Compatibilitatea barbelor cu alți pești de acvariu

Barbus cu alți peștiBarbele sunt pești frumoși, amuzanți și foarte interesanți de observat. Oarecum comportamentul lor seamănă cu câinii. Veți vedea cum se mișcă rapid în jurul acvariului, dând din coadă și băgându-și nasul în toate crăpăturile și vreți doar să le numiți câini de pază, nu barbă. Acestea sunt populare printre acvaristii începători datorită pretenției lor. Nu sunt foarte capricioși în ceea ce privește puritatea apei, mănâncă orice mâncare și rareori se îmbolnăvesc. Păstrarea acestor locuitori acvatici este ușoară, mai ales având în vedere activitatea lor și alegerea vecinilor potriviți.

Cine este barbusul și unde locuiește

Acest pește de apă dulce trăiește în natură în corpurile de apă din Africa, India, China și Indonezia. Sunt cunoscute câteva zeci de tipuri diferite de aceste creaturi, iar unele dintre ele trăiesc în râurile țării noastre..

Barbus este un semi-prădător al genului crap. Dar, deși este doar o jumătate de prădător, dacă vreun pește mic îi cade în dinți, nu se va liniști până nu îl mănâncă întreg. Prin urmare, compatibilitatea acestor pești este o conversație separată și foarte importantă..

În habitatul lor natural, animalele acestei specii sunt de dimensiuni mari și carne gustoasă. În acvariu, aceștia sunt locuitori foarte mici, în speciile lor cele mai mari atingând 9-12 cm, în medie aproximativ 4-8 cm în dimensiune.

Aceștia sunt pești de școală, se simt cel mai confortabil în compania a 6-8 prieteni. Apoi se țin puțin de ceilalți, făcând mai multe demontări în pachet. Un singuratic poate fi excesiv de agresiv față de vecini. Dimpotrivă, dacă turma este prea mare, încep să terorizeze alți locuitori ai acvariului, recuperându-și teritoriul..

Unele specii ale acestor pești sunt mai agresive și altele mai puțin, așa că mai întâi trebuie să înțelegeți care sunt principalele și cele mai comune soiuri de barbă.

Sumatran barbus

Compatibilitate BarbusPatria acestor pești este insula Sumatra. Ele mai sunt numite și „tufoase”, datorită prezenței dungi verticale negre pe corpul auriu. Există patru și cinci dungi, de 5-7 cm lungime. Masculii au o culoare mai strălucitoare decât femelele, dar femelele sunt mai mari. Există Sumatran albinoși - au o culoare decolorată decât restul.

Aceasta este una dintre cele mai cocoase și disputate specii. Nu va rata ocazia de a te agăța de aripioarele lungi ale vecinilor cu coadă voalată.

Cireș sau rubin

Nativii din Ceylon, pești de 5-6 cm lungime, de culoare cireș, cu o dungă întunecată prin întregul corp. Laturile sunt plate, corpul este alungit.

Barbus verde

Din China și Vietnam, această specie este puțin mai mare decât precedentele, poate ajunge la 10 cm. Există o subspecie a acestui pește, răspândită în America - barbusul lui Schubert. Foarte nepretențios în păstrarea peștilor și cea mai calmă și liniștită dintre toate creaturile acestei specii.

Au o culoare interesantă, care devine mai intensă din cauza expunerii la radiații ultraviolete.

Everett

Acești pești sunt, de asemenea, numiți clown, datorită culorii lor strălucitoare și pete. În natură, ei trăiesc în Asia de Sud-Est. Lungimea poate ajunge la 12 cm. Este, de asemenea, destul de bine compatibilă cu vecinii..

Barbus fierbinte

Originar din India, acești locuitori ai râurilor ajung în natură la 14 cm, în acvarii mai puțin - aproximativ 8 cm. Și-au primit numele datorită culorii de reproducere a masculului. În acest moment, spatele lui este albastru-verde, dar părțile sale devin roșii aprinse.

Barbus negru

Locuitor al rezervoarelor din Sri Lanka, acest pește are o culoare originală. Trebuie remarcat faptul că culoarea sa este foarte dependentă de mediu. Dacă există puțină vegetație în acvariu, atunci peștele este aproape invizibil și culorile sale sunt palide. Dar dacă există multă verdeață, atunci dungile negre de pe corp devin mult mai strălucitoare, iar zonele luminoase dintre ele sunt colorate cu culori rubin..

Oligolepis

Pești mici, de 4-5 cm lungime, din insulele Indoneziei. Culoarea se schimbă în funcție de iluminare. Cântarele din sidef și aripioarele roșiatice transparente cu margini negri par mai strălucitoare în lumină.

Domnitor barb

Este, de asemenea, numit dungat, datorită dungilor orizontale care se desfășoară pe tot corpul. Locuitor al Asiei de Sud-Est, lungime 7-9 cm. Pește liniștit, bine compatibil cu vecinii liniștiți.

Fluture

Această specie de barbă are un corp lung, alungit. Spatele brun, burta albicioasă și câteva pete mari și negre. Pești mici, de cel mult 4 cm.

Barilioides barbus

O varietate pașnică din Africa de Est, crește până la aproximativ 5 cm. Au un corp alungit roșiatic cu dungi negre verticale înguste..

Barbus filamentosus

Peștii din Sri Lanka, pot crește până la 15 cm. Au o aripă roșie pe spate și o pată caracteristică neagră și roșie pe coadă. Pentru a păstra această specie este nevoie de un acvariu de cel puțin 200 de litri.

Mutant

O specie rară și valoroasă de barbă, deoarece se reproduce slab. Aripioare cu margini roșii, corp verde aprins și fără dungi deloc.

Reguli generale de compatibilitate

Există mai multe reguli de respectat într-un acvariu care conține barbă și alți pești. Aici sunt ei:

 1. Cum să crească barbeleAcvariul are nevoie de o formă mare, de preferință dreptunghiulară. Lui Barbus îi place să se jefuiască și să se miște activ. Peștii trebuie să aibă suficient spațiu pentru a înota, altfel vor împărți teritoriul și vor lupta.
 2. Este necesar ca acvariul să aibă o mulțime de verdeață și adăposturi, apoi vecinii barbelor se pot ascunde dacă îi enervează prea mult.
 3. Este bine să combinați mai multe tipuri diferite de acești pești în același timp. Apoi vor rezolva mai mult lucrurile între ele și nu vor avea timp pentru ceilalți vecini..
 4. Nu este necesar să se așeze barbele cu pești vivipari. Vor urmări puii până vor mânca fiecare..
 5. Mâncarea ar trebui să fie suficientă pentru toți peștii, astfel încât să nu fie nevoiți să lupte pentru ea.
 6. Nu este necesar să plasați peștii cu coadă de voal împreună cu barbele. Este ca o cârpă roșie pentru aceste agitații energetice..
 7. De asemenea, nu ar trebui să rezolvați pește lent cu ei. Barbele lor se vor ridica și le vor roade înotătoarele..
 8. Pestii prea mici sau creveții vor avea, de asemenea, o perioadă grea lângă albi. Cel mai probabil, vor fi doar mâncați..

Sub rezerva acestor reguli generale de compatibilitate, vă puteți aștepta la o păstrare complet liniștită și fără conflicte a barbelor cu vecinii din acvariu. Și acum mai multe despre a trăi împreună cu alți pești.

Bună compatibilitate

Botia

Clovnul Botia nu este un pește agresiv și rapid, căruia nu-i plac aripioarele lungi. Ele sunt în multe feluri similare între ele și, prin urmare, se înțeleg bine. Există un singur moment: este necesar ca bătăliile să nu fie singure, altfel, în timp, el va începe să manifeste agresivitate față de alți pești.

Spadasini

Compatibilitatea cu barbele de pește de acvariuPurtătorul de sabie este un pește rapid și foarte mobil, cu un caracter activ. Viteza de mișcare le permite să concureze cu barbele, așa că sunt destul de capabili să se înțeleagă împreună. Cel mai dificil punct este că spadasinii au aripioare mari care își pot tachina vecinii. Aici totul este rezolvat cu ajutorul plantelor, acestea ar trebui să fie suficiente pentru adăposturi. În jocul de recuperare, spadasinul ocolește cu ușurință minke-ul și îl lasă cu mult în urmă și cu nasul.

Danio rerio

Danikii sunt pești în mișcare constantă, activă și rapidă. Locuiesc în turme și își fac treaba. Nu au aripioare lungi și nu-și enervează vecinii în niciun fel. Acest lucru permite coexistența pașnică între ele..

Somn

Peștii trăiesc la diferite niveluri ale acvariului. Somnii sunt pești de fund și nu au nimic de împărțit cu locuitorii straturilor superioare și mijlocii ale apei. De regulă, barbele nu au conflicte cu somnul..

Gourami

Nu este o combinație proastă. Gourami este destul de calm, dar pește mobil, destul de mare.

Barbele de diferite tipuri

Cel mai bun dintre toate, diferite tipuri de barburi există împreună. De exemplu, Sumatra și Foc sau Cireș. Strauss barbus se înțelege bine cu toată lumea - cel mai pașnic reprezentant al acestei familii.

Vă puteți așeza cu barbele și platele, dar merită să ne amintim că acești pești sunt vivipari și urmașii lor vor fi consumați instantaneu.

Compatibilitate slabă

 • Barbele de peșteScalari. Trăiesc prost împreună. Scalarele sunt lente și au aripioare destul de mari pe care doriți să le ciugulați. La rândul său, scalarul este, de asemenea, iritat de zăpăceala și salturile ascuțite ale liniștilor cu dungi..
 • Cocori. Iată cine cu siguranță nu ar trebui să fie cazați în aceeași casă. Cocorii înșiși sunt cocoși și au, de asemenea, aripioare foarte lungi, frumoase și o coadă.
 • Guppy. Nici ei nu se vor înțelege. Guppii au aripioare lungi, iar dăunătorii nu se pot calma până nu îi mușcă, ceea ce poate duce la moartea peștilor.
 • Lyaliusi. Lyalius este un pește sedentar și foarte timid, care va fi supus terorii constante de la barbele neliniștite.
 • Astronoturile. Un Astronotus mare, inteligent și agresiv va fi un vecin foarte rău pentru un barbus..
 • Ciclide. Aici, foarte puținii dăunători vor primi deja, deoarece ciclidele sunt pești foarte inteligenți și foarte prădători. Bully, deși aparțin semi-prădătorilor, tot nu trag de prădători reali..

Se pare că barbele pot fi combinate cu alte specii, dar acest lucru trebuie făcut cu înțelepciune, respectând toate condițiile necesare de detenție. Cel mai dificil de a trăi împreună este Sumatra, iar cel mai locuibil vecin va veni din barbusul lui Schubert.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Compatibilitatea barbelor cu alți pești de acvariu