Pasăre cu cioc lung: păsări extraordinare

Păsări cu cel mai lung ciocPăsările sunt animale unice, deoarece toate sunt diferite. Ciocul păsării poate avea diferite lungimi, forme și culori. Ciocul este principalul organ al păsării care o ajută să supraviețuiască. Abilitățile anatomice ale ciocului sunt variate. Luați în considerare principalele specii de păsări cu ciocuri lungi, roșii și neobișnuite.

Păsări cu cioc lung, cu cioc roșu și coadă lungă: soiuri

Ciocul păsării poate fi diferit. Poate fi lung. Poate fi roșu sau poate avea diferite forme. Luați în considerare principalele specii de păsări cu ciocuri extraordinare.

  1. Rinocerul păsărilor. Acest soi este plin de copertele tuturor enciclopediilor. Într-adevăr, are unul dintre cele mai mari ciocuri. Datorită gâtului ei masiv, îl poate ține. Un rinocer are nevoie de un astfel de cioc pentru a obține mâncare gustoasă și pentru a atrage o femelă pentru a reproduce descendenți. Cornul, care se află în zona ciocului, ajută pasărea în timpul luptei când scoate sunete înfricoșătoare pentru adversar.
  2. Pelicanul creț are un cioc foarte lungPelican cret. Acest individ este destul de mare, cu o pungă sub cioc. Toată lumea a văzut un pelican la grădina zoologică. Are nevoie de un cioc pentru a prinde pești și broaște. La baza organului există un cârlig. El ajută să prindă prada, să o arunce și să o prindă.
  3. Kitoglav. Se mai numește și stârc regal. Are un cârlig supradimensionat. Ciocul servește și pentru a prinde cât mai multă mâncare posibil..

Pasăre cu cioc lung: soiuri

Aproape fiecare pasăre are un cioc lung. Dar unele păsări au un organ de-a lungul întregului corp. Și, în unele cazuri, poate fi chiar mai mare decât corpul păsării. Luați în considerare principalele soiuri ale acestor indivizi.

  1. Barză. Fiecare dintre noi a văzut o barză, ciocul său mare și gâtul lung. Are un organ conic care este colorat în roșu. Astfel, poate înghiți nu numai pești și broaște. Se hrănește destul de des cu șopârle, viermi, insecte și chiar alunițe. Ciocul berzei este o pereche de pensete cu care poate scoate orice mâncare dintr-un rezervor mlăștinos..
  2. Pelican australian - stil de viațăPelican australian. Această pasăre are cel mai lung cioc. Atinge lungimea de cincizeci de centimetri. În acest caz, înălțimea păsării atinge aproape doi metri. Cu ajutorul organului său, pelicanul australian prinde pradă mare. Dar, în același timp, îi este destul de greu să zboare. Din păcate, structura anatomică a corpului permite păsării să zboare aplecată.
  3. pasărea Colibri Este cea mai mică pasăre din lume. Dar are un cioc lung. Poate ajunge la zece centimetri. În același timp, lungimea corpului penei este de câteva ori mai mică decât organul. Datorită structurii ciocului său, poate extrage nectar parfumat din florile tubulare..

Pasăre cu coadă lungă și cioc imens

Tucanul are cel mai mare cioc. Alcătuiește mai mult de o treime din corpul păsării. Cu ajutorul acestuia, tucanul poate colecta și coaja în mod independent fructele cu care se hrănește. În plus, are nevoie de un cioc pentru a atrage femela și a proteja teritoriul. Un fapt interesant este că tucanul este o rudă apropiată a ciocănitorului. Locuiește în pădurile tropicale din America. Un cioc de tucan este un regulator al temperaturii corpului.

Un alt fapt interesant este că există ciocuri de sânge în ciocul tucanului. Pasărea poate restricționa și crește fluxul de sânge. Astfel, ea își reglează independent temperatura corpului..

Barza albă în zbor - fotoDin familia ploverilor, curlul este proprietarul unui cioc lung. Locuiește exclusiv în America de Nord. Nu pot trăi decât în ​​pajiști. Mai mult, se hrănesc exclusiv cu lăcuste și greieri, iar ciocul lor acționează ca o coasă. Păsările sunt capabile să migreze pe distanțe mari. Organul curbat al acestei pene poate ajunge la douăzeci de centimetri în lungime..

Un alt reprezentant este un scuter. Aparține rațelor. Are cioc galben și penajul negru. Îi place să mănânce crustacee și este mândru de ciocul său, deoarece poate ridica cea mai mică pradă de pe fundul oceanului. Are modele negre, portocalii și bej. Ele fac ciocul deosebit de luminos.

Mergătorul este o pasăre oarecum asemănătoare cu o rață obișnuită. Dar, de fapt, acesta este strămoșul ei străvechi. Această rață cu pene are până la o sută de dinți pe cioc, care se află pe fiecare dintre maxilare. Specia acestei păsări este cea mai mare dintre toate existente în lume. Locuiește pe lacuri, estuare, un râu mare și în unele iazuri. Datorită dinților aflați pe cioc, poate prinde cu ușurință pești și îl poate mânca. În plus, se poate hrăni cu mamifere mici: broaște sau reptile. Fuzorul este o pasăre zburătoare care dezvoltă rapid o viteză de până la optzeci de kilometri pe oră..

Pasăre cu cioc roșu: soiuri

O mare varietate de păsări se disting în lume. Dar cei care au ciocul roșu pot fi numiți uimitori. Să luăm în considerare câteva dintre ele.

  • Tăietorul de apă neagră este o pasăre interesantăÎn lume există trei subspecii de păsări de apă - freză de apă neagră. Locuiește în râurile din Asia, America și Africa. O caracteristică uimitoare este mandibulele disproporționate. Maxilarul ei inferior este extins de câteva ori mai departe decât cel superior. Păsările din această specie adoră să zboare. Se hrănesc cu pești și creveți. Ciocul acestei păsări este colorat, în negru și roșu cu accentuări. Vârful său ascuțit poate fi folosit ca apărare împotriva pescărușilor, care invadează adesea locurile de cuibărit de păsări..
  • Lingura roz Este o pasăre de o frumusețe extraordinară. Dacă te uiți la el de la distanță, ai putea crede că există un flamingo în fața noastră. Aspectul ei este luminos și extraordinar. În ciuda tuturor frumuseții penajului, pasărea arată ca un dinozaur. Privind la față, s-ar putea chiar să credeți că asta este. Lingura are un cioc lung imens. În exterior, seamănă cu o riglă dintr-un rând. Capătul organului este rotunjit. Un nas atât de extraordinar ajută la deschiderea accesului păsărilor la majoritatea animalelor subacvatice. În plus, poate mânca oriunde. Lingura trăiește de obicei cu stârci, berze sau macarale..
  • Cocos - acesta este un alt reprezentant cu un cioc uimitor. Are forma unei sonde, disproporționată și lungă. Locuiesc în pădurile și tufișurile americane. În orice loc unde este murdărie, o pasăre trăiește. Ciocul are terminații nervoase care ajută la utilizarea acestuia ca organ sensibil. Spre deosebire de alte soiuri, acesta își poate flutura ciocul cu ușurință și poate adăuga o manevrabilitate suplimentară. Acest lucru se întâmplă adesea în momentul săpării deșeurilor din pădure și obținerea hranei. Pasărea se hrănește exclusiv cu râme de pământ, larve de gândaci și multe alte nevertebrate care trăiesc în noroi. Spre deosebire de alte specii, organul cocoșului este moale la atingere.
  • Păsări cu recorduri - coadă lungă, cioc și alte caracteristiciChushitsa - acesta este un alt reprezentant al unei păsări cu cioc roșu. Are o dimensiune puțin mai mare decât o monedă și poate crește până la o lungime de cel mult patruzeci de centimetri. Printre alte păsări negre, chough se distinge prin ciocul roșu îndoit în jos. În plus, labele ei sunt de asemenea roșii. Penele ei pot fi umbrite cu toate culorile curcubeului. Puii au picioare și cioc galbene, iar penele sunt mate. Aceste păsări trăiesc în China, Asia, Europa de Vest, rareori pot fi găsite în Alpi. Sunt frecvente în zonele aride de pădure. Destul de des, ramurile negre pot fi găsite în munți. Chough trăiește numai în colonii, care au fost păstrate de secole într-un singur loc. Își construiesc cuiburile din ramuri. Păsările se așează în peșteri sau crăpături de stâncă departe de vânturi puternice și vârtejuri. Femelele incubează ouăle timp de optsprezece zile. În timpul creșterii intensive a puilor, femela îi poate hrăni în fiecare oră. Aduce mâncare într-o pungă maxilară. Puii zboară din cuib o lună. Choughs se hrănesc cu insecte mici, furnici și semințe de boabe. Ciocurile lungi și subțiri îi ajută să obțină pradă mică. Astfel, pot obține insectele necesare chiar și din iarba subțire cu creștere rapidă..

Pasăre cu coadă lungă: soiuri

Este greu de numărat în lume tot felul de păsări cu o coadă lungă. Să luăm în considerare principalele.

Una dintre păsările cu coadă lungă este Linnet. În zona noastră, se numește repol sau replică. Este de dimensiuni mici și aparține ordinii passerine. Lungimea corpului ei nu depășește, de regulă, șaisprezece centimetri. Mai mult, în greutate, poate ajunge la douăzeci și două de grame. Este posibil să vezi această specie aproape în toată Europa. Linnet poate fi rar întâlnit în Africa sau Asia. O caracteristică uimitoare a acestei păsări este nu numai lungimea cozii, ci și modul de viață. În timpul sezonului de împerechere, masculii poartă un penaj frumos..

Spoonbill roz - o pasăre frumoasă și neobișnuităÎn același timp, capul și pieptul devin carmin strălucitor și alb. Cu cât masculul devine mai în vârstă, cu atât culoarea lui va fi mai strălucitoare. Partea din spate a linnetului va deveni maro. Dungi negre înguste sunt reprezentate pe aripi și pe coada penei. Femele tinere nu au un penaj atât de luminos. În plus, multe femele tinere pot avea mici pete alungite. Ciocul păsării este scurt, conic și destul de gros. Picioarele sunt lungi și crescute cu pene, sunt de culoare maro. Degetele lor sunt subțiri și au gheare ascuțite, întotdeauna tenace.

Alte specii de păsări cu coadă lungă

Un alt reprezentant este wagtail. Nu există mai mult de cincisprezece specii de cocoșe cunoscute în lume. Micile păsări cântătoare pot fi găsite în Europa, Asia și Africa. Au un nume atât de interesant datorită oscilării regulate a cozii. Își pot petrece cea mai mare parte a timpului la sol. Se stabilesc lângă râuri și lacuri. Dar își petrec și timpul în apă căutând hrană. Mănâncă insecte, melci, viermi și păianjeni. Motanul pestriț iubește să alerge în jurul câmpului și să prindă acolo insecte care deranjează vitele.

Pentru a reduce la minimum căutarea hranei, wagtail-ul se poate deplasa în jurul vacilor, cailor și animalelor în căutarea insectelor. Mai mult, are un corp subțire, o coadă lungă și un cioc ascuțit. Speciile arboricole ale cocoșului trăiesc doar în Asia. Acolo construiesc cuiburi din iarbă și frunze, formând o pânză din ele. Cel mai adesea, cuibul se agață de o ramură lângă rezervor.

Al treilea este un păun. Una dintre cele mai frumoase găini. Păunul are o construcție obișnuită, dar un gât lung. Principalul lucru care îi atrage pe toți cei din jur este coada păunului. Are mai multe culori, iar penele acestei păsări sunt întotdeauna foarte apreciate. Capul mic pe care masculul poartă un smoc, îl distinge și el între mulți. Păunul își întinde coada numai în perioade de pericol. Pe coada lungă a penei se pot vedea tonuri de albastru, verde și roșu..

Un alt pene cu coadă lungă este quetzal. Această pasăre trăiește în sudul Mexicului și în vestul Panama. Pasărea are un penaj multicolor și o coadă lungă. S-a crezut multă vreme că quetzalul este o identificare mitologică a aborigenilor masoamericani. Astăzi această pasăre este o comoară națională din Guatemala, unde este înfățișată pe steag. Moneda locală a fost numită după pasăre. Quetzal are o înălțime mică (nu mai mult de patruzeci de centimetri). Și în greutate poate avea doar două sute zece grame..

Dintre toți reprezentanții genului trogonovy greutatea redusă îl face cel mai atractiv. În exterior, pasărea are o frumoasă culoare verde a corpului, care poate arunca auriu, albastru sau violet. Pieptul păsării este roșu aprins, ceea ce îl face să se distingă și de alții. Masculii au o coadă frumoasă lungă, care este de câteva ori mai mare decât corpul.

O altă caracteristică notabilă este puful extraordinar care iese pe cap ca o pană. Penajul quetsalului este lung în dimensiunea cozii. Ciocul la masculi poate fi doar galben, iar la femele doar negru. Aceasta este diferența dintre sexul ketsali. Pene de pluș verde acoperite parțial pe ambele păsări completează pasărea.

Fiecare reprezentant al păsărilor are propriile sale caracteristici care îi deosebesc de ceilalți. Este demn de remarcat faptul că predispoziția genetică la forma specială a ciocului, lungimea acestuia, precum și culoarea vorbește despre scopul special al acestui organ. La unii reprezentanți, servește ca instrument pentru prinderea alimentelor, în timp ce la alții - ca un organ miros spectaculos.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pasăre cu cioc lung: păsări extraordinare