Pește negru pentru acvariu

Un acvariu acasă este un plus excelent pentru orice interior și relativă pretenție a locuitorilor săi este cu siguranță considerată un plus imens. Atunci când alegeți locuitori subacvatici, trebuie să includeți imaginația maximă pentru a crea o expunere excelentă sub forma unei varietăți de pești.

Molii negri

Molliesia (Petsilia sphenops) este cel mai comun locuitor subacvatic domestic. Acești pești negri de acvariu se vor potrivi perfect în orice „imagine” a unui rezervor de acasă.Acest pește a venit la noi din America de Sud la mijlocul secolului al XX-lea și a atras imediat mulți fani ai animalelor exotice. Are un corp negru alungit, cu botul îngust și coada largă și scurtă..

Mollies - un locuitor prietenos care se înțelege bine atât cu reprezentanți ai propriei specii, cât și cu alți pești. Se găsește în principal sub suprafața apei, este mai bine să începeți în turme mici.

Școlile de pește includ, de asemenea macracanthu, spini.
Molii negri sunt relativ ușor de îngrijit: au nevoie de o temperatură optimă a apei (+25 ... + 30 grade), mult oxigen și lumină. Un astfel de rezident trebuie să curețe „casa” cel puțin o dată la 10 zile.

Important! Atunci când cumpărați turme de molii, este necesar să selectați indivizi, astfel încât să existe mai multe femele decât bărbați.

Negru auriu

peștișor de aur foarte des întâlnit în acvarii, dar subspeciile sale de reproducere aurul negru este oarecum mai puțin obișnuit. Acest prieten subacvatic arată la fel ca un pește auriu: ochii bombați, un corp umflat și frumoase aripioare „plutitoare” cu coadă nu-i vor permite să fie confundat cu nimeni altcineva.

Peștii de culoare neagră sunt foarte flegmatici și nu prea le pasă de prezența sau absența altor vecini. Pentru a păstra acest reprezentant al lumii subacvatice, este necesar un acvariu cu un volum de cel puțin 50 de litri, cu mult aer.

Temperatura ar trebui să fie de 10-25 de grade cu iluminare suplimentară.

Află care regim optim de temperatură pentru peștii din acvariu.
De asemenea, un animal de companie plutitor va fi bucuros să aibă alge și alte „obiecte de interior” pentru acvariu.

Telescop negru

Dacă te uiți la fotografia peștilor negri de acvariu cu numele de telescop și pești de aur, devine clar că aceștia sunt reprezentanți ai aceleiași specii cu sânge rece. O caracteristică a telescoapelor, pentru care au primit o astfel de poreclă, sunt ochii mari.

Patria acestei creaturi este China, iar acum doar strămoșii lor îndepărtați - carasii sălbatici - se găsesc în natură. Acesta este un locuitor destul de mare al acvariului, care necesită o casă destul de mare..

În general, nu sunt capricioase față de condițiile de viață, dar trebuie să fii foarte atent cu reprezentanții acestei specii, deoarece văd prost, în ciuda ochilor lor mari.

De asemenea, sunt considerați pești fără pretenții darijo dario, gourami, galben labidocrom, spadasini.
Telescopul are o vedere slabă, deci trebuie să îi monitorizați alimentația (nu găsește întotdeauna mâncare imediat) și să fiți foarte atenți cu ochii, deoarece sunt foarte ușor de rănit.

Labeo bicolor

Labeo bicolor (bicolor) - pește negru de dimensiuni medii, cu o coadă roșie pestriță. Acest membru al familiei de crap a fost descoperit în Thailanda și este un locuitor exotic foarte popular în acvariile de acasă datorită culorii sale neobișnuite și, în același timp, stricte..

Familia Karpov include pește alge siameze, coada de voal, pește zebră rerio.
Forma corpului rechinului și combinația a două culori - întunecat și roșu deosebesc perfect acest prădător pe fundalul altor preferate din acvariu. Un dezavantaj grav al bărbatului frumos în două tonuri este caracterul său.

Peștii terorizează literalmente ceilalți locuitori ai lumii subacvatice, mai ales de tipul lor și de culoare similară. Peștii mici și agili sunt cei mai potriviți ca tovarăși, capabili să fugă sau să respingă o fiară neagră.

De asemenea, merită menționat faptul că trebuie să începeți un labeo într-un acvariu destul de mare, deoarece locuitorul subacvatic este mare în sine și, în plus, dominator. Temperatura optimă este de +22 grade, apă cu duritate medie.

Important! Este recomandat să acoperiți acvariul, deoarece labeul este capabil să sară din apă și să moară.

Scalar negru

Negru scalar nu pot fi atribuite peștilor mici de acvariu, ajung la o dimensiune impresionantă de 15-20 cm. Acesta este un animal de companie subacvatic comun, care este nepretențios atât în ​​habitatul său, cât și în vecinii săi.

Atunci când alegeți acest tip de pește, este necesar să începeți mai mulți reprezentanți simultan pentru a crea o școală. De asemenea, oamenii cu sânge rece vor fi recunoscători pentru prezența verdeaței subacvatice și a altor elemente din interiorul acvariului, în ciuda faptului că se găsesc în straturile medii de apă..

De asemenea, nu sunt capricioase în alimente: mănâncă și alimente obișnuite pentru pești și viermi, viermi de sânge și alte „reptile”..

Zebrasom

Unul dintre cei mai strălucitori pești de acvariu este zebrasomul. Acest reprezentant exotic va străluci orice locuitor subacvatic domestic cu aspectul său. Zebrasoma este un pește plat mare, găsit doar în Oceanul Indian, motiv pentru care costă bani incredibili.

Pentru o persoană fizică, vânzătorii cer aproximativ 2000 de dolari. Pe corpul negru, petele albe ies în evidență favorabil, iar în zona branhiilor există un fond roșiatic din sidef. Zebrosomii se adaptează perfect la condițiile pe care le oferă proprietarul.

Datorită prețului ridicat, cumpărătorii bogați cumpără exclusiv acești pești pentru a evita riscul de agresiune între indivizi. Este demn de remarcat faptul că peștele mănâncă de trei ori pe zi..

Dar când o aduc (mai ales prin comandă prealabilă), sunt prea subțiri, deoarece au depășit o distanță uriașă și trebuie să fie hrăniți aproape continuu în primele zile..Aproape toate tipurile de alimente sunt potrivite pentru acestea, precum și alte delicatese destinate peștilor de acvariu..

Black Dory (pește chirurg)

Dory este un reprezentant obișnuit chirurgi pești. Au acest nume, deoarece sunt ordonatorii acvariului și îl curăță de orice contaminare..

Ordinele de acvariu sunt, de asemenea, numite ancistrus și somn acvariu.
Dory și-a luat numele din desenul animat Disney Finding Nemo, unde un superb pește clovn a avut ocazia să aibă un coleg chirurg numit Dory.

Chirurgii sunt pești destul de mari cărora le place să mănânce. De asemenea, este demn de remarcat faptul că sunt destul de agresivi față de alți reprezentanți ai „oceanului” de origine, așa că ar trebui să alegeți cu atenție vecinii pentru un astfel de tiran.

Ciclide

Ciclide - mici agresori de acvariu. Acești pești îi terorizează pe alți locuitori ai acvariului și este aproape întotdeauna mai bine pentru ei să trăiască doar în propriul turm..

De asemenea, sunt luați în considerare peștii agresivi arapaima, arowana.
Un acvariu spațios cu temperatura camerei și iluminare suplimentară a lămpii le va potrivi ca o casă. Acești oameni cu sânge rece adoră mâncarea, precum și viermii..

Știați? Particularitatea acestei „rase” este un instinct matern crescut. Cichlidele se îngrijesc incredibil de descendenții lor, care de obicei nu aparțin familiei peștilor..

Cuțit negru

Un locuitor neobișnuit al unor rezervoare domestice este un pește de acvariu neobișnuit cu un nume ciudat „cuțit negru”. Deși, cel puțin o dată văzând acest animal de companie într-o fotografie sau într-un magazin, este imediat clar de ce are un astfel de nume.

În formă, un cuțit negru, într-adevăr, seamănă cu un asistent de bucătărie, al cărui cap este lat ca un mâner de cuțit și mai aproape de coadă - ca o lamă..

Acești reprezentanți preferă acvarii volumetrice (de la 400 de litri) cu o temperatură de +23 ... + 28 de grade și un filtru puternic de apă. Peștii mari ar trebui să fie aleși ca vecini pentru un cuțit negru (el percepe prăjiturile mici ca hrană).

Barbus

Barbus - un alt frumos reprezentant pestriț al familiei de crap, care s-a născut în Sri Lanka. Barbele au un corp mic roșu-negru, cu bot ascuțit, fără mustață. Aripioarea din spate este mare, neagră.

Barbele sunt relativ nepretențioase. Calitatea consecventă a apei este o cerință de bază. Se hrănesc cu alimente vegetale, deoarece în mediul lor natural sapă în fundul rezervoarelor și folosesc tot ce pot găsi.

Știați? Europenii au crezut de foarte mult timp că peștii se hrănesc cu apă și, prin urmare, creând un acvariu acasă și începând peștii, nu i-au hrănit, crezând că oamenii cu sânge rece nu au nevoie de hrană suplimentară. Imaginați-vă surpriza lor când de fiecare dată, la ceva timp după achiziție, toți locuitorii acvariului au murit.
Acvariul este capabil să decoreze și să reîmprospăteze orice interior, iar locuitorii săi vor fi un mare plus. Atunci când alegeți favoritele subacvatice, trebuie să luați întotdeauna în considerare caracteristicile și preferințele acestora..

Cu o îngrijire adecvată pentru ei și o curățare regulată a apei, mica ta lume subacvatică va distrage întotdeauna de la agitația zilnică și va încânta ochiul..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pește negru pentru acvariu