masculul trebuie selectat ca fiind cel mai mare, dar femelele de la spini sunt întotdeauna mai mari decât masculii. Apoi, trebuie să creșteți temperatura pentru a provoca icrele. Și adăugați proteine ​​în mâncare. Procesul de reproducere poate începe în 5 zile, în această perioadă masculul începe să aibă grijă de femelă și să o conducă în jurul întregului acvariu. În momentul reproducerii, masculul o fertilizează. De îndată ce acest lucru s-a încheiat, peștii din spațiile de reproducere sunt mutați într-un acvariu comun, altfel vor mânca ouă.

Temperatura în spațiile de reproducere este redusă la 24 ° C și apoi rămâne să așteptați. După aproximativ o zi, larvele se vor forma din ouă, iar după 5-7 zile - se prăjește. Trebuie să le hrănești de 3-4 ori pe zi și să crești treptat doza de hrană. Pentru a le hrăni, puteți folosi alimente pentru pești de acvariu, măcinați-le în pulbere. Și există, de asemenea, hrană specială pentru pui.

Compatibilitate Thorn

Caramel spinosSpinii au o bună compatibilitate, deoarece peștele este pașnic și se înțelege cu aproape toate celelalte specii. Într-un acvariu cu spini, puteți păstra aproape orice pește iubitor de pace. Puteți așeza, de asemenea, somnul scalar, mic și baggill, gourami, danios, cardinali, tetras mari, rasbora și altele..

Nu este necesar să le combinați numai cu neonuri mici, pe care spinii le vor lua ca hrană, sunt incompatibile cu speciile voalate și cu prădătorii.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Thornsia de pește de acvariu. Întreținere și îngrijire