Pești barbus: caracteristici ale speciilor, îngrijire, reproducere

Pești de acvariuPeștii de barbă sau peștele de barbel într-un alt mod aparțin familiei Carp. Câteva zeci de specii ale acestor pești pot fi găsite în sălbăticie. Mreaua trăiește în Africa și Asia de Sud-Est. Acești reprezentanți ai lumii subacvatice sunt foarte activi și măsoară de la 50 la 300 mm în lungime..

caracteristici generale

Peștii preferă corpurile de apă cu curenți puternici. Longhorn-urile sunt foarte populare printre iubitorii de pești de acvariu.. În aceste scopuri, Longhorn-urile au fost capturate în rezervoare naturale sau crescute artificial în fermele piscicole. Dintre toate speciile acestor pești, există și rase crescute datorită metodei de selecție. Reprezentanții mari ai acestei specii sunt destul de rare..

Toți reprezentanții barbelului au un aparat Weber, datorită căruia peștele are o auz excelentă. Acești pești sunt o achiziție bună pentru reproducere. Pentru ca aceștia să se reproducă și să ducă o viață plină, este necesar să cunoaștem particularitățile îngrijirii și întreținerii acestor pești..

Caracteristici ale aspectului și comportamentului

Descrierea barbelorMulți cred că acesta este un tip de pește care are un caracter prietenos, dar aceasta este o profundă concepție greșită. Dacă lângă vecini există vecini nedoriti, aceștia își vor exprima nemulțumirea sub formă de agresiune. Dacă peștii vecini din același acvariu cu mreana au o dimensiune și un caracter diferit, atunci necazurile nu pot fi evitate. Această specie poate distruge vecinii mai puțin activi și mai mici. Uneori, certurile și conflictele apar chiar în interiorul haitei..

Proprietarii de barbe îi încântă pe proprietarii de acvarii cu caracterul lor jucăuș și activitatea lor ridicată. Peștii caută în mod constant ceva și se joacă din urmă.

Îngrijirea barilului nu necesită mult efort, așa că această specie este potrivită pentru cei care au decis mai întâi să aibă pești. Specii mari de barbă din corpurile de apă pot dăuna peștilor mari asemănători mușcându-și aripioarele. Aripioarele gurilor uriași, peștii aurii, ciclidele pot suferi de barbă.

Peste 15 tipuri de gheare sunt potrivite pentru păstrarea acvariului. Toate speciile arată ca niște pești cu o constituție alungită și o coadă sub forma a doi lobi. Barbele se caracterizează și prin antene situate deasupra maxilarului superior. Femelele și masculii variază în mărime. Femelele sunt mai mari și au, de asemenea, un abdomen mare rotunjit. Masculii sunt mai mici, dar atrag atenția prin culoarea lor mai strălucitoare. Datorită naturii aprinse a peștilor, barbele sunt cel mai bine plasate în acvarii spațioase, cu plante dens plantate. Acest tip de pește prezintă un mare beneficiu pentru acvariu prin colectarea resturilor alimentare de pe fund..

Îngrijirea barbs și

Pentru a păstra barbele mici de acvariu, ar trebui să achiziționați un container volum de cel puțin 50 de litri. Longhorn-urile se pot adapta cu ușurință la diferite temperaturi și pot supraviețui chiar și la 18 grade. Cea mai confortabilă temperatură pentru acest tip de pește este de 21-25 grade. Aciditatea la care este admis conținutul de barburi este de 6,5-7,5 pH, iar duritatea apei nu trebuie să depășească 10 unități.

Pentru barbele sunt preferabile apa veche și un curent mare, care poate fi realizat în acvariu cu o pompă. Pentru ca peștele să fie sănătos și să nu moară, este necesar să instalați filtre de apă, precum și să asigurați aerarea. O dată pe săptămână, ar trebui să schimbați apa în cantitate de 20% din volumul total în apă proaspătă. Dacă un pește barbus înoată chiar la suprafața apei, atunci acesta este un semn că nu există suficient oxigen în apă și este nevoie urgentă de a schimba apa.

Longhornii de dimensiuni mici trăiesc în școli de 5-7 pești. Într-un acvariu, peștii Barbus pot trăi până la 5 ani. Specii mai mari, cum ar fi arulius, osteobrama și altele, sunt capabile de o viață mai lungă până la 10 ani. În acest caz, peștele poate trăi atât singur, cât și în perechi. Atunci când alegeți orice tip de pește barb, trebuie avut în vedere că îngrijirea depinde și de mărime. Cu cât peștele este mai mic, cu atât este mai ușor de păstrat.

Acvariu

Barbele de peșteEste mai bine să alegeți solul pentru acest tip de pește sub formă de pietriș sau nisip întunecat. Un astfel de sol vă va permite să vă bucurați de toată frumusețea acestui pește, deoarece pe un fundal întunecat, strălucirea barbelor este cea mai vizibilă.

Plantele din acvariu trebuie să fie apropiate unele de altele, cu excepția centrului rezervorului, care va fi utilizat pentru înotul activ. Barbele de acvariu folosesc plantele ca ascunzătoare. Trebuie avut în vedere că longhornii vor răspândi rapid acvariul olandez, distrugând toate plantele și dezgropându-le împreună cu rădăcina.

Ideal ca plante:

 • Elodea.
 • Cryptocorynes.
 • Anubias cu frunze rigide.
 • Vallisneria.
 • Mușchiul javanez și thailandez.
 • Moss fontinalis.
 • Hornwort.
 • Nayas
 • Peristle.

Astfel de plante vor fi un adăpost excelent pentru pești, iar verdeața plutitoare va crea o umbră din lumina strălucitoare de care barbele se tem..

Acești pești sunt foarte activi și ar trebui să fie acoperiți cu un capac. Trebuie exercitat un control atent în timpul hrănirii peștilor, deoarece bârful agil poate sări și să cadă pe podea. În funcție de dimensiunea acvariului, ar trebui să alegeți și tipul de pește.

Tipuri de gheare:

 • Soiuri de barbăSpecii mici. Lungimea acestor pești nu depășește 50 mm. Acestea includ: galben, barb cu dungi de cireș, pește Schubert, mrean roz și oligolepis. Un acvariu mic de aproximativ 500 mm lungime și un volum de 100 litri este potrivit pentru păstrarea acestor specii..
 • Vizualizare medie. Lungimea corpului acestor pești este de 70-80 mm și ar trebui ales un acvariu mai mare pentru ei. Această specie include: samburi de Sumatra, aur, foc, bare negre, precum și canusul capital și alte specii de pești.
 • Vedere de aproape. Îngrijirea unor astfel de barburi este mai dificilă, dar este recompensată cu o natură pașnică și prietenoasă, spre deosebire de speciile mici ale acestor pești..

Descrierea celor mai populare tipuri

 • Sumatran barbus. Această mreană are un corp plat, care este decorat cu dungi verticale negre. Individul adult atinge dimensiunea de 70 mm. Mascul de femeie se poate distinge prin raze de coadă de culoare roșie. Femela se distinge prin dimensiunea mai mare și abdomenul rotunjit. Acest tip de gheare este cel mai popular pentru menținerea casei..
 • Albinul are un corp auriu frumos, cu dungi albe lăptoase. Este destul de dificil să obții descendenți de la acești pești, deoarece se reproduc mult mai rău decât barbul obișnuit.
 • Rubin negru. Are dimensiuni similare cu barbusul din Sumatra, dar dungile sunt vizibile doar la o vârstă fragedă. În timp, dungile dispar și adultul devine complet gri închis la culoare..
 • Mutantul este cel mai valoros pește, cu un aspect frumos. Se reproduce slab. Peștele are o culoare a corpului verde închis, fără dungi. Aripioarele dorsale și pelvine au margini roșii.
 • Barbus de foc sau într-un alt mod conchonius. Această specie este ușor de recunoscut prin solzii săi mari. Lungimea acestor pești ajunge la 8 cm. Masculii de la femele diferă prin culoarea lor caracteristică. Femelele sunt de culoare argintie, iar masculii sunt roșu-roz. Foarte capabil să se reproducă în captivitate.
 • Barbus stacojiu. Peștele a primit acest nume datorită benzii roșii largi care împarte corpul în jumătate. Acest reprezentant al lumii subacvatice se reproduce bine în captivitate și este cel mai nepretențios în comparație cu alte specii..

Alimente

Nutriția BarbusLonghornii sunt pești omnivori, prin urmare, dieta lor poate include alimente vii sub formă de viermi de sânge, ciclopi și dafnii, precum și alimente congelate și uscate.

Dacă doriți, puteți oferi un feed specializat, prezentat sub formă de granule sau tablete. În dieta unui adult, este necesar să se includă alimente de origine vegetală, altfel mreana va distruge toată vegetația acvariului. În aceste scopuri, puteți da felii de castravete, dovlecei, salată sau spanac. Este necesar să se efectueze hrănirea de cel mult 2 ori pe zi și în porții mici pentru a preveni supraalimentarea. Barbele de pește de acvariu sunt foarte pasionate de mâncare, prin urmare, pentru a nu mânca în exces, este necesar să le aranjați zilele de post o dată pe săptămână..

Peștii se hrănesc aproximativ 3 minute, după care restul alimentelor cade pe fund. Pentru a asigura curățenia acvariului în care trăiesc peștii, este necesar să curățați din timp fundul alimentelor nemâncate.

Compatibilitatea barbs cu alți pești

Dacă proprietarul acvariului intenționează să populeze mai mult de un tip de pește, atunci ar trebui să știți compatibilitatea barbelor cu alți reprezentanți ai lumii subacvatice. Barbii iubesc vecinii care sunt la fel de activi, agili ca ei. Acești pești includ: roboți, tetre mari, gurs, clovni, precum și spadasini, care se pot descurca singuri și se pot înțelege bine cu barbele de acvariu. Barbele cu pești cu aripioare lungi nu pot exista în același acvariu. Peștele auriu, precum și rudele lor, pot fi, de asemenea, răniți și deteriorați de dinții de barbă. Nici peștii mici, de exemplu: guppi, rasboras, neon, somn, minori, spini și coridoare, nu vor funcționa..

Barbele de reproducere

Acești pești se reproduc bine în captivitate. Barbele ating maturitatea sexuală la vârsta de un an. Un acvariu de sticlă cu un volum de aproximativ 20 de litri este perfect pentru reproducere. Pentru a organiza un loc de reproducere pentru barbus, trebuie să:

 1. Se toarnă, într-un acvariu pre-pregătit, apă din recipientul în care locuiește barbusul.
 2. Adăugați 1/3 apă infuzată în rezervorul de reproducere.
 3. Așezați pe fundul acvariului cu o kabomba sau oxiur care va servi ca substrat în timpul reproducerii.
 4. O plasă separatoare poate fi plasată la o înălțime de 20 mm de jos.

Site-ul de reproducere este gata. De asemenea, puteți utiliza un acvariu comun pentru reproducere, dar asigurați-vă că există suficiente plante pentru acoperire. Dacă creșteți temporar temperatura apei din acvariu la 28 de grade, atunci acest lucru va stimula barbele să se reproducă..

Înainte de a începe reproducerea femela și masculul trebuie separați unul de celălalt timp de 14 zile, în timp ce le hrănesc cu hrană, sub formă de organisme vii. Un abdomen plin la o femeie este un semn sigur că este gata să se reproducă..

Dimineața, lumina de la soare ar trebui să cadă pe spațiul de reproducere, deci este recomandabil să instalați un recipient de reproducere într-un loc însorit. Noaptea, câteva gheare ar trebui să fie aruncate în spațiul de reproducere. În timpul unei reproduceri, femela poate reproduce până la 400 de ouă.

După aruncarea ouălor, cuplul îndrăgostit trebuie mutat înapoi în acvariul comun. Acest lucru se face astfel încât peștii să nu poată distruge ouăle. Ouăle pot fi moarte și pot fi ușor identificate prin schimbarea culorii lor. După un timp, devin albi. Este problematic să discerneți ouăle vii, deoarece acestea sunt foarte mici și transparente.

Puii încep să clocească într-o zi în timp ce temperatura din acvariu ar trebui să fie de 25-26 grade. Larvele eclozate se atașează de pereții rezervorului de reproducere sau de frunzele plantelor. La începutul dezvoltării lor, bebelușii se află într-o stare nemișcată, dar acest lucru este considerat norma. După 4 zile, după ciocănit, puietul va înota pentru prima căutare de alimente. Primul aliment ideal pentru bebeluși este rotiferele și ciliații. Când bebelușii cresc puțin și devin mai puternici, pot fi deja hrăniți cu crustacei mici. După ce a trecut timpul, puii ar trebui să fie sortați după mărime, altfel reprezentanții mai mari vor începe să mănânce pe cei mai mici..

Boli ale barbelor

La fel ca toate organismele vii, barbul de acvariu este susceptibil la boli. Practic, peștii se îmbolnăvesc din cauza îngrijirii necorespunzătoare și a creării unor condiții de viață inacceptabile. O cauză comună a bolilor peștilor este încălcarea dietei și a calității.

Ce pot face rău barbelePeștii sunt mai des observați:

 • Boli infecțioase.
 • Boli gastrointestinale.
 • Cu piele alba.

Boala poate fi eliminată dacă simptomele sunt detectate la timp și consultați un specialist pentru tratamentul adecvat..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pești barbus: caracteristici ale speciilor, îngrijire, reproducere