Pește ac, descriere și conținut

Pește ac, descriere și conținutExistă deja mulți locuitori diferiți în acvariul dvs., dar doriți să îi includeți pește ac

. Adevărat, aveți o mulțime de întrebări și îndoieli: ce fel de pește este, cum să îl îngrijiți corect, dacă este susceptibil la boli și dacă se poate înțelege cu alți frați. În acest articol vă vom spune despre păstrarea și reproducerea corectă a peștilor ac.

Habitat

În general, peștii ac sunt marini și sălcii. Deși unii dintre reprezentanții săi trăiesc în apă dulce. Locuiesc, de regulă, în zona de coastă a apelor tropicale și temperate. Sunt cel mai confortabil lângă țărmurile nisipoase, în desișuri de alge, corali.HabitatApropo, unele specii sunt întotdeauna în grosime apă (de exemplu, locuitorul Mării Negre este un pește cu ac pelagic).

Știați? Cel mai mic acvariu din lume are doar 3 cm lungime și 1,5 cm lățime. Are câteva pești, plante, nisip și pietre.

Descriere, aspect

Peștele ac este puternic alungit, la capătul capului există un bot tubular. Nu are aripioare pe abdomen; pe coadă este fie foarte mic, fie absent. Peștele are o coadă lungă și flexibilă, știe să-i „apuce” pentru alge. Acești pești nu pot fi numiți înotători buni, înoată destul de incomod și cu viteză mică..Descriere, aspectCuloarea lor este extrem de schimbătoare, este roșu, galben, verde, gri cu pete, alb etc. Unii reprezentanți pot schimba culoarea în funcție de condițiile din jurul lor.

Dimensiunile sale variază în funcție de tip - de la 2,5 la 50 cm.

Tipuri comune de pești cu ac marin

Peștele ac de apă sărată are mai multe genuri. Cel mai frecvent este Syngnathus, cu alte cuvinte, peștele comun (există mai mult de 50 de specii). Are aripioare caudale și pectorale, partea din față a corpului are o formă hexagonală, partea din spate are patru.

Știați? În lacul african Malawi, pești - ciclide trăiesc. Femelele lor poartă pui în ... gură. În timpul sarcinii, mamele refuză să mănânce.

Există, de asemenea, Neropsis, sau ace serpentine, sunt mult mai puține. La pești, corpul este foarte subțire, aripioarele caudale și pectorale sunt absente. Arată într-adevăr ca un ac sau un punte.

Un alt gen este Penetopteryx, adică ace marine fără pene. De asemenea, acești reprezentanți nu au aripioare. Se așează în epava recifelor de corali, scufundându-se în nisip în caz de pericol.

A hrani

Peștele-ac mănâncă în principal crustacee planctonice mici, atrăgându-le în sine cu botul său atunci când înoată mai aproape de 4 cm.A hraniDe asemenea, le plac alți pești mici, broaște, creveți, mormoloci și nauplii..

De exemplu, pentru a hrăni peștii sunt folosiți diferiți crustacei gammarus și dafnie.

Întreținerea și îngrijirea în condiții de acvariu

Nu este ușor să ții un pește iglu acasă, deoarece este un prădător mare. Prin urmare, un acvariu de 300 de litri este bun doar pentru trei dintre acești reprezentanți. Dacă intenționați să le creați, atunci ridicați un cuplu. Temperatura apei trebuie să fie de + 22-28 ° С.

Aculilor le place să sară din apă și destul de sus, astfel încât rezervorul ar trebui să fie acoperit de sus.

Așezați fundul cu nisip fin, mușchiul javanez este o plantă potrivită. Amintiți-vă că acele adoră adăposturile din pietricele, crăpături, crăpături, peșteri.

Aerarea apei, filtrarea biologică - absolut necesară! Reînnoiți apa o dată pe săptămână (o treime din volum).Întreținerea și îngrijirea în condiții de acvariuCineva amestecă sare în puțină apă. Dar, după cum a arătat practica, peștele este bun în apă proaspătă..

Important! Când curățați „casa” peștilor, amintiți-vă despre dinții ascuțiți ai peștelui ac, altfel veți fi mușcați.

Comportament și compatibilitate cu alți locuitori

După cum ați înțeles deja, acul este un pește răpitor. Dar, în principiu, nu agresiv. Este recomandat să îl păstrați împreună cu alți pești mari și calmi, pe care nu îi poate devora..

De exemplu, evitați apropierea de peștii prea activi, neliniștiți, barbele.

În general, nu are conflicte intraspecifice. Preferă să păstreze într-o turmă mică de trei sau patru frați.Comportament și compatibilitate cu alți locuitori

Reproducere

Spawning începe la mijlocul primăverii și se termină la sfârșitul lunii iulie. Pentru a „provoca” acest proces, hrăniți-vă animalele de companie cu pești vii mici timp de două săptămâni și, de asemenea, schimbați-le apa în fiecare zi.

În acvarii, puteți crește pești precum: ciclida colibri, molii, scalar, guppy, chirurgi pești, arowana, disc, gourami, platele, astronote, cocoșii de pește, cozi de voal, pește clovn, laliusov, badisov, ancistrus, spini, barbele și papagali.

Acești pești au descendenți ... un mascul. Are o cameră specială pentru ouă, formată din două pliuri de piele pe părțile laterale ale corpului, pliurile sunt îndoite peste abdomen, închizând astfel viitorii copii.

Înainte, femela se împletește în jurul masculului, depunând ouă în așa-numita „pungă”, unde sunt plasate aproximativ 100 de ouă. Tatăl le fertilizează și le poartă. După aproximativ 10 zile apar alevii, dar sunt încă puțin în pliuri.ReproducereChiar și când ies, copiii se reped în „geanta” tatălui lor atunci când apare pericolul și, de asemenea, când se întunecă. În general, se recomandă să oferiți masculului un rezervor separat, unde să poată face față calmului și în siguranță descendenților.

Important! Cu o alimentație insuficientă, bărbatul începe adesea să-și mănânce viitorii copii. Prin urmare, în această perioadă, vă faceți griji cu privire la o dietă completă pentru el..

Boli ale peștilor

În condiții bune, este puțin probabil ca peștele ac să se îmbolnăvească. Principalele cauze ale bolilor ei sunt apa și hrana de calitate slabă. De exemplu, atunci când hrănești un pește viu, acesta se poate infecta cu paraziți..

Peștii cu ac sunt destul de interesanți. Dar, după cum puteți vedea, nu sunt atât de ușor de îngrijit. Când le așezați într-un acvariu, trebuie să vă gândiți la toate cele mai mici detalii, deoarece acest pește se va înțelege doar cu omologi egali sau mai mari.

Dacă decideți să începeți exclusiv această specie, atunci nu vă faceți griji. Respectați regulile de reproducere și cu siguranță veți reuși!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pește ac, descriere și conținut