Pentru acvaristii începători: 5 pești cei mai nepretențioși, care vor trăi mult timp

Mulți nu vor să înceapă pești de acvariu, deoarece se tem să nu facă față. Dar îngrijirea peștilor nu este atât de dificilă pe cât ar putea părea la prima vedere. În plus, există specii atât de nepretențioase, încât practic nu vor fi probleme cu ele. Vom vorbi despre ele în acest articol..

Guppy

Guppii sunt un tip popular de animale de companie din acvariu. Proprietari strălucitori și drăguți ai unei cozi de cal neobișnuite.

Dacă aveți spațiu limitat, un mic acvariu de 40 litri este potrivit pentru ei. Sunt nepretențioși față de mediul extern - se simt bine în rezervoare fără filtrare suplimentară, aerare și chiar fără plante. Deși o astfel de reproducere nu este încurajată.

Guppii sunt foarte prolifici, așa că fiți pregătiți pentru reproducerea lor activă. De asemenea, sunt foarte pașnici și se înțeleg bine cu alte specii..

Acești locuitori acvatici diferă într-o varietate de culori. Puteți cumpăra diferiți reprezentanți, iar descendenții lor vor fi și mai strălucitori.

Un alt plus al conținutului este că gupii sunt omnivori. Și te vor încânta cu aspectul lor colorat pentru o perioadă foarte lungă de timp..

Spadasini

Un alt locuitor drăguț și nepretențios al acvariului. Le poți recunoaște după înotătoarea caudală - la capătul masculilor se termină cu o „sabie”. Acestea sunt animale de companie foarte interesante, variate ca mărime, culoare și comportament..

Sunt locuibile, se simt bine lângă alți locuitori ai acvariului. Aveți rezistență, ceea ce este deosebit de important pentru acvaristul începător.

Spre deosebire de guppi, spadasinii preferă să aibă o mulțime de acoperire și vegetație în acvariu. Volumul ideal al rezervorului este de 40 de litri..

O trăsătură distinctivă a spadasinilor este că aceștia sunt capabili să se ridice pentru ei înșiși. Prin urmare, pot fi mutate în siguranță la vecini neliniștiți..

Barbus

Începătorii în acvarism încep adesea să își reproducă animalele de companie cu această specie specială. Ei susțin că jocurile lor pot fi urmărite la nesfârșit..

Barbul Sumatran din familia crapului este un pește de școală mică. Doar 6 cm. Culoarea este strălucitoare, înălțătoare. În ciuda dimensiunilor mici, acvariul pentru ei ar trebui să fie de volum mare, deoarece se recomandă achiziționarea lor în turme, câte 6-8 bucăți.

Barbele sunt omnivore. Dar acestea nu trebuie supraalimentate, deoarece acest lucru poate provoca obezitate la persoanele tinere, ceea ce va duce la moarte..

Acesta este un pește mobil. În pachet, le place să se alerge reciproc. Nu este recomandat să păstrați barbele cu molii pentru a evita conflictele. Și nici nu vor ignora alți pești strălucitori, mai ales cu aripioare luxuriante. Datorită naturii lor active și cocoase, barbele nu ar trebui să fie agățate pentru a calma peștii flegmatici. Ultimul va fi extrem de incomod cu un astfel de cartier.

O altă neplăcere la reproducerea unui barbus poate fi stagnarea ouălor la femele. Pentru a preveni acest lucru, se recomandă creșterea temperaturii apei în acvariu de două ori pe an..

Cardinal

Acesta este un alt tip de pește fără pretenții, care este destul de comun. Este de dimensiuni mici - 4,5 cm. Agil, luminos și subțire. Cardinalul este absolut nedorit pentru mediu. Natura sa pașnică și primitoare va fi un alt avantaj și vă va permite să experimentați cu vecinii săi..

I se vor potrivi atât mâncarea uscată, cât și cea vie, pe care cardinalul o va lua de la suprafață. Dintre peștii vii, preferă dafnia sau gammarus, precum și tubifexul și viermii mici. Unul uscat poate fi achiziționat de la orice magazin de animale de companie. Mancarea este bine absorbita si nu strica apa.

Culoarea cardinalilor este foarte strălucitoare și neobișnuită: de la coadă până la branhii există o fâșie de visiniu sau maro. Abdomenul este argintiu, iar spatele este maro.

Pentru ca acest pește să se simtă confortabil, are nevoie de plante în acvariu. Rezervorul trebuie luminat puternic, filtrat și aerat.

Cardinalul are o bună compatibilitate cu alți pești din familia crapului. Dar ar trebui să vă feriți de barbele datorită capacității lor de a roade aripioarele. Cichlidele pot fi adăugate și lor ca însoțitori..

Cocori

Cocorii sunt pești mici, de 6 cm, dar au un aspect foarte eficient. Grațioase și luminoase, solzii lor strălucesc în diferite nuanțe în timpul mișcării. Nu necesită aerare suplimentară, deoarece sunt capabili să înoate până la straturile superioare de apă și să inspire aer proaspăt.

Puteți schimba apa doar o dată la două săptămâni. Dacă folosiți apă de la robinet pentru acvariu, atunci trebuie mai întâi apărată.

Puteți hrăni cocoșii o dată pe zi. Atât hrana vie, cât și fulgii artificiali sunt potrivite pentru aceasta..

În timpul reproducerii, este recomandat să adăugați o grămadă de ricci în rezervorul de apă. Masculul își va face un cuib din spuma sa, iar apoi va urma puietul.

Cu toate acestea, caracterul cocoșilor este destul de agresiv, astfel încât doi masculi nu pot fi ținuți în același acvariu..

Puteți proiecta complet un acvariu pentru locuitorii dvs. în funcție de gustul dvs. Rezervorul poate fi uriaș sau mic, principalul lucru este să te gândești la cine îl va locui. Amintiți-vă că chiar și cei mai nepretențioși pești trebuie să fie îngrijiți. Și nu ar trebui să puneți specii într-un acvariu care să fie inconfortabil să trăiască unul cu celălalt..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pentru acvaristii începători: 5 pești cei mai nepretențioși, care vor trăi mult timp