Cuțitul pește cum să aibă grijă în mod corespunzător de pești de acvariu

Cuțit negru - ce este acest peșteCuțit negru - cunoscut și sub numele de fantomă neagră cu față albă aperonot. Acest tip de aperonot devine din ce în ce mai popular în rândul iubitorilor de pești de acvariu. Motivul principal al acestei popularități este aspectul său neobișnuit și frumos. Dar un astfel de animal de companie este potrivit doar pentru iubitorii experimentați de reproducere a animalelor de acvariu, deoarece întreținerea ateronotului este o sarcină destul de dificilă..

Habitat

Se crede că apele continentului sud-american găzduiesc această specie de fantome negre de acvariu. Acolo poate fi găsit astăzi în apele din apropiere de Peru, Brazilia, Bolivia, Columbia și Amazon. Fantomele negre trăiesc în principal în rezervoare cu un curent foarte slab, dar cu vegetație subacvatică bogată.

Cuțit negru cu aspect de pește

 • Peștele cuțit ajunge o lungime medie de treizeci de centimetri, dar cu condiția să aibă suficient spațiu, poate ajunge la dimensiuni mari. Deci, înregistrarea celui mai mare reprezentant al animalelor de companie din acvariu a fost înregistrată la cincizeci de centimetri.
 • Cuțit indian pește - aspectÎntregul corp al unui pește are nuanțe predominant negre. Și, de asemenea, îi lipsește complet cântarul, iar acest lucru, la rândul său, dă senzația că este catifelată.
 • La fantoma neagră aripa dorsală este complet absentă, dar este înlocuită de o aripă care trece de-a lungul întregii burtă. Această caracteristică permite peștilor să înoate în orice direcție..

Reproducerea

Pentru prima dată, descendenții acestei specii de pești au fost reproduse la sfârșitul secolului al XX-lea la Sankt Petersburg. Creșterea fantomelor negre este o afacere dificilă. Indivizii au posibilitatea de a se reproduce numai atunci când ajung la vârsta de un an..

Peștii reproduc în școli, pentru aceasta iau un acvariu mare și lansează acolo un număr mare de indivizi. Pentru a stimula dorința de reproducere, apa este diluată cu apă distilată, iar temperatura apei este menținută în jur de 25 de grade Celsius. Pentru reproducerea cea mai productivă, se recomandă crearea artificială a unui curent puternic, astfel încât femela poate produce aproximativ cinci sute de ouă. După ce clocesc ouăle, este necesar să scoateți peștii din acvariu, altfel ei își vor mânca pur și simplu urmașii viitori..

Perioada de incubație va dura aproximativ patru zile, după care vor începe să apară mici ouăle din ouă. Dacă observați întreținerea și hrănirea corectă, atunci puietul va ajunge la următoarea etapă de dezvoltare într-o lună.

Sfaturi pentru conținutul potrivit

 • Pentru inceput trebuie să pregătiți un acvariu mare în care animalul dvs. de companie să poată sta confortabil.
 • Asigurați-vă că achiziționați o copertă, pe care îl puteți închide strâns acvariul, deoarece o fantomă neagră poate sări cu ușurință din rezervor.
 • Pentru a crea cele mai confortabile condiții de viață, trebuie să: echipați filtrele în acvariu - faceți o schimbare săptămânală a apei - așezați diferite plante subacvatice, lemn de derivă, pietre și scoici pe fund - în partea de jos a acvariului ca sol, se recomandă să turnați pietriș fin.
 • Nu puneți într-un acvariu cu o fantomă neagră a diferiților pești mai mici, deoarece ateronotul îi poate mânca.
 • Aveți grijă la următorii parametri apă în acvariu: temperatura nu trebuie să scadă sub douăzeci și să crească peste douăzeci și cinci de grade Celsius - nivelul de aciditate ar trebui să fie în jurul valorii de 6-8 pH - duritatea nu trebuie să fie mai mare de 19 dGH.

Alimentare corectă

 • Apteronotus de var alb - pește frumos pentru un acvariuAcest reprezentant al aperonotului este un prădător carnivor și preferă să se hrănească în principal cu pești mici și diverse larve. Având în vedere acest fapt, peștii trebuie hrăniți cu alimente vii sau congelați, este cel mai potrivit: viermi de sânge, tubifex, creveți, calmar și alți diferiți pești mici.
 • Inainte sa incepi procesul de hrănire a animalului dvs. de companie, opriți iluminatul acvariului, deoarece acest tip de pește preferă un stil de viață nocturn.
 • Nu se recomandă hrăniți peștii de mai multe ori pe zi. În caz contrar, din cauza alimentației excesive, ea poate dezvolta diferite boli, care în cele din urmă duc la moarte. Deci, este mai bine să vă lăsați animalul de companie încă o dată flămând decât să-l supraalimentați..

Cum să vă monitorizați peștele

Datorită faptului că fantoma neagră, spre deosebire de alți pești, este lipsită de solzi, prezintă un risc ridicat de a contracta ihtioftiroza. Puteți identifica această boală prin următoarele semne: mici umflături albe vor apărea pe corp - aripioarele se vor sfărâma - corpul va începe să se umfle. Va fi extrem de dificil să vindecați această boală sau oricare alta, deoarece medicamentele care conțin zinc sunt contraindicate pentru acest pește și aceștia sunt aproape toți peștii. medicamente.

Pentru a evita bolile, se recomandă utilizarea unui agent de filtrare a apei verzi de malachit. Este absolut sigur pentru toate plantele. Un astfel de remediu trebuie adăugat zilnic la 0,04 miligrame pe litru de apă..

Fapte interesante

 • Apteronot - pește cuțit negru în acvariuDatorită particularităților structurii corpului, ateronotul cu fața albă poate efectua diverse trucuri și poate înota în orice direcție. Un hobby preferat al unui pește de acvariu este înotul pe partea sa, mulți acvaristi fără experiență pot crede că peștele este nesănătos, dar nu este.!
 • Locuitorii Amazonului cred că sufletul unei persoane decedate se mută în corpul acestui pește, de aceea consideră fantoma neagră sacră și nu o mănâncă niciodată.
 • Peștele cuțit este destul de agresiv față de reprezentanții propriei specii, este posibil să le așezăm împreună numai dacă acvariul este mare și există suficient spațiu pentru a trăi confortabil.
 • Pentru prima dată acest tip de pește a fost descoperit de Karl Linnaeus în secolul al XVIII-lea, când înota în apele Amazonului.
 • În sălbăticie, peștele cuțit preferă să trăiască în ape cu un curent slab, în ​​timp ce se așează în principal pe un fund nisipos.
 • Datorită faptului că în habitatele peștilor apa este foarte noroioasă și acoperită de diferite plante, fantoma neagră are o vedere foarte slabă, dar are un câmp electric cu care detectează mișcările.

Concluzie

Acum știi tot ce ai nevoie pentru a reproduce acest tip de pește în acvariu. Sper că acest articol ți-a fost de ajutor..

Vă doresc succes și o viață lungă pentru animalele de companie din acvariu!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cuțitul pește cum să aibă grijă în mod corespunzător de pești de acvariu