Cum să ai grijă de barbele dintr-un acvariu (sfaturi și trucuri generale)?

barb în acvariuPește pentru casă acvariu barbele nu prezintă dificultăți în ceea ce privește îngrijirea lor, chiar și pentru începătorii din domeniul „pisciculturii domestice”.

descriere generala

Veți dori să cumpărați gheare pentru întreținerea locuinței atunci când vă uitați la câteva fotografii ale acestora peşte.

Știați? Barbele au venit la noi din natura sălbatică din Asia de Sud-Est (Borneo, Thailanda, Singapore și Sumatra).

Varietatea speciilor de pești de acvariu barb nu permite să acorde o atenție deosebită descrierii fiecăruia dintre ei, dar o listă simplă a celor mai populare specii face o impresie impresionantă:

 1. Voal barbus aprins.Voal barbus aprins
 2. Sumatran (tigrat).Sumatra
 3. Cinci benzi.Cinci benzi
 4. Denisoni.Denisoni
 5. cireașă.cireașă
 6. Rechinul.Rechinul
 7. Negrul.Negrul
 8. Mutant.Mutant
 9. Verde.Verde
 10. Stacojiu.Stacojiu
 11. Clovn.Clovn
 12. Solar.Solar

Condiții în acvariu

Principalul lucru dintr-un acvariu, desigur, este apa. Pentru barburi, ar trebui să fie întotdeauna cald (23-25 ​​° C, nu uitați de controlul temperaturii) și curat, ceea ce va reprezenta o pondere semnificativă în întreținerea și îngrijirea lor, fără a atinge problema compatibilității lor cu alte tipuri de locuitori din acvariu..

Important! Poluarea apei poate fi fatală pentru acești pești. Filtrul trebuie să fie întotdeauna în stare bună de funcționare.
De-a lungul marginilor acvariului (cu o capacitate de 50 de litri), este de dorit să amplasați vegetația acvatică.barbeleReprezentanții acestei specii nu se străduiesc întotdeauna să se demonstreze, prin urmare, în habitatul lor ar trebui să existe locuri izolate sub formă de pietricele și blocaje..
Aflați toate complexitățile reproducerii pește clovn, gourami, cozi de voal, ancistrus, peștișor de aur.
Aceste componente nu ar trebui să aglomereze spațiul apei, deoarece peștii iubitori de libertate sunt foarte jucăuși și nu se limitează la mișcare.

Ce să hrănești barbele

Omnivor face mai ușoară creșterea boabelor acasă.

O condiție strictă atunci când hrănești orice alimente (vii, vegetale, uscate) este zdrobirea fină, suficientă pentru ca peștele să poată înghiți o singură particulă.

Aceste creaturi preferă alimentele vegetale (frunze de salată, granule din fulgi uscați). Dar dieta ar trebui diversificată..Creaturile umile reușesc să înghită mâncarea înainte ca aceasta să se scufunde până la fundul casei lor. Acești locuitori acvatici adoră să mănânce, se pare că sunt capabili să se hrănească continuu..

De aici a doua regulă - doza de alimente, altfel lacomia nu va face bine, inclusiv suprasaturarea acvariului cu deșeuri.

Verifică Top 10 cele mai bune plante pentru acvariu
Să presupunem că va dura trei ore până când stomacul de pește să digere complet alimentele (puteți adapta alimentatorul automat dacă nu puteți urmări în mod clar regimul dvs.).

Reproducere

Simplitatea reproducerii nu ar trebui să vă facă neatenți, deoarece, de exemplu, femelele și masculii ar trebui să fie separați pentru această perioadă..cresterea barbelorÎn această perioadă, este necesar să se țină seama de dorința exclusivă a barbelor de ambele sexe pentru hrană în orice cantitate..

Important! Frumusețea externă a tuturor tipurilor de plante depinde în mod direct de diversitatea dietei..

Cum să îi spui unei femei dintr-un bărbat

Înainte de a împărți barbele după sex, trebuie să le deosebiți una de cealaltă. Trebuie să vă concentrați asupra dimensiunii și expresivității externe:

 • femela este puțin mai mare și mai groasă decât masculul;
 • masculul este mai subțire și mai strălucitor decât femela.

Condițiile de reproducere

Terenul de reproducere, în care va fi necesară plasarea unei femele cu 3-4 masculi, trebuie să corespundă următoarelor parametri:

 • capacitate aproximativ 10 litri;
 • fundul este acoperit cu o plasă, astfel încât peștii vorace să nu ajungă la ouă;
 • apă mixtă: ¾ din acvariul principal, restul este un adaos proaspăt sau chiar (și mai bine) distilat.
Aflați și despre complexitățile pește papagal în creștere în acvariu.
La sfârșitul reproducerii, sunt necesare condiții suplimentare:
 • peștii, până ajung la ouă ca hrană, trebuie returnați imediat în acvariu;
 • plasa, împreună cu viitorul pește, este plasată într-un recipient de incubator cu o nouă compoziție de apă (50/50 de la locul de reproducere și proaspăt);
 • participarea unui încălzitor și aerator este obligatorie;
 • animalele tinere eclozionate (acest lucru se întâmplă într-o zi) trebuie hrănite imediat (ereditatea afectează) cu cea mai mică hrană.
barbeleȘi apoi hrănește-te până când tinerii cresc.

Compatibilitate

Acum despre o astfel de caracteristică a barbelor, precum compatibilitatea lor cu alți pești din acvariu.

Nu le plac nici măcar rudele lor din alte specii. Ei otrăvesc și distrug pe toți cei mai mici și mai slabi de ei înșiși. Suntem gata să ne luptăm cu un bărbat mare, dacă acesta arată încetineală și mulțumire.barbeleVecinii mai mult sau mai puțin acceptabili pentru ei pot fi gourami, cozi de spadă, cocoși și somn. Și ar fi mai bine dacă ar trăi separat de toți ceilalți.

Știați? Cel mai mic acvariu din lume are doar 30 mm lungime și jumătate din lățime, doar doi pești trăiesc în el.

Boli majore

Mâncarea excesivă a fost deja discutată. Este în puterea voastră să o preveniți.

Alte boli:

 1. Rubeolă. Principalul simptom este petele roșii de pe tot corpul. La recuperare, se formează imunitate stabilă.
 2. Cu piele alba. Principalul simptom este zonele albe (mai ales pe aripioarele și coada dorsale).
 3. Putregai branhial. Peștii refuză să mănânce (acestea sunt barbele).
În toate aceste trei cazuri, dezinfectarea completă a acvariului este esențială. Este necesară consultarea specialiștilor cu privire la metodele de tratament. Cu pielea albă, de exemplu, se utilizează înălbitor, cu putregai branhial - "Rivanol".

Peștele nu latră sau nu miaună. Dar comportamentul lor nu este mai puțin distractiv decât cel al câinilor și pisicilor, iar îngrijirea lor este mult mai ușoară..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să ai grijă de barbele dintr-un acvariu (sfaturi și trucuri generale)?