Barbă de sumatra strălucitoare în acvariu: caracteristici de întreținere

Sumatran barbus

Unul dintre cei mai renumiți pești de acvariu este bara de Sumatra. Acești înotători ușor de întreținut și de îngrijit, și, de asemenea, ușor de crescut. De asemenea, au un aspect bun și un comportament amuzant..

Descrierea și fotografia înotătorului

În natură, barbele cresc până la 7 cm, iar în acvarii - până la 4-5 cm. Acești pești au un corp rotunjit, turtit pe părți și un cap ascuțit. Corpul lor este auriu, spatele este ușor mai întunecat și are o nuanță roșiatică, iar burta este alb-galben. Patru dungi negre sunt vizibile pe ea, amplasate diametral. Prima dungă trece prin ochi, a doua este situată în spatele aripioarei pectorale, a treia este situată în spatele aripioarei dorsale, iar a patra se află la începutul părții caudale. Aripioarea din spate este neagră, cu o margine roșie aprinsă, în timp ce altele sunt roșii sau roz.Sumatran barb

Trăind în natură

Insulele Sumatra și Borneo sunt considerate patria barbusului; locuiesc în rezervoarele din Cambodgia și Thailanda. Peștilor le place să trăiască în râuri și pâraie liniștite, în jurul cărora există o junglă. Ei înoată numai în apă curată, saturată cu oxigen. În aceste rezervoare, fundul este format din nisip, există pietricele și lemn de plutire mare.

Știați? În Europa, acest pește a fost în 1935, iar în Rusia puțin mai târziu - în 1946..

Cum să păstrați un barbus într-un acvariu

Atunci când creează condiții favorabile în acvariu pentru peștii în cauză, aceștia pot trăi în captivitate timp de aproximativ 5-6 ani.

Verifică cele mai populare tipuri de barburi și cu descrierea lor.

Dimensiunile acvariului

Sumatranii au nevoie de spațiu pentru a înota, așa că este recomandat să alegeți un rezervor lung dreptunghiular. Acești pești preferă să trăiască în școli, din acest motiv, pentru 7-8 persoane, ar trebui cumpărată o capacitate de 50 de litri sau mai mult..Sumatran barbus

Cerințe de apă

Pentru a face barbele din Sumatra confortabile, temperatura apei trebuie menținută în jur de + 22-25 ° С. Acești pești de acvariu nu sunt pretențioși în ceea ce privește compoziția apei, dar în natură trăiesc în corpuri de apă moi și acide. Prin urmare, merită să creați condiții similare, cu aciditate a apei 6,5-7,5 și duritate - 4-10.

Pentru a elimina infecțiile bacteriene și împotriva algelor nedorite din acvariu, utilizați „Verde de malachit”, „Sidex”, Albastru de metil.

Solul și vegetația

Pentru a păstra aceste persoane, trebuie să aveți un acvariu care este dens plantat cu vegetație, dar cu zone deschise pentru înot. Pentru a imita habitatul natural, aveți nevoie de multe alge pentru a se așeza în pământ, precum și de câteva plante plutitoare. Este mai bine să alegeți vegetație cu frunze mici, cum ar fi kabomba, myriophyllum. Puteți pune, de asemenea, câteva probleme în acvariu..

Plantele dintr-un acvariu oferă o serie de beneficii și joacă un rol important în viața peștilor. afla primele zece plante pentru acvariu.
Se preferă solul întunecat, altfel peștele poate căpăta o culoare mai palidă.

Echipament optional

Aeratorul și filtrul sunt opționale. Dar barbele nu vor renunța la apa curată, aerată, cu un debit slab care imită mișcarea naturală a apei. Pentru filtrare, trebuie să utilizați un filtru extern de înaltă calitate.

Important! Dacă nu există aerator și filtru, atunci o pătrime din volumul de apă trebuie înlocuit o dată pe săptămână..
Barbele sunt nepretențioase, deci nu au cerințe speciale pentru iluminat. Dar indivizii acestei specii nu vor renunța la zonele libere iluminate din acvariu..
Un filtru selectat corect vă permite să creați ecosistemul potrivit pentru locuitorii săi. Verifică reguli generale pentru selectarea filtrelor pentru acvariu.
Sumatran barb

Ce mănâncă barbele

Sumatranii mănâncă aproape tot. Dacă sunt hrăniți numai cu alimente uscate, atunci activitatea peștilor nu scade. Dar pentru a susține imunitatea, mâncarea trebuie să fie variată. Se recomandă adăugarea de alimente din cereale, alimente vii sau congelate cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi viermi de sânge, tubifex, dafnie, creveți de saramură, cortetra în meniu. Barbele de nevertebrate acvatice mici mănâncă bine. Uneori dieta se poate dilua cu legume fierte, păpădie sau ierburi de ierburi..

De exemplu, pentru a hrăni peștii sunt folosiți diferiți crustacei gammarus și dafnie.
Nu ar trebui să hrăniți peștele mai mult de două ori pe zi..

Important! Sumatranii sunt adevărați glutoni și pot mânca la nesfârșit. Prin urmare, se recomandă hrănirea lor în porții mici și o dată pe săptămână trebuie să aranjați o zi de post..

Compatibilitate cu alți rezidenți

Luați în considerare compatibilitatea barelor cu alți pești. Acești pești sunt de dimensiuni medii și se înțeleg bine cu mulți alți înotători activi care au aceeași dimensiune. Vecinii buni pentru Sumatrans vor fi spadasini, spini, bocii, labe, platylia, somn pestriț, tarakatums. Nu este recomandat să adăugați Sumatrans pentru a încetini peștii cu aripioare luxuriante, altfel „agilul” nu va rata ocazia de a-i roade. Barbele nu se înțeleg cu cocoșii, lalius, gourami, scalari și pești aurii.

Veți fi interesat să știți cum să aveți grijă de specii de pești precum: pește papagal, molii, pește clovn, cocoş, coada de voal, barbele, Minorca, peștișor de aur, pește zebră rerio, guppy, purtător de sabie, lalius, pecilia, astronot, ancistrus, disc.
Sumatran barb

Diferențe de sex și reproducere

Creșterea barelor din Sumatra nu este dificilă. Trebuie doar să știți cum să distingeți o femelă de un bărbat, precum și să vă amintiți regulile elementare ale reproducerii.

Diferența dintre o femeie și un bărbat

La acești locuitori din acvariu, primele caracteristici sexuale apar la vârsta de trei luni. Puteți distinge o femelă de un mascul după coadă și culoarea sa. La mascul, razele extreme ale aripii caudale sunt roșiatice. Pe măsură ce Sumatranul îmbătrânește, diferențele de sex sunt mai vizibile. Corpul masculului este luminos, iar în perioada de reproducere capătă o culoare și mai strălucitoare. La femele, solzii sunt mai estompați, burta este rotunjită, iar dimensiunea peștilor în sine este puțin mai mare. Masculul are un corp unghiular și comportamentul este mai activ.

Știați? Cea mai lungă barbă de Sumatra din acvariu a crescut la 8 centimetri.

Regulile de reproducere

Dacă barbele din Sumatra trăiesc într-un acvariu spațios, cu o bună aerare și cu o dietă echilibrată, fără supraalimentare, atunci puteți conta pe reproducerea lor cu succes.

La 7-8 luni, peștele ajunge la pubertate. Din acest moment, trebuie să planificați reproducerea și să începeți pregătirea pentru reproducere. Reproducerea nu va funcționa dacă barbele continuă să înoate într-un acvariu întunecat cu apă murdară și la o temperatură de 22 ° C. Femelelor li se recomandă să fie îndepărtate de la masculi cu 14 zile înainte de reproducere într-un recipient separat cu un volum de cel puțin 10 litri. Viitorii producători ar trebui hrăniți bine folosind furaje proteice.

Sumatran barbus

Spawn ar trebui să aibă un volum de 10 litri sau mai mult. Nu ar trebui să existe pământ în el. În schimb, o plasă separatoare este așezată pe fund, care va proteja viitoarele ouă de a fi consumate de producători. Substratul poate fi mușchi javanez sau fibre sintetice.

Peștii părinte sunt mutați într-un recipient pregătit seara și reproducerea este stimulată prin ridicarea temperaturii apei la 25-26 ° C. Odată cu primele raze de soare, peștii încep să dea naștere. Aceasta durează aproximativ trei ore. Într-o astfel de perioadă de timp, femela depune aproximativ 600 de ouă.

După finalizare, peștii adulți sunt scoși din locurile de reproducere și o parte din apă este înlocuită. Pentru a preveni dezvoltarea ciupercilor pe caviar, se recomandă adăugarea de albastru de metilen în apă. De asemenea, acvariul trebuie umbrit pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât razele soarelui să nu cadă pe ouă. După 12 ore, ouăle albe nefertilizate trebuie îndepărtate.

Caviarul se dezvoltă în două zile. După aceea, puteți vedea larvele de pește în acvariu. În a 3-4-a zi, devin prăjiți, înoată repede și mănâncă praf viu. Acestea trebuie hrănite la fiecare 3-4 ore și o parte din apă înlocuită în mod regulat. Dieta puietului trebuie să includă alimente vii, altfel vor fi subdezvoltate și slabe. În primele șapte zile, acvariul ar trebui să fie luminat non-stop. După 30 de zile, puii vor arăta ca adulți..Sumatran barbus

Barbele din Sumatra sunt pești de acvariu fără pretenții. Dacă îi hrănești corect, schimbă în timp util apa din acvariu și respectă toate condițiile de detenție, atunci acești înotători activi te vor încânta mult timp cu comportamentul lor răutăcios..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Barbă de sumatra strălucitoare în acvariu: caracteristici de întreținere