Sumatran barbus: întreținere și îngrijire la domiciliu

Barbele din Sumatra sunt pești de acvariu foarte populari, care aparțin familiei crapului. Patria lor este insulele Sumatra și Kalimantan, unde locuiesc în rezervoare cu apă limpede și limpede. În natură, se hrănesc cu alge și insecte. Aceste animale de companie sunt potrivite pentru acvaristii începători, deoarece sunt nepretențioși în păstrare și se adaptează cu ușurință la diferite acidități și duritate a apei.

1 Descriere

Conform descrierii, barbele din Sumatra sunt pești școlari care arată original: corpurile lor sunt de culoare argintie sau aurie-gălbuie, traversate de dungi verticale negre. Sumatranii cresc până la 4-5 cm. În timpul jocurilor de împerechere și de reproducere, aripioarele masculilor devin roșii.

Înainte de pubertate, este aproape imposibil să distingem o femelă de un bărbat.. Atunci când femelele sunt gata să se reproducă, burta lor devine vizibil rotunjită, iar peștii masculi devin mai luminoși, iar nasul devine roșu-portocaliu..

Barbele trăiesc într-un acvariu timp de maximum 4 ani. Sunt predispuși la obezitate, deci este mai probabil să moară mai devreme din acest motiv..

1.1 Specii

Există mai multe tipuri de barburi din Sumatra care sunt păstrate într-un acvariu:

VedereDescriere
Albinos Unul dintre cei mai frumoși pești de acvariu. Corpul ei este galben auriu, iar mai aproape de spate devine roz. Abdomenul și părțile laterale sunt galben argintiu, iar aripile ramificate sunt aurii. Există patru dungi verticale de culoare albastru deschis, cu o nuanță albă lăptoasă de-a lungul corpului. Când sunt iluminate din lateral, strălucesc. Irisul este galben auriu, iar pupila este rubiniu închis
Verde Culoarea corpului cu un luciu metalic bogat în albastru sau verde fluorescent, care se estompează ușor odată cu vârsta. Acestui soi îi lipsesc dungi întunecate pronunțate. Aripioare cu margini roșii, care devin mai strălucitoare în timpul reproducerii. Capul masculilor este de culoare roșu aprins
roșu Forma selectivă a barbusului Sumatran. Corpul și aripioarele peștilor sunt roșu aprins. Fără dungi verticale întunecate

2 Întreținere și îngrijire

Barbele din Sumatra nu sunt pretențioase cu privire la condițiile de întreținere și îngrijire. Sunt foarte rezistente și sunt foarte rezistente la multe boli.. Deoarece barbele sunt pești de școală, cel mai bine este să dobândiți simultan mai mulți indivizi de aceeași vârstă.. Chiar și acvaristii începători îi pot crește. Cerințele minime pentru Sumatrans trebuie îndeplinite:

Cerințe necesareCondițiile de detenție
Dimensiunile acvariuluiBarbele trebuie păstrate într-un acvariu dens plantat cu orice vegetație acvatică, cu o suprafață suficientă pentru înotul liber. Peștii trăiesc cel mai adesea în stratul de apă din mijloc și, datorită activității lor fizice ridicate, au nevoie de mult spațiu, prin urmare, pentru fiecare 10 persoane ar trebui să existe 100 de litri de apă curată. Indicatorii săi sunt - dH 5,0-10,0 și pH 6,0-8,0
Cerințe de apăTemperatura mediului acvatic pentru păstrarea confortabilă a arborelui ar trebui să fie de + 22 ... + 25 de grade. Acestea nu sunt exigențe pentru compoziția apei, dar în natură trăiesc în rezervoare acide și moi. Prin urmare, acasă, ar trebui să creeze condiții similare, cu duritate a apei - 4-10 și aciditate - 6,5-7,5
Solul și vegetațiaPentru a simula mediul natural este necesară plantarea multor alge în pământ, precum și o cantitate mică de plante plutitoare. Cel mai bine este să cumpărați specii cu frunze mici, cum ar fi myriophyllum sau kabomba. Puteți pune, de asemenea, mai multe snags în acvariu.
Echipament optionalNu este necesar să dotați acvariul cu aerator și filtru. Dar barbele se vor simți mai confortabile într-un rezervor cu apă aerată curată și un debit slab care imită mișcarea naturală a apei. Pentru filtrare se folosește un filtru extern de înaltă calitate. În absența acestor dispozitive, un sfert din volumul de apă trebuie înlocuit o dată pe săptămână.

Barbele din Sumatra mănâncă aproape tot. Dacă li se administrează numai alimente uscate, atunci activitatea peștilor nu scade din aceasta. Dar pentru a menține imunitatea, alimentele ar trebui să fie mai variate.. Se recomandă adăugarea de cereale, alimente vii sau congelate în meniu:

 • corotra;
 • artemia;
 • dafnie;
 • tubifex;
 • viermi de sânge.

Sumatranii mănâncă bine nevertebratele acvatice mici. Uneori dieta se diluează cu verdeață de urzică și păpădie, precum și legume fierte. Hrănesc peștii de 2 ori pe zi.

Barbele din Sumatra pot fi consumate la nesfârșit. Prin urmare, mâncarea trebuie să le fie administrată în porții mici și o dată pe săptămână este recomandat să aranjați o zi de post..

3 Reproducerea

Maturitatea sexuală la pești are loc la 7-8 luni. Din acest moment, este necesar să planificați reproducerea și să începeți pregătirea pentru reproducere.. Dacă barbele se află într-un acvariu cu iluminare slabă și la o temperatură a apei de +22 grade, atunci reproducerea nu va funcționa. Femelele cu 2 săptămâni înainte de reproducere sunt plasate de la masculi într-un rezervor separat de 10 litri. Trebuie să le hrănești bine, folosind alimente proteice..

În spațiile de reproducere nu ar trebui să existe sol; în schimb, se folosește o plasă separatoare, care va proteja ouăle de a fi consumate de părinți. Fibrele sintetice sau mușchiul javanez servesc drept substrat.

Bărbații și femelele sunt plasate într-un loc de reproducere, iar reproducerea este stimulată prin creșterea temperaturii apei la + 25 ... + 26 grade. Dimineața, peștii încep să dea naștere. Procesul durează 3 ore. În acest timp, femela depune aproximativ 600 de ouă, iar masculul le fertilizează.

După terminarea depunerii icrelor, peștii părinte sunt îndepărtați din spațiul de reproducere și o parte din apă este înlocuită. Pentru a preveni dezvoltarea ciupercii, ar trebui adăugat albastru de metilen. De asemenea, acvariul este umbrit pentru o scurtă perioadă de timp, astfel încât razele soarelui să nu cadă pe ouă. După 12 ore, ouăle albe nefertilizate sunt îndepărtate.

Larvele apar după 2 zile. În a 3-4-a zi, devin prăjiți, încep să înoate repede și se hrănesc cu praf viu. Ar trebui hrănite la fiecare 3-4 ore.. Rația de pui trebuie să conțină alimente vii, altfel vor fi slabe și subdezvoltate. Acvariul trebuie aprins 24 de ore pe zi în prima săptămână. După o lună, puietii devin ca adulții..

4 Compatibilitate și boală

Barbele din Sumatra sunt pești iubitori de pace, dar trebuie să se țină seama de temperamentul lor plin de viață, motiv pentru care nu se înțeleg bine cu indivizii calmi și temători. Este strict interzis să le păstrați cu specii cu aripioare lungi și de voal, deoarece Sumatrans le va mușca. Bună compatibilitate a barelor cu locuitorii acvatici pașnici:

CompatibilIncompatibil
 • Botia.
 • Spadasini.
 • Danio rerio.
 • Somn.
 • Gourami.
 • Pecillia
 • Scalari.
 • Cocori.
 • Guppy.
 • Lyalius.
 • Astronoturile.
 • Ciclide

În condiții favorabile, barbele din Sumatra nu au probleme de sănătate. Dacă calitatea apei nu este satisfăcătoare, peștii devin vulnerabili la infecții externe..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Sumatran barbus: întreținere și îngrijire la domiciliu